Ahoj holky, jdu si vylet srdicko a zaroven pro nazor nezaujatych. V srpnu se nam narodila holcicka. Ja mam uz 6ti leteho syna,diabetika, z 1.manzelstvi. Manzel je OSVC. Kdyz jsme jeli rodit, byl muz u porodu a po porodu ty dve hodky tam nebyl, mozna hodku jestli vubec. V te dobe jsme nemeli auto, pujcoval nam ho svagr.Manzel tam se mnou celou dobu nebyl z toho duvodu,se svagr nutne potreboval auto,ze chce jet delat (delaji spolu).Kdyz prijel manzel odpoledne s tchyni,nebyli tam ani deset minut a uz volal svagr,kdy prijedou.Druhy den prijel s tim, ze se mnou muze byt chvili, ze bracha auto potrebuje a nakonec ho nepotreboval.Prijde mi,jako kdyby to delal naschval. Mozna ne,ale blbe to bylo urcite.V tu dobu me to mrzelo,ale brala jsem to tak,ze to tak proste musi byt. No a ted se situace obratila,rodila svagrova,oni jsou bez auta a my uz mame,takze k porodu je vezl manzel a tam najednou slo,ze mohl byt svagr u pritelkyne celou dobu, nikdo ho nezene,kdyz ho za ni manzel vezl,aby spechal,je si tam jak dlouho chce.Ted kdyz vidin ze to jde, me to mrzi o to vic ☹. Omlouvam se za sloh,ale musela jsem se vypovidat.
@veluntajouklova No, asi takhle, kdyby tam tvůj muž chtěl být, tak tam zůstane a z porodnice už nějak dojede... Na druhou stranu, jsou lidé, co to špatně snáší a pokud je jinak vše ok, tak bych tohle vůbec neřešila.
Prd na to ! Vim ze to zamrzi, ale říkej si ze jsi lepsi 🙂 manžel byl taky u porodu jen chvili a za mnou v porodnici jen jednou . Je také OSVČ a ma strasne moc prace. Na tom si myslim
Ze to nestojí jak často te navštíví a pod , dulezite je ze ted jste spolu a užíváte si miminka 🙂
Třeba mu bylo špatně a potřeboval vypadnout, nebo to psychicky nějak nedal a nechtěl tě ranit, že by se k tomu přiznal. Třeba to pro něj byl velký šok, každý tohle zvládá jinak.
@bayt V tu chvili me to mrzelo, ale brala jsem to tak, ze to proste jinak nejde a ted vidim ze jde. Manzelovi jsem to rekla, ze me to mrzi kdyz ted vidim ze to jde, ale udelal ze me akorat blbku. Ma dve meritka,pry mohl byt rad ze mu bracha auto pujcoval, to sice jo,ale ted vozil zase on brachu...asi mas pravdu, vezmu to za jiny konec a budu na sebe pysna 🙂
@j.a.n.i to je pravda, ja jen,ze to mrzi a potrebovala jsem asi i pohled z jine strany ne jen z moji 🙂
@gnozka dekuji za nazor 🙂. Mate pravdu 🙂
@lucie_91 a to je take mozne, to me nenapadlo. Je fakt ze neco takoveho by nepriznal 🙂
Presne tak prd na to. Pritelova sestra je to same. My se starame o mamu, tatu my vse pro ne zarizujeme, vyrizujeme. Delame nakupy, vozime po doktorech. Sestra obcas. Za mamou moc nejezdi maji to daleko (ehm 20km a dve auta) ale ten benzin chapete to. Neprijeli ani na vanoce. Museli nutne jinam. Me to rozciluje pac jen poslocham jak sestra ma rodinu (20kluk a manzel) jak maji ten barak a bla bla. Jo a my? Pritel chodi do prace ja na rodicaku s 2r dalsi mimco na ceste, do toho stavime dum a delame vse ostatni pro rodinu. Jak rikam obcas me to pekne nakrkne kvuli priteli ale rikam si holt mam lepsi charakter🙂
Možná je pravda, že měl tehdy švagr nějakou zakázku a auto nutně potřeboval, kdežto manžel ho teď tak nutně nepotřebuje ani tolik nespěchá za prací. Nedivím se, že tě to mrzí, taky by mě to i zpětně mrzelo. Může to mít spoustu příčin, každopádně to už nejde změnit. Věřím, že ti vylití srdíčka pomůže a budeš to moct pustit z hlavy a netrápit se tím.
Podobné "vychcánky" máme taky v rodině,jenže manžel to taky nevidí a když se ozvu,tak jsem já ta kráva. Jediné co ti asi můžu poradit,tak se na to teď už vyprdni,ale vždy si to pamatuj do budoucna. (Ale je dobré,aby tvůj pocit věděl i manžel/přítel).Já už se po zkušenostech taky kvůli manželově rodině nepřetrhnu 😉
Tam mě vše si dělat samy a od nikoho nic moc nečekat. Když muzu pomůžu ale ne na úkor rodiny. Podle mě se to dalo zařídit i jinak - půjčit auto od sousedů nebo holt vzít taxika pro jednou.....
Chápu co ti vadí ale jak oni nejsou povinni vám vycházet vstric tak stejne vy jim.... proste nejprve vy jako rodina a pak širší rodina... a co mužu zařídit jinak tím neobtezuji ostatní... ať to tenkrát bylo jak bylo tak holt alespoň vidíš/te ze nejlepší je zařídit si věci sami... a nemusíte být nikomu vázány a nemusíte pak i když nemůžete nechcete ustupovat jen proto ze vám kdysi pomohli i když ne tak úplně podle vašich představ ....
Drz se!
@podaji u nas to same, pomahame jak muzeme, ostatni dva synove v podstate na mamce (moji tchyni) jsou zavisly a nakonec jsem ta spatna ja. A to my taky nemame penez nazbyt, ale kdyz muzeme, pomuzeme. Je fakt, nema cenu to resit, clovek by se z toho zblaznil
@rebe nemel, jsou drevari, delaji v lese. Rodila jsem rano, v pul 5 jsme prijeli do porodnice a 5:20 byla mala na svete. Pred pul 8 jsem odchazela ze salu do sprchy, myslin ze klidne to mohli pockat. No jo ted uz s tim nic neudelam a vyliti srdicka a nazory nezaujatych pomohli 🙂
@terezs2716 u nas to same. Jeden syn tchynin 33 roku, je sam, obcas u sebe ma syna. Druhy 24 roku s pritelkyni a ted uz dve deti a oba na ni v podstate zavisly. My ikdyz tolik nemame pomuzeme kdyz muzeme, ale pro dobrotu na zebrotu. A manzel to taky nevidi. Nerikam, kdyz zrovna nemame a tchyne jo, taky pomuze,ale proste ty rozdily jsou tam markantni. Uz se to ucim ignorovat
@shine2015 svata pravda. Oni uz to maji takhle zarizeny. Vedi jak na manzela a vyuzivaji ho a kdyz mu to reknu, tak mu to nevadi. Manzel je jak se rika hodnej az blbej. Priste vim ze se zaridim jinak 🙂
K vasi nemocnici nejezdi mhd?
Jako muj chlap by jel i 2 hodiny vlakem aby mohl byt co nejcice s nama ...u porodu ...porad ...
Vemte si z toho to, že se nebudete chovat stejně. Že mu ten čas v porodnici dáte. Švagr je možná jen ignorant. Každopádně ale můžete být rádi, že vám auto vůbec půjčil ne? A věřím, že kdyby to byl problém, tak si manžel dupne a domluví to. Asi mu to bylo jedno. Mohl si auto půjčit, vzít taxi nebo dojet MHD snad ne? Zlobila bych se spíš na manžela než švagra.
@veluntajouklova Mě by to v tu chvíli asi dost mrzelo a namíchlo (a to nejen vůči švagrovi, ale i vůči manželovi, určitě se to dalo vyřešit jinak). Zpětně bych to ale už neřešila, s mužem si to vyříkala a tím by to pro mě haslo. Kdybych to viděla teď, tak jak to popisuješ, byla bych na sebe spíš pyšná, že jsem "lepší" než oni.