Ahojte maminky mám otázku.Odešla jsem od manžela před Vánoci,ale pak mě začalo tížit svědomí kvůli dětem a vrátila jsem se spátky.Jsme u něj čtvrtý den a jen se zase hádáme.Dnes mi řekl že si mám během týdne najít nové bydlení a zase začal vyhrožovat tím že mi vezme děti.Já jsem teď na podpoře v nezaměstnanosti a už vůbec nemám kam jít.Vůbec nevím co dělat bojím se že o ty děti iopravdu příjdu.Neměli by jste pro mě radu jak dál?
A co zkusit v okolí nějaké ty azylové domy pro ženy s dětmi?
občas býváme tak naivní, že si myslíme, že se to spraví, že si uvedomí svou chybu, ale je to i dost brzo na to, aby se neco mezi vama zmenilo, vratila jsi se velmi brzo a kdyz rekl něco takového tak není důvod zustavat, pro deti je lepsi klid i kdyz bez taty nez vase hadky, ne za kazdou cenu je dobre v tom zustavat kvuli detem. Někde jsi byt musela kdyz jsi odesla a už jsi to udelala tak nevím proč by to neslo znova.
A před vánoci jsi šla i s dětmi?
Na podpoře? Ty nejsi na rodičáku? Mladšímu nejsou ještě 2 roky.
Myslím, že v pidi městech, vesničkách, se dá najít laciné bydlení, mám kamarádku, co platí 5tis. kč za byt, na což jí v podstatě přispívá stát. Dostává i jiné formy podpory a žije takhle už několik let, že nepracuje. Máš nárok na výživné od manžela, do tří let mladšího dítěte podle mě i na sebe, takže bez peněz nebudeš. Pokud nejsi kriminálnice, nebo feťačka, není důvod, aby ti mohl "sebrat děti". Styk s dětma a svěření do péče a stanovení výživného s upravuje u soudu a v těchto případech je to rychlé. Nemáš se čeho bát, to jsou od něj jen výhružky!
Buď zkusit azylák - bývají často plné, případně rozhodit sítě a jak píše amalie - někdo třeba rád pronajme patro v rodinném domě za menší peníz, případně se zeptat na obci, zažádat si o obecní byt - přihlíží se i k sociální situaci žadatele, takže je šance, že bys dostala byt dříve.
Vylítej si všechny příspěvky, na které máš nárok, pak budeš mít větší jasno - ale na bydlení získáš příspěvek až s nájemní smlouvou a trvalým bydlištěm, jestli se nepletu.
A potom by sis měla vylítat nějaké alimenty...
napiš kamoškám aby se poptali známých, mrkni po netu, nevím, jaké máš zázemí u rodičů, širní rodiny, kdo by ti mohl pomoci.........zkus všechno co tě napadne......hlavne nedolejzej.....
Upozorni manžela, že tě jen tak ze společné domácnosti vyhodit nemůže a ani to "sebrat děti" není tak snadné, kor tak maličké. Ty navíc nejsi na podpoře, ale na rodičovské dovolené. Zašla bych na sociálku a poptala se na možnost příspěvku na bydlení a dalších dávek, kdyby došlo na nejhorší.
To oni ti muzi vzdycky jen tak strasi, ze zene seberou deti. Real je nekde uplne jinde. Toho se nelekej. A presne, jak uz psala jamia - z bytu te rozhodne jen tak vyhodit nemuze. Ukaz mu, ze se nebojis a zjisti si vic o svych pravech a moznostech, zvedne ti to sebevedomi. Prvnim krokem k zakladnim informacim je socialka a rovnou muzes i podat zadost o svereni deti do pece, at mas aspon v teto oblasti klid.
zajít na OSPOD tam poradí, paní z ospodu mi zařidila azylak, ale jak sem se tam šla podívat, tak sem se zděsila... pomohla mi aspon napsat žádost na soud o svěření dětí do mé péče a alimenty...šla jsem k rodičům a do měsíce se přestěhovala do bytu od rpg 2+1,vyřidila jsem si hmotku a přídavky. 19.1 máme soud věřím a doufám, že vše dopadne dobře držím pěsti
Pavlíno, zkus založit spíš diskuzi. Tady ti každý může odpovědět jen jednou, a ty nemáš šanci reagovat na případné otázky...
ahojky já jsem ve stejné situaci jako ty akorát jsem se už nevrátila,našla sem si bydlení,dětem školu,školku a snažíme se válčit sami,je pravda že bývalý se mě snaží psychicky vydeptat,vyhrožuje že mi děti sebere ale já vím že to nehrozí,odešla jsem jen s hadrama,co se týče vybavení domácnosti tak mi půjčily známý,teď chce abych si pro to přijela ale já se tam sama bojím,jinak to prý vyhodí apod.Kdyžtak piš do zpráv
Kdyz jsi odesla pred Vanoci, tak kam si sla?Tam bys nemohla zatim byt?Kolik je detem?Budu ti drzet palce.