Muž mě negativně překvapil. Co si o tom myslíte?

11. črc 2022

Ahoj maminky, jsem momentálně v rozpacích. S mužem jsme spolu přes deset let, máme dvě krásné děti, rodinu, všechno tak nějak v normálu. Můj muž nikdy nedokáral moc zalichotit nebo někoho pochválit (až teda na naše děti, což jsem ráda). Já si na to zvykla, zvykla jsem si, že na mě spíš hledá chyby a upozornuje na ně. Je to takový ten človek, kterému se nikdo moc nezavděčí. Brala jsem to vždycky tak trochu s nadsázkou, ale dneska mě teda dostal. Bavili jsme se o všem možném a on mi řekl, že jsem po rodičích zdědila jen samé špatné vlastnosti. Vím, že ty špatné vlastnosti, které mi vyjmenoval, mám a souhlasila jsem s ním. Ale hrozně me dostalo, že po tom, co jsem se ho zeptala, že musím mít přece i nějaké dobré vlastnosti a že bych je od něj ráda slyšela, tak mi odpověděl, že o žádných neví. ☹ Řekla jsem mu, at kouká nějaké říct (to jsem se tomu ještě smála), ale on opravdu nebyl schopen říct jednu jedinou mojí dobrou vlastnost. Vubec to nechápu. Přece něco na mě pozitivního musí být, když se mnou žije přes deset let, ne? Já na to pak zavedla řeč ještě jednou, ale jeho odpověd byla v podstatě stejná, opět mi nebyl schopen říct jednu jedinou mou dobrou vlastnost a s humorem mi řekl, že prostě pořád doufá, že se to jednou změní. Jako nechápu to. Jak teda se mnou může být, když podle něho nemám jedinou dobrou vlastnost? Já to beru podle sebe. Mít vedle sebe člověka, v kterém bych neviděla jednu dobrou vlastnost, je pro mě prostě nepředstavitelné. Jsem z toho nějaká špatná ted. Co si o tom myslíte?

bara88
11. črc 2022

Myslím si že to musí být namyšleny magor

klokanka31
11. črc 2022

Magor a manipulátor co se snaží tě potopit, ponížit, aby sis o sobě nemyslela bůhví co, abys byla ráda že s tebou vůbec je.

janina228
11. črc 2022

Jasně že máš dobrou vlastnost! Například se dokážeš smát i trapným vtipům svého manžela.. jako kdyby mi manžel jen náznakem řekl, že mám pouze špatné vlastnosti, asi bych ani po něm už nechtěla slyšet ty dobrý.. nicméně mě by celkem zajímalo, na jakou dobrou vlastnost jsi přišla ty u něho?

2hanah
11. črc 2022

Asi bych to hrotila - jsem taková a natvrdo bych se zeptala, proč se mnou teda je? A proč se mnou kdysi začal chodit???

xxx3d
12. črc 2022

no... dostat se po deseti letech vztahu do takovéhle patové situace...
to ti teda nezávidím a že se cítíš dotčená, mírně řečeno, je naprosto pochopitelné.

na druhou stranu, žít s někým, kdo ti stále připomíná a upozorňuje na chyby a žádá "nápravu", to chce taky svý, asi sis myslela, že když budeš nad věcí, půjde to. a ono to šlo, až do téhle chvíle.
zkouším si představit, jak by mi bylo - jde to snadno, já mám takové rodiče, oba dva, všechno co udělám, je blbě, a musím teda říct, že u muže by mě to znechutilo, když by mi to řekl on. (u rodičů jsem si tak nějak zvykla 🙂... navíc, nežiji s nimi.)

leniczka23
12. črc 2022

Já bych ho ihned konfrontovala tou stejnou otázkou kterou dáváš ty nám tady. Ale vypadá to, že to je pěknej blbec. A nějak pořád nedokážu pochopit proč se spousta ženských pořád s něčím smiřuje, že je takovej, že dělá tohle, že nedělá tohleto. Ne, fakt ne, na to se mám moc ráda abych byla s někým na kom mě něco sere. Chci být stopro spokojená a ostatní by měli taky, možná by nebylo tolik nešťastných vztahů.

denise095
12. črc 2022

Ahojky, mě to přijde jako taková kontrolovaná manipulace. On zřejmě moc dobře ví že vám to neudělá dobře, vždyť vás zná 10let přesně jak píšete má s vámi děti. Otázka je jestli se pak cítí dobře on... Jelikož ví že vy se zase o něco více poddate jeho "nadvládě" no a nebo to prostě konečně praskne a nastane zlom... Asi bych popremyslela nad tím jak postavit jeho do spatné situace aby si uvědomil že ne jen vy se s tímto musíte potýkat. Hodně štěstí, nás ženský tohle proste zabolí ... Vždycky si říkám pouzij hlavu, bulet můžeš pak 🤗

guliii
12. črc 2022

Je opravdu smutné, že sis na takové chování zvykla. Řekla jsi mu někdy jaké chyby má on? Vyjmenovala jsi mu také jeho špatné vlastnosti? Nebo ti jen tou kritikou chce srážet sebevědomí? Každý má nějakou špatnou vlastnost, opravdu úplně každý. Já jsem třeba tvrdohlavá a paličatá, vím to, ale není to jen špatná vlastnost, často mi pomohla dosáhnout cíle, i když už jsem to chtěla vzdát. I manžel má své mouchy, ale nesráží mě. Mluvíme o tom co komu na tom druhém vadí a snažíme se to nedělat. Zeptala ses ho proč, když máš jen špatné vlastnosti s tebou vůbec je? Zapracuj na svém sebevědomí, máš spoustu dobrých vlastností.

camelinka
12. črc 2022

Jasneze mas dobre vlastnosti! Vychovala si dve deti, a mela si trpelivost s narcistickym dobytkem, ktery rad ponizuje ostatni, aby se citil, jako neco vic...
Taky sem mela typka, ktery neumel pochvalit, rict neco hezkeho, vse se tocilo kolem nej...tak sel o dum dal😎.
Tvuj chlap se nezmeni, bud ho budes brat s rezervou a potaji se mrzet, nebo pujdes za necim lepsim🤷

daisymaminka
12. črc 2022

Souhlasím s holkama, co píšou výše. Fakt chudák namyšlenej. Bych mu to vrátila a taky bych mu řekla, že má ty nějhorší vlastnosti po svých rodičích, že se chová jak kretén, hulvát a je teda asi pěkně zoufalej, když je 10 let s takovou, která nemá ani jednu kladnou vlastnost. 🤦‍♀️

petinos
12. črc 2022

Není Váš chlap panna? 🤣
Ti většinou neocení nic a ani nepochválí nikdy. Hlavně s takovým bych nebyla. Co on má za pozitivní vlastnosti bych chtěla vidět 😆.

exbordelar
12. črc 2022

Pujdu proti proudu. Vysvetlim. Vztah s druhymi nam presne zrcadli to, jaky vztah mame sami k sobe. Takze ti ted polozim jednoduchou otazku, resp. jednoduchy ukol: Vyjmenuj mi do jedne minuty pet dobrych vlastnosti, ktere mas ☝🏼
A pak ti povim vic.

ivetinka1
12. črc 2022

Vychováváte dvě děti, staráte se o domácnost, co víc si přát? Neznám Vás, ale myslím, že těch kladných vlastností by se dalo napočítat víc... 🙂 Držte se

levandule_k
12. črc 2022

Jaké ty na sobě vidíš hezké vlastnosti? Někdy se stává, že pořád upozorňujeme na svoje určité vlastnosti a charakteristiky, mluvíme o nic pořád negativně až je tak druzí začnou vnímat... A které tak strašné vlastnosti po rodičích máš?

Nemá on nějaký problém s tvými rodiči, když vidí jen jejich špatné vlastnosti na tobě? Jinak je to buď prvotřídní manipulátor, nebo omezený chudáček, který si vidí jen špatné vlastnosti. To má strašně smutný život.

@exbordelar Napadlo mě to samé, jestli paní třeba i trochu nesmýšlí příliš negativně o sobě...

@petinos pannou to nebude, jednu mám doma říká mi velmi často, že jsem úžasná 🙂

vitezove
12. črc 2022

já bych se taky natvrdo zeptala, proč tedy se mnou je. Co na mě má rád. Protože bez legrace, jestli řekne, že neví, tak bych mu řekla, ať se teda odstěhuje a práskla bych dveřma. Nebo bych řekla, že mu dáváš týden na to, aby na to přišel, nebo už tě nikdy neuvidí - a odjela bych někam k rodičům i s dětma. A po týdnu mu snad dojde co v tobě má. Prostě takhle to fakt zní, jako "hmmm tak jsem se s tebou spokojil, seš sice zlá, hloupá a neumíš vařit, ale už jsem si zvykl". Každej má dobré vlastnosti. Každej. Ty si je na sobě najdi sama, nepotřebuješ uznání od ostatních. Ale tohle nemůžeš nechat vyhnít. Pokud si tě chlap neváží, nedokáže ani říct, že si dobrá máma, hodný člověk atp. tak není nejmenší důvod s ním být.

anyyyn
12. črc 2022

Bohužel takoví lidé jsou. Já taková jsem/byla taky. Naštěstí jsem u nikoho nevyjmenovávala špatné vlastnosti a tím, že jsem si to u sebe uvědomovala jsem se s tim naučila pracovat. Jde o to, že člověk je strašně kritickej k sobě, ale i k ostatním. A když je ještě k tomu upřímnej a otevřenej, tak hold umí ostatní dost zranit. Ale nemusí to myslet zle. A jak je kritickej a hledá chyby, tak pak se nezvládne rychle přeorientovat na to dobré. Takže určitě na tobě vidí spoustu pozitivního, ale nedokáže to rozdělit do jednotlivých vlastností.
To by mohl být případ i vašeho manžela, ale nevim. A taky nevim, jak to odnaučit někoho jiného. Mě se po dlouhé době podařilo si to úplně přehodit, takže teď nedokážu najít jedinou konkrétní špatnou vlastnost😅😉

vipeta
12. črc 2022

Obávám se, že tohle povede tak akorát k tomu, že se dřív nebo později najde někdo, kdo na tobě ty dobré vlastnosti najde a budeš ztracená. Můj muž taky nikterak nechválí, spíš je mu všechno jedno, a když se dostaneme na to, co se mu na mě líbí, tak prej jak křením nos nebo vyplazuju jazyk, když se soustředím🤣no prostě, oni to ti chlapi moc neumí... A zeptala ses ho na rovinu, proč s tebou teda je? Jestli si život bez tebe dovede představit? A co vůbec ty? Co na něm máš ráda? Mohla bys být i bez něj? Já pořád tak nějak věřím, že si to jen neuvědomuje, že tě to trápí 🤔 držím palce, ať si to navzájem vysvětlíte ✊😉

daasqua
12. črc 2022

@petinos Můj manžel je panna a je velký kritik 😀 Má to ale v krvi, snaží se totiž vše zlepšovat na maximum a vidí jakoukoli chybu. Profesí je IT tester, takže tam se vyřádí dostatečně a je velmi pečlivý. Koníčkem oba píšeme a vydáváme a u korektur je taky dost detailista a uvidí prostě vše. Mně taky občas něco zkritizuje, ale myslí to v dobrém, chce to prostě zlepšit. Ta kritika není ve stylu "jsi úplně blbá, že tohle děláš takhle", ale spíš "tohle je nelogické/neekologické/nekompletní...". Umí ale i pochválit. V rodinném životě dost slevil ze svých kritických nároků. Ale věřím, že plno ženským by toto vadilo; já jsem flegmouš.

kkryplikk
12. črc 2022

@daasqua
Muj pritel je taky panna. Vyslechla jsem si za celych 9 let taky spoustu negaci. Jak jsem necitliva, kazdou chvili rozbiju talir nebo hrnecek a tak dale. On je dokonaly, vse dela precizne, musi to byt proste uplne nejlepsi jinak neni spokojeny. A ja jsem pravy opak. Nesnasim kritiku na svou osobu, ale zaroven trosku flegmous a necham si hodne libit. Ovsem jakmile slavny pohar pretece tak to poznava silene n*sranou furii a vetsinou mu na delsi dobu sklapne a necha me byt... 🤣 zakladatelce bych tedy radila pokud ma doma tohle, tak se za sebe taky bit at frajer pozna, ze si nenechas vsechno libit. Normalne klidne i sbalit kufry a tahni jestli mas problem....... oni se pak obcas chytnou za rypak a nebo proste vymenit za lepsiho😜

zanett
12. črc 2022

@anyyyn Tak asi k sobe nejste kriticka dost 😀 V prispevku mate minimalne jednu hrubku. Chtelo by to zapracovat na cestine😉

Nic ve zlem; ja prehnane kriticke lidi nemuzu vystat. Moji rodice takovi jsou a cely zivot bojuju s tim, ze nejsem dost dobra. Takze kdyz me nekdo kritizuje 'pro moje dobro, aby me zlepsil', tak vidim rude a spis me to nuti najit chyby na tom, kdo me kritizuje. Vzdycky se da neco najit...ale je fakt, ze takovy zivot stoji za houby.

anyyyn
12. črc 2022

@zanett taky jsem psala, že jsem se přes kritiku přenesla na přesný opak😆 a taky mam teď dvouměsíčního prcka, tak se mi trochu ten pravopis atd. vypl😉

daasqua
12. črc 2022

@kkryplikk Jo, ten můj kritizuje i sebe, rozhodně se za dokonalého nepovažuje, spíš naopak 🙂 Chce zlepšovat i sebe. Občas vypěním, většinou ignoruji a odnesu si z toho to, co chci sama.

zmrzlinka
13. črc 2022

Já nevím kde na ty chlapi chodíte ,ale můj manžel by si to je mně nikdy nedovolil.
Asi bych zapracovala na sebevědomí a vytičila hranice kam může svýma kecama zajít.Predse nejsi nějaka " hej Ty" ale jeho partnerka.

katula94
14. črc 2022

Bud je to fakt hovado, jak tu holky pisou, nebo je jeste moznost, ze je to takovy ten jesita, ktery te ma fakt rad, ale o techhle vecech proste neumi mluvit a nevymacknes to z nej ani heverem, tak si dela srandu, ze nemas zadna pozitiva v takovem tom sarkastickem stylu jako "no jasne, ze na tobe neni nic dobreho, hihi, sranda, a uz zmenme tema, protoze je mi krajne neprijemne takove veci rozebirat").
Treba muj otec je povaha, ze me snad nikdy nepochvalil a vim, ze kdybych to z nej tahala, tak se neskutecne nastve, a pritom kdyz jsem treba odmaturovala s vyznamenanim, v praci chodil jak pav a dozvedeli se to tam od nej uplne vsichni. Me to rekla samozrejme mamka, on by mi to nikdy nepriznal, ze je na me hrdy. Neco v nem mu to proste nedovoli.
Takze musis sama zvazit, jestli je to ten pripad kretena nebo nekoho, kdo te ma fakt rad, jen tyhle veci neumi. A jestli neumi, tak je to jeho vada a povznes se na to 🙂

martinka_33
15. črc 2022

No asi takhle.. Muj ex dokázal vyjmenovat xx mých špatných vlastností a když jsem se zeptala na dobré, tak prý jsem krásná - je krása vůbec vlastnost? 🤔 Každopádně co jsem se současným mužem, mám mnoho dobrých vlastností a je mi lépe 😀

biedronka10
15. črc 2022

Sebestředný narcis no.