Můj vztah mě vyčerpává ...

nici121
3. lis 2021

Dobré ráno,

je mi 27 a přesně před rokem jsem si myslela, že jsem našla muže svých snů. Vše začalo tak nějak hezky přirozeně ...Začali jsme spolu chodit na mé narozeniny. On se chvíli před naším vztahem rozešel s ex, které pak ještě psla, protože měl pocit, že jí ublížil, pak mu asi chyběla (jako kamarádka prý, protože ji nemiloval a nepřitahovala ho už pak časem) a bohužel jsem to odnesla já. Nevadí, miluju ho, tohle překonáme a bude dobře. Jenže přítel začal více a více času trávit u práce do večera (nemusel, ale celý den řeší na messengeru blbosti s kamarády a pak musí dohánět práci) a jednou jsem viděla, jak psal něco o tom, že je škoda, že se smazaly z chatu uchylárny, co si psali před lety ... Dodnes ji sleduje na instagramu. Na něm sledoval spoustu holek, některé i znám, co se fotí ve spodním prádle, nebo jim lezou bradavky apod. Já taková nejsem. Pracuji jako projektový manager, jsem v technice, takže si ráda držím nějakou svou úroveň a přijde mi to dost lacinné. Hodně a ráda běhám, na jednom závodu jsme se sešly i s ex, kterou jsem předběhla o hodně (ač o to vůbec nejde!!!) a umístila jsem se dobře a přítel, aby nemusel pozdravit její rodinu se schoval za roh a tam si četl twitter. Volala jsem mu, že už jsem v cíli a jestli přijde, že se rozdýchávám. No příšel asi až po 5 minutách, kdy už jsem si mezi všemi připadala uplně sama. Někdy to je hezké, ale musím se snažit něco vymyslet vždy jen já.
Včera jsem měla narozeniny. On mi sice objednal boty na běhání na konci minulého týdne, ale asi se něco podělalo a přijdou až za 14 dní. V pátek jsme byli na jídle, které teda zaplatil. Já mu k výročí dala hezkou mapu hvězd, jak vypadalo nebe, když jsme se seznámili - on tedy asi tu večeři. Ale nic neřekl, bylo to spíš jako jít posedět s kamarádem do hospody. Včera mi ani nepopřál, jen mi řekl, že mi dá dárek až přespříští týden. V půl 7 večer jsem seděla nešťastná u seriálu (nši mé narozky tady zazdili, ale na tom jsem zvyklá) tak řekl, jestli nechci do kina, nebo se někam najíst - to už jsem neměla vůbec náladu. Tak mě tam prostě nechal naštvanou, rozmrzelou a smutnou do večera. Já nepotřebuji dárek drahý jako blázen, to si mohu koupit sama. Já chci jen trochu lásky a pozornosti. To, aby mi ta polovička něčím udělala radost, i kdyby čokoládkou ... Jsem nešťastná, ale nemohu se ani sebrat a odejít, bydlíme v mém bytě. A jeho nedokáži dát pryč ... nevím, co dělat a jestli má taková vztah cenu ...

tinaprofi
3. lis 2021

Už zase?? Bit*h, please....

petradt1986
3. lis 2021

@nici121 to je pořád dokola. Jsi dospěla a jak pises nad veci. Tak mu to rekni na rovinu. Jak to cítíš, jak to vidíš. A uvidis jestli se ti vyjádří. Vždyť jste bez závazků, máš dobrou práci, svůj byt. Tak proč si s chlapem, který ti nevyhovuje? Promluvte si.

gracinka7
3. lis 2021

@nici121 řešíš to pořád dokola a fňukáš jako malá.
Nemáš v něm oporu, nejsi s ním šťastná. Jediné řešení je rozchod = problém vyřešen.

mimco
3. lis 2021

@nici121 už zase? Kopni ho do prdele a je to ne? Co řešíš 😂

mimco
3. lis 2021

@nici121 po 5 minutách sis přišla mezi všemi úplně sama? Opravuji… odejít by měl on 😅

irmamala
3. lis 2021

Hlavně, že jsi jí předběhla a o dost 😀 Promiň, ale jsi sebestředná hysterka.

levandule_k
3. lis 2021

Tady je otázka, proč vlastně s tím člověkem jsi? Co ti ten vztah dává?

Je dobrý v posteli?
Zajistí tě finančně?
Máte společné zájmy?
Můžete spolu prokecat hodiny a hodiny, vést upřímný a hluboký rozhovor?
Cítíš se vedle něj milovaná?
Bojíš se samoty?
Říkáš si lepší takový vztah než žádný?
Bojíš se, že když se s ním rozejdeš, tak tvůj další vztah bude ještě horší?
Bojíš se, že když se s ním rozejdeš, tak nenajdeš nikoho s kým bys měla děti?
Očekáváš, že se změní?

Sice trochu pochybuji, že mi ta odpovíš na ty otázky, ale odpověz si na ně sama a upřímně. Protože, když budeš chtít přesvědčit mě, že je to super vztah, tak mě možná přesvědčíš, ale obelhávat budeš sama sebe.

Osobně si myslím, že dát dárek, jako boty na běhání, když jsi vášnivá běžkyně, je moc hezký dárek. Tím ukazuje, že ví, co máš ráda. A co jako že přijdou až za 14 dní? To už budou mít menší hodnotu? Život občas přináší menší a větší nedokonalosti, ale zpožděná objednávka z eshopu, neznamená, že tě má míň nebo víc rád. Tady hledáš a vytváříš problém, kde není. To, že jsi seděla doma na zadku, je tvůj problém. On se snažil nabídnout ti alternativu - kino, večeře. Pokud potřebuješ pofoukat rány a utěšit, tak mu to řekni. Možná mu budeš muset detailně, polopaticky vysvětlit, že teď potřebuješ velké a dlouhé objetí, protože jsi smutná. (Můj muž říká, já jsem jenom obyčenej chlap, když něco chceš, musíš mi to říct na rovinu, ne skryté narážky.) Já třeba z tvého příspěvku intuitivně cítím, že tě to zasáhlo, že tě rodiče ignorovali (zase) a čekala jsi mega romantické gesto od partnera a uraženě jsi trucovala partnerovi. Možná jsi lepší ve vymýšlení hezkých chvilek a když přijde s něčím on, zdá se ti to málo.

Ještě za mě, kdybych dostala mapu hvězd, tak si nejsem jistá, jestli bych to ocenila a pochopila tohle gesto, a to jsem holka. Jsem spíš praktická, večeře by mě potěšila víc. Jednou se kolegové manžela ptali, co mi dává na Valentýna a on, že nic a nic mi nedává ani k MDŽ. Oni, tak to máš asi problém, my s ženou chodíme na večeři a můj muž říká, ne ty máš problém, jestli bereš partnerku ven 2krát ročně 🙂 My si tyhle radosti děláme během roku normálně, kino, večeře, divadlo, výlety, nepotřebujeme spešl datum. (Ale abych byla úplně upřímná párkrát mě chtěl překvapit, tak jsem na Valentýna kytku dostala, nicméně já mu říkám, že na Valentýna nic nechci, tím to myslím jako fakt nic , ne že řeknu nic nechci, ale čekám romantický víkend ve wellnes hotelu 🙂 )

Některé chování by mi vadilo, třeba to, že se schovával před svou ex, přes pracovní dobu zevluje na netu a pak to dohání po pracovní době a díky tomu nemáme čas na sebe a na ty hezké chvíle. Nevadilo by mi, kdyby se partner koukl na nějakou odhalenou no-name holku, ale asi by vadilo by mi, kdy tak okukoval a psal si "uchýlarny" s někým koho znát. Pak bych řešila, jestli to zkousnu a budu s tím v pohodě, nebo ho pošlu k vodě, protože nemá se cenu trápit.

lalolita
3. lis 2021

@nici121 trolololololololo....😀😀😀🥱🥱🥱

zelenaesmolda
3. lis 2021

@nici121
Tak s nim nebud,jednoduche.

leilinka1234
3. lis 2021

Příspěvek vypadal "nadějně"... Až pak info o tom, že jsi dobrá v běhu vyhrála kdo nad ex a přítel byl někde schovaný... Číst jsem přestala... Už tu s tím otravuješ zas? Přestaň plevelit a radši si vyřeš problémy doma 🙂

alexovka
3. lis 2021

Chápu, to je vážně problém..mladá, finančně nezávislá žena, si do bytu nastěhovala chlapa a nefunguje jim to. Jsi šťastná? Ne? Tak to vyřeš dřív, než s ním otěhotníš. Pak to lepší určitě nebude.

izzylka
3. lis 2021

Nebylo to tu už několikrát? 🙈

zelenaesmolda
3. lis 2021

@izzylka
bylo

emillyhk
3. lis 2021

@izzylka A ještě párkrát bude... 🤦‍♀️😆

malenka3
3. lis 2021

Hele, to byl jiný závod nebo stejný jako minule? 😂 Děláš to blbě. Příště musíš doběhnout poslední 😂
Proč sem pořád píšeš, když si stejně poradit nenecháš 🤦‍♀️