můžu odejít prostě prič z domu kdž je mi osmnáct a prostě uz tu nechci být?
a rodiče mi nato nemůžou nic říct né? kdyz je mi osmnáct?
potřebovala bych vedet jestli by to třeba kdyby to náhodou řesili s policii tak vlastne mi nic nemužou né? kdyz je mi osmnáct tak mě tu snad nemůžou držet v tomhle vězemí ( doma)
??
skolu nechám protže ji nezvládám a s penezi vystačím práci uz mam zařizenou a uz tam i chodim a přítel si me odveze prijede a az rodice pojedou nakoupit tak uteču
@majalaky Tak to máš super vymyšlené, moc ti fandím! Je fakt, že škola je nanic, však základní vzdělání stačí, spousta šikovných lidí si se základní školou vystačí. No a rodiče, když ti z domu dělají takové vězení, určitě si nezaslouží nic jiného, než abys jim nenápadně zdrhla, když budou na nákupu. Však se o tebe 18 let ani pořádně nestarali, že jo? A ještě, že máš toho přítele, to musí být super, určitě se brzo vezmete a budete šťastní až do smrti... Jen doufám, že mé vlastní děti budou mít v 18 víc rozumu jak ty, nebudou školu považovat za zbytečnou a o domácích pravidlech se mnou budou diskutovat. Pokud se jim to i tak nebude líbit, tak snad odejdou čestně, s rozloučením a já budu vědět, kde jsou, protože i přes veškeré neshody, je budu mít vždycky ráda.
Já se sbalila v 16, ale byla jsem na intru - soboty a neděle jsem dělala 12 ve fabrice (stačilo to na nájem, jídlo, cigára i na nákladnou uměleckou školu). V pátky a soboty jsem teda prespavala "doma", to byl intr zavřený. Po maturitě 2 roky práce, potom 3 roky vysoká - během ní samozřejmě taky prace (jako skoro všichni vysokoškoláci), svatba, rok práce, 2 roky pokračování v mgr studiu a teď každou chvíli rodičovská. Všechno jde když se chce, ráda na to vzpomínám. Sice všichni kámoši o víkendu pařili a já makala, ale tisíckrát lepší než domácí peklo.
@majalaky pokud beze slova zmizíš,tak to policii nahlásit můžou. Ty tě budou hledat,nebo se snažit kontaktovat. Takže bych je předběhla,došla na policii sama a nahlásila,že odcházíš dobrovolně od rodičů,jsi plnoleta,nikdo na tebe nevyvíjí nátlak a hotovo. Aspoň nebudou kluci zbytečně zaměstnáni a byli tam,kde je jich opravdu třeba. A doma nechej aspoň dopis s vysvětlením 😉
A co Ti rodiče dělají tak hrozného,že chceš odejít?Nemůžeš im to normálně říct?Já jsem se odstěhovala v 19 ,ale normálně jsem im to řekla a věděli kam jdu a co budu dělat....
Proč utíkat? Nechápu. Já teda s rodiči nikdy neměla dobrý vztah a když jsem si našla ještě jako neplnoleta přítele, byla jsem u něj a naši mi dávali mesicne na dopravu, jinak mě živil přítel. Po my 18 letech jsme si našli bydlení a bylo. Prostě jsem jim řekla,že mě nebaví hádky a doma nebudu a nikdy problém nebyl.
Radši jim řekni,že se chceš prostě odstěhovat a že s nima diskutovat nebudeš.
Holka, ty to budeš mít hodně těžký...
Nemůžou nic, je to tvoje rozhodnutí, ale pamatuj, že kdyby ses chtěla vracet, taky nemusí dělat nic🙈
Prič🤦♀️ Nemyslím si, že je dobrý nápad nechat školy, evidentně by ti prospěla.
@mirecka.jaroscakova vždyť píše, že školu nezvládá 😁
@te_reza je to vidět v každém řádku. Ale snad existuje nějaká, kterou by zvládla.
Tohle je nejake zpestreni na konci prazdnin, ne? 😂
Ale asi pro obe strany 🤦🏻♀️
Já jsem odešla v den 18 narozenin i když rodiče nadávali nemohly nic udělat
Policie na tebe nemuze ale počítej s tím ze ti to rodice nemusi odpustit a budes s tim žít pak cely zivot...A jinak maturita je základ.bez ní se ti bude žít dost tezko.zkus vydrzet do maturity,uz to nebude dlouho ne?!
@majalaky Nevím, co se u vás děje, ale život není těžký jen v rodině, ale i mimo ní. A vztahy nevlídné. Jestli doma cítíš ponížení, zvaž, jestli to ponížení ustojíš zbytek života. Ono totiž společnost na holku bez školy bude koukat svrchu. Nikdo tě nebude obdivovat, žes odešla od rodičů. Nastoupíš do práce a kde jaká káča, co má hotové učiliště se po tobě bude vozit. Všude budeš vyplňovat nejvyšší dosažené vzdělání a podle toho s tebou budou lidé jednat (myslím, až budeš mít dítě-školka, pediatr). Budeš za hloupou a nepřizpůsobivou. Pokud se s partnerem pohádáte, může ti vmést i on, že nemáš školu. Pokud se ocitneš bez chlapa, budou se kolem tebe motat chlapy o které většina žen nestojí. Budou se na tebe chtít přilepit konfliktní typy, gambleři, feťáci a nebo totální primitivové. Čím budeš starší, tím to bude zřetelnější. Před pocitem ponížení od rodičů bych rozhodně neutíkala z domova a od vzdělání. Fakt si podepisuješ rozsudek, že se o tebe každé pako otře. Měla bys samu sebe chránit a ne se takhle odzbrojit, ať máš rodiče jakékoliv.
Já pracovala jako uklízečka a lidi mi to dávali sakra znát! Uklízela jsem domácnosti a hlavně ženské -paní domu se mnou jednaly nadřazeně, jak s nejšpinavější služkou. A to jsem to měla jako brigádu ke škole. Veř mi, že ve společnosti to tak funguje. A nebo ne a halt si to budeš muset okusit na vlastní kůži, ale přála bych ti, abys nemusela.
jak všichni odpovídaj trollovi je genialní 🙂)
Jasně, že můžeš odejít, ale z čeho a kde budeš žít? Máš to promyšlené? Zvládneš se při nějakých brigádách učit do školy? Svoboda je krásná, ale taky dost náročná🙂