Manžel vyhrožuje, že mě nevezme na dovolenou. Jak mu říct, jak se to ke mně chová?

marky232
6. bře 2023

Ahoj, máme čerstvě zamluvenou dovolenou. I když jsem původně nechtěla jet, protože se pořád hádáme, nakonec jsem kývla. A dokonce jsem se, kráva začala i těšit a doufat, že se to mezi námi třeba spraví. Každý den, když se pohádáme mi manžel začne říkat, že na žádnou dovolenou s ním nepojedu. Strašné to bolí. A opravdu chci najít sebeúctu a říct konečně ne na to, co si ke mně dovoluje. Ale jak na to ?

zuzineckah
6. bře 2023

Začni mu vyhrožovat, že nevezmeš ty jeho👍

zmrzlinka
7. bře 2023

@marky232 a s kým pojede ?S dětma?Já bych nechala jet samotného a užila bych si čas bez děti.S dětma to stejně žádná dovolená není 😂😂😂
A dovoluje si k Tobe to ,co mu dovoliš.

j.a.n.i
7. bře 2023

@marky232 A ty jsi nesvepravna, ze te nekdo musi brat na dovolenou?

michaela666
7. bře 2023

Asi moc dobře ví, že chceš jet. Takže si našel něco, čím ti bude zavírat pusu dokud neodjedete. Tohle mě říct manžel dvakrát, tak mu řeknu ať si narve dovolenou do špic a já pojedu někam sama bez něho.

martt
7. bře 2023

@marky232 To by bylo něco na mne , kdyby by manzel takhle vyhrožoval. Ja bych se po něm otočila a s ledovým klidem bych mu rekla , že má konečně po letech výbornéj nápad jet sám a jestli chce takže mu pomůžu i zabalit a rovnou si na té dovolené může zůstat , že evidente to mezi námi nema smysl. Takovouhle řeč si můžeš nacvčit před zrcadlem. Hlavně se sebou nenech orat. On využívá toho , že se mu nebráníš a dáváš najevo , že tě to bolí.

kakba
7. bře 2023

Jaky je problem se mu postavit a rict, at si to dovolenou strci do prdele kdyz ti to porad rika. Posli ho s detma a uzivej. Nicmene byt s chlapem a jen se hadat? Proc s nim teda byt?

zrzinda
7. bře 2023

No tyvole, to by zkusil jednou 😀 Rekla bych mu, ať si jede sám a už se nevrací. Jako nějaký vyhrožování mezi dospelejma lidma? To je asi trochu moc, ne? Nezastydnul manžel vývojové někde na úrovni první třídy? To si pamatuju, ze mi říkala spoluzacka, ze když ji nedám svoji svačinu, tak se se mnou nebude kamaradit. Dnes to beru jako usměvnou situaci, u Vašeho manžela spis dost smutnou. 🤷‍♀️

lv
7. bře 2023

Dovolená určitě vztah nespraví. Postav se k tomu tak, ze ho chystej ať jede sám, uvidíš co on na to.

superkousky
7. bře 2023

@marky232 Fakt o tu dovolenou tak stojíš a ještě s člověkem, který jakože rozhoduje, zda můžeš jet či ne? To jsi snad nesvéprávná? Řekla bych mu, ať si celou dovolenou strčí do zadku a nejela bych. Už z principu.

marky232
autor
7. bře 2023

Díky holky. Je to smutný, pořád se snažím zachraňovat vztah s někým, kdo o to nestojí. Není to život. Ale mám pořád pocit, že se musím snažit. Že nemůžu odejít. Vyčítala bych si to.

te_reza
7. bře 2023

Stáhni si někde nějaký voucher a zamavej mu tím před xichtem, až ti řekne, že tě nevezme - mu řekneš, že pojedeš sama 😅

martt
7. bře 2023

@marky232 Proč by jsi nemohla odejít samozřejmě, že můžeš odejít kdykoli. Proc by jsi si to vycitila? Co te u něj drzi? V tomhle případě bych už byla asi dávno pryč. Přijde mi , že tvůj muž s tebou manipuluje a líbí se mu fakt, že ti psychicky ubližuje. Opravdu premyslej o odchodu může být ještě hůř.

konidana
7. bře 2023

@lv obavam se ze pokud otoci, prozmenu bude tlacena, ze jet proste musi.
@marky232 tohle vyhrozovani je normalni psychicke tyrani. Snazit by ses mela hlavne aby ses dala dokupy psychicky, aby si na tebe nemohl takto dovolovat. Dojdi si utridit myslenky do nejake poradny (manzelske/rodinne) nebo k psychologovi. Pokud s tim nebudes nic delat tak te uplne znici....

konidana
7. bře 2023

@marky232 vycitat si budes jen to, ze jsi neodesla driv...

cherie24
7. bře 2023

@marky232 taky bych mu řekla, ať si jede teda sám, že na tohle nejsem zvědavá. Že když chce jet sám, ať si jede třeba do pr*** 🙂 já chápu, že naděje umírá poslední, ale neřekla bych, že vás problém vyřeší společná dovolená, kde spolu budete zavření 24 hodin denně... Zkus se třeba podívat na videa na YouTube od Denisa Říha Palečková. Celkem rozumně vysvětluje, jak to v tom vztahu funguje. Řeší i sebevědomí.

aarriel
7. bře 2023

Tak at jede 🤣🤣🤣 jeste bych mu udelala papa a at si to uzije a pak si uzila svoji klidnou dovolenou 🤣

petrasipkova1
7. bře 2023

nikdy jsem se necpala někam kde mě nechtěli, manžel by to řekl jednou že mě nevezme sebou na dovolenou a moje uražené ego by se přes to nepřeneslo 😀

hojda
7. bře 2023

@marky232 tak se prestan snazit a at se snazi on...kolik je detem let? At tedy jede sam. Odbornici varuji, ze dovolena naopak vystrenou situaci jeste zhorsi. At tedy jede a postara se, mozna si uvedomi, jak je to fajn, kdyz se nemusi o deti starat sam... Tu moc nad tebou mu davas ty.

levandule_k
7. bře 2023

To, že tě nechce vzít na dovolenou, to bude jen špička ledovce. Bych mu v klidu řekla, ať si na tu dovolenou jede sám, že s tím nemám problém. (Myslím, že když mu to řekneš v klidu, bez emocí, že ho naštveš víc. Navíc si myslím, že když ho budeš posílat do zadku, tak ti to stejně nebude věřit, protože to bude emocích v hádce. I když nepopírám, že by si zasloužil být poslán tam, kde slunce nesvítí.) Začni si budovat svoje sebevědomí, psycholog, knížky z oblasti osobního rozvoje, na netu jsou i přednášky, ale toho psychologa bych nevynechávala.

werik153
7. bře 2023

@marky232 proč by sis odchod vyčítala?

xxx3d
7. bře 2023

@marky232 je otázkou, proč? se snažíš zachraňovat vztah s někým, kdo o to nestojí

můžou v tom být pocity tvé viny, jenže...
vztah je o dvou, kteří chtějí, když chce jen jeden, v podstatě už není co zachraňovat a je konec, který si můžeme uměle prodlužovat nějakým přesvědčením, že třeba... možná... kdyby...
asi by ses na to měla podívat s odstupem, tedy nejlépe s někým třetím, kdo by ti pomohl vidět, že je konec a potom mu klidně můžeš říct - co si to k tobě dovoluje
respektive ani tohle říkat nemusíš, když najdeš svoji sebeúctu.

tereza0111
7. bře 2023

A on te na dovolenou bere? Ja na dovolenou jezdim. A nevim moc, jak by mi mohl nekdo zabranit na ni jet. Pokud je to mysleno tak, ze ji celou plati a drzi te financne potrebnou, zacni rychle setrit, at se muzes rozhodovat o svem zivote sama za sebe

marketa1218
7. bře 2023

@marky232 omlouvám se, ale mě to přijde vtipné. To je jako když se děti dohadují ve školce o nějakou hračku. Ať jede si jede kam chce 😀. Jela bych třeba s kamarádkou. 🙂

zlataberta
7. bře 2023

@marky232 nežij v takovém svazku, psychicky onemocníš, ty nikomu nic nedlužíš, jednou si budeš říkat, proč jsem neodešla dřív......na dovolenou pojedeš ještě tisíckrát, s tím kdo si tě zaslouží, nebo i sama....nenech se vydírat....hlavu vzhůru🍀

marcicek84
7. bře 2023

@marky232 usmat se a rict mu,ze ho beres za slovo,at vezme deti a ty jsi jdes hledst na stejny termin dovcu s kamaradkou,ze si konecne trochu odpocines od deti...ver,ze uz to nikdy nerekne...

irmamala
7. bře 2023

No na takovou dovolenou bych určitě jela. Abys neskončila jako Kramná...... Fuj, ten byl černej.... No hele, řekla bych, že zrovna dovolená je asi Vás nejmenší problém k řešení. Zabal mu děti a zamávej jim na cestu. Třeba Vám odloučení pomůže uvědomit si, jak dál a jestli vůbec.

laxesis
7. bře 2023

Já ti teda nevím, ale osobně bych mu asi řekla, že ani jet nechci po tady těch výlevech 😅 Začni si vážit sama sebe. Tady to ponižování snad nemá žádná ženská zapotřebí...jestli chceš na dovolenou, jeď někam sama, slibuju, že si to užiješ víc, než uhádanou dovolenou s ukňouraným chlapem.

zanett
7. bře 2023

Nektere rady, co tu dostavas jsou sice super 'na papire', ale nic moc v realu. Napr. ta rada, at jedes na dovolenou sama atd.
1) Ja jsem na dovolene byla sama dvakrat (jednou Turecku, po letech v Recku). Bylo to OK, ale uz bych znovu na dovolenou sama nejela. A to rikam jako velmi dobre jazykove vybaveny introvert, ktery nutne spolecnost nepotrebuje a domluvim se dobre prakticky vsude. Ale prislo mi zkratka lito, ze jsem ty dovolenkove zazitky nemela s kym sdilet. Jo, sice jsem byla za borku, ktera je samostatna a nikoho nepotrebuje, natoz abych se doprosovala chlapa a bla bla bla, ve skutecnosti mi to ale bylo dost lito. Sice obe dovolene hezke, ale zivot je o sdileni a to mi prave chybelo. Takze za me osobne uz nikdy, neni to takova hitparada.

2) Ja bych nechtela a nemohla zit ve vztahu, kdy si kazdy hrabe na svem pisecku. Takze takove ty silacke reci 'Tak mu rekni, at jede treba do pr*ele a jet nekam s kamoskou nebo sama'. Ty takovy vztah chces? Neni vztah o sdileni nasich zivotu? Sice to zni strasne cool, ty silacky kecy o tom, jak si vsechno zaridis podle sveho atd., ale to je pak fakt lepsi byt sama. Mne by strasne vycerpaval vztah, kde bych musela chlapovi ukazovat, jak ho nepotrebuju a skvele se bez nej zaridim. To se s nim radeji rozejdi a mas opravdu klid - jak v dusi, tak v zivote.

A mimochodem - s clovekem, ktery by se mnou takhle manipuloval bych se opravdu rozesla. Je uplne jedno, jestli s tebou manipuluje skrz dovolenou nebo neco jineho - jde o ten princip. Nemohla bych byt s nekym, kdo by si mne nevazil. Ale chapu, ze kazdy do toho musi dorust. Nekdo doroste driv, nekdo pozdeji, nekdo nikdy. Ja mela tri vztahy, kdy se mnou chlapi takhle manipulovali (vyhrozovali porad rozchodem, nebo odstehovanim se atd) - ja tehdy vedela, ze je to spatne, ale nemela jsem tu silu jim celit. Az po letech mi dosla trpelivost a zacala si sama sebe poradne vazit. Dnes bych takovou manipulaci nesnesla od nikoho. Ty jsi do tohoto stadia jeste asi nedozrala, preju hodne zdaru a sil, at situace dopadne co nejlepe.

PS. priprav se taky na to, ze pokud mu reknes, at tedy jede na dovolenou sam, protoze ty jet ani nechces, ze ti muze rict, ze OK. Jde o to, jak dobry manipulator to je a jak dlouho s tebou takhle ora, vlaci. Myslim,, ze ve vztahu mate daleko hlubsi problemy, nez jen dovolenou, bude to chtit mnohem vic psychicke odolnosti a odhodlani to vyresit.

marky232
autor
7. bře 2023

@zanett Díky za dlouhou odpověď. Ano, problémy jsou hlubší. On ví, že beru málo peněz a že snadno zapomínám křivdy, už to ale nedávám, denně třeba třikrát brečím, manžel reaguje slovy: "to na mě nezkoušej" a pije na dvoře. Takhle pije jedno pivo za druhým, děti nna něm psychicky visí, chtějí chodit spát s ním, každý den večer čekáme, třeba do půl jedenácté, až se manžel dostatečně uklidní na dvoře u cigára a kdy dohraje hry na počítači. Když řeknu, že je potřeba jít spát brzo, má mě za hysterku. JAk se Vám povedlo najít sebedůvěru ?

marky232
autor
7. bře 2023

@marcicek84 jj už jsem mu to řekla, dneska se ptal, jestli teda pojedu nebo ne, řekla jsem, že nechci