Ahoj,
zajimalo by me, jestli tu nektera z vas ma milence. Kolik mu venujete casu, jak dlouho to trva, co rikate doma, jak to planujete do budoucna apod.
Nikdy jsem necekala, ze se do teto situace dostanu, ale bohuzel stalo se..
Moralistky, prosim, pryc!
@kristynabayer ja mam vztah 7 let, pritel na me kasle, dcera ma 2 roky, jsem uz nejak citove vyhorela a ted se prihodilo tohle. Vzdycky jsem nechapala, jak to nekdo muze udelat.. ale clovek mini, zivot meni.. nevim co mam delat, nemuzu dceri sebrat tatinka, ale zase se nemuzu placat v takovem vztahu..
@nikolllet tak ja mela tu ohromnou vyhodu, ze jsme deti nemeli a ani svoji nebyli, byli jsme svobodni studenti bez zavazku, coz bylo snazsi. Uprimne, s detmi nebo po svatbe bych do toho jiste nesla, ale na to se me tady nikdo nepta. Takze vasi situaci i chapu, ale jak poradit nevim...kdyz je tam dite, je to o 100% jine a zde me zkusenosti konci...
@kristynabayer byt bez zavazku, tak si s tim ani hlavu nelamu, ale takhle.. ano, taky jsem se v tom ted rok dusila a rikala jsem si, ze bych do toho nesla, spis me to ani nenapadlo.. stalo se. Kazdopadne dekuju za zkusenost, at se vam dari
a ten milenecký vutah se vyvíjí, miluje tě? plánujete společnou budoucnost? v tom případě bych o odchodu uvažovala..tátu bude mít dítě pořád, a uvidí spokojenou mámu. Pokud je to pro něj jen povyražení, utla bych to.
@nikolllet zk nemám naštěstí, ale dcerka je malá, jak dlouho se v tom takto placate takhle věž zájmu...už před narozením nebo až poté.
Pokud dlouho neváhala bych a odešla, taky potřebujete oporu
Pokud krátce a ráda byste vztah zachránila,je potřeba to zkusit,ale musí spolupracovat obě strany
Držím pěsti
@nikolllet nechci být moralistka, ale pokud je vztah tvůj a přítele vyhořelý a kašlete na sebe navzájem, pak je rozumnější to rozseknout a rozejít se a začít budovat jinde. Otcem nepřestane být a pokud bude chtít, může mít s dcerou dobré vztahy. To jinde nemusí být zrovna aktuální milenec. Začala bych znovu a sama a postupem času by se vidělo, jestli milenec bude muž tvého života, nebo jestli měl funkci jen pro zábavu...
Případně, pokud nechceš rozbíjet rodinu, je potřeba na stávajícím vztahu zapracovat, vyříkat si věci a třeba to dopadně dobře...
@hz
@nikolllet Ja jsem tady anti-moralista, podvadela jsem totiz skoro vsechny sve byvale. Nejak jsem proste milovala byt milovana, a cim vic, tim lip. 🙂 A s tim ocnim kontaktem jsem problem nemela - zamilovana jsem byla do obou, takze z meho chovani je nevera ani nenapadla a tak se neptali, a projevy lasky byly opravdove. Byla jsem dlouho dite no... Ale ve vaznem svazku a s ditetem si to neumim predstavit, tehdy to bylo takova hra na partnersky zivot, v tom realnem bych to asi nedala.
Já teda taky nejdu rypat, spis MW zvědavost donutila napsat - když ve vztahu nejste spokojene, proč manzela/přítele podvadite? Proc se nerozejdete a pak az si s někým neco nezacnete? Opravdu to nemyslim zle, fakt me zajímá to uvažování.. Já totiž podváděna byla a nechápala jsem (a nechapu do ted), proč se se mnou nerozesel, když mu v tom vztahu něco chybělo.. Jak to teda je? 🙂
@prostejina vždyť to píše v druhém příspěvku...ad dítě -otec...a pak lítost, ta hraje vždy velkou roli...
@prostejina protože s malým dítětem to není úplně sranda sebrat se a odejít?
@nikolllet - poradila bych ti, abys současnému partnerovi řekla, co ti ve vztahu chybí a že ti takto dlouhodobě nevyhovuje, navrhla bych mu, že jestli tě už nemiluje, že se rozejdete, že prostě nikoho nechceš nutit aby se přemáhal...každopádně tohle asi chtělo udělat, pře tím, než sis našla milence...
no a teď pokud miluješ milence je jasné, že v tvém srdci těžko bude místo pro současného partnera, nevím jak moc vážně to s tebou myslí milenec, to musíš vědět ty sama, také se může stát, že spálíš mosty pro svůj sen, který v realitě neobstojí...
@prostejina - myslím si, že většina nevěr se odehraje neplánovaně, pak s tím nejde přestat, síce vlastní zkušenosti nemám, ale jinak si to vysvětlit nedovedu...dále rozchod v partnerství s dětmi asi nebude nejjednodušší...
@prostejina Me kdyz nekdo ublizil (a ted nemyslim jenom neveru), tak jsem se vzdycky zeptala dotycneho, proc. Je to trosku sypat si do rany sul, ale zase clovek se dozvi, co potrebuje vedet. 😉
@prostejina Dokud nejsou děti, může to být relativně jednoduché. Pokud děti jsou a manžel je milující a zároveň milovaný otec svých dětí, nemusí to být tak snadné.
Jinak si myslím, že pokud jsou spolu dva lidé třeba 40 let, tak za tu dobu jistě zažijí nejednu chvíli, kdy se necítí být spokojení. Krize přicházejí v každém vztahu. Pokud by každá taková krize znamenala rozchod, asi by neexistovala žádná manželství na celý život.
Dekuji všem za odpovědi 🙂 prostě se liší nevěra v 25 a nevěra později, v manželství a s dětmi. Zatím to z myho pohledu nechapu, vdaná jsem teprve rok. Třeba to jednou pochopim, později 🙂
@prostejina já to vidím tak, že třeba v tom dlouholetém vztahu pokulhává jen sex, přičemž všechno ostatní je "dokonalé", pokud jde jenom o ten sex a dotyčný tím "neobtěžuje" zákonitého partnera a chová se zodpovědně - kondom - osobně s tím nemám ani problém, ale já jsem v určitých věcech spíš "chlap", než jsme se vzali, tak jsem manželovi řekla, že pokud mi domů nedonese alimenty nebo aids, pak nemám problém a myslím si, že tím, že to bereme takhle, tak ani nemáme potřebu něco bokem řešit a já jsem ta "svině", já bych si rodinu nerozbíjela, pokud by k tomu někdy došlo
Ahoj holky vím že je tahle diskuse stara 2roky,jsem tu nová mám trochu dylema prožíváte zrovna ted některá manžel nebo milenec?Mam kapku větší problém.
Mam s tim starsi zkusenost z minuleho vztahu. Dlouhodobe jsem se ve vztahu necitila milovana (byli jsme spolu 8 let) a tak se to stalo. Ted s manzelem uz podobne touhy vubec nemam, diky Bohu. Ale zpet k tematu- bylo to v dobe, kdy jsem studovala v Praze, partner bydlel ve vychodnich Cechach, takze technicky to nebylo nijak slozite a budoucnost jsem neplanovala- bylo mi smutno, co jsem dopustila ale prestat jsem s tim nedokazala. Asi jsem byla platonicky zamilovana... Nakonec se to vyresilo tak nejak samo.