Matka dětí partnera. Je šance, že se zlepší vztahy s ex partnera?

18. říj 2024

Zdravím holky,
Je nějaká šance, že se zlepší vztahy s ex od partnera? S partnerem jsem přes půl roku, momentálně jsme se sestěhovali. No a ex dělá naschvály ve stylu, že nepředá děti když ví že budu celý víkend doma. Zakazuje je brát na společné výlety, kde jsem i já. Samozřejmě, že se náš svět netočí okolí ní, ale dost to zamrzí, děti mě mají rady. Jsou nadšene a veselé když někam jdeme společně. A není to tak že bych s nima byla 100% času. Partner je bere i sám na výlety. Teď byli na prodlouženém víkendu jen spolu. Ex furt tvrdí, že by na výlety měli jezdit oni jako rodina a já čekat doma. Nezasahuju do výchovy (chápu jak to mají nastavené například co se týče školy, televize atd a respektuji jejich nastavení).

andelka
18. říj 2024

Děláte to správně. Ona si buď zvykne nebo ne. To neovlivnite. Kolik je dětem?
Když jsou děti u otce je naprosto na něm, jak a s kým se o ně postará a jaký jim vytvoří program.

uzivatelkapetra
18. říj 2024

Asi záleží jak dlouho jsou od sebe, proč se rozešli , spoustu okolností.
Manželova bývalá v ničem nebránila, jen prostě nemluvila o ex hezky ani před synem, pomlouvala ho, ale nějak aktivně mu v ničem nebránila. Postupně to nechala na klukovi, když chtěl u nás být každý víkend, tak mu nebránila, klidně polovinu prázdnin v kuse.
Jako dodnes spolu nemluví, jen ve zcela nezbytných případech, které nastávají jen výjimečně, ale hrany se obrousily, synovi už je 18.

j.a.n.i
18. říj 2024

No, ja spis nechapu proč ji to vsechno říkáte, ji do toho nic neni. Prostě si pro ne partner prijede, prevezme a kdo pojede ci nepojede na vylet je ciste vase vec. Jo a urcite bych si to do rozsudku nechala dat jako peci a nikoliv styk, plus jestli jsou starší, tak predavka primo pres skolu, zamezi se tom jak zbytecnym debatam, tak ofukum kolem předávání.

autor
18. říj 2024

@andelka dětem jsou 4 a 7

autor
18. říj 2024

@j.a.n.i noo my jim to neříkáme, ale ten 7lety ji řekne že jeli se mnou ne výlet, že jsem byla doma.. + rozpis toho jak chodím do práce mám doma na ledničce, takže odtud se asi ona dozví kdy jdu a kdy nejdu do práce 🙄 (už jsem to schovala) a z důvodu toho, že panter dělá taky různě (podle zakázek), tak nemají přesně určené dny kdy si děti bere a kdy ne, většinou se domlouvaji koncem měsíce na další měsíc.

autor
18. říj 2024

@uzivatelkapetra od sebe jsou 2 roky +- do doby než si našel mě, tak byla domluva ideální. No a od doby co jsem já už to ideální není.

j.a.n.i
18. říj 2024

Nojo, tak to ma asi smůlu, když holt nechce prizpusobit praci detem, tak se bude muset prozpusobovat ex, jina varianta neni.

eliss232
18. říj 2024

No tak podle mě se to bohužel nezmění, přijde mi, že ex dělá stále všechno schválně, aby uškodila. Netuším, jak se oni dva rozešli, ale očividně to ona ještě nepřekonala.

klpoiu
18. říj 2024

Normálně žárlí. Jestli deti o tobe mluvi hezky, nenudi se u vas,navic partner je s tebou spokojeny, tak ona to nedokaze prekousnout a zacina te dusit pres deti. Nejak predpoklada, ze kdyz zarazi styk s detma tak on se bude vracet k ni ...to i ten navrh vyletu jako rodina, coz oni jiz jako celistva rodina nejsou.
Ty si součástí života tveho partnera a tak i jeho deti, ona to musi akceptovat. Ze partner vezme sve deti na vylet i s tebou ,na tom neni nic protizákonného. On si ve svem case s detma, muze delat v podstatě co chce.
Tu musi zakrocit partner a jasne vymezit jeji hranice. A mela by si najit chlapa, protoze ocividne zadneho nema.

autor
18. říj 2024

@klpoiu no chlapa nemá, jejich rozchod byl kvůli tomu že si našla někoho jiného a s tím se rozešla. Taky jsem si říkala, že kdyby si našla chlapa tak by mohl být klid 😅... Partner se za mě bije jako lev, to zase jo.. Nicméně k ničemu to není, jeden den řekne že to chápe a druhý den píše zprávy o tom jak nepřipadá v úvahu aby jejich děti trávili čas se mnou. Že pokud je chce vidět má on přijet k ní a přespat tam 🙄... Jen jsem přemýšlela, jestli já sama můžu udělat něco pro zlepšení vztahu.

autor
18. říj 2024

@j.a.n.i no.. On to přispusobuje co nejvíc to jde, nic méně jako živnostník (dělá střechy), nemá úplně na výběr s tím že by odmítl velkou zakázku apod... Když ji řekl, že změní práci a bude pracovat od do, ale na základě toho nebude mít na to aby ji dával peníze nad rámec alimentů tak začala zuřit 🙄 přijde mi, že se té paní asi nezsvdečíme ničím.

andelka
18. říj 2024

Hele, naší je 19 a tak nějak podvědomě ( všichni mají nové partnery i děti, jsou od sebe fakt dloooouho) to ex nezpracovala dosud. To neovlivnis, i kdyby ses na hlavu postavila. Akorát čím budou děti starší, natož dospělé, tak vás pochody a názory ex budou zajímat a ovlivňovat čím dál míň. Děti jsou ještě malé, chápu,že otec nechce dělat zle, navíc když nemá soudně péči jasně danou a je závislý na domluvě s ex. Děláte to dobře, pokračujte. Časem se snad hrany obrousí.

andelka
18. říj 2024

přijde mi, že se té paní asi nezsvdečíme ničím.

To máš pravdu a ani se o to nemusíte snažit. Chlap se má věnovat dětem, ne ex. S kým on má žít a s kým děti se stýkat ona nemůže diktovat. Trvejte na tom a tečka. Ona to jen zkouší.

klpoiu
18. říj 2024

V zadnem pripade at nepristupuje na jeji hru! Udela to jednou a uz nebude moci udelat jinak. Protoze ex zjistí, ze on nema problem tebe hodit pres palubu a spat u ni. A jsem presvedcena, ze to na nej vybali. A ona si fakt nemuze dovolit mi diktovat, kde bude s detma travit cas. Pokud mu bude odmitat deti davat, tak ji jednoduse rict, ze pokud nebude ochotna vychazet vice vstric, je tu cesta soudní. Bohuzel ty noc udelat nemuzes. Jen stat po boku svého partnera a nenechat ho padnout na jeji hru.

autor
18. říj 2024

@klpoiu on na to odmítá přistoupit, naštěstí 🙏 vše řeší se mnou a zjišťuje co už je pro mě za hranou a za tu hranu už nejde... Je to masakr, ale. Taky jsem z rozvedené rodiny, ale ani mamka ani taťka neřešili nic takového. Jako jo chtěli vědět kdo zasahuje do vztahu jejich děti ale že by si dělali takové naschvály to vůbec 🙄.. Je mi líto těch dětí, že jejich zájmy jdou na druhou kolej kvůli msty, žárlivosti nebo něčeho takového

andelka
18. říj 2024

Jako pokud si ex najde nějakou divnou existenci a je poznat,že to s dětmi drhne a jsou problémy,tak chápu. Ale pokud je to někdo normální, netoxický pro děti, vše funguje a děti jsou spokojené, tak je ubohé do toho rýpat. Paní si neuvědomuje,jaké má štěstí,že si ex našel tebe a ne nějakou píp.

me_druhe_ja
18. říj 2024

U nás se to zlepšilo v době, až si ex našla chlapa. 😀 do té doby taky dělala naschvály skrz děti, rozvod....pak najednou šlo všechno. 😀 ale teda děti už byli větší a byl to chlap, který se rozešel s ní.

j.a.n.i
18. říj 2024

@klpoiu Nojo, ale soudni cesta se mu nejspis moc nechce, protože to by si je nemohl brat kdy se to hodi jemu, že...

martinka_33
18. říj 2024

Ona žárlí... Tohle je pro mámu složitá situace kdyz do zivota jejich deti vstoupí macecha. Taky jsem si tim prošla a trvalo mi nez jsem se naucila macechu deti ignorovat. Hodne mi nepomohlo ze mi ex uz pred rozchodem avizoval ze najde detem lepsi maminku 🙄 A byvalo by mi pomohlo kdyby ona se se mnou bavila, ale ona zarli na me (nechapu proc) dodnes a nebavi se, obvykle wni neppzdravi kdyz ji potkam.. Deti na me nezanevrely, cimz mi zacala být jeji existence vcelku jedno. Ale zacatky nebyly zrovna moc dobry...

autor
18. říj 2024

@martinka_33 no já se s ní snažila jednou navázat komunikaci. Ten starší syn hraje fotbal, pozval i mě at se přijdu podívat na zápas. Paní jsem pozdravila a snažila se s ní mluvit. Na to mi řekla ať se nesnažím být milá, že kamarádky nebudeme a odešla. 🤷‍♀️ Snažím se přijít na to, jak ji ukázat že ji nechci nahradit a ani s ní soupeřit. Ona je mamka a já se jejich matkou stát ani nechci. Chci jen být příjemnou součástí jejich životu.

martinka_33
18. říj 2024

Mluv před dětmi o mamince hezky, ony ji to řekniu, nechej ji třeba nejaka privilegia typu "tohle musis s mámou, ja jsem jen teta". Co se komunikace tyka tak to bude opacny problem, u nas bych ja komunikovala, macecha ne... Ale s tim nic nenadelas. Verim ze casem si to sedne na ignoracni uroveň.

magola
18. říj 2024

@martinka_33 Tohle by skutečně mohlo pomoct 🙂 Jdeš na to dobře. Nemyslím si, že je nutné na to nějak negativně reagovat. Prostě se chovat normálně, takovým stylem.

andelka
18. říj 2024

Pro paní bude cokoli jiného než pragmatický pozdrav nepřijatelné. Minimálně po určitou ( možná dost dlouhou) dobu.
Jak píše martinka je dobré nechat mamince privilegia, která má i když jsou děti u vás. To bude chtít s tebou dělat mamka, Museli bychom se zeptat mamky .. Když děti budou vnímat,že k ní necítíš zášť , ctis ji a necpes se na její místo, tak je menší pravděpodobnost,že si nechají nakecat opak.

martinka_33
18. říj 2024

@magola beru to podle sebe, co mi vadilo. Asi je dobry se pokud možno zdržet kritiky (i kdyz chápu zw to muze býf těžký), mě jednou naštvalo, když dcera přišla s tim, proč nežehlim prádlo, že teta ho žehlí a že řikala že to vypadá líp a že máma ani nevyžehlí 😅 Tak jsem holčičce nabalila hromadu oblečení se vzkazem pro tetu, ať ho vyžehlí, když je tak skvělá 🤣 No... rozhodne to vzájemným vztahum nepomohlo... Ale nemela pred detmi kritizovat moje zvyky 😀

rebe
18. říj 2024

Je to smutný, ale pokud má jet na výlet rodina, není to děti, táta a máma, protože oni už rodinu netvoří. Osobně naprosto chápu, jak trýznivé to pro ni musí být, posílat děti k cizí ženské. Nicméně jí nezbývá než akceptovat, že rodina jejího expartnera jsou teď jeho děti a jsi to ty. Tohle ale ty nevyřešíš, to si s ní musí vyjasnit on.

andelka
18. říj 2024

@martinka_33 Já bych teda takhle nereagovala. Spíš bych jí doporučila pořídit sušičku. Já nežehlím nikdy. Máme sušičku a když je výjimečně něco potřeba, žehlí manžel ( máme žehličku strašnou krávu těžkou, technicky zdatnou a mě to fakt nebaví)

j.a.n.i
18. říj 2024

@andelka A to ja zas jo 😁 prijde mi to jako super reakce na blbé kecy...

martinka_33
18. říj 2024

@andelka my jsme si delali hrozny naschvaly s bývalým... Vlastne ani ted nevynecháváme prilezitosti k nastvani toho druheho. On mi jednou nastrazil do postele - teda detem do postele obal od kondomu, aby si muz myslel ze jsem tam mela milence... Do loznice se nedostal tak to sal do pokojicku, kam se vetrel pod zaminkou sbalit detem kdyz sly k nemu. A ja mu dala svatebni přání s kondomem a napisem ze jim preju stastne manzelstvi ale hlavne at se nemnozej... Coz bylo teda neco hlavne pro macechu, prptoze ona by miminko chtela.

andelka
18. říj 2024

@martinka_33 Jo aha. Tak to pak jo, když se takhle chováte oba. Mně to přijde dětinské, ale tak každý případ je jiný.

martinka_33
18. říj 2024

@andelka my máme nahodou luxusní vztahy, kazí to jen macecha 🤣 se ji teda vlastne možná nedivim, ona je evidentně jiné nátury.