Necítím k partnerovi lásku.

katuulka
11. čer 2020

Ahoj holky. Koukám na vaše diskuze velmi často a odhodlávala jsem se k vám napsat již dlouho. Za jakoukoli radu/názor budu vděčná.
Jedná se o toto. Jsem s přítelem již víc jak 8 let. Teprve až teď spolu zkoušíme bydlet. Problém byl v tom, že prvních 6 let, přítel neustále opakoval, že jsme rozdílní a že až každý potkáme toho pravého tak si nebudeme bránit a zůstaneme přáteli, nicméně já tak nějak doufala, že ho to přejde. Pak skutečně potkal na pracovní cestě slečnu, ve vlaku, se kterou si jak říkal, duševně sedl na 99% (dodal, že se mnou to má je 60%). Ale že si tím není jistý a že je zdaleka a zatím si jen volají jen co třetí den a že neví co má dělat, a že ho to strašně mrzí a rozhodně to neplánoval (u toho brečel). Tehdy měl velmi náročné období a já sebrala veškerou sílu, skousla to rozhodla se stát při něm, ať ho psychicky nedeptám a má dost síly věnovat se komplikovaným záležitostem (nebudu rozebírat, bylo by to na dlouho). Toto jeho,, telefonování,, trvalo rok, rok jsem při něm stála a opravdu si myslela, že si jen telefonují a neotevírala to. Téměř každý druhý víkend mě prosil o rádiový klid, že si potřebuje odpočinout, respektovala jsem to. Až jeden z těchto víkendů, jsem ho náhodou potkala v Lidlu, ano, s ní! A zjistila, že ona za ním tyto víkendy přijíždí a PŘESPÍ U NĚJ. Nechápu, že jsem to neviděla dříve. Neměla jsem sílu to s ním tam řešit a nechtěla dělat divadlo druhým lidem, utekla jsem a napsala mu velmi dlouhou sms, výsledkem bylo, že ho už nikdy nechci vidět. Stejně mě kontaktoval a nerespektoval, potřeboval mi to dle jeho slov vysvětlit. Vysvětlení – ano přespává u něj občas o víkendech, ale nic spolu nikdy neměli, i přesto, že spala v jeho posteli a že to konečně musí rozlousknout a rozhodl se, nastěhovat si ji domů. Že stačí krátká chvíle a bude se vědět. Provedl tak a po týdnu zjistil, že ač si jsou duševně spřízněni, neznamená to, že mohou být partneři (nefungovala sexuální oblast a nemiloval ji). Trvalo jí ale půl roku, než se od něj odstěhovala. Protože chtěla zůstat v našem městě (nejdříve se muselo vymalovat, pak nábytek, elektřina stará, pak bylo špatné topení aj..). Za toho půl roku chodil za mnou a vracel se zpátky domů k ní, neskutečně jsem se sebou bojovala a pokaždé si říkala příště už ho nepřijmu, dám mu ultimátum (že se nebudeme vídat, dokud u něj bude bydlet), ale vždycky jak přišel nemohla jsem, nešlo to, nedokázala jsem mu ublížit a poslat ho pryč. Každou noc jsem usínala s myšlenkou, že spí vedle jiné ženy (začala jsem mít z toho zdravotní problémy). Až konečně odešla, otevřela se mě všechna stavidla a mě k němu zaplavila taková nenávist, která trvala cca 3 měsíce, dokonce jsem se i krátce zamilovala někde jinde a měsíc měla románek s někým jiným. Pak to ale vše přešlo, nenávist odešla, odpustila jsem, vnitřně cítila, že jej mám stále v srdci, ale už necítila tu vášeň, tu lásku a postupně na tom pracuji a snažím se znovu otevírat (chvilku to jde a začnu zase věřit ve smysl našeho vztahu a těšit se, ale pak se to zase zavře). Jde to velmi těžko. Teď je to půl roku po odeznění nenávisti, zkoušíme spolu bydlet, ale narážíme na pár problémů, které z mého pohledu asi ani nejsou takový problém, ale z jeho neskutečný a nyní mě osočuje, že jsem věčně nespokojená a že nechce aby jeho žena mu pořád plnila diář plány apod. a že doma potřebuje mít klid. Jeho názor z mé nespokojenosti pramení z toho, že jsem se zmínila, že abych se mohla trochu více zabydlet a cítit se jako doma, chtěla bych něco málo změnit (žádné bourání, jen koupit debilní umyvadlovou skříňku) a vzít si s sebou z bytu více věcí, které nechci vyhazovat (pekárna, mixer, nože, akvárko….). Prý jsou pro mě věci důležitější než lidé… Pokud jste dočetly až do konce, moc děkuji za trpělivost i tak je to dosti zkrácené a snad jsem v tom obsáhla co šlo aby to nebylo vytrženo z kontextu. Jaký na to máte názor? Myslíte si že se mi vrátí zpátky ta láska k němu? (necítím, ale nedokáži se s ním rozloučit, protože si vnitřně myslím že k sobě patříme, ale jeho výčitky mě neustále vracejí zpět). A myslíte si, že mé plány jak něco zlepšit jsou až takový problém? Nebo je partner extrémně přecitlivělý? Podotýkám, že má i velmi mnoho pozitivních vlastností, kterých si na něm cením... Kdybych měla poradit nezaujatě, uměla bych to, problém je, že se to týká mě a nedokážu se rozhodnout co mám dělat. Kdyby neměl pozitivní vlastnosti, rozhodnutí by bylo jasné, odešla bych od něj.

Děkuji 🙂

pipi_puncocha
11. čer 2020

Uff, přelouskala jsem to.😮

No, já na ty slepované vztahy moc nevěřím, u vás se navíc stalo tolik křivd, že si sama za sebe nedokážu představit, že by to mohlo fungovat k oboustranné spokojenosti. Když se navíc nedokážete shodnout ani na takových banalitách jako je vybavení bytu. 😬

tasimia
11. čer 2020

@katuulka od věci te upřímně obdivuji, že si s ním byla. Chlap, který je semnou a zároveň mluví o jiné, že je jeho spřízněná duše a nakonec opustí tebe a bydlí s ní.. A ještě chodil za tebou, no to asi ani komentovat nebudu.. co když zase takhle někoho potká a situace se bude opakovat? Já ti nevím, neumíte se ani shodnout na základních věcech. On tobě vyčítá kraviny vyloženě a v tobě to stejně bude pořád bublat.

petrak15
11. čer 2020

Dlouhe, ale vypsala jsi asi vsechno. Ty se trapis a on si tě dost nevazi. Ber nohy na ramena, trapis se a jemu to je jedno. Idealizujes si ten vztah, nekde jsem cetla, že vztah je jako most, dva pilíře, ktery k sobě hledaji cestu. Ale pokud je aktivni jenom 1 pilir, tak se most hroutí.. já sama bych jinou ženskou neskousla, a jestli je mu s tebou dobře jen na 60%, tak si pocka na jinou. Jestli spolu nemate deti, mas sanci najit nekoho, komu na tobě bude zalezet uplne moc.

katkapavlik
11. čer 2020

Ahoj , no můj názor ..... Já se divím ,že jsi to zkusila znova ..... Chlapů běhá po světě hodně není jediný a poslední .... Jiný by tě nosil na rukou.

berenika39
11. čer 2020

Myslíš, že když to slepíte, bude jiný? ne, nebude.

veruuu_kubesovic
11. čer 2020

Utíkej dokud je čas, ať ty nejlepší roky nepromarníš s tímhle blbem...
Měla jsem to tak se svým první ex, byli jsme spolu 6let, ke konci mě podváděl a já byla tak zamilovaná, i po rozchodu jsme to několikrát spolu nanovo zkoušeli, pokaždé to ztroskotalo, tak jak jsem si v mých 22letech myslela, že skončil svět, neskončil, jen já se definitivně vzpamatovala z toho poblouznění, že byl můj první ve všem a pevně jsem věřila v to, že časem se objeví někdo jiný lepší...

me_druhe_ja
11. čer 2020

Když se ohlednu na skoro 10 lety vztah s ex, tak bych si naliskala, co jsem všechno omlouvala, přehlížela, tolerovala. Ale ani zdaleka to nedosahuje tvého mistrovství. Když to napíšu natvrdo: chlap je s tebou, pac nechce být sám při hledání té spřízněné duše na 100%. A taky sex s ženou je lepší než masturbace, že. Tenhle "vztah" nemá absolutně žádnou naději být "normálním" = aby obě poloviny byly šťastné. A proč nechce, aby sis tam tahala svoje věci, že...Aby toho bylo pak co nejmíň na stěhování.

bejuna29
11. čer 2020

Rozhodně neztracej svůj čas s někým jako je on... nestojí za to... udělat to finální rozhodnutí je těžké, ale lepsi udělat teď a tebou...než za treba 5-10 let jím, až potká další spřízněnou dusi...
Já jsem takovým podobnym čekáním ztratila spoustu let a svy nejlepší léta a upřímně hodně toho teď lituju

petrak15
11. čer 2020

No a jeste, pokud sama necitis lasku, jistotu, tak poslouchej srdce a nemarni už cas.

codal
11. čer 2020

Tvůj partner mi přijde jako neskutečný sobec a egoista. V celém vašem příběhu mu šlo jen a jen o sebe, bylo mu jedno, jestli se trápíš, dokonce tě podváděl, kde v tom příběhu bral ohledy na tebe, kde mu záleželo na tvém štěstí. Držel si tě na háčku, kdyby mu to náhodou neklaplo, a ono neklaplo, a ty jses prostě až ta druhá možnost. Nejsi první volba a ve vztahu bys měla být první volbou. Nebyla bych s takovým člověkem. Co když potká další zpřízenou duši, zase se na čas odstěhuješ, aby si to mohl zkusit? Kašli na to, tohle nemá budoucnost a pokud k němu necítís plnou lásku, tak tím líp, bude se ti lépe odchazet. Věř mi, že tě čeká něco mnohem lepšího, tohle je takovej ne moc dobrej kompromis.

klokanka31
11. čer 2020

@katuulka Jestli to myslíš vážně tak to teda nechápu. Už jen za ty řeči bych ho vypakovala, a ještě koukat jak to táhne s druhou??? A pak s ním znova být? Ty musíš být promiň, ale snad náctiletá naivka.

marcicek84
11. čer 2020

@katuulka ja jen nepochopila,proc mu bastis to,ze kdyz si nejakou nastehuje do bytu a bydli s ni,ze s ni nespi...jeste tu o cervene karkulace...namazal.si te na chleba a opravdu se netrapi,ze ty se trapis,prisim te,vice si sebe vaz a odejdi...

eva118
11. čer 2020

Já bych se otočila na patě v momentě, když by mi řekl, že to se mnou má na 60%, ani by v tom nemusela být druhá žena. Ženská si musí taky vážit sama sebe a nenechat si utéct roky života s někým, pro koho je záloha, kdyby nepotkal tu pravou. A ještě ty kecy, že s ní nic neměl ......Asi si četli.

meronym
11. čer 2020

@katuulka Ted vazne. Kdyby vam tento pribeh vypravela kamaradka, co byste ji poradila? Zustat ve spatnem vztahu s egoistickym kretenem nebo dat sancu novym, lepsim zitrkum? Vy tu odpoved znate. PS: Je NORMALNI zarizovat si bydleni spolecne. NENI normalni nechat ze sebe delat rohozku.

zelenaesmolda
11. čer 2020

@katuulka ja myslim,ze by ses mela konecne prestat chovat jako hadr na podlahu a najit v sobe kousek hrdosti a poslat ho nekam.Sorry ale byt s tebou a mluvit o jine?Nechat ji u sebe pres vikendy?Hned jak jsem cetla,ze chtel volne vikendy tak bylo jasne,ze je travi s ni.Zarazi me,ze tobe to nedoslo.Tenhle vztah stejne nema budoucnost,krivd je mezi vami az moc.

elwe
11. čer 2020

Máš se aspoň trochu ráda? Tak ho pošli do háje a najdi si někoho normálního. Ty ho možná miluješ, ale on tebe ne, jen tě využívá a neplánuje s tebou budoucnost. Až si najdeš muže, co za něco stojí, pochopíš, co znamená, když tě má někdo rád a budeš se divit sama sobě, že jsi s ním tak dlouho vydržela.

shaun40
11. čer 2020

Nebyla bych s nim je to holkař.Při první příležitosti te podvede.A co potom?Co když budete mít dítě ?Zůstaneš sama?A nebo se smíříš s tím že si občas odskočí.Nevim s tímhle pánem bych drahocenný čas neztrácela.A slepovaný vztah mám kolem sebe ve dvou rodinách .Láska tam není .Obě rodiny jsou spolu kvůli dluhům a hypotéce.Nyní když nemáte díte tak je pohodlnější rozchod.Nikdy bych takový podraz neodpustila.Dala si mu signál že si nevážiš sama sebe.Žena aby byla milovaná musí mít ráda sama sebe.On po téhle aféře ví že si může k tobě dovolit ledacos.A chlapi na tohle slyší.

mariegroth
11. čer 2020

On se pravdepodobne boji samoty a tebe bere jako zadni vratka. Zaroven chce ale neco jineho.To je, rekla bych cele.

jana_zofie
11. čer 2020

Pryc. Hned. Chlap, co presprilis mluvi o nekom jinem (nema v tom jasno/nema to uzavrene), je podezrely. A az ti bude v budoucnu chlap v posteli rikat, ze se jeste nesrovnal s rozchodem a se svou ex, utec i kdybys tam mela nechat obleceni. Psychicti vyderaci jsou to, vetsinou. Oni si to ani neuvedomuji, co ti delaj a jak te manipulujou pres city, delaj to automaticky a pak se jeste citi ublizene. Chuderky male. Oni nakonec zacnou i verit tomu, ze jsou to nejlepsi, co te potkalo, ty jsi k nim nespravedliva (protoze vetsinou sama po necem touzis nebo mas jiny nazor, chces to jinak nez oni) a oni chuderky nejvetsi. Za chvili mas pocit, ze on je tvuj zachrance a ty si nikdy nikoho jineho nebudes schopna najit protoze (dopln, variabilni) a zacnes se citit menecenna. Cim dyl s nim jsi, tim horsi to bude. Zdrhej dokud je cas.

pabka
11. čer 2020

To snad nemůže být ani pravda...... on te nemiluje, řekne ti to, má jiné ženy, hledá spřízněnou duši a ty mu mezitím uklizis a poskytujes sex? Nene, to není pravda, ze ne!? Protože jinak si te váží min než hadru na podlahu stejně, jako ty sama sebe.

olga_
11. čer 2020

Necítíš k němu lásku, naštěstí spolu nemáte dítě, takže sbalit kufry (jemu/sobě) a zítra si můžeš žít spokojený život bez něj. Toto, co popisuješ, je fakt fraška všech frašek. Červená knihovna hadra.

leniczka23
12. čer 2020

Uteč ty vole!!! A uteč hodne rychle, takovej samolibej kreten...fuj..

zelenaesmolda
12. čer 2020

@olga_ cervena knihovna je romantika,tohle je spis parodie nebo denik psychiatra

kajalka
12. čer 2020

Spadla mi brada až na zem. Ty bys snad skousla i to, kdyby si to s ní rozdával v Lidlu na chlaďáku s kuřecím. Mohl by ti říct, že jí zaskočilo v krku a on hrdina se jí snažil pomoct, protože to měla příliš hluboko na to, aby to vykašlala.
Seber se a uteč to nejdál od takovýho kkota!

zelenaesmolda
12. čer 2020

@kajalka a hlavne by mela zapracovat na sobe protoze bude mit stejne problemy v jinem vztahu

kajalka
12. čer 2020

@zelenaesmolda Též si myslím, že bude podobný model zkoušet v různých obměnách furt dokola. Ale třeba prozře.

aselluska
12. čer 2020

@katuulka nechápu, proč spolu jste. Ze zvyku? Může ti být líp s někým jiným bez těchto problémů a věř tomu, že hodně rychle. První dlouhodobý vztah je vždy těžké opustit, ale je to opravdu jen zvyk. Kolik let jsem se trápila co mi provedl. Teď nechápu samu sebe. Udělej tlustou čáru a fakt se ti uleví.

aselluska
12. čer 2020

@kajalka ty znáš mého bývalého? Takových výmluv jsem se naposlouchala, než jsem práskla dveřmi 😁 dost podobné 😁

hvezdicka09
12. čer 2020

@eva118 přesně má slova. Nechápu, co te v tom vztahu ještě drží.

tulikiss
12. čer 2020

obr dlouhy clanek, ale pritom jde shrnout v par vetach. tvuj partner te od zacatku nemiluje, ale nechce byt sam, protoze ma sve potreby. potka lepsi se kterou si uziva, vztah jim nevydrzi, tak se vrati k tobe, protoze ty poslusne cekas. a ty porad naivne doufas, ze ted se stane zazrak a on se do tebe zamiluje a bude zit stastne az do smrti. ale ty si zase jen prestupni stanice...