Manžel odešel za milenkou. Máte zkušenost? A jak to dopadlo?

linduska75
28. únor 2024

Dobrý den, chtěla bych se asi jen tak vypsat a taky slyšet názory od někoho nestranného. S manželem jsme byli víc jak dvacet let. Před Vánocemi jsem zjistila, že má milenku. Vypisoval si s ní krásné, zamilované zprávy plné srdíček, pusinek.. Jak mu chybí, jak jí strašně miluje a těší se až s ní zase bude. Už jsem něco tušila, protože byl vůči mě delší dobu chladný, ale opravdu jsem nevěřila, že v tom bude jiná ženská. To ani nikdo jiný z našeho okolí. Prostě to byl pro všechny chlap, který by tohle v životě neudělal! Doma měl všechno, co chtěl, dělal si co chtěl. Já ho v ničem neomezovala, jen jsem chtěla na oplátku nějakou tu pozornost, což byl ale problém.
Tak jsem mu sbalila kufry a on k ní odešel - z baráku do malého bytu. Přestal úplně komunikovat, starat se.. O peníze na děti jsem si musela říkat sama a až teď jsem z něho něco dostala. Komunikujeme jen přes zprávy a jen ohledně dětí. Děti si bere, v tomhle směru, dá se říct funguje. Nejdřív jsem ho chtěla zpátky, ale čím je to dýl, tím už si nejsem tak jistá. On neudělal nic pro to, aby to takhle nedopadlo.
Máte s něčím takovým také zkušenost a jak to u vás dopadlo?

helen_h
28. únor 2024

Jak jsou staré děti a jak dlouho je manžel odstěhovaný?

linduska75
autor
28. únor 2024

@helen_h 15 a 12 let. Odešel hned, jak jsem na to přišla. Týden před Vánocemi.

petramana
28. únor 2024

@linduska75 uz bych ho nechtela, deti mate odrostene...

linduska75
autor
28. únor 2024

@helen_h kdybych mu na to nepřišla a neposlala ho pryč, tak by byl doma stále a žil dva životy.. Já mu bezmezně věřila a o to víc ve mě bouchly saze, když jsem na to přišla 🙂

helen_h
28. únor 2024

@linduska75 To chápu, že to byl šok. Ono jestli obrátí (že měl zůstat s vámi a dětmi), tak si myslím, že to ještě bude trvat, minimálně půl roku, spíš mnohem déle... Jenže to už samozřejmě nelze čekat a doufat a upínat se na to...
Vámi iniciovaný vyhazov situaci vlastně vyřešil, nemusel se rozhodovat, přemýšlet, jak vše vysvětlí dětem apod., to vlastně odpadlo. Teď je v euforii a vede nový život téměř "bez závazků". Takže v nejbližší době asi žádná změna z jeho strany nenastane... Je na Vás, abyste pečovala o sebe, snažila se situaci ustát a zařídila se podle svého.

linduska75
autor
28. únor 2024

@helen_h přesně tak. Já jsem to vlastně vyřešila za něho, taková jsem vzorná manželka 🙂

izz76
28. únor 2024

@linduska75 Ono možná je to lepší, ze jsi ho poslala k milence,aspoň rychleji zjisti realitu. Na začátku je vše zalite sluncem,ale spolecne soužití a řešení problému tu zamilovanost rychle usmerní. Třeba bude zpátky dřív než by tě napadlo.. U nás v okolí se něco podobného odehrálo u našich dobrých přátel,ale ze strany ženy. Spokojený vztah 18let a ji najednou hrálo,asi krize středního věku, objevil se mladší chlap který ji chtěl. Ona tomu podlehla bez ohledu na manžela,děti. Samozřejmě když došlo k tomu,ze ji mladík mel komplet i s dětmi pro sebe,tak z toho brzy vycouval. Teď s manželem lepí vztah zpátky,ale je to těžké,důvěra je pryč.

linduska75
autor
28. únor 2024

@izz76 tak tady odešel ke starší, která už má dospělé děti, vnoučata.. Takže téměř bez překážek. Odešel od povinností a může si jen užívat.

ina10
28. únor 2024

@linduska75 to je mi líto, ale když je to takový z..d , tak jste udělala dobře, že jste ho vyhodila. Chcete se rozvádět?
Za sebe bych na nic dlouho nečekala a "kula" železo, dokud je žhavé, zpátky bych ho nechtěla, důvěra je navždy v tahu, ale to mluvím za sebe. Nejlépe co nejdřív všechno začít řešit, než se rozmyslí, že chce zpátky a že Vás miluje nade vše. Vy aspoň pak budete mít čas na sebe. A hlavně, ať platí na děti - takže nějaké povinnosti mu přece jen zůstanou ještě několik let (navíc, pokud půjdou vaše děti studovat na VŠ, tak i tehdy má stále vůči nim vyživovací povinnost, dokud se nezačnou živit samy - a né žádné, však už můžeš jít na brigádu nebo částečný úvazek v nějaké práci - žádné takové - když studovat, tak jen studovat - ale to mluvím sama za sebe).

linduska75
autor
28. únor 2024

@ina10 rozvod chci, aby podal on. Já už jsem pro jeho štěstí udělala dost. Ale jak ho znám, tak i tohle budu muset do konce dotáhnout já. Majetek nemá žádný, vše jsem nabyla ještě před svatbou. Tak mu jen přeji, aby mu tohle všechno za to opravdu stálo 🙂

skororozvedena
28. únor 2024

@linduska75 ano, obávám se, že dosáhnutí rozvodu bude na Tobě. Treba ne, ale typicky to tak je, oni bývají lenivi. Hlavně že más kde bydlet. Rozumím Ti, lehké to nebude ale zvládneš to a bude zas líp!

levandule_k
28. únor 2024

Nemám zkušenost, ale v okolí vím o případu, kdy on si pořídil milenku, po čase to prasklo, on lavíroval koho chce, manželka mu začala podlízat, zůstal s manželkou.

Z mého pohledu je dobře, že jsi ho vyhodila. Jsem zvědavá, jestli se časem milenka omrzí, nebo on omrzí ji a bude se chtít vrátit. Dopřej si čas to všechno zpracovat, dopřej si relax a péči o sebe a rozhodni se, co skutečně chceš a teď se postarej taky o svoje štěstí 🙂

linduska75
autor
28. únor 2024

@levandule_k tak tenhle se ani nesnažil, aby zůstal. Zřejmě je tam, kde chce být, asi mu tam slunce svítí jasněji.. Jsem ráda, že jsem ho vyhodila. Za tu dobu, co byl ještě doma, jsem se něco nabrečela a ponižovala.. Ty jeho výmluvy, že sex moc nepotřebuje, že mu to nechybí.. A že už je hold takovej a jinej nebude... Já mu to všechno věřila a dál čekala na něco, co ani nemělo šanci přijít.. Teď už to vím. Jen nechápu, že prostě neodešel, když ho to očividně táhlo už jinam. To ze mě pořád dělal blbku a vodil mě za nos. Kdybych tě neměl, rád, tak bych tu s tebou přeci nebyl... Blablabla..

reeeza
28. únor 2024

Já už bych mu nedokázala věřit a přestal by mi imponovat, pokud by se ke mě takto zachoval. U mě by měl jako můj partner nadobro utrum.

Nicméně ty jsi ty a musíš si sama popřemýšlet, jak se zachováš, až bude chtít zpět ( pokud bude chtít zpět)...Musíš si sama určit, jestli na něj budeš čekat a doufat, že se vrátí, nebo už je z tvé strany konec a budeš se soustředit na sebe a děti a na případného nového muže ve tvém životě, který si tě/vás zaslouží.

Mysli na SEBE!! Děti nebudou šťastné, když bude máma nešťastná. Čili zůstat s ním jen kvůli dětem je úplná prkotina!!
Mysli na sebe. Zazdrojuj se. Dělej i co tě baví a nastav si hlavu na pozitivní myšlenky, které tě nabijí. Uvidíš, bude líp. Mysli teď ale na sebe a i děti to zvládnou.

Samozřejmě se snaž do vašich sporů děti neplést. Časem třeba budete fungovat dobře jako rodiče. Ale celkově vzato bych si řekla, že to je prostě život. Lidé se schází a odchází. Zamilovávají a odmilovávají. Vztahy jsou složité. A mnohdy se nevyznáme i sami v sobě...Hlavně v sobě nepěstuj smutek, zášť, zahořklost...protože tím potrestáš tak akorát sebe a děti.
Nebylo to ideální, jak se to celé odehrálo i to jak bez respektu se k tobě zachoval...ale to negativní a tu karmu přenech jemu. Ne sobě.

Někdy nemít to, co jsme si přáli, je obrovská dávka štěstí ( jak praví Dalajláma). Možná to tak mělo být a tebe čeká něco krásného a daleko lepšího a opravdovějšího. Nevzdávej to 🙂

linduska75
autor
28. únor 2024

@reeeza samozřejmě do toho děti nezatahuji. Špatně o něm před nimi nemluvím, vlastně se o něm ani moc nebavíme. Sami mi řekli, že jim táta doma ani moc nechybí.. Takovouhle stopu on tady zanechal. Jen mě mrzí, že tohle udělal bez mrknutí oka, vzdal to bez boje. Nikdy si nestěžoval, že by mu něco vadilo, měl se mnou problém.. Dělal, jako když se nic neděje. Co vím teď od kamarádů, tak jím říkal, že už tam chyběla ta chemie, ale že jsem byla hodná holka a dobře jsem vařila 😂 jak krávu na trhu mě ohodnotil...

reeeza
28. únor 2024

@linduska75 Tak to myslím mluví za vše...Nech ho bejt. A investuj do sebe, dětí a do budoucnosti s někým jiným..

linduska75
autor
28. únor 2024

@reeeza asi budu muset.. Ale tolik společných let se jen tak za chvilku nevymaže.. Hlavně si nedovedu představit, že budu s jiným chlapem. Ale to chce čas, vím..

sorboni30
28. únor 2024

@linduska75 moje známá má kolem 50 let. Jejich manželství fungovalo jako pohádka. Pak šel na operaci se zadama a nastoupil do lázní. Tam si našel milenku.. Když se vrátil z lázní, oznámil to doma, sbalil si kufry a odešel k ni. Známá byla v šoku. Hodně zhubla.. pak se v ní ale něco zlomilo a dala se dohromady. Začala se malovat, dala si melír a kočka jako blázen. Jsou to dva roky.. Našla si přítele a je šťastná. A on? Chce se vrátit.. ale na smůlu. Když jednou někdo odejde, už pro něj není místo návratu, protože zklamal jako partner a důvěra už není. Radím ti se držet a jít dál. Je to těžké.. ale máš šanci si najít partnera který ti snese modré z nebe. Držím palce

linduska75
autor
28. únor 2024

@sorboni30 tenhle ale neodešel, já ho vyhodila.. Co měl chudák dělat.. Ani neměl kam jinam jít než k ní.. Takhle si to omlouvá. Já jsem vlastně ještě ta špatná. Ale věřím, že i tenhle příběh bude mít jednou šťastný konec. Jinak ta karma nefunguje 🙂

sorboni30
28. únor 2024

@linduska75 vyhodila nevyhodila.. šustí jinde.. takže je to 👎 Mohl jít někam na ubytovnu. Když se chce všechno jde, ale ono je to jednodušší jít tam kde je za borce.

mourovatakocka
28. únor 2024

@linduska75 Ano, tys ho vyhodila - ale nejsi ta špatná. Byl to on, kdo odešel. Mohl zabojovat. Nebo neměl sundávat kalhoty před cizí ženskou. Buď tu hlavně pro děti. Ona je to taková mantra, že jsou děti odrostlé - ale třeba mně bylo sedmnáct nebo snad až skoro osmnáct, když otec odešel za milenkou. A teda se mnou to zamávalo brutálně. Puberta je citlivý věk, buď tu pro ně. Chlap, kdyby opravdu nechtěl, tak neodejde, ty ta špatná nejsi. Pokud jde o slepované vztahy, ano, někde se podaří, ale myslím, že většinou to stejně nedopadne a je lepší nevzbuzoval případné naděje.

nnnadja
28. únor 2024

@linduska75 rozvod on nepoda. Na to se priprav. Jsou to slabosi

zuzanka_13
28. únor 2024

@nnnadja noo, to není tak úplně pravda... slabosi to jsou, to ano...ale taky je možné že k rozvodu ho dotlaci milenka a poda zadost nakonec on.. vlastní zkušenost. Nicméně, dobre i tak, rozvod je dobre řešit zavcas ... nikdy člověk neví, co ten druhý udělá...s milenkou si si muzou vzit půjčku atd atd...a dluhy půjdou i za manželkou, ač spolu třeba už nežijí... takže bych rozvod neprotahovala, z praktických důvodů, pro vlastní dobro.
@linduska75 vám držím moc pěsti, až toto nelehké období zvládnete, co nejlíp to půjde 🍀 Vím o čem mluvím, bohužel...

andromeda818
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
andromeda818
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
veronicka89
29. únor 2024

Jako podle me je jasne ze takova ta jiskra je v 1.letech vztahu uplne jina nez po 20...

Jako taky jsme spolu skoro 20let jiskra tam porad je ale to napeti u novehovztahu je jine ...

Ikdyz u tveho muze to neni uplne novy vztah , sle i tak...

Dale si myslim , ze krom te jiskry muze byt s jinou zenou vic v pohode , treba si proste lidsky vic sedli ... citi se s ni uvolneneji, ona treba neresi to co ty a to co ty neresis ona zas treba jo...

Jako psat ti haky toneni hajzlnebudu ...ikd,z tajit vztah je blbe ale komu by se to odkryvalo hned po 20 letech vztahu ...

Skoda ze se nedozvime pohled i tveho muze , ale treba uzjen tady z MK nebo z toho co obcas vidim venku si obcas rikam , zejsou zenske nekdy divne k chlapum...

Od fnukani , po chovani se jako matka ( vem si mikinu je tam zima) , po sekyrovani , co muze co nemuze...od tiche domacnosti ,po vydirani sexem ....

Nevim jakou te vnimal tvuj chlap a ani nutne nemusi jeho odchod byt tvoje vina ...

Ale jak rikam bud si vice sedli , nebo ho doma neco stvalo ... a naskytlo se nekde neco co mu je prijemne ...

( mluvim tedka ne osobne , ptz jsem takovou neveru nezazila z zadne strany )

Aletak nejak jak popisuju vyse si to predstsvuju...

Jo a udelala si to super a urcite nemysli na navrat...spis koukej dopredu..

Vas spolecny hezky cas vyprsel...

Drzim palce

Urcite bude tase fajn ;)

sies
29. únor 2024

@linduska75 ahoj, udělala jsi dobře,že jsi ho vyhodila, on nemá charakter, nechápu, jak mohl vyprávět kamarádům, že tam mezi vámi už nebyla chemie... tohle je zastydlá puberta u něj...předpokládám,že spolu jste žili více jak 10 let, vztah je potom o kompromisu, toleranci, no a ta chemie zaniká po roce prvotní zamilovanosti, to on neví? Tobě držím palce ať si najdeš lepšího a žiješ svůj život, děti máte už skoro na prahu dospělosti, buď ráda za to, užívej života, svobody a na něj se snaž nemyslet, je to bezpáteřní člověk, když tohle udělal

saraca
29. únor 2024

Tolikrát ohraná písnička a stále se to děje dokola. Chlap nebo ženská si najde mladší/ho a ve většině případů rozdělí akorát rodinu a pak se mlátí do hlavy. Tolikrát už se to stal, tolikrát o tom slyším a lidi si ne a ne si dávat pozor na to aby se nezamilovali. By't mají zkušenosti sebevětší ve vztazích, dělají zásadní chyby. Jasně, jsme jenom lidi ale tohle jsou velké chyby, životní chyby a ty se nezapomínají. Na děti to bude mít vliv i když jsou odrostlé. Je mi to moc líto, že musíte začínat od znovu ale posílám energii a vírů.
K bývalému partnerovi už jen dojde pomalu karma.

linduska75
autor
29. únor 2024

@sies on mě neřekl vůbec nic, jen, že se o tom se mnou nebude vůbec bavit. Přehodil výhybku a jede si dál. Žili jsme spolu 20 let. Ani těm dětem to nevysvětlil, představil jim novou paní a tím to haslo. Vše padlo na mě.. Máš pravdu, je bezpáteřní

linduska75
autor
29. únor 2024

@saraca ono je asi jednodušší zkočit do něčeho nového, lákavého, vzrušujícího, než zapracovat na dlouhodobém vztahu, to dá totiž daleko víc práce a není u toho takový vzrůšo... Ale tenhle s takovým scénářem nepočítal, on úplně odejít nechtěl, jemu se tu líbilo.. Tady o něj bylo postaráno, měl tu zázemí, kamarády, s kterými šel kdykoliv na pivo... Takže, dobře mu tak!