Manželská poradna Plzeň. Kde vám pomohli?

lajochova84
18. říj 2018

Ahoj, četla jsem na eliminuje, že Denisovo nábřeží raději nenavstevovat. Ale máte zkušenost kdekoli jinde? Nebo pomohlo třeba i sezení bez partnera u psychologa?
Kdysi jsem u psycholožky byla (úmrtí partnera) a úspěch nula, tak jsem i teď skeptická.
Prostě máme problémy, hádám se (já) kvůli jeho chování ke mě. On žádný problém nemá. Chodí do práce, vydělává slušně a vaří si. Já mám dělat všechno ostatní. O malýho moc zájem nejeví, rozhodně se nepodílí na žádné péči o něj.

lajochova84
autor
18. říj 2018

Ještě dodám, že se mnou mluví jako s malým dítětem, cokoli řeknu, aby dělal jinak, tak mě naprosto ignoruje (např. Nože na kraji linky, aby se malý nezranil, to byly hádky jako prase, když jsem to říkala po desátý a on jen, že to mám kontrolovat a uklízet) veškerá péče o domácnost je samozřejmost, vždyť jsem na dovolené. A moje koníčky(pletení, háčkování) jsou pí...ny, které naší rodině neprospějou, ale jeho ježdění na kole obden po hospodách v okruhu 10km je v pořádku. Tak nevím, jestli jsem opravdu blázen já, který je nevděčný, že mu nemusím vařit a rve peníze do mého baráku nebo on, že není schopný mě pochválit, poprosit, poděkovat, pohrát si se synem víc jak pět minut denně a projevit alespoň minimální úctu ke mě jako své ženě.

konidana
19. říj 2018

@lajochova84 určitě pomůže i psycholog, k němuž budete docházet sama. Ale je to na delší hledání, psycholog vám osobně musí sednout a výsledky se začnou projevovat postupně časem po více sezeních. Měla jsem doma hodně podobný problém, řekla bych až skoro jak přes kopírák. Je potřeba získat větší vlastní sebevědomí. Můj manžel kamkoli chodit odmítal a odmítá ("psychologové nejsou doktoři ale šarlatáni a podvodnívci"), přesto se situace doma díky mé terapii a práci na sobě hodně zlepšila a zlepšuje (každopádně už nepropadám depresi, ale stále ještě chodím i k psychuïatrovi a postupně snižuji dávky antidepresiv). Nizméně bez psychoterapie by to nešlo. Držím vám palce!

vevero13
22. říj 2018

Zkuste RIDZ v Zabelske. Nemam osobni zkusenost, jen myslim, ze je sance narazit tam na dobreho psychologa. V poradne na Nabrezi psycholog neni. Hodne stesti.