Hezký den, dámy. Mám manžela, se kterým je dost těžké na čemkoliv se domluvit. Docela vážně jsem uvažovala, jestli se už nerozvést, jenže do toho přišel ten pitomej virus. Všude připomínky a návody k větší hygieně... A on si prostě ty ruce po příchodu domů mýt nebude, max si opláchne prsty, nebo si ruce umeje až po tom, co tu ohmatá x věcí 🙈 On tedy nebyl na umývání rukou moc zvyklý nikdy, někdy si je neumyje ani po WC, když si myslí, že já si toho nevšimnu 🤢 to je prostě horší jak s dětma, těm řeknu, ať si jdou umýt ruce a oni jdou.
Nebo tady má respirátor, který si bere opakovaně každý den na cestu do sámošky, kam si chodí pro pivo a brambůrky (a dopředu na týden si to prostě nekoupí, musí tam denně..) a když se odtamtud vrátí, hodí ho na hromadu mezi ostatní věci jako klíče, peněženka, brýle... A když jsem mu tam dala krabičku, ať si ho odkládá tam, aby se nedotýkal jiných věcí, zase se čertil.
Jeho argumenty jsou typu "Jestli je někde psáno, že mám chcípnout, tak stejně chcípnu." Nebo že já přeháním, že jančím, že jsem moc vyplašená. Když mu připomenu, že tu jaksi nebydlí sám a že jde i o to, aby se nákaza celkově v populaci nešířila tak rychle, odbyde mě nějakým "ale prosímtě" a tím pro něj veškeré debaty končí. Asi mě má za krávu a já si tedy i tak vážně připadám 🙈 jako co s ním?
V zadnem pripade te nemam za kravu, chces, aby dodrzoval hygienu a dezinfekci a neohrozoval rodinu. U nas doma tez valcim, ale spis kvuli tomu, ze milacek si to proste neuvedomi, prinese zbozi z nakupu a mne si oko, atd. Takze furt dokola u pripominam, tvari se blbe, ale snazi se. Co kdyby mu do duse promluvila tchyne nebo kamarad? Nebo mu pust videa z Italie.
@maniel Rozhodně žádná krava nejsi. Nevím jaký máte vztah ted mezi sebou. Ale ja osobně bych mu znovu řekla az přijde domů ať si jde umýt ruce. V momentě kdyby mi rekl, "že jestli má chcipnout, že chcipne", tak bych mu rekla, že on mi je vcelku ukradnej je to jeho život, ale že se nebudu koukat na to až nakazí děti třeba žloutenkou. Pokud by mi odpověděl, ale prosím tě. Tak byvh mu rekla žádný prosím tě buď si začneš mít ruce nebo bude rozvod. Ja nebudu žít s "prasetem" a cekat kdy zatáhnes něco domu a nakazís i děti.
Vím, že to je docela už radikální, ale zase na druhou stranu jiný řešení v tomhle nevidím než zkusit na nej tvrdé a pohrozit rozvode a jít přes děti. Samozřejmě pokud už jsi to neudělala.
Můj manžel je taky takový a co mi přijde ještě horší, celá jeho rodina a to část z nich pracuje ve zdravotnictví! Snad v životě si neumyli ruce jinak než ledovou vodou, jak to vypadá u nich doma radši ani nebudu popisovat, předpokládám, že třeba teď ty roušky ani jednou nevyvaří. Klidně lezou s nakažlivou nemocí na návštěvu apod. Jestli takový přístup má každý druhý, tak se tu pak nedivme, že nám koronavirus šíří zdravotníci, že... No každopádně na manžela jsem už v dost z těchto věcí zatlačila, že neexistuje si neumýt důkladně ruce, ať mě má třeba za fialovou krávu, ale jestli si uvědomuje, že nás ohrožuje na životě. Nebo minimálně, že mu strčím nemocné protivné děti, ať si to pěkně vyžere. Asi naznal, že situace je fakt vážná, takže to celkem teď dodržuje, ale běžně vůbec. Držím palce, ať tě poslechne. 😉
@maniel koupila bych mu dezinfekční gel, nemyjes si ruce, budeš si je matlat. Hned u dveří máme dezinfekční vodu, kdo přijde musí si sundat roušku, dát do krabičky, vydezinfikovat kliku a ruce, pak až si sahá na boty a zbytek věci, když se všichni vyslecou na chodbě jdou si umýt ruce. Já bych mu ukázala co je to hygiena. Chrání tím přeci i své děti. No, ten by měl vojnu tedy
na facebooku běhá obrázek, kde je detailně popsáno, jak hluboko se sahá tyčinkou do nosu při testu na coronavirus, tak bych mu to ukázala. Taky může ztratit chuť a čich a to mu pak pivo chutnat nebude🙂.
S těma chlapama je to fakt těžký...taky se tomi svymu snazim vysvetlit,ze zebsi má mýt ruce...kdyz teds přijde z obchodu tsk si je umeje po použítí WC jak kdy,argumentuje ze ho má čistého 😳😳😳😳respirator nosil celej tejden jeden naštěstí uz mame látkové rousky,které kazdy den premachnu,vyvarim a prezehlim...musi to vzdycky slyset od nějakého doktora,jak k tomu přistupovat,kdyz to reknu ja,jsem hysterka
@ivuska1986 Podotykam ze dezinfekcni gel nekoupís
Prosím vás, hlavně se s ním po karanténě rozveďte... Takového sobce si určitě nezasloužíte.
Jako bys psala o mém manželovi... ruce myje jak kdy, sprcha jen když náhodou večer neusne, o čištění zubů ani nemluvím a k tomu chodí doma bez kalhot a drbe se v rozkroku. 🤢 radu bohužel nemám, sama bych potřebovala. Když ho upozorňuju, tak si vyslechnu buď že se chovám jak jeho matka a nebo že si to moc beru. Pohrozit rozvodem (ještě kvůli dalším věcem) nepomohlo. Jak to píšu, tak mi dochází, kde asi malá přišla k rotaviru.. rozhodně nejsi kráva.. možná si to chce rozmyslet jestli máš dost důvodů a trpělivosti s ním zůstat a postupně se z něho snažit udělat aspoň trochu čistotného chlapa a nebo jestli se chceš rozvést.. S tímto rozhodnutím já bojuju už chvíli.. držím každopádně palce a přeju pevné nervy 🍀
@lenatko91 a to se líbáte když si nečistí zuby? Mě je jen z tel představy na zvracení
@flowerkacrochet nelíbáme... to je pro něj něco co vede k sexu a ten u nás už pěkně dlouho nebyl.. on si ty zuby čistí jak kdy... asi podle toho jak si vzpomene nebo já nevím..
@kuttu my je používáme historicky, zásoby máme. Takže teď to řešit nemusíme.
@maniel vrátila bych ho mamince...
Takového týpka bych hnala, resp., teď...
Měla jsem doma podobné prase a dokonce si ho vzala, díky bohu jsme neměli děti.
Až zpětně jsem si pak vybavovala, co to bylo za líné čuně. Nemyl se x dní, trenky nosil stejně dlouho, jako se nemyl atd. a nehla jsem s nim.
Dneska už bych to nesnesla ani chvilku 🤢