Manželovi hrabe. Co mám dělat?

19. črc 2020

Ahoj. S mým manželem to nikdy nebylo úplně tip ťop, ale nakonec jsme se dočkali dítěte, a myslela jsem že si budeme spokojeně žít. Ale malé jsou dva měsíce a manželovi začíná hrabat. Už pár dní se mě pořád snaží vyprovokovat k hádání, já se nedala, a tak jsem mu teď v klidu řekla, že jestli už ho nebavíme tak ať si jde. A on mi řekl že půjde, a že si ale sebou vezme malou, že mě k životu nepotřebujou. A že u soudu dostane malou do péče on. Chápete to? On mě malou chce normálně sebrat. Co mám dělat?

marketka_m
19. črc 2020

kojis?neverim ze by soud dal dite otci
je malicka

makovice88
19. črc 2020

Z nicehonic jo? Tomu moc neverim...

autor
19. črc 2020

@marketka_m Kojim, on ji ani vykoupat neumí. A já doufám že by ji nedostal, protože pije, byl dokonce měsíc na ambulantním léčení, kouřil ještě nedávno trávu, a hlavně byl dvakrát v podmínce. A jeho rodina taky na houby, jeho matka se o děti nestaral a, otec několikrát ve vězení a bezdomovec, otčím násilník, taky v base, ale stále s jeho matkou. Přece v takové rodině nemůže malá existovat 😭

marketka_m
19. črc 2020

tak v tehle sotuaci bych asi byla "vklidu"..ale vzdycky muzes zajit na socialku..asi to oni resi..popsat situaci..oni ti poradi jake kroky podstoupit..pokud k.soudu dojde

autor
19. črc 2020

@makovice88 No možná to bude kvůli jeho matce, na poslední návštěvě se manželův otčím opět choval nevhodně k malé, tak jsem řekla, že tam nebudem jezdit když on bude doma. A tchýně se ho zastává, a nakonec jsem ta špatná já.

autor
19. črc 2020

Tchýně vždy byla proti mě, chtěla mít syna jen pro sebe, několikrát mi to i řekla, po svatbě nám málem zničila manželství. Pak byl klid, ale co se narodila malá, mě ignoruje, a vidí jen sebe, malou a mého muže. Asi jako že jsem jim porodila dítě a je na čase se mě zbavit. Od ní by mi to bylo jedno, ale bolí mě to od manžela.

zelenaesmolda
19. črc 2020

Malou ti nesebere pokud nejsi socka nebo alkac ci fetak takze klidek.
Hlavne se nenech vyprovokovat k hadce,aby pak nemel treba nahravky a netvrdil u soudu jak ho tyras,chudacka.
Jak tak popisujes i tu jeho rodinu tak ti urcite (a hlavne male) bude lepe bez nich protoze vyrustat v necem takovem to bude mit dite zadelano na slusne psychicke problemy.

autor
19. črc 2020

@zelenaesmolda Jsem normální slušná žena ze slušné a spořádané rodiny. A tak chci vychovat i malou. Vyprovokovat se nenechám, já se naopak snažím v klidu komunikovat, i když mi některými řečmi hodně ublížil. Ale mám pocit že to ho štve ještě víc, že ani hlas na něj nezvýším. Musím to řešit kvůli malé, to že měl manžel zkažené dětství a byl týraný neznamená že tak nechám vyrůstat svou dceru.

ariadna12
19. črc 2020

Dite je male, do pece by ho nedostal, pokud nejsi nejak pro dite nebezpecna (a on je i de facto alkoholik a kriminalnik). Takze bud blafuje nebo mu tecou nervy. Osobne by pro mne nebyl atraktivnim partnerem a vzorem pro deti, ale to uz je na kazde, koho si vybere.

sudylichozrout
20. črc 2020

Bezva volba partnera....
Male miminko ti nikdo nesebere, nemusis se bat. Rozved se a jdi si po svem. O styku s ditetem at rozhodne soud.

leniczka23
20. črc 2020

Tak jako sorry ale vybrala sis fakt skvelyho chlapa pro život, teď se asi není moc čemu divit.
Pochybuju že by dostal dítě do péče.

autor
20. črc 2020

@leniczka23 Já se většinu věcí dozvěděla po svatbě. A o tý trávě až v 7.měsíci těhotenství...

leniczka23
20. črc 2020

Aha, tak to mě.mrzi, to je pěkná podpasovka.

zuzineckah
20. črc 2020

a nebyl zrovna v rauši, když ti to říkal? Těhle keců bych se nebála, ale zkusila bych si to nahrávat. Jako důkaz k případnému soudu. Jinak tohle by pro mě rozhodně nebylo k žití. Vyhlídky, že bude normální jsou dost tragické, nějak nerozumím, jak si mohla čekat, že si budete spokojeně žít s takovým člověkem...Začala bych plánovat odchod.

amazonkajanik
20. črc 2020

Jak dlouho jste spolu byli,než jste se vzali, že ses většinu věcí dozvěděla až po svatbě? Mého přítele otcim také týral, matka si nese trauma z dětství ,švagr tělesně postižený a je naštvaný na celý svět. O všem mi hned na začátku řekl, ale když jsem je blíže poznala, zjistila jsem jen, že nepřeháněl ...

moominkaa
20. črc 2020

Já si prošla podobným... Odejdi ať vyhrožuje jakkoliv. Mě hrozil zabitím sebe i mě. Když nebude mít malá jednoho z rodičů tak žádného.. chtěl ji i do péče, jeho máma mi dokonce měsíc po porodu řekla jestli nechci jít do práce aby mohl bejt on na rodicaku 😅 a teď po 5 letech se ten vul ozve jednou za měsíc a vidí ji hodinu nebo dvě a volá že si pro ni mám přijet 😅🙈 naštěstí ji nahrazuje tátu můj přítel, zboznuji se...

A jestli je takový jaký píšeš,těžko dostane dítě do péče on ;) a pokud kojis, tak nemá šanci vůbec. Jen vyhrožuje, opravdu to moc dobře znám.. kdybys chtěla ozvi se soukromě do zpráv ♥️

zelenaesmolda
20. črc 2020

ano,stve ho to protoze se snazi te vyprovokovat.jestli byl v detstvi tyrany tak pravdepodobne tyhle vzorce prenese i na vychovu male takze radsi honem pryc.

anet_98
20. črc 2020

Měla jsem stejný problém s otcem dítěte, ale udělala jsem rozhodnutí už ve 3. Měsíci. Těhotenství nebylo plánované a on psychicky narušen člověk, takže jsem utekla dokud byl čas. Nechci ho od dítěte úplně odriznout, ale v rodným liště ho nechci mít napsaného, aby mi on ani jeho rodina nedělali peklo při výběru školy, při péči, atd. Snad na mě nepošle soud kvůli přiznání otcovství.
Určitě jestli v tomhle tom stavu je delší dobu a víš že se nezmění, tak bez od něj a buď s malou šťastná sama. Na péči se domluvte. Soud by dal stejně ve tvůj prospěch, když kojíš.

shakira007
20. črc 2020

Buď si troll,nebo s prominutím úplně blbá ženská.

autor
20. črc 2020

@amazonkajanik Dva roky.

autor
20. črc 2020

@leniczka23 To je podpásovka, já z něj občas něco cítila, ale dovedl mě přísahat do očí že nehulí. No ale jednoho dne jsem zas cítila, on že ne, dělal ze mě vola že mu nevěřím. A stačilo prohledat jeho pracovní auto a tam jsem to našla. Sice se snažil nakecat že si to vzal třeba jednou za měsíc, ale pro mě to bylo stejně neakceptovatelný. Kdybych nečekala dítě, okamžitě by letěl.

zuzineckah
20. črc 2020

mělas ho vypakovat už proto, že si to dítě čekala.... tohle není přece argument. 1./ lhal ti do očí, což u samo o sobě něco vypovídá; 2./ hulí... no comment. V čem jako má být přínosem pro dítě? Co ho naučí? Hulit, lhát, případně vyhrožovat manželce.. paráda👍 To je snový otec a manžel.

llluckaaa
20. črc 2020

Co dělat? Připravuj se na odchod a osamostatnění se, důležité dokumenty jako rodné listy, pas ap. si ulož k někomu důvěryhodnému, připrav si finanční rezervu a dojdi na ospod se domluvit, co je potřeba zařídit. Až bude vhodná chvíle, podej žádost o rozvod. Čí je byt, ve kterém bydlíte?

amazonkajanik
20. črc 2020

Dva roky vydržel mlžit? Mno,tak to je na oskara. Jinak,rychle pryč,páč tohle dokáží psychopati! A raději hodně daleko!

elldos
24. srp 2020

Necetla jsem veskerou diskuzi, mozna se opakuji. Ale davej si pozor, jestli je az tak psycho, aby neublizil tobe ci pripadne male, ze zjisti, ze ji nemuze mit, tak nikdo. Tohle se deje, opravdu bud opatrna!