Návštěva. Jsem jediná, komu to přijde divné?

30. srp 2023

Ahoj, chci znát názor nezaujatych stran. Aktuálně jsme na dovolené, dum a zvířata nám hlídá tchyně. Dnes koukám na IG a vidim fotku u naši neteře, našeho psa. Prijeli za mámou, příteli bratr jeho žena a dítě. A mě to proste vytocilo. Nepřijde mi v pořádku aby k nám domu jezdil někdo “cizi” když my tam nejsme 🤷🏻‍♀️ rozhodne nemáme nadstandartni vztahy.

michaela666
30. srp 2023

Mě by to vadilo. Nemám ráda když se mi někdo bez mé přítomnosti producíruje po bytě. Tchýni bych požádala ať už to nedělá, že je vám to nepříjemné.

lenerka1
30. srp 2023

Záleží právě na těch vztazích v rodině, mě by to divné nepřišlo, přijeli rozptýlit případně zkontrolovat babi, jestli bydlí v paneláku, tak i vyvětrat se na zahradě...ale u nás v rodině bych to pravděpodobně věděla předem, příbuzní jsou slušní a určitě by se zeptali, jestli jsme s tím v pohodě.

mama_mila
30. srp 2023

Mně by to vadilo a taky bych si to nedovolila, přijet takhle k někomu, kdo není doma.

ninive211
30. srp 2023

Pokud to bylo bez domluvy s vámi (jako že bylo), tak by se mi to taky asi moc nezamlouvalo. Ještě je otázka, s tchyní bydlíte/bydlí hned vedle vás anebo přijela "zdaleka" jen kvůli tomu hlídání? Jde mi o to, jestli je tchyně u vás v baráku de facto "doma" anebo je sama "na návštěvě",

michaela666
30. srp 2023

...a ještě se to dozvědět z Instagramu.

uzivatelkapetra
30. srp 2023

Tohle dělají tchánovci když někomu hlídají dům, vždy pozvou kdekoho a ještě ho provedou celým domem.
Mě by to vadilo, ale my nikam nejezdíme a i kdyby, nemáme dost reprezentativních dům, se kterým by se chtěli chlubit.

hojda
30. srp 2023

Asi by mi to nevadilo, byla bych ráda, že je doma postaráno😂.

brunetka11
30. srp 2023

Zeptala bych se napřímo tchánů, co bez vašeho vědomí dělali ostatní příbuzní ve vašem domě. A požádala neteř, aby stáhla fotky ze svého Instagramu s vaším domem.
Nemusíš se cítit provinile, prostě se jasně vymez proti podobnému nekorektnímu jednání.

nnnadja
30. srp 2023

Me by to nevadilo,zvlast kdyz tam byli treba v pergole atd..a uz vzbec ne,kdyby to byl sourozenec manzela/pritele

irmamala
30. srp 2023

Tak urcite mi pripada minimalne neslusne se nezeptat. Ale zalezi, jaky mas s tchyni vztah, kdyz Vam takhle celou dovolenou hlida, tak to zas podprumerne nebude ne? Ja jsem mela na svou extchyni takovou averzi, ze jsem mela vztek jen na me promluvila😀 Takze kdyby mi tohle udelala ona, zurila bych. Naopak kdyby to byla moje mamka, ani by me nehlo a byla bych rada, ze se zabavi.

hojda
30. srp 2023

@brunetka11 já pochopila, že je tam jen foto psa a né domu.

rnika
30. srp 2023

Mě by vadilo, že to nedali vědět. Jako zvednout tel. a říct, zastaví se tu za mnou ten a ten....to přece zabere chvilku.

autor
30. srp 2023

@ninive211 tchyně je tu jak kdyby tu byla doma.
Já vím ze to bude teď znít jako ze si nemůže ani nikoho pozvat, ale zrovna u toho brachy mě to sere, protože na mamu si nevzpomene jak je rok dlouhej, tchýni živíme my, starame se o ni, já ji beru jako druhou mamu, ona se nám odvdecuje častým hlidanim, pomoci, navari atd. Bratr ji nezavola ani na Silvestr aby ji popřál. Třeba takový příklad, v zimě jsme jeli na hory, byla u nás a hlídala dům a psa, vrátíme se a volala přítelkyně od bratra ze oni jedou na hory taky a ať jim přijede taky pohlidat. Tak jsme s mamkou usoudili ze lepší jet než aby byli kecy a problémy, nakonec nikam nejeli, protože nikdy nikam nejezdi, jen chtěli vidět jak se mama zachová.

autor
30. srp 2023

@irmamala podprůměrné vztahy máme s bráchou a jeho přítelkyní. S tchýni mám dokonalý vztah na 1*

autor
30. srp 2023

Mě ani tak nestve ze tchyně nedala vědět, protože jak je znám oni jezdi dost často všude bez pozváni, takže ji podle mě zavolali ze jsou před vraty a hotovo. Když půjdu za brachovou přítelkyni a řeknu: hele nelíbí se mi, ze k nám jezdíte když nejsme doma tak nastane toto: začne byt sprostá a nechutna a doslova a do písmene mě vypi….. a ve finále budu špatná já. Chlap má názor stejnej, ale řekne: no co s tím mám dělat?

hojda
30. srp 2023

Tak to je trošku jiná situace, to jsou vyloženě negativní vztahy, dle popisu to vypadalo, že se jen nevídáte.

brunetka11
30. srp 2023

Tak buď chceš, aby ti tam lezli nebo ne. Pokud se jednoznačně nevymezíš a jen se budeš vypisovat na netu - jaký očekáváš výsledek?

rnika
30. srp 2023

No tak pokud bude sprostá a hnusná, tak bych ji řekla, že si nepřeju, aby mi ležela do baráku, když tam nejsem. A bylo by mi celkem fuk co si o tom myslí.

dandaa
30. srp 2023

Nám takto hlídá dům člověk z rodiny se svojí polovičkou a předem máme určeno, že návštěvy ne . Respektují to . Je potřeba si tedy o tom promluvit.

candat
30. srp 2023

Tak ji vypi..j taky, že je tam nikdo nezval.

hankazel
30. srp 2023

Vadilo by mi to hodně, proto jsme klíče nikdy nikomu nedali, dopadlo by to taky tak...

bara88
30. srp 2023

Já Teda nevím ale mě by to nevadilo.hlida vám dům a zahradu a prostě jí přišli navštívit.

emillyhk
30. srp 2023

Jestli to chápu správně, tak tobě nevadí, že tchýni ve vaší nepřítomnosti NĚKDO navštívil, ale vadí ti, že KDO ji navštívil? Pro mě by to třeba bylo pochopitelné, že jsi naštvaná, protože pokud je švagr a švagrová taková, jak je popisuješ, tak bych je tam nechtěla bez ohledu na to, jestli jsem doma nebo ne... Osobně bych zvážila, jestli jejich návštěva tchýni potěšila. Pokud ano, tak bych to zkousla a příště bych tchýni předem upozornila, že z nehlášených návštěv nejste nadšení. Pokud ani tchýně nebyla z jejich návštěvy kdovíjak nadšená, tak bych to švagrové s manželem řekla narovinu, že je to nevhodné, cpát se k vám když nejste doma. Budou držkovat? Tak ať 🤷‍♀️

eviicka
30. srp 2023

Mně by třeba nevadilo, kdyby se za "hlídačem " někdo stavil a on ho pozval na kafe. Vadila by mi asi cílená exkurze po domě, ale to si neumím představit, že by někdo z těch ke kterým mám důvěru dopustil.

Pak by mi vadila fotka na internetu, ale pochopila jsem, že tam nebyla fotka interiéru, ale pouze psa, takže v tom případě ok. Byla bych ráda, že se mi někdo o dům postará.

To že švagr nemáte rádi je věc jiná, no.

marselina
30. srp 2023

pokud nemate pekne vztahy vadilo by mi to.

dancaherman
30. srp 2023

Tak mě by to celkem zvedlo mandle, má tohle jsem dost alergická...nemám ráda ani neplánované návštěvy, když jsem doma, natož když tam nejsem...trochu podraz od paň mamky..aspoň to měla dát vám vědět

pavlinar
31. srp 2023

Tak po upřesněni vztahu by mě to vyloženě s*alo!! Pokud se nestaví normálně, ani za babičkou.. ale úplně náhodou zrovna jen když nejste doma.. mi přijde, že šli posmejdit, obhlidnout, co "máte novyho". A vsadila bych se, že babička je nepozvala, jen je neodmítla.. cítím tam rivalitu, žárlivost, viz ty hory.. jasně, info moc nemam, ale moje fantazie se rozjela a takto mi to prijde.

Kdyby to byl někdo, s kým jsme zadobře, byla bych ráda, že přišli potěšit babičku a užili si to spolu

sinicka
31. srp 2023

Ono je v podstatě jedno, jestli by to vadilo/nevadilo nám. Podstatné je, že to vadí tobě.
Nedělala bych tlaky a nekazila si dovču, ale s tchýní bych si to vyříkala po příjezdu, že tohle teda ne.
Třeba se dozvís druhou stranu mince, že byla u vás a oni jí zavolali, že sou před domem..

dashyyy
31. srp 2023

Jako bez infa dopředu? To bych řádila jak černá ruka.. neměla bych problém, kdybych o tom věděla dopředu, ale dozvědět se to z IG, tak to by byl rachot.. to mi teda nepřijde normální.. my takhle jezdíváme ke tchýni, jsem tam jako doma, jezdíme do bazénu, do lednice si vlezu, ale vždy o tom ví, nedovolila bych si k někomu takhle dojít

autor
31. srp 2023

@bara88 to mě neprekvapuje ze ty jdeš už z principu proti proudu 😂🤟🏼