Manžel měl něco s mojí nejlepší kamarádkou. Jak byste to řešily vy?

26. srp 2024

Ahoj, jdu se trochu vyzpovídat a zároveň poradit. S manželem jsme 11 let, dvě děti, nové bydlení o kterém jsme dlouho snili. Odstěhovali jsme se dál od našich známích i rodiny. Seznámili jsme se tu s jednou rodinkou a hodně jsme si sedli. Opravdu jsme se výdali každý den a tak, společné výlety, dovolená, atd. No každopádně jsem jednou jela s dětmi na víkend pryč a cca 14 dní potom jsem zjistila, že moje “super” kamarádka vlezla až k nám do ložnice 🙃. Ještě jsem to ve výsledku zjistila po party na které jsme byly spolu, takže bylo samozřejmě zle a jelikož jsem byla úplně hotová, tak jediné na co jsem se zmohla bylo říct ať vypadne. Manžel i ona tvrdí, že na danou věc potom ani nedošlo, protože se rozmysleli. No věřit jim to můžu a nebo taky ne, že jo. S ní se nevídám, manžel seká dobrotj víc něz těch x let předtím. Už je to asi čtvrt roku od toho. Tvrdí, že toho lituje. No, moje podmínka byla, že se vrátíme zpět, takže prodáváme dům a doufam že to tím uzavřu. Každopádně, proč to píšu.. Přijde mi, že čím déle to je, tím víc jsem naštvaná. Chtěla bych tam zajít a promluvit si a nevím, zda je to dobrý nápad? Nebo jestli to mám prostě nechat být? Říkam si, aby si nemyslela, že to vyšumí a jede se dál.. Nevím. Zároveň vlastně ani nevím jestli to dokážu zkousnout a doma to bude zase vše ok. Jak byste danou situaci řešily vy? Díky za názor🔅

lencaa11
26. srp 2024

Za ní bych nešla je to zbytečně stejně by to řekla tak jak se jí to hodí do krámu váš manžel též mohl říct si svou verzi a pravda je možná jinde tohle je úplně teď už zbytečne řešit ...a barák bych taky neprodávala to není záruka že se tohle nemůže jinde stát znovu ...uzavřela bych to úplně a nějak se zaměřila na svůj život

reeeza
26. srp 2024

Já bych potřebovala vědět co se prostě stalo.

Až pak bych ( eventuálně) byla schopná to zpracovat.

jizanka2423
26. srp 2024

Nejhorší je, že se budete dál vídat. Asi ta důvěra nebude nic moc teď. Bude ti to občas vrtat hlavou a budeš přemýšlet jestli opravdu někdo z nich nezkouší si to " dokončit". I když kdoví co se stalo. Pravdu se možná nikdy nedozvíš. Uvidíte jak to dopadne s prodejem domu. A co na to její partner?

levandule_k
27. srp 2024

Našla bych si nějakou terapii, (psychologa, kouče, mně je blízká i alternativa, takže bych zkusila i něco alternativního, ale ne každý je na alternativu). Začala bych si to téma nějak zpracovávat, abych si ujasnila, co vlastně chci, jak s tím naložit.

Nechat být pro mne znamená nechat to vyhnít, potlačit to. To je dost debilní řešení, protože to někde v tobě bude a ty budeš nešťastná.

Nedávala bych si teď nějaký cíl, že chci zachovat vztah, odejít, (ne)odpustit, jen to asi zkoumala a řešila, jak se tom cítím. Ono to asi bude mít vývoj, je to čerstvé.

klpoiu
27. srp 2024

A chapes ,ze zensky jsou i jinde? Ze tohle neni o místu,ale o tvem chlapovi? Kdyby on nechtel, cizí zenska mu do postele nevleze. Ale on to chtel a je jedno jestli budes v Aši nebo v Ostravě.
A co delat?? Neveris mu, v tom je cely tvuj problem. Ze ti lze je evidentni, chlap si asi jen tak sex nerozmysli. Kazdopadne pokud tohle chces zpracovat,bude to chtit odbornika. Ale nejen pro tebe,ale i pro nej. Urcite to nenechavej jen tak vyhnit, zabilo te to. On totiž jen sebemensi naznak hniloby se casem rozroste to enormních rozmeru,kde uz nic nepomuze. Prodej domu ale nic nevyresi. Snazis se utect od problému, jenze ten problem je v tobe a tvem manzelovi, takze pujde pekne s vami.

nazka
27. srp 2024

Uf, to je situace. Rozhodně bych dům neprodávála, jak píše
@klpoiu, snažíš se utéct od problému, ale tím jste vy dva. Mimochodem tohle udělala moje sestra a pak se jen stěhovali a stěhovali, a bylo to celý dost blbý. Švagr ji stejně podvedl, kde potřeboval.
Každopádně k věci: je moc fajn, že jsi mu hned nesbalila kufry a snažíte se to zachránit. Nemyslím si, že nevěra je problém jen jednoho partnera ve vztahu. Podle mě za ní můžou vždy oba. Je potřeba si sednout a promluvit si, proč se do takové situace vůbec dostal. A je úplně jedno, jestli spolu spali nebo ne. Je ve vztahu s něčím nespokojený? Hledal něco nového? Důvodů může být spousta a podle toho, co řekne, bych jednala dál.
S tou "kámoškou" to neřeš. Jde o vás dva. Držím palce

swan42
27. srp 2024

@klpoiu nedelejte tu na konikovi z chlapu furt takovy primitivy, neni to tak jednoduchy a neni to vzdycky jen v rukach toho chlapa.
Mohl se zakoukat a s jinou zenskou se mu to nestane
Mohl mit slabou chvilku
Prijde mi, ze tu vetsina zenskych vzdycky vini jen toho chlapa a ze je problem mezi nima. Ne, nemusi to tak byt. Ne vzdycky to musi znamenat problem ve vztahu a hlavne, zensky jsou dost casto pekny svine a dokazou zamotat hlavu i uplnymu svatymu...

marketa70
27. srp 2024

Ať už něco bylo nebo ne, to není důležitý. Důvěra je pryč a pokud spolu chcete být, je třeba pracovat na obnově. Je třeba si uvědomit, že to už nebude jako dřív nikdy, ale může to být lepší. Chce to odvahu a odhodlání pracovat na vztahu od obou. Může to trvat roky, než se důvěra obnoví. Nejhorší jsou první dva roky ( vlastní zkušenost)
Dočtete se, že nemáte chtít znát podrobnosti, zda k necemu došlo. Úplně s tím nesouhlasím. Někdo potřebuje vědět, co se přesně stalo, s kým a jak často. Pak se teprve může se situací srovnat. Manžel vám tvrdí, že k ničemu zásadnímu nedošlo. Věříte mu? Jestli ano, tak OK, jestli ne a máte pochybnosti, pak doporučuji parového terapeuta. Možná váš manzel zastává plzakovskou teorii zatloukat a od vas očekává, že nebudete pátrat, ale to je pro vás pravdepodobne neakceptovatelné.
Další věc je, že chybu může udělat každý a stojí za úvahu, zda dostane druhou šanci. Zdůrazňuji druhou, nikoli třetí, protože pak by to byla x- tá. Pokud je pro vás věrnost ve vztahu důležitá, je třeba tohle jasně definovat.

klpoiu
27. srp 2024

@swan42 Kdyz by ti tvuj chlap tvrdil,ze jeho nevera byla pouze ve slabe chvilce,ze za to vlastně muze ta s kterou byl, protože mu pomotala hlavu...urcite by si mavla rukou?? Navic nevera s nejlepsi kamarádkou manzelky?? Ano, ona je mrcha. A on idiot ze ji na to skocil. "Kamaradku" ve svem zivote urcite jiz nechce. A manžela, zalezi na tom jak se k tomu manzel postavi a jak sama tazatelka bude ochotná a schopna tuhle avantyru akceptovat.

klpoiu
27. srp 2024

@swan42 A jeste jedna vec, nevera nikdy neni z donuceni, ale je to vzdy vědomá volba! A je jedno kdo to prvni navrhne. Vzdy ma clovek moznost rict NE!

autor
27. srp 2024

No ono to stěhování je hlavně z důvodu, že je to sousedka obbarák. Což prostě asi nezkousnu. Ve vztahu nespokojený byl, ale bylo to oboustranné, měli jsme dlouho krizi a holt to vyvrcholilo tak.

jizanka2423
27. srp 2024

A jak se k vám dostala do ložnice? On ji pozval k vám domů, když jsi nebyla doma? A jak se k tomu staví ona a její partner? Když býváte takhle blízko tak se musíte potkávat i děti....no já bych to nedala.

budouci_maminka
27. srp 2024

No tyyyyy vole.
Ja jsem taky pro kouče. A bud se z toho vylizes a nebo ne. U nas se fakt se sousedy potkavame casto na ruznych zabavach a akcich, takze chapu to zvazovani prodani baraku..ale pokud nic nebylo, tak otazka zda z toho delat az takove harakiri (zmena skol a skolek deti atd)
Nemyslim si ze pri vice infirmacich budes uklidnena. Chce to ale zpracovat, jinak to bude hnit dlouho a chtr nechte budes delat dusno

simix22
31. srp 2024

A ta paní sousedka nemá chlapa ? Co on na to ? Možná by bylo dobrý vyřešit to ve dvojici.. ale jestli je sama ..tak nevím..asi bych taky nezkousla ji mít Ob barák..ono je to těžký každý se s tím vyrovnává jinak...hlavně promluvit s chlapem co vlastně od toho čekal když to dělala nebo chtěl udělat..víš..aby se to neopakovalo..ženský jsou všude. Je důležité jestli si i ty umíš představit být s ním dal a nemyslet pořád na to..já mám v tomhle jasno já bych nevěru neodpustila nikdy...i kdybych chtěla ..sezralo by mě to, znám se přemýšlím i nad tím co nemusím..

lennus
31. srp 2024

Jsem člověky který jedná na rovinu, měla bych na ni otázky a chtěla bych si promluvit. Za nejlepší kamarádku považuju spíš někoho dlouhodobějšího. Jak tu bylo řečeno, prodávat dům mi nepřijde moudré řešení, lákadla můžou být i jinde a tvůj muž musí vědět, kde je jeho místo. Může být výzva zůstat, i když je to těžké. Nevím, zda máte děti, neprošla jsem celou diskuzi, ale i tohle je pro ně náročné. Držím palce!

dard
31. srp 2024

Jestli jste měli dlouho krizi a oba byli dlouhodobě ve vztahu nespokojení, brala bych celou situaci jako jakýsi katalyzátor začít se věnovat vašemu vztahu. Co chcete vy? A co chce manžel? Chcete ve vztahu zůstat a investovat do jeho obnovy energii? Tomu bych se věnovala. Třeba i s pomocí párového terapeuta. Jak to dopadne, nikdo neví. Obnovit důvěru je těžké, vztah už nikdy nebude stejný, ale může být o dost lepší 😉
Jestli se odstěhujete, je asi vcelku jedno, záleží jak jinak se vám tam žije. Každopádně změnit místo by mohlo situaci zjednodušit. Nicméně s "kamarádkou" a celou její rodinou bych přerušila veškerý kontakt (samozřejmě by se k tomu musel zavázat i manžel) a zaměřila pozornost sebe a svoji rodinu.
Byly doby, kdy bych nevěru, netolerovala, ale s přibývajícím věkem si myslím, že to tak jednoznačné nemusí být a záleží na konkrétním vztahu a situaci. Věřím, že někdy vztahu může i prospět. Ukázat oběma, že jim na sobě záleží a že se jim vyplatí pro vztah dělat maximum ❤
Stejně jako ostatní by mě zajímalo, co na to manžel oné "kamarádky"?

sorboni30
31. srp 2024

No tak já bych teda dům prodala a šla začít znovu jinde.. potkávat sousedku, která mi prefikla manžela? Tak to fakt ne.. Na nevěru jsou vždy dva, samozřejmě. Jenže ženský dost provokují a i svatého dokážou oblbnout. Vidím to třeba u nás když jsem na akci a ženský, zadaný stojí a vyloženě upřeně čumí na chlapy.. no třeba na mojeho 🤣 Až je mi trapně.

nick470fifinka750
3. zář 2024

Tohle muži občas dělají když je sousedka atraktivní. To pak už vyprchá nekáž si dobrý vztah pro jeden úlet. Raději se jako dáma nad tím poznes. Ale buď opatrná