Manžel si dělá co chce, nebo?

9radka9
14. únor 2022

Holky, zajímá mě váš názor. Bydlíme v Olomouci, manžel tady má rodinu. Já mám mámu v Bratislavě. Manžel se svým otcem částečně dělat, vídají se tedy hodně často, i několikrát týdně. A teď k věci. Manžel do rodičovského domu i mimo práci často jezdí, mně se to nelíbili (vztahy máme super, v tom to není), chci aby se tam když tak jezdili o víkendu spolu (ne každý víkend) ale hodně se mi nelíbí, když tak chodí v pracovním týdnu, zatím co já jsem sama doma s dítětem... vždy mě to strašně nas*re, ale on na to vůbec neslyší...copak je normální aby dospělý chlap chtěl trávit čas raději s rodiči než s námi?

mishka87
14. únor 2022

@9radka9 a co se ho na rovinu zeptat, proč tam jezdí tak často a nechce trávit více času s vámi? Třeba mu na tobě taky něco vadí, ale nechce ti to říct, abys neudělala scénu. Prostě si v klidu promluvte jako dospělý lidé

bara88
14. únor 2022

A ptala ses ho v klidu proč tam tak často jezdí?a že by si třeba ráda jela i s ním když si celý den doma?

klokanka31
14. únor 2022

@9radka9 A jezdí opravdu k rodičům?

ee.liska
14. únor 2022

Také jezdím v týdnu k rodičům bez manžela. Jinak co je dost často. V kolik ti chodí domů?

gruyerre
14. únor 2022

@9radka9 no mně to úplně normální nepřijde a taky by mi to vadilo.

treasurka
14. únor 2022

Ježiš, já mít rodiče, tak u nich taky trávím čas radši, než doma s dětma 😂😂😂 Sorry, mluví ze mě život s dětma s poruchou imunuty, furt na hromadě, a dva roky karantén a lockdownů 🙏

martiina_k
14. únor 2022

tak mě by to normální nepřišlo a nelíbilo by se mi to

merope
14. únor 2022

@9radka9 A co mu říct, že i v týdnu bys tam ráda zajela s ním? Nebo co konkrétně ti vadí - že jsi pak sama doma s dítětem? Že když nevíš, kdy pojede, tak si třeba naplánuješ, že se potkáte a nic? Že by mohl vzít dítě s sebou a ty by sis mohla jít třeba zacvičit? Zkus specifikovat, co přesně ti vadí a jak se to dá řešit tak, že partner bude moci chodit k rodičům a pro tebe to bude v pohodě.

nnnadja
14. únor 2022

Taky jezdím k rodicum pres tyden sama (jsme ve stejném meste) a manžel ke svému tátovi taky a to jsou od sebe cca 40 km. Problém v tom nevidím.

zuzkasim
14. únor 2022

Tu hranici má každý asi trochu jinde. Nemáš tu uvedené děti, takže krom toho, co jsi napsala, nic víc nevíme. Jak staré to dítě je? Nejde se s mužem domluvit, že prcka po práci vyzvedne a babičku s dědou navštíví i s jejich vnoučetem? Vnouče by se vidělo s prarodičema, ty bys měla víc času pro sebe. Chodívám taky za mamkou, dost často s dětma, protože jsem s nima byla doma, teď už třeba i někdy sama. Ale nevím o tom, že bych muži v tu dobu doma chyběla.

zuzineckah
14. únor 2022

@nnnadja z Olomouce do BA je to trochu víc než 40 km🙄 nevím no, pokud jsou rodiče zdraví, nejsou odkázaní na pomoc dětí, nebo se neřeší zrovna nějaká krize, tak nevidím důvod tam takhle pendlovat... Akorát tím rozhodí ty dobré vztahy, to by si mohl uvědomit... Mě by to teda taky vadilo, kdyby to bylo tak jednostranné jak píše zakladatelka. Pan si neměl zakládat rodinu, když potřebuje sedět rodičům za zadkem...

bara88
14. únor 2022

@zuzineckah však v Bratislavě má rodiče ona ne on

zuzineckah
14. únor 2022

@bara88 a?? Reagovala jsem na komentář, kde paní sdělovala, že ona chodí za svými rodiči a on za svým tátou 40 km daleko. Logicky z toho vyplývá, že zakladatelka za svou matkou nemůže jezdit několikrát týdně...

9radka9
autor
14. únor 2022

@mishka87 táto reakce mě pobavila 😃 jasné že mu vadí něco na mně, třeba že od něho i nějaké věci vyzaduji, neopecovavam ho celý den a nekoukám na něho jako na Boží zjevení 😃 jako jeho rodiče

9radka9
autor
14. únor 2022

@bara88 jasný že ptala, milion krát, i hádky byly, hlavně když dcera byla mini, to jsem asi měla zmínit, že on moc na mně nedá, domluva u nás moc nefunguje, stejně si to nakonec udělá jak chce on...a v týdnu tam vůbec nechci chodit, když tak zcela výjimečně přeci jen je to moje tchýně a tchán nepotřebuji s nimi být několikrát týdně

9radka9
autor
14. únor 2022

@zuzineckah děkuji za reakci, vidím to stejně, přijde mi jak malé dítě v tomto

9radka9
autor
14. únor 2022

@klokanka31 zcela jistě

9radka9
autor
14. únor 2022

Holky všem moc děkuji za reakci i takto to sdílet člověku pomůže, kdybych měla mámu takto blízko jako manžel, určitě by mi to vadilo míň, nicméně bych čas po práci tam už moc netravila a chci ho trávit s manželem

9radka9
autor
14. únor 2022

On se tam prostě chodí vykecat a to mě se*e....já to s ním probírat nechci (s tátou neustále kecaj o práci)

bara88
14. únor 2022

Tak pokud ty s ním chodit nechceš ta tam chodí sam no ale podle mě páté asi víc problémů než že jde navštívit rodiče

bara88
14. únor 2022

@9radka9 a možná kdyby sis s ním taky o práci pokecala ikdyz to s ním probírat nechceš, tak by se nemusel chodit vykecat k rodičům

klokanka31
14. únor 2022

@9radka9 Tak pokud ty s ním nechceš mluvit o tom co ho zrovna trápí/zajímá tak se nedivím že hledá někoho jiného na pokec...

lenickakl
14. únor 2022

nedivím se mu

zuzineckah
14. únor 2022

@bara88
@klokanka31 pokud s ním pracuje mohou si to říct tam a nemusí o ten čas šidit rodinu. Osobně mi to přijde, že je spíš mamánek a s rolí partnera a otce se ještě nesrovnal. By mě zajímalo, co by dělal, kdyby měl rodinu 200 km daleko on...

ee.liska
14. únor 2022

@9radka9 tak to se mu nedivím, také bych si raději povídala s někým, kdo o to stojí.
Jak často a v kolik hodin tam jezdí?

bara88
14. únor 2022

@zuzineckah tak není s ním každý den a něco si prostě v práci říct nestihnou.

zuzineckah
14. únor 2022

@bara88 ruku na srdce, k čemu chlap jako plačka, který se chodí vypovídat k rodičům?? Ono mít je po ruce je fajn, ale občas dokáží být tyto vztahy toxické. Všeho s mírou. Za mě je tam teda přes míru. Musí si to spolu vykomunikovat, vždy se dá udělat nějaký kompromis na obou stranách...

ee.liska
14. únor 2022

@zuzineckah kde jsi přišla na to, že je to plačka? Vždyť o tom tu nic není 😀😉

bara88
14. únor 2022

@zuzineckah proč plačka? Chodí se tam vykecat o práci protože ona to s ním řešit nechce. Nechce tam ani přes týden s ňim protože proč by tam chodila když je to jen tchán s tchyni

9radka9
autor
14. únor 2022

Holky teda některé jste dost drsné 🙂 my s manzelom spolu pracujeme, takže když už spolu pracujeme tak se mi o tom nechce každý den i diskutovat hodiny, že jo, chci mít i rodinný život..a to není kecani o práci, které by jakkoliv bylo potřeba, to je len takové tlachání, nic zásadního se neřeší, spíš lechtání egicka