Ahoj holky,
potřebuji radu. S manželem jsme spolu dvacet let, máme tři děti. Už delší dobu nám manželství nefunguje, hodně se hádáme, je to jako na houpačce. Chvíli se zdá, že je všechno v pohodě, za pár týdnů zase ne. Manželství udržujeme takhle uměle už přes dva roky. Chyby děláme oba dva a to velké (nechci jít moc do detailů). Problém je, že manžel svou chybu neuzná, vždycky je podle něj chyba jen na mé straně. Spoustu času trávím sama nebo jen s dětmi. Manžel si žije svůj život. Je hodně společenský, několikrát týdně chodí pryč, milenku ale určitě nemá. Z mé strany nastala ta pověstná poslední kapka a takhle dál žít nechci. V poslední době se strašně změnil, přijde mi jako jiný člověk, není mi s ním dobře. Myslím, že naše manželství už zachránit nejde. Chtěla bych se odpoutat a jít dál, on se rozvádět nechce, protože podle něj je všechno v pořádku, jen máme špatné období. Já si to nemyslím. Vůbec nevím, co mám dělat. Vím jen to, že ve vztahu už zůstávat nechci...
Podat si sama návrh na rozvod ,peci o děti ,výživné
Odstěhovat se a řešit to přes právníka.Ja se mu nedivím ,že se nechce rozvést.Ma full servis a žije si jako svobodný mládenec.Mozna by pomohlo ubrat mu trochu svobody.
Nedivím se mu, má se krásně, staráš se o děti, domácnost, pereš mu, vaříš.
@areh Vždycky jsem si říkala, že kdybychom se někdy rozešli, že se pokusíme o domluvu, že by mi nikdy nedokázal dělat naschvály. Teď už si tím tak jistá nejsem... Poradnu bychom ještě zkusit mohli. Vím, že už jsme se o tom kdysi bavili, ale vyšumělo to do ztracena. Díky!
@lencaa11 Kouknu na to, díky.
@zmrzlinka Zase nemůžu říct, že by se nestaral o děti a žil si jenom to svoje, to by nebylo ode mně fér. Ale na můj vkus si to svoje jede hodně často. Rozhodně nemáme rovné podmínky, co se týče volného času. Jak se ubírá svoboda?
@1pomnenka On si nemyslí, že se má krásně, v poslední době hledá jen chyby. Ale nikdy zase nebyl ten typ, že by mi vyčítal, že je doma bordel, není naklizeno, navařeno upečená bábovka. Nevím, kdy se to zlomilo. Přišlo to nějak plíživě...
Tak podíl na tom máte určitě oba dva...příště to chce si to víc hlídat a nedělat ze sebe full time hospidyni, uklízečku atp...
Zkusila bych to s ním po dobrém. Říct že je ti to líto, že se máte rádi...ale šťastní prostě nejste a už ani nebudete. Zkus to ještě po dobrém, ať není zlá krev. Ale stůj si za svým.
Pokud ani to nezabere, tak přes právníka..
S rozvodem nemusi vzdy souhlasit oba. Dat tomu sanci je urcite prima, ale placat se v nestastnym stavu dalsi 2 roky bych taky nechtela. Nejdriv se rozhoduje o nezletilych detech, pak se resi rozvod. Za me je to spis formalita. Jako mozna ho tim nastves, ale jeste jsem nevidela, ze by nekoho nerozvedli jen proto, ze se na tom manzele neshodli oba. 😉
Dle mé zkušenosti rozhodně jednat,nezůstavat v nešťastném manželství,je to o ničem,jen to bude víc a víc bolet.Udělej první krok,podej žádost o rozvod a rychle řeš nové bydlení,hodně se ti tím vnitřně uleví a i manžel pochopí,že to myslíš vážně.Prošla jsem si tím,vím,přesně co prožíváš a cítíš,také jsem v té době měla 2 děti,není to jednoduché,ale tohle je cesta,jak začít znovu.Pokud to budeš dál odkládat,bude se napětí postupně stupňovat a může dojít jako u nás i na fyzické násilí.Přeji hodně sil❤🌹💃
Pokud ti manžel nepodepíše dohodu, tak podej žádost o rozvod sama (nebo s právníkem) a budete všechno řešit u soudu. Bude to na dlouho - hlavně, jestli bude dělat problémy.
Co ještě zkusit poradnu/mediátora? Ne kvůli zachování manželství, ale aby viděl tvůj pohled a ty třeba jeho.