Dobrý večer , chci se zeptat jak se nás právní stát kouká na nemanželské dítě. Řešily jste někdy Rozvod, majetek a tak celkově.
Založíš si profil a řešíš nemanželské dítě? Co je komu do toho, je to jen tvoje věc. Státu je to šumák, neřeší ani ty důležité věci.
Proč zlo, jen jsem se zeptala
@blackwomen A jak by na nej mel koukat? V době kdy se přibližně pulka dětí rodí mimo manželství...
Jako když si manžel uplete dítě s jinou? No majetek v sjm se rozdělí napůl.. Jednou dítě po něm bude dědit.
@lv tak záleží, zda to nemanželské dítě má toho otce v RL
@taniik ano je
@blackwomen Asi uplně nechápu, na o se ptáš.
Pokud má otce v rodném listu, tak po něm dítě dědí.
Pokud je to dítě milenky, tak z otcovi poloviny SJM, dělí se o ní s manželkou a ostatními dětmi.
ALe většinou si manželka ke stáří majetek pohlídá a otec přepíše se na manželské děti.
Jo, ve zkratce, ja myslela, že u rozvodu si dělí společný majetek napůl, a dítě je taky, mimo ostatních osob dědic.
@alianan manželovi se narodilo dítě v době našeho manželství, máme společný majetek a 2 děti společně. Rozvod by se hodil a vše s tím spojené. Tak jsem se chtěla zeptat na co si dát třeba bacha, zkušenosti ostatních
@blackwomen tak tohle jsou informace, které měly být hned v úvodu dotazu...
Takže s paní, se kterou to dítě má, teď žije?
Při rozvodu se dělí společný majetek napůl a myslím, že děti se nijak neřeší.
Jen ti jeho dítě sníží alimenty na ty vaše společné.
@blackwomen A já ti na tvůj obecný a nicneříkající dotaz odpověděla. To nebylo myšleno zle, musíš formulovat přesně hned a ne až za několikátou odpovědí.
@blackwomen otec je zapsán v RL či ne?