Nechce další dítě. Jak dál?

3. kvě 2023

Jak by jste se postavily k tomu, když by vám partner po 16 letech vztahu řekl, že nechce třetí dítě? Že nechtěl ani ty dvě co už máme.
Vždycky jsem si přála velkou rodinu, pevný zázemí, hodně dětí...kdyby mi tohle řekl hned na začátku vztahu, nikdy bych s ním nebyla. Jak dál?....nemůžu na to přestat myslet, že je nechtěl....

martt
3. kvě 2023

Jaký je jinak otec a partner? Ono záleží v jakém kontextu to řekl v hádce nebo jen tak? A s tím třetím ditkem na něj hodně tlačíš? Ono to taky může být od něj obrana , že ho tlacis někam kam on nechce. V tomhle případě bych si s ním asi znovu v klidu promluvila jestli to myslel vážně a jak to vidí dál. Vy jste se před dětmi nebavili o tom kolik kdo chce děti nebo jestli vůbec chcete děti?

te_reza
3. kvě 2023

Za mě si to podala jen ze svojí strany. málo informací. Jako já bych po 16 letech a dvou dětech už taky nechtěla 😅

hani_na
3. kvě 2023

Já jsem v takových situacích, když se říká "nikdy/navždy" takovej chlapsko-pragmatický typ. Možná je nechtěl, ale máte je, takže co teď s tím? Hádám, že si je asi necháte.. A že nechce třetí? Na to má právo, rodiče jste oba. Znám pár párů, kde se chlap nechal ukecat a nestojí to pak za nic.

martulka88
4. kvě 2023

Jak se píše nademnou - málo informací. To, že jste spolu 16 let, neznamená, že vám je okolo 30, ale třeba už ke 40-50. Třeba si myslel, že bude chtít velkou rodinu, ale zároveň je to pro něj psych.náročné a radši by byl "bezdětný". Pokud jsou děti větší samostatnější, třeba už nechce zase řvoucí miminko a být omezený. Pro někoho je velká rodina i 2děti. Třeba cítí, že byste to fin.neutáhli nebo se museli hodně omezit. Ve chvíli, kdy ses ho ptala, nemusel mít ani dobrou náladu. Nebo naopak na něj hodně naléháš, on další nechce a takto ti dal dostatečně najevo, že už žádné nebude. Já jsem chtěla vždy 3 děti. Myslela jsem, že první miminko budu mít v 25 nejdéle. No a osud si řekl - "Nene, neudělám ti to tak, jak chceš.". V srpnu mi je 35, v červenci svatba, druhý 14 měs.syn a první se stal v 38tt andílkem. Nevím, zda mám na to, abych byla ještě těhotná, jak fyzicky (rok mám rozjetý relaps crohna, nemám už tolik energie), ani psychicky (zda se narodí živé miminko, ikdyž by bylo celou dobu v pořádku). Takže nekoukej nato, "já vždy chtěla velkou rodinu", ale podívej se na to z pohledu druhých očí a i z pohledu partnera.

ellyem
4. kvě 2023

Tak se ho zeptej, proc nechce treti dite. My to tu nevyresime. Napsala jsi strasne malo informaci. Pokud vam je 40, tak bych taky dalsi dite nechtela.

krisstina93
4. kvě 2023

Zeptej se ho proč. Člověk si něco plánuje a život to často meni. Třeba už na to nemá sílu, třeba zjistil ze jsou deti náročnější než myslel, boji se financí apod. Asi nebudete taky nejmladší, když jste spolu tak dlouho.

veronikav31
6. kvě 2023

Letos budu s partnerem taky 16 let,mě bude 41,partnerovi 47,třetí dítě partner chtěl po narození syna,tomu teď je 5 let,já už nikoliv,netlačil na mě a je rád, že máme dvě,tři bych už nedala ani fyzicky,ani psychicky.obema se plně věnuji,on už taky není nejmladší a ani on si už neumí představit mít malé mimino,děti jsou samostatné, žádné přebalování, příkrmy apd.

lvl16
6. kvě 2023

3 děti nejsou úplný standard, tak se ani nedivím, že ho nenapadlo na začátku vztahu zmiňovat, že je nechce 🙂. Osobně považuji za velkou rodinu 2 děti a víc. A i kdyby původně chtěl dětí víc, tak se mohl jeho postoj během let změnit. Holt se asi budeš muset smířit s tím, že dětí víc nebude, protože tohle je zrovna oblast, ve který kompromis neuděláš.
Jinak tu poznámku, že nechtěl ani ty dvě předchozí, bych vůbec neřešila. To mohl říct v naštvání, když si na něj teď tlačila se třetím dítětem. Máme s manželem jednoho syna, teď čekám druhé a taky mu občas řeknu, že mě do toho uvrtal on (manžel chtěl děti o dost víc než já). A rozhodně to neznamená, že něčeho lituju, na mimčo se netěším a syna nemiluju 🙂. Jenom jsem prostě unavená, manžel je hodně v práci a když je doma, tak mě štve :D.

emillyhk
10. kvě 2023

To že ty první nechtěl, nemusí nutně znamenat, že je nemiluje... A že nechce třetí? Ono se asi v dnešní době není co divit, náklady na všechno jdou strašně nahoru, pro tři děti už většinou potřebujete větší auto, další tři roky by vás všechny pravděpodobně živil jen on (možná se mýlím, ale nic jsi o tom nenapsala), větší děti už znamenají větší výdaje (kroužky, školy v přírodě, sportovní vybavení, boty, atd.). A do toho miminko. Neustálý kolotoč krmení, přebalování, probdělé noci... Samozřejmě to tak dramatické být nemusí, ale má plné právo další dítě nechtít, pokud se na to necítí. A že to neřekl na začátku? Třeba si ve dvaceti myslel, že časem změní názor. Nebo že ho změníš ty. Teď už na tom ale nezáleží, minulost nezměníš. Jak vám to jinak klape? Jaký je táta? Pokud vše funguje, snažila bych se v sobě zpracovat, že další dítě už nebude, klidně za pomoci terapie. Chápu, že se můžeš cítit podvedená, ale nezatracovala bych 16 let a funkční rodinu, kvůli nesplněnému snu...