Krásný den, mám nějakou dobu milence, prosím nemoralizujte mě, je to špatně vím to. Doma to ale nefungovalo. Manžel byl často zlý, hrubý, řval na mě na děti, vztáhl na mě i ruku a na děti taktéž. To tu rozepisovat nechci. Nicméně, poznala jsem fajn chlapa. Byli jsme dlouho jen kamarádi. Pak jsme se sešli, scházíme se asi tři měsíce. Vždy se ptá na děti, reálně je ještě neviděl, občas jim něco pošle. Minule jim poslal sladkosti na Mikuláše. On sám děti nemá ale jak píšu, denně se na ty mé aspoň jednou optá. K věci ..napsal mi. Kdy se prý může vidět i s dětmi a zda ho prijmou jako tátu...jsem popravdě mírně v šoku...možná jsem si to udělala sama, když jsem mu v těžších chvílích řekla, že třeba manžel na dceru v noci, když byla nemocná sprostě řval nebo že manžel se dětem nikdy nevěnoval. Ale pořád je to jejich táta. Nevím nějak co si o tom mám myslet. Jsem z toho opravdu nějak mimo. Co myslíte? Trošku mi přijde, že mu jde hlavně o děti...je fakt, že oni to mají v rodině nastavené jinak. Podle vyprávění se mají všichni moc rádi, neexistuje tam násilí, řev a rozhodně ne na děti, ale tou větou mě naprosto vyvedl z míry.
Přesně to jsem chtěla napsat. Ono je velký rozdíl milenec versus partner. Já teda radím velkou opatrnost, hlavně nic neuspěchej. Jedna věc je užít se, ale děti bych do toho zatím určitě netahala a nemátla jim hlavu. To, že má o ně takový zájem, je mi teda až trochu podezřelé, být tebou mám se na pozoru. Děti tátu mají, od milence bych je držela stranou a pokud vůbec, tak bych na to šla velice pomaličku. A ty jsi rozhodnuta pro rozvod nebo zatím nevíš? To by každopádně chtělo si napřed ujasnit. Holka, asi ti to lichotí, ale vem rozum do hrsti!!!
@mariti děti do toho tahat nechci právě, byla jsem rozhodnutá odejít z manželství, ale teď prostě nějak nevím...navíc tenhle větší zájem o děti mě celkem děsí. Dokonce i jeho matka poslala dětem sladkosti. Ale jak píšu, oni jsou všichni takový sluníčkový. Všichni se tam miluji, dýchali by za sebe. U nás to bylo celé naopak. Alkohol v rodině, agrese i na dětech. On o tom všem ví, ale prostě když napíše větu, zda by ho děti přijali jako tátu, mě celkem rozsekala. Protože jejich tátu bych jim nikdy nenechala vzít....jako malá jsem zažívala něco podobného ..můj nevlastní otec mě chtěl za vlastní, nakonec to nedopadlo a ač můj bio otec nikdy moc za nic nestál, jsem ráda, že to tak zůstalo...
@nelly_strokova zezačátku tam byly plány do budoucna...jenže při posledních setkáních a psaní mi přišlo, že tohle téma zatím otevírat nechce, tak jsme to respektovala...napsal mi dříve, že by se mu líbilo mít naše společné dítě, což beru, to je pochopitelné, ale tenhle zájem o mé děti je až moc velký, ale jak jsem psala v předešlém příspěvku, jako dite jsem zažívala něco obdobného...můj nevlastní otec mě také chtěl do péče....nevím no, manžel nikdy k dětem moc nebyl, ale na stranu druhou i když se občas nechová nejlíp, dýchal by za ně...
Kolik je dětem roků? Hlavně at se nedostaneš do průseru.... Vidíš, já to zas měla naopak, bývalý přítel děti ignoroval. To si nevybereš 🙂
@mariti 10 a 6, nejsou už úplně malé
Zas možná já půjdu proti proudu pokud to tak mají v rodině nastavené tak bych v dnešní době kdy každý pomalu hledá jen si užít a neřešit brala jako + samohrejme je teď otázka jak to máte vy zda jen na sex a doma mít to co máte a nebo zda tomu dáte šanci třeba je to chlap který by vám dal dobrý základ i pro děti ...sama si musíte u sebe spíš uklidit co vlastně chcete zda jen sex nebo zda tomu dáte volnou cestu ...
Myslím, že docela nedávno tu byl dotaz na téma: "Scházím se s přítelem už ... (tuším 6) měsíců a stále nechce vidět mé děti." - a jednoznačná odpověď byla poslat ho do háje, protože pro budoucí fungování je to absolutně nemožné, aby byli spolu a ho nezajímaly děti.
To, že chce po 3 měsících vztahu vidět tvé děti znamená, že o tebe má opravdu zájem, chce tě - a z toho, co jsi mu povídala o manželovi pochopil, že s manželem být nechceš a chceš být s ním. Pokud je to jinak, pokud chceš zůstat s manželem, je dost nefér dávat svému milenci jakékoli plané naděje. To, že i jeho matka posílá dětem něco na Mikuláše znamená, že už tě berou jako rodinu, možná jí ani neřekl, že ještě nejsi rozvedená resp. jí asi řekl, že se rozvádíš.
Čili to hlavní je se rozmyslet, jak to tedy máš - i za cenu, že o milence přijdeš.
Mě holka říct, že je s chlapem, co na ni vztáhl ruku, a přitom vyjadřovat zájem o mě, budu to brát, že se s manželem už v podstatě rozvádí a vše kolem je formalita.
Já myslím, že je to možná trochu tím, že máš takové životní zkušenosti. Nejsi zvyklá na takové chování a přijde ti to divné. Mě to přijde teda v pohodě že se zajímá o tvoje děti pokud o tebe stojí. Spíš jestli to on nebere jinak než ty...
@lencaa11 mám trošku pocit, že jsem si naběhla sama, tím že jsem mu říkala vše o tom jak se manžel k dětem občas chová děsně. Mně to vlastně na něm strašně imponovalo a líbí se mi, že mu nejde jen o mě, ale občas mi přijde jakoby si ty děti nárokoval až moc a to je ani nikdy neviděl. A nedovedu rozeznat, zda je to jeho pravá povaha nebo zda je tam něco jiného, neboť jeho poslední vztah skončil na tom, že ona chtěla dítě a on ještě ne...i při posledním setkání jsme se bavili o tom, jak manžel s dětmi nic nedělá a on jak je to špatně a že on by dělal s nimi vše co by chtěly, ale tam právě vidím ty obrovské rozdíly v dětství, kdy její rodiče se jim věnovali na maximum a moji a manželovi, s námi nedělal absolutně nic
Tak hele, je zamilovanej a ty mu povídáš, jak manžel s dětmi nic nedělá. Co ti má říct jiného? 🙂
Spíše mi přijde, že ses zalekla toho, že to s tebou myslí vážně - jako vážný vztah, nikoli jen jako "pomilovat, odejít".
Hlavně musíte začít u sebe myslím že kdyby to bylo opačné že bys te chtěla vztah že vším všudy a ON neměl zájem o děti tak vás to zamrzí ale tak to si myslím že když jste mu řekla že máte manželství na dvě věci tak to bere víc vážneji a i děti nevídim na tom nic narokoveho spíš naopak nechce bejt tajný milenec a chce vas všechny líp poznat a kdo to nezkusi nepozná kdo jaký je přijde mi hezké i od jeho rodiny že posílá pro děti drobnosti vem te to tak že kdyby nechtěli vás z dětma třeba poznat blíž tak nemusí nic posílat atd ...v dnešní době je to hezké gesto a je to jen na vás jak vy to máte u sebe
@lencaa11 v rodině mají i adoptované dítě, takže tam je to opravdu diametrálně odlišné než kdekoliv jinde
@merope já vím, já se prostě zalekla té otázky...myslíš, že mě vezmou jako tátu?...na to ani neexistuje odpověď, protože to samozřejmě nemůžu vědět, jak by se děti zachovaly....a nevím, zda je nutné je do toho teď tahat, když se neznámé ještě úplně my dva
Mně nepřijde, že by chování tvého "milence" bylo nějak extrémně zvláštní. Asi je do tebe zamilovaný, ví, co doma ty i děti prožíváte, ví, jak si to v dětství měla doma ty a prostě ti chce dát najevo, že je jiný než tvůj současný partner a myslí to s tebou vážně. Mně spíš přijde divný, že nechceš dětem "brát" tátu, který vás mlátí a na nemocné děti sprostě řve. Protože toho bych já ze života vymazala hned.
Ano, přesně. napřed se pořádně poznejte vy dva. pak uvidíš, zda z toho může být něco hlubšího...
První bych řešila manžela, když je hnusný na děti, to bych tak nenechala. Jinak milenec možná ví, ze obvykle ženy na děti “trpí”, tak se snaží ukázat, ze mu nejde jen o sex, ale má o Tebe zájem i s dětmi. Mě to naopak přijde hezké.
@lvl16 on tak jedna jen ve vypjatých situacích, což ho samozřejmě absolutně neomlouvá, ale není to tak, že by se k nám takto choval pořád
Pokud do toho chceš jít i s rozvodem a být s ním, tak samozřejmě nevidím důvod, proč by tvoje děti neměl poznat. Bude to potom na něm, jak ho přijmou. Ale pokud to vážně nebereš a vnímáš ho pouze jako milence děti do toho netahej. Je to jenom na tobě.
taky si pamatuju, že tu nedávno byla téměř totožná diskuze, pokud to nejsi znovu ty, zkus pohledat, taky dárečky pro děti i od jeho matky, všem to přišlo přes čáru...
@moudivlacek to jsem byla já...tak teď nevím co je tedy správně a co ne....většina mi psala, že to je divné, proto i mě samotné přijde divné, že tohle napsal
@moudivlacek já právě situaci neumím nějak vyhodnotit, protože ty základy z rodiny mám špatný a nevím jaké chování je v pořádku a jaké je až moc...u nás se většina rodinných příslušníků k sobě chovala s neúctou. Své rodiče jsem nikdy neměla jako kladný vzor...matka byla alkoholička a na následky nadměrného pití zemřela a otce jsem nikdy moc nezajímala, i když se ke mě nechoval nijak zle, ale vztahy s ním jsou spíš v takové neutrální rovině. Bohužel bych asi o své matce nikdy nemohla mluvit v superlativech, protože pro mě nikdy nic moc hezkého neudělala a tak nevím co je normální a co je už moc....takhle jak znám jeho rodinu z vyprávění mi to přijde jako naprosto dokonalá a vzájemně se milující a podporující rodina
a proč tedy nová diskuze, moc nechápu, nic nového to asi nepřinese, určitě se najde někdo, komu to přijde Ok, každý máme jiné zkušenosti, postoje, názory, ale většina by byla na pozoru. přeji vše dobré, ale tím, že se to to bude omílat podruhé, se nic nevyřeší, to budete muset vy dva, resp. tři.
nikdo nezná ani tebe, ani manžela, ani milence, takže stejně ty rady zde budou jen nějaké domněnky někoho, kdo v tvé kůži není, nejde čekat od internetové diskuze, že to za tebe vyřeší, názory x lidí máš, rozhodnout se však musíš sama ;)
@moudivlacek asi jsem se jen chtěla vypovídat, každopádně je to tak půl napůl...pro někoho zarážející pro někoho pravý opak...rozhodnutí bude plně na mně
Že se ptá na děti bych chápala. Pochopila bych i, že je chce vidět. Možná i ten dárek - jako takové popostrčení ve smyslu "chci poznat tvoje děti"... protože prostě asi chce nějaký další krok.
Ale dárek od matky by mě taky znepokojil.
Ovšem hlavně - ty si musíš ujasnit, co od toho chceš. Ty sama, ne co chce on, ne co by se mělo... A pak si s ním narovinu promluvit. Protože pokud pro tebe je to jen milenec a víc nechceš, a on se už vidí jako spokojená rodinka, dřív nebo později na to dojedete. Na druhou stranu to ale taky může být tak, že on má dojem, že ty to takhle chceš. Ať je to jakkoli, tady to nevyřešíš, musíte si to ujasnit vy dva.
Co tak procitam tak zřejmě sis našla milence z ničeho nic doma je to zalité sluníčkem jelikož nejdřív manžel je tyran pomalu a pak zase že jen řval v afektu to je omluvenka tak asi bys te neměla motat hlavu zamilovanému chlapovy a stěžovat si na doma když ve finále je váš milenec divnej že chce poznat vás a děti víc tak zas na jednu stranu děláte z něj jitrnici 🫣🫣
@lencaa11 manžel zjistil, že se něco děje a najednou otočil....předtím než zjistil, že o mě má někdo jiný zájem se choval tak jak jsem psala
Chápu, že máš trauma z vlastního dětství... ale sama píšeš, že od manžela chceš odejít... a co pak? Děti budeš téměř jistě aspoň občas vídat (i kdyby je dostal do péče otec, což se mi s tím, co píšeš, nezdá) ... S milencem uvažujete i o vlastním dítěti ... takže tam asi uvažujete o společném životě, že? ... Jenže mladšímu dítěti je šest - minimálně 12 let ještě nebude smět žít samostatně... co těch dvanáct let budete s těma dětma dělat? Ony na těch dvanáct let nezmizí.... To, že milenec v rámci plánování společné budoucnosti řeší, jestli se shodne i s dětmi, mi přijde zcela správné.
Opravdu si promysli, jestli 1) chceš odejít ze současného vztahu - chceš se rozvést. 2) je milenec jen milenec, nebo chceš, aby byl do budoucna partnerem. ... A milenci své rozhodnutí řekni. Přijde mi, že on totiž dost na pevno počítá s partnerstvím, zatímco ty vlastně ne.
@cilkat a já chci aby mé děti zmizely? Teď jsem to asi úplně nepochopila
A máte vůbec vyřešený váš vztah, jak to vidíte do budoucna a podobně? Protože mně přijde, že to možná nebere jen jako milenecký vztah a proto se ptá i na děti a chce se s nimi poznat. Měli byste si to vyjasnit a říct si, co jeden od druhého očekáváte a jak váš vztah vnímáte, tam možná bude největší kámen úrazu.