Dobrý den,stala se mi celkem nepříjemná věc...Je mi 17 let a mojí matce včera přišel dopis o vystěhování (do konce měsíce tedy 31.7.2017)..Chtěla bych se zeptat jestli se můžu v 17ti přestěhovat k příteli,kterému je 20 let (pracuje a bydlí sám) ? Nechci jít bydlet k otci (stejně by mě tam ani nechtěl) a nevím co dělat...Je nějaká možnost,že by to šlo? Předem děkuji za odpověď (PS spěchá)
@pethaa a co v případě,že to neschválí otec? A k němu do péče jít nechci?
@christine00 dozví se o tom? Kdy ti bude 18? Já šla z normálně fungující rodiny k příteli v 17 a problém nevím. Asi by mohl řešit přes socialku - to hádám.
Bude mi 18 až příští rok v květnu...Nevím jak to udělat...Mám přijít za otcem a říct mu mamku vystěhovali a já se chci přestěhovat k priteli? To mi dle mého názoru nedovolí jelikož si bude myslet,že se vykašlu na školu,ale to rozhodně nechci a přítel mě ve škole jen podporuje...
ja bych to otci nerikala vsak co si v peci matky ta souhlasi
A kde bude bydlet tvoje mamka?
@christine00 Pokud bude souhlasit matka, tak bych se přestěhovala a otci to neříkala, předpokládám, že je to to samé město, ne?
Ano je a kde bude to sama jeste nevim
Ja bych to spis resila podle toho jaky vztah tvi rodice maji.. pokud spolu vychazi, rekla bych to tatovi, treba by vam i nejak pomohl.
Pokud spolu ale nevychazi, nic bych s nim neresila a vse bych resila jen s mamkou. My mame s byvalym takove vztahy, ze vyuzije kazde prilezitosti aby si na me stezoval na socialce a zive si umim predstavit, ze kdybych se s dcerou dostala do podobne situace, tak na OSPOD leti v tu chvili co se to dozvi a zada dceru do sve pece...
Jestli s tím nebudou mít problém rodiče, tak můžeš🙂