Muž si našel ženskou a opustí mě a děti

kopretinka28
27. dub 2017

Ahoj Maminky, mám tříletého syna a za měsíc se mu narodí Bráška. Jejich otec si teď našel ženskou a chce nás opustit prý po porodu abych nato nebyla sama.... Je mi z toho pořád k breku.... Dá se to zvládnout sama s dětmi a ještě mám na sebe hypotéku na dům???
Prosím o rady a zkušenosti.🙏

soyevita
27. dub 2017

@kopretinka28 Péče o děti se zvládnout určitě dá☺.S tou hypo nevím,neznám Tvoje finanční rezervy.Ani kolik platíte...
Kolik vydělává manžel,jestli se dohodnete na výživném pro vás 3 atd.

kacasa
27. dub 2017

Bože..já tomuhle prostě nerozumím... nás opustil, když malé bylo 15m.. teď je dětem 16 a 12 a jejich tatínek je přes 7 let neviděl..a též alimenty neplatil..do dnes to nechápu, jak s tím může žít..podotýkám, že to té doby byl normální a o rodinu se postaral..atd nebil mě, nepil..

koordinatorka_odboje
27. dub 2017

A ty bys chtela, aby zustal?

puresin
27. dub 2017

@kopretinka28 Je to situace naprd, ale snazila bych se prestat brecet a jednat. S hypo Ti poradi fin. poradce nebo primo instituce, u ktere ji mate, s ostatnim (vyzivne na deti a Tebe, atd.) zjistis na socialce. Pust se do toho, vse si sepis a zarid dopredu, at mas jistotu alespon v tom, ze o vas bude postarano a byvaly si s vami nevytre ..., jak se nekdy bohuzel stava. I v pripade, ze je ted taaak hodny, ze chce zustat i pres porod, abys na to nebyla sama". 😝 Ma novou zenskou, takze veci se muzou zmenit ze dne na den. Drzim pesti 🙂

soyevita
27. dub 2017

@puresin
Tak u nás sociálka ví prd,kamarádce tvrdila,že výživné na ni je jen do 1roku.A jaké ji dala vzory-katastrofa.
Jinak s Tebou souhlasím.......hlavně rychle jednat,dokud má pocit viny

puresin
27. dub 2017

@soyevita Ja tim hlavne myslela, ze na smutneni je cas pak, ted je potreba jednat. A tady na MK je to jako na celem internetu - bez zaruky. Ale ze to tak je i na urade..... 😖

janablizka
27. dub 2017

Zvládnout se to určitě dá já jsem taky vychovala sama dva chlapce.Otec do dnes nemá zájem děti neviděl několik roků.Horší to bude asi s hypotékou.Držím moc palce přeji hodně štěstí určitě to zvládneš.

elvira
28. dub 2017

Děti zvládneš. Hypo se určitě dá pořešit, nejsi první ani poslední v takové situaci.
U muže tipuju, že jakmile jeho "tajný" vztah s milenkou bude oficiální, tak nebude mít tu sťávu a ještě se možná bude chtít vrátit.

salot
28. dub 2017

Určitě se to zvládnout dá! Nic jiného se ani nedá dělat.

kopretinka28
autor
28. dub 2017

Dekuji za rady a podporu.