Nedokážu se svou mámou najít společnou cestu

fifina1234
25. únor 2018

Moje mamka je moc hodná,ale pořád nedokážu si s ní najít společnou cestu mám pět dětí i když už dvě jsou dospělé,ale jak je to v každé rodině pořád jsou vlastně tady.nikdy se nestalo,ať dělám co dělám je vše špatně a pořád poslouchám,jak nic neumím a nic neznám přitom byli jsme jen dva s bratrem a mamka byla pořád mimo domov na schůzích a vlastně jsme rostli sami no nebylo to vždy ideální,ale zvládli jsme to každý z nás máme své rodiny a své problémy a řešíme si je tak jak uznáváme za vhodné,ale mamka stále žije za starého režimu,nemá ponětí,že teď je to trochu složitější,a já nemám už sil ji vysvětlovat proč dělá ono či něco jiného jsme z toho smutná nic jsem nedokázala po dvacetiletí letech jsem se rozvedla s despotickým mužem,který se stal alkoholikem s agresivním chováním vůči mně a dětem. A zase jsem špatná já jak mohu se rozvést a děti připravit o tátu.nevim co si mám myslet a chtelabych vědět co dál máma pořád na mne nasazuje a pořád vidí chybu jen u mne. Já chodila do práce snažila jsem se,aby děti měly vše co jpotrebuji.ale sama jsem to příště nezvládl mám pocit,že jsem udělala nejde chybu,ale nevím stále kde.manzel chodil jen nárazové a jinak byl doma celá výchova dětí byla na mne

zutinka
25. únor 2018

Zdravím,a co si s mamkou v klidu promluvit?

milisent
25. únor 2018

Uprimne? Takove mamce bych rekla, at se mi prestane montovat do zivota, ze jsem uz dost stara na to, aby se takhle ke mne chovala. A pokud ma problem s mymi rozhodnutimi, tak je to jeji problem. Pokud si nabiju hubu, bude to moje huba. Diky Boze za moji mamku, at je jakakoliv, vzdy respektovala me rozhodnuti, vzdy me vyslechne, kdyz tak hodi do placu nejakou radu, ale nikdy mi nic nevycita, ani kdyz si vse delam podle sebe.
A vy, dokazala jste toho hodne, dokazala jste se v case kdy jste s brachou mamku potrebovali nejvic, bez ni obejit, vychovala jste, nebo teda jeste vychovavate 5 deti, zbavila jste se chlapa, ktery stal za starou backoru (se to nezda, ale tohle moc zen nedokaze) a urcite je toho jeste vic. Zijte svuj zivot podle sebe, ne podle nekoho jineho, napr. podle mamky. Hodne stesti 🍀

janapetrvalska
Autor odpověď smazal
Zobraz
janapetrvalska
25. únor 2018

to patrilo jinam 😉 proto jsme smazala

maretavan
26. únor 2018

No nechci dělat chytrou,ale zrovna minulý týden jsem viděla webinář z Nevýchovy na tohle téma a myslím,že za všemi těmi zdánlivými útoky na tebe je vlastně jenom strach aby si se měla dobře a souhasim se zutinkou, že je čas si otevřeně a hlavně v klidu promluvit o tom, že tě to trápí a že bys někdy chtěla jenom vyslechnout a ne hned odsoudit a až když to nezabere tak bych jí dala chvíli ať se nad tím zamyslí.

fifina1234
autor
26. únor 2018

Už kolikrát jsem si o tom chtěla popovídat,ale pořád to nějak nejde.porad se drží,že ona má vždy pravdu a všechno vi lépe než já.pripada mi to,že by mohla být přinejmenším poradce prezidenta.vazim si ji mám přece jen účtu,protože je to má matka,ale někdy opravdu se cítím zbytečná na tomto světě.nic neumíš,nic neznamená vše je to špatně podívej co jsi dokázala nic.ale pro mne je v životě už velké vítězství,že jsem dokázala opustit manžela a dál dovychovat dvě dcery i když jedna je postižena psychicky a dovychovavam další tři děti.ted i s přítelem,u kterého vidím,že můžu mít s čistým svědomím větší sebevědomí a může být život i pěkný vůči sobě se můžeme chovat krásné a mít život v klidu a nás pěkný vztah jen utuzovat.neverila jsem,že se ještě zamilují,a že to může být tak krásný.sotva jsem matce rekla,že jsem konečně šťastná už jsem prý chytla druhou mužů co jsem to provedla atd.dle ni bych měla zůstat v tom vztahů co byly protože jsem technický nevzdělaná a bez chlapa být nedokážu.jenze se tu objevil muž,který mne má rád a už je zlé.ja nevím.