Myslela jsem, že se mě tohle nikdy týkat nebude. Ale stalo se. Nestalo se to je tak. Manžel neměl šanci nic měnit a vylepšovat i když jsem o to prosila. Chtěla jsem s ním trávit více času, podnikat různé aktivity, ale k ničemu se neměl. Večer co večer šel spát s dětmi, komunikace vázla, na děti byl dost často sprostý a hrubý. Vrchol lásky byl pro něj sex,.když on chtěl. Ale já už dál prostě nemohla. Tak moc jsme se odcizili. Udělala jsem něco co jsem ale neměla. Začala jsem se scházet s jiným..nějak mi chyběla ta milá slova, pohlazení a obejmutí. Ale manžel to zjistil, přečetl si mou konverzaci s ním..Teď mi píše jak za všechno můžu já, což nepopírám, ale najednou chce vše vrátit zpět, slepit to. Nevím zda to dokážu, mám strach, že zezačátku bude snaha i z jeho strany, ale co když to zase sklouzne zpět. Co dál dělat? Jsem v koncích
Je hezký že to chce slepit, tak mu zkus dát šanci...Třeba mu tohle otevřelo oči.
Ahoj, v prvom rade sa ukludni.Emocie bokom,teraz potrebujes premyslat hlavou a bez hystérie.
Akoze nehnevaj sa,ale ak v tom nevies chodit,tak si si milenca hladat nemala.No nic...
Stalo sa.Bolo to tvoje rozhodutie,Ty si ponesies nasledky. Mozno v podvedomi si aj chcela,aby to prasklo a rozseklo sa to uz nejako.
Ja ta neodcudzujem,musi byt velmi tazke prezivat vedla niekoho,kto o teba ako o zenu nestoji.
Je mozne,ze to t'en tvoj nerozchodi,nadavky a sproste spravanie voci tebe budé chvilu velmi vyhrotene a nakoniec to skonci rozchodom,co mozno nebude az take zle vzhladom k tomu,ako ste zili doposial.
Najhorsie mozny scénar je,ze sa odmietne s tebou bavit,uvali ti jednu a odide bud on alebo ta vyhodi.
Skus si ujasnit co chces Ty (bez milenca,teraz ide primarne o vas dvoch). Sadnite si spolu a az vychladnu emocie,tak sa skuste pobavit o buducnosti.
Drzim palce.
P.S.ziadna kasa sa neje taka horka,jak sa navari.Milenec nie je pricina rozpadu ale dosledok nefunkcnosti vasho vztahu.Vies co,mozno aj on niekoho mal/ma ibaze si daval vacsi pozor,takze zatial o tom nevies.
A jak konkretne to chce zlepit? Ty sa bojis,ze mu to vydrzi par tyzdnov a zase sa to dostane do starych kolaji a Ty budes zvysok zivota frustrovana ?
Sami toto asi nedate.Skuste parovu terapiu.Ak Budé suhlasit,tak ste na dobrej ceste.
Zatial nerob ziadne radikalne rozhodutia.
Někdy je potřeba padnout úplně na dno, aby si člověk uvědomil, že se musí začít opravdu snažit a ne jen čekat, až se něco spraví samo. Vy jste teď na to dno spadli. Pokud má na všem vztahu zájem pracovat i muž, chytla bych se toho. Rodinná poradna, párové terapie, hodně spolu mluvit, zkusit si vše vyříkat. Je to vaše nejspíš poslední šance. Rodina za tu snahu určitě stojí. Pokud to i přes to nevyjde a po pár měsících budeš zase tam, kde jsi byla doposud, budeš aspoň vědět, že jsi pro záchranu zkusila vše. Pokud se to zlepší, budete se oba dva snažit, protože na vztahu musí pracovat skutečně oba, budeme vám moct gratulovat. Na radikální rozhodnutí je vždy dost času, a pak už to hlavně zpátky vrátit nejde.
Sklouznout zpět to může, stejně tak jakýkoliv vztah může sklouznout k lhostejnosti. Máš TY důvod slepovat? Otázka by měla být taky - dokáže on odpustit a nepřipomínat? Protože jinak to nemá smysl, když by to tahal třikrát týdně u diskuze o špinavém nádobí. Pokud se máte pořád rádi, za pokus nic nedáš a aspoň nebudeš mít za pár let pocit, že jsi se nesnažila. O tom, že dětem je lépe v úplně rodině ani nemluvím (ono je taky lepší, pokud je rodina nejen úplná, ale i funkční - děti vnímají, pokud se rodiče nemají rádi).
Tak za všechno ty nemůžeš, vztah, je vždy o dvou lidech a pokud jsi se cítila nemilovaná tj. on ti nedával lásku, hledala jsi jinde. Vinna je na obou stranách.
Si rozmysli, co chceš, jestli chceš opravovat manželství, nebo ne. Teď je to pro něj šok, tak je ublížený a vyčítá ti to. Pro nápravu vztahu to bude chtít terapii, tam by si měl uvědomit on svůj podíl vinny a zpracovat si to v sobě, aby ti to nevyčítal. Pokud ti to bude vyčítat, že jsi nevěrná, tak to rázně utni. Nevěra není hezká věc, ale nedává mu to právo ti to do konce života mlátit o hlavu a ty si za do konce života nemáš sypat popel na hlavu. Pokud nevěru nezvládnete zpracovat, je lepší rozvod, kdy si budete žít v klidu.
Já bych se teda bála, že manželství se nezlepší. On teď muže tvrdit že to chce zachránit a kde co, ale ty se bojiš... Časem mohou přijít výčitky, jeho nevěra atd. Pokud vám to nefungovalo už dřív, málo kdy to provalená nevěra spraví.
nechci malovat čerta na zeď, ale pokud byl takový ještě před tím, než sis někoho našla, nevěřím, že se změní. Jak píšeš - chvíli se bude snažit, dokud nebude vědět, že tě má zpátky. Pak to sklouzne tam, kde to bylo...
Naprosto stejná situace. Můj muž se snaží už rok. Půl roku se snažil fakt hodně, pak trochu polevil, ale furt je to změna oproti stavu před rokem. Jsem ráda, že za nás bojoval, když já to už chtěla vzdát. U nás bylo a je důležité trávit spolu kvalitní čas. Spolu a ne vedle sebe!
@jaaoni jo také chci trávit čas spolu a ne vedle sebe...dala jsem mu šanci, ale mám strach
Loni na konci září to prasklo.taky jsem se bála že vydrží max do Vánoc. Ale fakt se máme stále hezky a je to zase pěkný. Není to takové to wau zamilovanost jako s tím druhým že jo, ale je to láska a rodina. Podnikáme více výletů a nebo jen teavime čas na dvoře nebo ve sklípku sami a povídáme si. Večer chodíme spát spolu. Čas ukáže jestli to sklouzne zase zpět a nebo to vybojujeme. Co se stalo nelituji a doufám že nas to někam posunulo a bude už jen fajn. A když ne tak to budeme řešit až to prijde. Ale snad ne
Tak jsem si myslela, jak se začne snažit a neuplynuly ani tři dny a zase jsme sklouzli, tam kde jsme byli...já už prostě nevím...
Tak když už to ví,jsou asi jen dvě možnosti. Buď půjdete od sebe nebo se pokusíte to spravit 🤷♀️
Že byste spolu zůstali a on ti toleroval milence asi nehrozí?