Manželská krize, nevěra, řešení. Poradíte, prosím?

18. srp 2020

Dobrý večer,
už nevím, jak dál. S manželem jsme 10 let, máme dvě malé děti. Jedno roční a druhé sedmileté.
Vše začalo stěhováním do většího bytu, kdy se začala prohlubovat krize ve vztahu. Sex nula, komunikace nula. Potom jsme řešili byt, rekonstrukci, peníze, stěhování. Padali jsme únavou na hubu, do toho jsme museli obstarat naše děti, takže manželská krize se ještě prohloubila.
Před měsícem se mi ale zhroutil svět, když jsem zjistila, že mi byl manžel nevěrný s kamaradkou. Jednalo se o sex na jednu noc, údajně prý v opilosti. Odpustila jsem, ale při vzpomínce na to mě to stále bolí. On se obhajoval, že toho bylo na něj moc, že potřeboval upustit páru a tak.. Prosil, ať mu odpustím, což jsem udělala, nechtěla jsem rozbít rodinu.
Nicméně stále se naše krize vleče a já už nevím, jak dál. Nemohu odejít, jsem na RD s ročním synem a nemám kam jít. V našem bytě se dusím, žijeme vedle sebe, funguji kvůli dětem, ale nedá se to. zvlášť po té nevěře, která byla pro mě poslední kapkou.
Prosím, co mi poradíte, třeba to moc hrotim a řešení existuje.. Děkuji.

lora1987
18. srp 2020

Zkusila bych poradnu.

autor
18. srp 2020

@lora1987 obávám se, že do té manžel nepůjde. On totiž nerad mluví o svých pocitech, problémech. A možná že mi řekne, že přeháním a moc to řeším.

orisek56
18. srp 2020

Možná si uvedomit, že ač si odpustila, tak to nedáš a bude té to žrát, dokud neodejdes. Na překonání krize s nevěrou nestačí jen odpustit, to by ses fakt musela zapřít, vy oba a pracovat na absolutním získání důvěry, což každý teda nedá.

tulikiss
18. srp 2020

podle toho co pises, tak vas jediny problem neni nevera. chce to opravdu poradnu a pokud nebude souhlasit, tak to asi nema cenu. to on udela zavaznou chybu a je potreba na tom pracovat, pokud on nema zajem, tak pak to nema cenu. pises e je to mesic, to je opravdu prilis kratka doba na to aby si to nejak zvladla a prekonala.

areh
18. srp 2020

Mrzí mě, že to musíš řešit. Moc to určitě nehrotíš. Měsíc je krátká doba. Možná jsi mu odpustila nebo jsi mu to tak řekla, ale nezapomeneš to a než na to přestaneš každý den myslet, tak to bude ještě hodně dlouho trvat a občas si na to vzpomeneš.
Řeším něco podobného. Už 8 měsíců. Manžel měl náročné období v práci, já doma ani jeden jsme si nerozuměli. Zatímco já jsem se starala o domácnost a syna od to řešil po svém. Tvrdí sice, že s ní nespal, ale to co si psali a posílali fakt stačilo. Pár dní na to jsem zjistila, že jsem těhotná. Do teď nechápu, proč semnou to dítě chtěl. Za pár dní rodím, je to 8 měsíců a skoro není den, kdybych nepochybovala. On se teď fakt snaží,změnil se, všechno by mohlo být dokonalý a mohly bysme být šťastní, ale já se na něj podívám a chce se mi brečet.
Do poradny taky nepůjde. To jsem spíš přemýšlela, že půjdu sama. Podle mě ani neví, jak mi ublížil. Vím, že se teď snaží, já pracovat jít nemůžu, takže jsme spolu, ale co bude za rok, za dva, to nevím...

lora1987
18. srp 2020

V tom pripade ja osobne nevidim jinou moznost, nez se rozejit. Muz by si mel uvedomit, ze pokud chce vase manzelstvi zachranit, musi pro to udelat neco, co mu treba prijemne nebude. Tobe ted taky koneckoncu prijemne neni. Ty jsi mu odpustila, chces manzelstvi zachranit, ted je rada na nem, jak se k tomu postavi. Spousta zenskych by mu tu sanci uz ani nedala. Zkus s nim promluvit, ze se trapis, chtela bys to resit, ale sama si s tim rady nevis a potrebujete pomoc nekoho "z venci". Pokud za to stoji, zalezi mu na tom, aby ses netrapila a bude se muset prekonat.

autor
18. srp 2020

@areh nejhorší je, že kdybych měla peníze, tak vím, že odejdu hned. Držím se jen kvůli dětem, starší jde do 1 třídy a nechci aby musel ještě prožívat toto. Je to na pytel, je mi 30 a mám pocit, že život skončil 😔

beatty
18. srp 2020

Autorko, neves hlavu. Mas dve zdrave deti, je ti 30, v podstate mas jeste cely zivot pred sebou.
Nevera je priserna vec, nevernik si podle meho nikdy neuvedomi, jak moc to druhemu ublizi.
Ale. Cim dele od nevery budete, tim to budes mit uzavrenejsi. Obzvlast pokud slo o takovej zkratovitej preslap. Urcite bych setrvani ve vztahu podminila poradnou. Uz jenom kvuli detem musite vycistit vzduch. Vsechno to vnimaji a z osobni zkusenosti vim, jak tezce to dite umi vnimat. I kdyby to melo byt na pristi dva, tri roky a pak byste si kazdej sli po svym.

konidana
18. srp 2020

Do poradny můžeš jít i sama. Pomohou ti rozebrat tvůj problém a najdeš řešení

klokanka31
18. srp 2020

Že přeháníš? Tak ho podveď s jeho kamarádem, a schválně jak on bude v klidu? 🤔

blondynka400
18. srp 2020

Já nevím, možná jsem divná. Ale nepíšeš, to přesně je problém. Sex nula, komunikace nula, ok, ale to musí mít přeci nějaký důvod ne? A asi ne na jedné straně, ale problém bude u obou. To v tvém příspěvku úplně postrádám a to je za mne to hlavní. Nevěra už je jenom důsledek, který bych osobně jestli to bylo jenom jednou a v opilosti, vůbec neřešila.

teeerez
18. srp 2020

Jdi do poradny, muzes jit i sama. Res co k tomu vedlo, unava neni duvod, i unaveni manzele mohou "padat na hubu" spolecne. Je to tezke, ale mate male deti, stoji za to kvuli jedne noci palit mosty?
Takova ta klasika - vzpomenout si proc jste spolu zacali byt, zkusit si napsat co na manzelovi stale milujete, zacit spolu pravidelne chodit na "rande"- upravit se, sejit se na dohodnutem miste misto spolecneho vyjezdu a dat si spolecny cas)
A hlavne komunikujte - o vsem Porad ses pres neveru neprenesla - ok, at vi na cem je "Chci ti odpustit, verim, ze to dokazu, ale jeste potrebuji cas to zpracovat" Mluvte spolu, hledejte spolu proc mate "dusno"

orisek56
18. srp 2020

@blondynka400 v polovině s tebou souhlasím, v druhé ne. Ne každý nevěru prostě přejde a zvladne i když je to jednou a v opilosti. A je vidět, že ona k těm splachovacím nepatří. Bude ji to žrát. Ano příčiny musejí řešit, ale nevěru taky, protože pokud to nezpracuje, tak ji to bude hlodat a vztah stejně bude v kopru. A podle mě je to náročnější i vtom, že se jednalo o kamarádku..... Jedna z největších hnusaren.

malenka3
19. srp 2020

Komunikace. To je nejspíš ten největší problém. Zkus tu poradnu. Začni sama. Srovnáš si myšlenky a ve správný moment přijde řada na to jít tam s chlapem. Pokud odmítne, tak bys pak už měla být dost silná na to udělat to, co musíš, aby ses netrápila.

areh
19. srp 2020

Jestli chceš, tak klidně napiš sz. Jsme stejně staré a občas si přijdu, že jsem z toho tak vyhořelá, že se cítím jak důchodce 😔 Klidně si jen zanadávej, občas mi to na chvilku pomohlo...

lolam10
19. srp 2020

Běžte do poradny sama.lepsi nez nic.a co jste radi dělali driv spolu?Zkuste na to navázat.treba vylety nebo kino nebo cokoliv kde budete spolu a budete spolu mluvit.hlidani bych si klidně zaplatila,roční dite uz to bez vas zvládne a můžete jit treba odpoledne o víkendu at vas nestresuje ze uspává nekdo cizi...

blondynka400
19. srp 2020

@orisek56 každý toto máme nastavené jinak. Ale nemyslím si, že ten kdo nevěru přejde je splachovací. Jde o to, jak si to kdo dokáže srovnat v hlavě a celkově jaký má náhled na tuto problematiku.

amilija
21. srp 2020

Kuřátko, přestaň se trápit, dusit, nadechni se a začni normálně fungovat. Přece se stále nebudeš trápit Ty, která jsi nic špatného neudělala. Zvedni hlavu a zapracuj na svém sebevědomí. Nedávej stále manželovi najevo, jak Tě zranil. Tím se ponižuješ a to nemáš zapotřebí. Nepěstuj v něm chlapskou ješitnost. Bohužel, skoro každý chlap někdy ulítne. Vím o čem mluvím. Nejen z manželství mých známých ale ze svého. Prožila jsem si to několikrát, manžel mi doslova pošlapal srdíčko a sebevědomí. Trápila jsem se, brečela po nocích, nejedla. A nakonec onemocněla ve dvaačtyřiceti rakovinou. A to jsem ještě měla doma osmiletou dcerku. Prostě stres. Kvůli děckám jsem zůstala, protože ten můj nevěrník byl dobrý táta. Nemysli si, že nemám žádnou hrdost, ale proč definitivně zničit rodinu kvůli nějaké hloupé, zlomyslné mrše. Bohužel, chlapi jsou slabí a rádi jdou za tím, co se jim nabízí. Tvůj manžel nechce odejít. Má tě rád, chce být s Tebou, ne s ní. Zkus se přestat trápit, zvedni hlavu a předveď svoji ženskost. Začni být zase hezká, usměvavá. Ať se o Tebe taky bojí. A k tomu potřebuješ sebevědomí, nesmíš být hromádka neštěstí. Věřím tomu, že mu o Tebe a děti hodně jde. Pokud by tě ještě jednou podrazil, pak to řeš radikálně. Ale teď už se v tom neplácej. Přeji Ti klidné noci, hezké dny a už žádné trápení. A ta kamarádka nikdy kamarádkou nebyla, tak Tě nemá co mrzet. Ono na tu potvoru jednou dojde, jak se říká " karma je zdarma ".