Manžel mě už nemiluje. Co dělat?

mmilacek
25. dub 2023

Ahoj už tak 14 dní jsem pociťovala že se něco děje manžel byl ke mě odtažitý choval se ke mě jinak. Tak jsem se ho narovinu zeptala co se děje jestli mě už nemiluje opravdu jsem nečekala že řekne že si myslel že mě miluje ale tak to není a že uvažoval i o odchodu. Jsem z toho zničena nevím co mám dělat máme tři krásné děti. Já manžela stále velice milují a jeho slova mě moc ranila. Teď ještě přišel s tím že máme tři měsíce to zkusit že se chce tak i tak stěhovat do našeho druhého bytu a řekl mi že buď půjde semnou nebo beze mě.

levandule_k
25. dub 2023

A jak se tváří, když navrhneš manželskou poradnu?
Koupila bych si knížku 5 jazyků lásky a zkusila pracovat podle toho.

zelenaesmolda
25. dub 2023

@mmilacek
Takze ti oznamil,ze je konec aniz by stal o napravu?Co jako ceka,ze se za ty 3 mesice samo od sebe zmeni?Neni v tom jina?

mmilacek
autor
25. dub 2023

@levandule_k říkal že takovým věcem jako je poradna nevěří. Já to prostě nechápu. On mi akorát řekl že sám neví co chce

mmilacek
autor
25. dub 2023

@zelenaesmolda jinak určitě ne to by ani neměl kdy. Ono mi hlavně řekl že se chce věnovat dětem předtím většinu času trávil na PC a hrál hry. Akorát říkal že nějaké city tam jsou ale láska to není..Jsme spolu 15let z toho 10let manželé a už jsme spolu zvládli a překonali mnoho věcí proto prostě nechápu co se to teď děje

mimco
25. dub 2023

@mmilacek chlapi nejsou zmatení a nebabrají se ve svých neurčitých pocitech, že něco neví apod., je mi líto, ale na 99% má jinou, bohužel😔

sylvka
25. dub 2023

Taky si myslím,že má jinou...třeba zatím jen vyhlídkou ,třeba spolu ještě nespí... Hm,uhoď na něj.mmch nemá kdy ... Já měla hooooodne dlouhý poměr s chlapem ( dnes je můj manžel) a ex netušil vůbec nic. Vždycky se to dá

levandule_k
25. dub 2023

@mmilacek A tím ti zavře pusu? Já bych mu řekla, že věřit nemusí, ale můžeme to zkusit, máte 3 děti, tedy důvod bojovat o vztah. Klidně běž sama.
Rozebrat to s nějakým odborníkem ti pomůže, můžou vyplynout na povrch věci, které na první pohled nevidíš.

martulka88
25. dub 2023

@mmilacek Hlavně se opravdu neupínej na slova "neměl by kdy..."... Mám ve svém okolí několik chlapů (nevěru fakt nikdy nepochopím), kteří se tvářili, že není možnost najít jinou a ejhle... Dle toho, co píšeš, bych v tom viděla další osobu.

monuleee
26. dub 2023

Presne jak pise @martulka88 ,,neupinej se na slova neměl kdy" vždycky se čas najde. Viz můj ex manzel. Dělal na stavbě a dokázal to vždy a všude a to ho na té stavbě potřebovali non stop. Nebo moje známá. Prodavačka v obchodě, od rána do vecera a taky si čas našla v prác.dobe

michaela666
26. dub 2023

Mrzí mě to, ale taky bych řekla, že se zamiloval jinde. Málokterý chlap opustí pohodlí a servis doma jen protože už k ženě nic necítí. Musí tam být nějaký impuls - jiná žena, hádky, problémy s penězi, alkohol,..

mmilacek
autor
26. dub 2023

Žena tam prostě není v tom jsem si jistá. Je pravda že jsme se občas hádali ale hlavně kvůli tomu že si tady vodil mého bratrance s kterým se hodně baví a kaslal na mě i na děti uprodnestnoval jeho. Byl u nás každý víkend někdy i přes týden. A potom mám zdravotní problémy a jsem na nemocenské tak mě akorát napadlo jestli jsem ho nezačala štvát jen svou přítomností. Mám strašné bolesti hlavy a začalo se mi stávat že jsem omdlela tak jsem na nemocenské už 5mesicu a jen chodím po doktorech.

michaela666
26. dub 2023

@mmilacek To nikde nepotkává ženy, že si můžeš být jistá? Prodavačka v obchodě, sousedka, pošťačka,obsluha na benzínce. I při hraní her se může seznámit. Běžně s mužem hrají hry online holky. Nemusí nutně chodit někam nad rámec běžných činností, aby miloval jinou ženu.
Já bych trvala na té pořádně, ať to zkusí aspoň kvůli dětem.

Tříměsíční šance na záchranu vztahu mi přijde jen jako prodlužování rozchodu, se kterým už trochu počítá když se chce stěhovat. Musí s tím chtít něco aktivně udělat i on, jinak můžeš dělat cokoliv a nebude to k ničemu.

mmilacek
autor
26. dub 2023

@michaela666 ohledně toho jsme se spolu bavily a říkal mi že není do nikoho jiného zamilovaný ani si nikoho nehledá že pokud by se tak stalo budu první komu to řekne. Právě že tu poradnu nechce že nevěří nějakým odborníkům kteří chtějí řadit když si to vše nastudovali z knih. Já se cítím úplně na dně před dětmi se držím ale jakmile jsem sama jen brečím. Takovou bolest jsem nikdy nezažila

mmilacek
autor
26. dub 2023

@michaela666 řekl že chce ať jsou děti šťastné a spokojené že se jim budeme společně věnovat. Že se chce zaměřit jen na ně. Ale co pak stoho když teď najednou bude trávit společně čas dohromady s dětmi a semnou. Bude chtít společné aktivity a pak stejně odejde co si ty děti stoho vezmou jak tohle pak pochopí..

helen_h
26. dub 2023

@mmilacek Taky jsem přesvědčená, že manžel se zakoukal jinde. Nemusí to být zatím nijak aktivní, ale prostě náhle se v něm něco pohnulo, co ho táhne od rodiny a od Vás a právě má ten pocit, že tady doma to už k ničemu nevede, nemiluje Vás atp., to vše by sedělo. (Mluvím z vlastní zkušenosti.) Prostě se mu zapalují lýtka a štěstí vidí jinde.

suzanna123
26. dub 2023

@mmilacek trvala bych na poradně. Jednak máte děti, za druhé pokud chtěl vztah, ze kterého může jen tak vycouvat, tak si tě neměl brát. Neříkám, že vzít si někoho, znamená zůstat s ním za všech okolností, ale nějaká snaha to zachovat i když to hapruje by tam být měla. A jestli někoho má nebo ne, je vedlejší, pokud jsi přesvědčená, že ne, tak si to přesvědčení drž.

trdelnik234
26. dub 2023

@sylvka
Bohuzial je to tak.Kto chce,tak si sposob a cas najde,tych moznosti je tolko

trdelnik234
26. dub 2023

@mmilacek

To su take kecy,ze to snad ani
nie je mozne.

helen_h
26. dub 2023

@mmilacek A tak teď chodí do práce nebo jste spolu doma??

zelenaesmolda
26. dub 2023

@mmilacek ohledně toho jsme se spolu bavily a říkal mi že není do nikoho jiného zamilovaný ani si nikoho nehledá že pokud by se tak stalo budu první komu to řekne. Právě že tu poradnu nechce že nevěří nějakým odborníkům kteří chtějí řadit když si to vše nastudovali z knih

Nestacim se divit cemu vsemu dokaze dneska zenska uverit

zanett
26. dub 2023

@levandule_k Heled, tady tyhle solo navstevy poraden a terapeutu jsou nahouby, kdyz clovek resi vztahove veci. Taky jsem to zkusila. Ale akorat jsme se s terapeutem shodli na tom, ze komunikace je ve vztahu duletiza (coz jsem uz davno vedela) a ze kdyz partner nekomunikuje, tak se s tim neda nic delat. Vyplazla jsem za dve sezeni 1800 Kc a dal jsem nepokracovala, protoze pokud se nehodla zapojit i partner, tak jednostranne se nic nevyresi.

vladenkamaminka
26. dub 2023

Hele přikláním se bohužel také ke třetí osobě… kamarádka je v hrozném vztahu a našla si milence, ale taky nechce, aby ji ten její vyhodil na ulici i s deckem, takže nesmí nic poznat a toulat se… vidí se možná tak 2x za měsíc a na to občasné obšťastnění ji to stačí prý, stihne to po cestě do práce nebo z práce, tím ze ten amant bydlí po cestě na zastávku, zdržení jen na 10 minut… ono se příležitosti fakt najdou a nemusí si nikdo všimnout… a mimoto je zamilovaná do nej až to ten její stejně už čuje, ze je něco špatně

michaela666
26. dub 2023

@mmilacek Takže hodlá hrát komedii spokojená rodinka, ale spát bude chodit jinam? 🤦 Děti nejsou hloupé, dojde jim že je něco špatně. Tímhle bude akorát hrozně ubližovat tobě, nad tím by se měl zamyslet v prvé řadě. Musíš si projít tou bolestí a zradou co nejrychleji, bez toho aby ti každou chvíli "otáčel "kudlou v ráně a vyšla jsi z toho silnější.
Prostě jestli vztah zachránit chce, tak sklopí ocas a začne něco dělat. V opačném případě ať se v tom nerýpe a tobě dá možnost se s tím poprat a časem si třeba najít někoho jiného.

mmilacek
autor
26. dub 2023

@helen_h ted chodí do práce

mmilacek
autor
26. dub 2023

Do té poradny bych šla i sama nebo za nějakým odbornikem prostě si z někým promluvit. Doma jsem buď sama nebo s dětmi a nemám skym ani mluvit

zelenaesmolda
26. dub 2023

@mmilacek
Na co je ti poradna do ktere budes chodit sama?K naprave vztahu jsou treba dva,on ocividne uz zajem nema.

michaela666
26. dub 2023

@mmilacek Na návštěvě psychologa nebo nějakého terapeuta není nic špatného, klidně se objednej. Určitě ti to pomůže vyrovnat se s tím co právě prožíváš. 🍀

ali74
26. dub 2023

Tady vypadá, že má jinou a z vlastní zkušenosti vím, že i kamionaci, kteří jsou údajně cely týden pryč…ale když si udelaji cestu okolo… 😉 ono se to fakt dá když se chce…a pokud by v tom žádná nebyla, jak tvrdí tak by hnul zadkem a něco by pro záchranu udělal a ne trapný výmluvy…jako tři měsíce? Fajn, řekla bych mu ať si jde, přemlouvat nemá smysl…též vím z vlastní zkušenosti…když budete dolejzat akorát se mu víc zhnusite…přeji hodně štěstí

levandule_k
26. dub 2023

@zanett Já nevím, co mají za problém. (Nevěra je špička ledovce, nevím, kdy vznikl pocit nenaplnění, frustrace...) Ano je blbé, když to chce řešit jenom jeden, ale třeba jí terapeut dá nějakou radu, jak komunikovat s manželem, která pro ní může být přínosná.
Autorka trpí bolestmi hlavy, které můžou klidně i psychického původu, kdy má v sobě něco potlačeného. (Jasně může to být něco jiného, hledání příčin bolesti hlavy je občas hledání jehly v kupce sena, může to být úplně od něčeho jiného, ale nebudu tady hrát tipovačku od čeho to je. Její Dr. už jí kolečkem vyšetření prohání...)
Pokud dojde na rozvod, tak i rozejít se tak, aby si člověk nevyřizoval účty přes děti, nezůstal v pocitu oběti, zapšklý není samozřejmost. S terapeutem v zádech máš větší šanci, že to zvládneš.

zanett
26. dub 2023

@levandule_k Jako jo, terapeut nemusi byt nutne spatna volba, ale asi bych od toho apriori necekala moc. Terapeut ji muze maximalne nasmerovat, problemy musi vyresit sama (to za ni terapeut neudela) a rozhodnout se co dal, to musi taky sama. Mne osobne to prislo jako draha sranda, chodit se vypovidat ke terapeutovi za 900Kc/hod, kdyz vyresit si to v sobe musim sama. Jako ano, je prima mit se komu vypovidat, terapeut je nestranny a objektivni, cloveku se ulevi, kdyz se vypovida. Ale kousnout do kyseleho jablka musi sama.

Terapeut ji treba poradi, jak ma s manzelem komunikovat, ale kdyz manzel nebude chtit, nehnou se z mista. To byl presne ten duvod, proc jsem sla na terapii ja; chtela jsem vedet, jak 'rozmluvit' nemluvneho partnera. Terapeut mi jen zkonstatoval, ze chape mou frustraci a ze je komunikace ve vztahu dulezita (to byl vysledek prvniho sezeni) a na druhem sezeni mi rekl, ze pokud partner nekomunikuje, neda se s tim moc delat, pokud z jeho strany neni vule. Aha, tak dik. To jsem vedela taky, nemusela jsem nikam chodit, usetrila bych si 1800Kc za zkonstatovani neceho, co mi bylo jasne. Ano, vypovidala jsem se, ulevila jsem si, ale za takovy prachy jsem mohla mluvit doma do zdi a vysledek by byl stejny. Tak ale mozna autorka najde lepsiho (a levnejsiho) terapeuta.