Manžel neznáša mojich rodičov

janka861
2. únor 2019

Ahojte, mám taký problém. Môj manžel mal ešte pred naším manželstvom konfliktu s mojou mamou. Pochytili sa kvôli tomu že každý mal iný názor on na moju mamu nakrical že ona mu nebude hovoriť nieco čo tak nie je buchol u nej doma dverami a odišiel. To bolo deň pred svadbou. Ja som z tohto bola nešťastná ako sa zachoval a povedala som mu že pokiaľ sa jej neospravedlní tak si ho nevezmem. Tak kúpil kvety a išiel sa jej sa ospravedlniť išiel sa sa jej ospravedlniť. Trochu sa to ukludnilo ale asi pred necelým rokom sa pochytili s mojím otcom a od vtedy sa s nimi nerozpráva nepozdravi ich a podobne. Mňa to veľmi mrzí lebo mi vždy pomohli a sú to dobrí ľudia poraďte mi ako to vyriešiť. Ďakujem za radu

kittyy17
2. únor 2019

@janka861 on se rozhodl žít s tebou, ne s tvými rodiči. Nemůžeš po něm chtít, aby je měl rád, když mu nesedí. Měl by k nim být zdvořilý kvůli tobě, ale rád je mít nemusí.
Nech je, ať si to vyřeší sami. Řekni jim, ať si to vyříkají bez tebe a před tebou se chovají slušně.
On má vlastní názory, tak je respektuj...

knuffel
2. únor 2019

Když nevíme, kvůli čemu se pohádali, tak asi těžko může někdo poradit...

xxx3d
2. únor 2019

@janka861 ahoj,
tohle ti vůbec nezávidím a myslím si, že je to velmi složitá situace už teď tak, jak to je. Protože vezmi si, jak to bude, až budete mít dítě, nebo děti.
Bylo by dobrý, teda čistě podle mě a podle situace kterou znám, mám něco podobného momentálně doma taky, manžel nemá rád moje rodiče kvůli tomu, jak se chovají ke mně, ale v rámci nějaké klidové roviny udržuje formální společenskou pohodičku. Takže by bylo dobrý, abys promluvila s mužem, jestli by se nemohl přes ty rozepře s tvými rodiči nějak přenést tak, aby alespoň nějaká komunikace na slušné úrovni probíhala. Nevím o co tam u vás šlo, jak moc odlišné názory a na jaké téma měli, to víš ty a není potřeba to zveřejňovat, prostě zkus se zamyslet trochu do budoucna, až budete mít děti, jestli mi rozumíš jak to myslím.

janka861
autor
2. únor 2019

Áno rozumiem. Ono išlo o to že to je moje druhé manželstvo. Máme aj dve deti už. Kontaktoval ma bývalý manžel s tým že by chcel anulovať naše manželstvo. Ja som s tým súhlasila ale terajší manžel mi povedal že on s tým nesúhlasí a rodičia sa mu snažili dohovoriť že mi nemôže zakazovať niečo čo chcem urobiť že na tom nič nie je a podobne. No a on môjmu otcovi povedal že nech sa do toho nestará a prestal sa s ním baviť.

janka861
autor
2. únor 2019

@kittyy17 ja po ňom nechcem aby ich mal rád. Len chcem aby ich bral že to je moja rodina. Keď sme sa o tom rozprávali a chcela som aby sa ku nim slušne správal tak mi povedal že si to nezaslúžia. A mňa to mrzí pretože ja s jeho rodinou vychádzam, pomáham keď ku nim prídem aj napriek tomu že mi veľa krát ublížili a už sme spolu tri roky a stále má neberú ako súčasť rodiny.

makronka222
2. únor 2019

Vasi rodice se nemeli michat do toho, co jste resili vy 2 a tvuj ex manzel. Pak se mu nedivim. Nebo nevim, proc si jim o tom rikala, kdyz situace nebyla doresena s tvym soucasnym a exmanzelem.

bayt
2. únor 2019

@janka861 Mně teda přijde divné, proč tvému současnému muži nevyhovovalo, že chceš anulovat předchozí manželství? Ale hlavně celkem urážlivý, jo, tvoji rodiče se vám do toho asi neměli míchat. Ale zase nebavit se kvůli tomu s nima a ani je nepozdravit je dost přes mísu. S tebou si vzal i tvoje rodiče.

ai30
2. únor 2019

@makronka222 Tobe to fakt prijde jako adekvatni duvod prestat nekoho zdravit??
@janka861 Mne se zda, ze do anulace tvojeho predchoziho manzelstvi nema hlavne co mluvit tvuj soucasny muz, pokud nema nejake racionalni argumenty, proc bys to nemela delat. Je to prece tvoje vec. To vypada, ze ho proste rodice stvali, tak vzal jakykoliv konflikt jako zaminku, proc se s nimi prestat bavit. Vysvetlila bych mu, ze takto to teda opravdu nepujde. Nemusi s nimi byt nejlepsi kamos, ale musi se alespon chovat slusne. Jaky je to jako vzor pro tvoje deti??

kittyy17
2. únor 2019

@janka861 pak sis vzala hulvata. Promiň.
Pokud někdo ani nepozdravi tchýni a tchána, pak je to nevychovanec. Nemusí si s nima povídat, ale pozdravit by je mohl...

janka861
autor
2. únor 2019

@makronka222
@makronka222 ja som im to povedala že o čo má bývalý požiadal ale že to nebudeme anulovať lebo súčasný s tým nesúhlasí. A oni mi na to povedali že do toho by sa on starát nemal a otca som poprosila aby sa a nim porozprával ale zistila som že to bola chyba lebo môj manžel nedokáže akceptovať iný názor ako svoj.

mku
2. únor 2019

U nas bylo neco podobneho... jenze po narozeni syna manzel pochopil, ze budeme aspon nekdy potrebovat hlidani a postupne vzal rodice “na milost” a casem zjistil, ze zase tak hrozni nejsou... diky okolnostem, kdy jsme moji mamku potrebovali fakt hodne, si behe dvou let k sobe cestu celkem nasli... nasim jsem naopak vysvetlila, ze si ho nemuzou prizpusobit k obrazu svemu a musi respektovat jaky je.. a i oni to celkem vzali... a uz jsme dokoncd byli dvakrat vsichni na dovolene 🙂

mourovatakocka
2. únor 2019

Jen pro zajímavost, proč chtěl bývalý anulovat manželství? To není moc běžná věc..

bayt
2. únor 2019

@mourovatakocka tak asi se chce podruhy zenit?

janka861
autor
2. únor 2019

@mku tak to je super. Mne tiež jeho sestra povedala aby som tomu nechala čas a on si to musí sám uvedomiť že sa tak správať nemôže. Ale mne sa to zdá príliš dlho. Ani na Vianoce sa s nimi nestretol. To mi prišlo ľúto. A bojím sa ako to časom vysvetlím deťom keď sa budú pýtať prečo tatino nechodí s nami ku babke alebo oni k nám keď je tatino doma. A to bývame od seba 500m. Stále sa kvôli tomu hádame a je medzi nami také dusno.

janka861
autor
2. únor 2019

@bayt no asi sa chcel ženiť v kostole si myslím. A môj chlap povedal že šak my sme sa brali na úrade tak sa môže aj on. To mi prišlo také sebecké.

pajita
2. únor 2019

Nesnasim manzelovo tchyni, tchana a jeho pritelkyni do prvniho roku dceri, byl tchan ok, ale pak rekl na oslave narozenin, ze je rozmazlena, protoze k nemu nechtela jit, vecne si stezoval ze ji malo vidi, pak on i jeho pritelkyne nad dcerinym chovanim zasli a nekolikrat jeste rekl ze je rozmazlena, protoze k nemu nechce chodit, taky bych k cizimu cloveku nesla, kdyz ho neznam, nekolikrat jsem mu nabizela, ze se muzeme sejit, muze prijet apod., ani jednou se neozval!!!
S tchyni jsem skoncila uplne, kdy byla u nas tyden a ona mi vse vycitala - davam dceri studeny jogurt, nemazu ji kremem, cistim ji zuby, nechavam ji at se oblece sama, at si uklizi hracky, ale tchyne nic neudelala za tyden - neuvarila, nepripravila snidani, udelala si ze me sluzku ja tyden pred TP a ja ni uz vyletela, manzel se me nezastal, ted na Vanoce jsme se s ni sesli a mela opet keci, ze nevime kolik toho vypil, protoze kojim...
Do tech situaci jsem je snesla, ted proste jsou to manzelovo rodice, pokud budou chtit videt deti, pojedu, pozdravim a zadna konverzace, nemam si s nima co rict a jejich blbe keci jim vratim...
Chapovi bych rekla, pokud chce tak at tam nejezdi, nemusi je vidat, ale ja si chci ochranit deti pred blbejma kecama prarodicu - od tchyne typu ty jsi tlustoucka (upozornuju ve 3l a vazi 14,2kg), od tchana ze jsou rozmazleny apod.

mku
2. únor 2019

@janka861 hele ja treba k nasim jezdim zasadne sama s detma... pritom k nam nasi jezdi normalne a vzdy tu i prespi... nasi to vzali, nijak to neresi.. proste si musite najit cestu, ktera bude vyhovovat vsem...

mourovatakocka
2. únor 2019

@bayt Na to stačí rozvod. V tomhle případě je pak svatba v kostele stejně malinko pokrytecká...

pajita
2. únor 2019

@janka861 chci rict to, ze me by se taky nelibilo kdyby se melo anulovat manzelstvi, jednou jste se vzali a pak rozvedli, hotovo, zafna anulace, ale tohle si mela resit jen sama s manzelem nebo jen s ex a nezatahovat cely okoli

bayt
2. únor 2019

@mourovatakocka Mně přijde vůbec pokrytecký slibovat kdekoliv, že si někoho beru na celej život až do smrti, takže tak :D

janka861
autor
3. únor 2019

@mku no veď ja ku nim chodím iba s deťmi a oni k nám keď nie je doma lebo keď prišli keď bol doma tak sa s nimi ani nebavil a odišiel preč. Len ma to obmedzuje v tom že keď chcem s nimi ísť niekde tak jemu to vadí že ho nechám samého doma. V podstate má stavia aby som sa rozhodla medzi ním a rodičmi.

pataja
3. únor 2019

Taky nemám ráda tchyni a tchana, na vánoce ani jindy k nim nechodím, oni chodí sem tajně, když nejsem doma. Holt někdy to nefunguje, já jsem snahu o nápravu měla, ale...

kittyy17
3. únor 2019

@janka861 pokud po tobě chce, abys přerušila kontakt se svými rodiči, jenom proto že on je nemůže vystát, je to debilni sobec a kopla bych ho do prdele a letěl by až na Mars...

kittyy17
3. únor 2019

@janka861 bavit se s nimi nemusí, ani je navštěvovat když nechce, ale pozdravit by měl když se někde potkají.
Co je to za magora omezeného???

candat
3. únor 2019

@kittyy17 tohle udělal jeden od nás z rodiny své ženě. Tak dlouho ji psychicky odstřihával od její rodiny až se stalo to, že její sestra měla vážnou nehodu, kdy ležela v kritickém stavu, nevědělo se jestli to přežije a jí nedal nikdo vědět. Až pak ji docvaklo, kde to až dospělo. Ze dne na den se sebrala a odešla.

meronym
12. únor 2020

@janka861 Necháváte se manželem manipulovat. Dospělý člověk zvládne slušně komunikovat i s lidmi, které příliš nemusí. Dělá to denně - v práci, na úřadech, atd. Pokud se nepřemůže ve vztahu k vašim rodičům, je to jenom proto, že nechce. A to, že mu nestojíte za to, aby se snažil ve věci, která je pro vás zjevně důležitá, ukazuje, jak moc si vás váží, resp. jak si váží vašeho vztahu.