Dobrý den.Chtěla jsem se prosím zeptat.Jsem rok a něco rozvedená.Dcerku mám ve své péči.V rozsudku máme vše dohodou.Chtěla jsem,aby vše probíhalo v klidu.
Mám nový vztah.Jsem v 6 měsíci.Bývalému manželovi jsem to napsala.Protože jsme si pro dcerku s přítele vždy jezdil,když byla u bývalého.Je to přes 100km cesta tam a potom dalších 100km cesta zpět.Je to hodně riskantní.
Je prosím povinen,když si dcerku odveze k sobě,vrátit ji zase zpět k nám?Není s ním rozumná řeč.Nemá ani snahu si to nějak zařídit,aby ho někdo s dcerkou dovezl k nám .Přispívá nám na cestu jen 400kč.
Musíme to řešit soudně prosím?
Děkuji
no já myslim že když ji máte v péči vy tak ano,vozit ji musí.
nevím, obrátila bych se pro radu, řešení na OSPOD. Mě logicky napadá jednu cestu vy, jednu on.
Pokud máte uvedenou domluvu a domluvit se nedokážete, tak jedině soud.
je to teda hrozný to takhle psát o dítěti ale měl by ji vrátit na místo odkud si ji vyzvedl.
Manzel vozi k nam i zpet, zaden prispevel nema, jinak by kluka nevidel. Tak 1x za rok si ho vyzvedne u nas...
Podle soudního rozhodnutí, by měla matka dítě předat otci a otec vrátit zpět.
Kamarádka měla obdobnou situaci, na soud nedošlo.
Ona prostě řekla, že pokud v jejím případě snyka nebude vracet on (měli to kolem 48 km k němu) . Že mu jej nebude půjčovat. Vždy bude nemocný, slabý, nevyspalý. atd atd. jde to..rozmyslí si to.. Dle mě..Pokud chce dcerku vidět, měl by ji vrátit.. ale skrz soudní cestu tedy nevím.
U kamarádky stačilo vyhrožování. (synkovi navíc bylo špatně v autě.. a vlakem a busem jezdit nechtěli.. skrz bacily atd atd)