Nemohu snést švagrovou

19. črc 2021

ahoj ženy, jsem hrozná, ale potřebuji se poradit ohledně mého přístupu ke svagrové. posledni dobou ji nejak nemůžu skousnout a nejhorsi na tom je, ze vlastne nic zas tak špatného nedělá asi je to jen nejaka desna antipatie z moji strany. vadí mi na ni proste vsechno, jeji vychova deti a jeji nasledne rady k tomu co mam jak dělat a nedelat se svym nastavajicim miminkem, presto, ze jsem mama uz předchozích deti. porad nam v dobre vire vozi nejaky veci po svych detech, ale ty jsou usmudlany, spinavy, nekdy fakt doslova nechutny a me se to nechce furt dokola bud vysvetlovat, ze to neni potreba nebo s diky prijimat a myslet si svy... ja vim, ze to vsechno mysli dobre, ale cim dal vic mam pocit, ze jsme kazda z jiny planety a ja nemam chut se s ni vidat, nemam si s ni co rict, vzycky to konci tim, ze mame na veci jiny nazor a nechce se mi porad prekousavat nejaky jeji predstavy o tom jak by to podle ni melo byt, fakt me to vycerpava. nevim jak zmenit svuj pristup, abych nebyla vnitrne tak protivna, kdyz ona se vlastne jenom snazi a ja mam byt muzu byt vdecna, ze to tak je... zazil jste to nekdo? vsude ctu story o tom jak nesnesitelny umi byt svagrovy a tahle neni zla ani podla, presto to nejak nefungije, zacinam se cítit jako bych zla byla ja 🙄

autor
19. črc 2021

jo a pardon za anonym...

jjasmina
20. črc 2021

Já se ti nedivim, moje svagrova nám dava taky věci, ale spíš , že se zeptá jestli to chcem nebo to má prodat.. to samé, že nerozdava rady, když se nezeptam.. Ja se nedivim, že ti to leze na nervy,..

elvira
20. črc 2021

Tak asi nikdy nebudete kamarádky, ale byla by škoda to zbytečně vyhrotit. Příbuzná mi taky vozí věci po dětech, které nejsou úplně takové, jaké bych potřebovala, ale nic za to nechce, takže nejhorší vyhodím, část dám na charitu a co se mi hodí, si nechám na litacku. Vím, že by ji bylo líto, kdybych jí řekla, že je to hnusné. A rady k výchově si nejspíš čas od času vyslechneš všude. Ony to některé ženy berou jako radu. Ne jako rypani.

pexi
20. črc 2021

Pochopila jsem správně, že čekáte mimi? Pak bych v klidu řekla, že velký podíl budou mít těhotenské hormony...

levandule_k
20. črc 2021

Cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly. Buď se nad to povzneseš a věci budeš dávat rovnou do kontejneru, nebo jí na rovinu řekneš, že takhle ne, že rozumíš tomu, že je nadšená ze svého přístupu k výchově, ale že ty preferuješ něco jiného a nestojíš o rady, kritiku a srovnání. Řekni, že to prostě nevyužiješ, že máš spoustu oblečení, ať to dá někomu potřebnému. Zase ona by měla respektovat, že jisté věci nechceš.

mourovatakocka
20. črc 2021

Hned mě napadlo okřídlené o cestě do pekla, ale koukám, že nejsem originální 😁 Je to přesně tak, tohle umí být stejně protivné jako nějaké rozbroje.
Jediná možnost je obrnit se proti radám, kývat, říkat stokrát my to budeme možná dělat jinak, oblečení dávat do boxů na použitý textil - uvidíš, jak jen po tom se ti báječně uleví 😏 Po porodu bude hůř, ale pokud nejsi prvomatka, máš silný argument, že při tvé péči, ač bude třeba jiná, ti už děti přežily 😁

autor
20. črc 2021

@elvira právě, ja ji taky nechci ublizit, jen to v jakem jsou ty veci stavu ve me vyvolava dalsi odtazitost, ja nejsem fajnofka a jsem rada kdyz mi nekdo neco dá, taky posilam věci dál na charitu apod, vymenej obchod prostě podporuji 😊 jenze co si mas myslet o vlozkach do podrprdy od psích chlupů, hrackach u kterych pres spinu nevidis puvodni barvu, to same i jine potreby pro prcka, ja si v tu chvili rikam, v cem proboha žijí 🤷‍♀️ a citim se hnusně a trapně za sve pocity, protože jak rikam vim, že ona to mysli dobře ☹️ a pak do toho prijdou věcné rady a me omyvaji 😂 pardon potrebuji to ze sebe dostat, vim ze to je hodna holka a ja si pripadam jako megera

autor
20. črc 2021

@pexi jo to me taky napadlo, hormony se mnou cvici, je to tak 😉

autor
20. črc 2021

@levandule_k no to už proběhlo, ale víš jak, když řekneš třikrát stop stav, máme toho fakt hodně, za vše moc díky už nic nepotřebujeme a stejně se to mine účinkem, tak tam už mě napadá jedině chytrému napověz... a blbý je, že ty věci moc nemůžu vyhodit, protože je šetří ještě pro další členy rodiny, kdyby náhodou, takže to leží u jejich rodičů doma, zabírá místo a nikdo to nikdy nevyuzije, protože uz to vlastně ani na tu charitu není 🤷‍♀️

autor
20. črc 2021

@mourovatakocka ano to už jsem ji pri posledni diskuzi rekla 😂 s usmevem a ve srande, jestli si jako vsimla, ze uz mam starsi deti nez ona a žijí, tema jako obvykle nějaká kravina tipu nosit, nenosit v šátku, vozit dítě v aute vzadu ci vepredu a podobně... je to tezky, ona je chudak zalezla furt doma, muz ji nikam nepousti ani nevezme poradne, tak se asi snazi byt uzitecna aspon u nas. a ja si tu averzi vycitam, tak snad to u me budou fakt jen ty hormony splaseny 😊

mourovatakocka
20. črc 2021

Já tu averzi chápu. Mám to takhle s tchýní. Snažím se s tím bojovat, ale jsem napružená sotva přijde na přetřes, jestli tam nepojedeme na návštěvu. A bohužel se to horší, ačkoliv mám celkem fajn tuhle část famílie, když tu čtu šílené historky.
To mají ale s jejím mužem nějaké divné uspořádání 🤔

autor
20. črc 2021

@mourovatakocka no to je prave to, ze to je kapitola sama pro sebe ona, jeji muz a jejich dite, potazmo výchova, to az tak moc neresim, koneckoncu kazdeho vec, proste to neni moje starost, ale dovedes si predstavit co se mnou delaji nevyzadane rady ohledne vychovy z prostredi, ktery nepovazuji za zdrave 🙄🤷‍♀️

mourovatakocka
20. črc 2021

Nedokážu si vzpomenout, jak to je, ale říká se něco jako Neber vážně kritiku od někoho, koho si nevážíš, a nepřijímej rady od někoho, koho bys o radu nepožádala.
Jinak mám dojem, že se tolik věcí shazuje, že se jedná o hormony, až to není vtipné.
Však ono se to vyvrbí, třeba budete jednou kamarádky, jen to chce obrnit se a vyhlidnout si nejbližší kontejner na použity textil 😁

levandule_k
20. črc 2021

My bydlíme v bytě, sice prostorném, máme sklep, ale hodně by mi vadilo, kdyby mi někdo nosil staré krámy, vadilo by mi skladovat bordel. (Když už budu něco skladovat na horší časy, tak takové věci, co se líbí mě, anebo k nim mám aspoň citový vztah.)Prostě natvrdo ne nechci, nevezmu si to, jestli mi to tady necháš, jde to do popelnice. Ona se asi urazí, ale nebude naštvaná věčně (možná) a až si to sedne, tak na ni nebudeš mít averzi (možná).

autor
20. črc 2021

@mourovatakocka 😂😂😂😂 ano kontak je dobra vec, moc diky. ja se jen potrebuji dostat zpet do nadhledu, minule jsem se rozcilovala protoze vetsinou nadhled a pochopeni mam ja vuci ostatnim, a zrovna jsem mela den kdy jsem prskala a chlap mi pripominal jak mam bejt v klidu, ze prece ona to ma tak a tak a at se do ni vziju, tam jsem se ohradila, ze se mnou lomcujou hormooony a trochu ty empatie by obcas mohlo byt i vuci me, tak pochopil no, ma stesti, bych momentalne zakousla asi i jeho...

autor
20. črc 2021

moc diky vsem za pohled na vec, verim, ze me to zas opusti, ale to vite nekdy to clovek potrebuje probrat z vice stran 😊

veruuu_kubesovic
20. črc 2021

Mám švagrovou, kterou vidím párkrát do roka, dá se to přežít, jinak ji nevyhledavam...
To, že jsem si vzala jejího bráchu z nás nedělá ještě nejlepší kámošky 🤔

victress
20. črc 2021

když ti švagrová zase něco "pěkného" přinese, řekla bych dík a před ní bych to hodila do popelnice, musela by bejt úplně tupá, aby to nepobrala....

netopejr
20. črc 2021

A nedá se to s ní probrat jasne a otevřeně v klidi u kafe? Přátelsky, ale ze ty veci fakt nechves a nechavat si je nebudes, takze bud je buse skladovat ona, nebo ty je das rovnou, ihned potrebnym = do kontysu.

A jestli to chce syslit pro dalsi coeny rodiny, tak at sysli, ty to nepotřebujes, at jim to schova rovnou, mas uz ty deti a dalsi věci nemas prostě kde mít.

autor
20. črc 2021

@victress to prave neni moc muj styl, asi by ji to probralo, ale zaroven i ublizilo 🤷‍♀️

autor
20. črc 2021

@netopejr ja doufam, ze uz to pochopila a jestli ne, tak uz asi budu muset, ja totiz dostavam pomalu i pouzity jednorazovy kalhotky, fakt masakr jako... jsou veci, ktery by se fakt dal davat nemeli 😂🙈🙊 nejen kvůli stavu veci, ale proste tak noooo