Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte jak to je když si nájemce chce nastěhovat dalšího podnájemníka a další podnájemníci s tím nesouhlasí. Bydlíme s dědou, on jako nájemce, my jako podnájemci. Šli jsme sem protože on to nezvládal, potřeboval pomoct s nájmem. Byt má rozlohu 3+1. malej má tedy svůj vlastní malej pokojík a my spíme v bývalým obýváku. Teď si děda našel novou přítelkyni, je z rodiny takže ji známe. Jde o to že to vypadá, že si ji sem chce nastěhovat. Měla tady být týden a byla tady měsíc, pak si ještě dovedla vnučku na hlídání a bylo jim jedno jakej na to máme názor. Když jsem se teda natvrdo zeptala jestli teda tady bude bydlet děda vyletěl a ona se urazila. Jako takhle s ní problém nemáme, je fajn, ale teď jí naposled vadilo že ji partner upozornil po měsíci, kdy ignorovala, že malej má nádobí na jednom místě a při utírání ho strkala všude možně, že teda ho má tady a byli bysme rádi, kdyby tam zůstalo. Slušně podotýkám. Navíc za celou dobu, co tady byla nevzala do ruky smeták nebo hadr, aby dala do pořádku společný prostory, já mám zlomenou ruku a stejně když to neudělám já, neudělá to ani nikdo jinej. Jsou to maličkosti ale prostě nechceme s ní bydlet. Je vůbec nějaká šance, že i náš názor bude muset pronajímatel brát v potaz? Nebo je jediná možnost odstěhovat se? Děkuji..
@somalicats Bohužel to vím úplně přesně - už vás nepotřebuju tak se klidně můžete sebrat a jít...no asi nám nic jinýho nezbyde..
V podstatě si myslim, že jemu je jedno, jestli mu s najmem pomuzete vy nebo jeho nová ženska. Jde o to, koho upřednostňuje. Každopádně si neumim predstavit bydlet jako rodina a dědou (ale budiž) natož ještě navic s jeho pritelkyni...
@yelowangel Podle mě asi záleží jestli jste taky někde nějak uvedeni jako podnájemníci a pak asi nějaké slovo máte, ale osobně bych to probrala s dědou jak to vidí a pokud už teď víte jak to dopadne, tak bych si hledala něco jiného.
@yelowangel jak to vidím, už bych balila kufry.
@somalicats vy mate v podnajemni smlouve urceno o ktere prostory v byte se jedna?
@yelowangel Osobne bych si s dedou sedla a zeptala se ho, jak to bydleni vidi do budoucna a rekla mu svoje predstavy. A pokud by se moje predstavy souziti neshodovaly s temi jeho, odstehovala bych se.