Manžel mě nazval hromadou sádla - mám to nějak řešit?

dixi86
30. říj 2018

Zdravím, dnes jsem byla poctěna manželem, když jsme výjiměčně ráno vstávali všichni společně doma tím(když po mně lezl syn neurvalec), že ať neleze po mámě jako po hromadě sádla... Chci se zeptat, zda se nad tím mám nějak hlouběji zamyslet nebo jsem jen citlivější po porodu stále?(4m). Jsem teď hodně silná, kojením nabírám, nehubnu, ale manžel mě takto prakticky poznal(+-5kg). Nikdy nic neřekl, nenaznačil. Po prvním porodu jsem hodně zhubla, ale kojením to šlo nahoru, teď se to seklo na té vyšší rovině(vím to, je mi do breku, ale kojit je teď pro mě přednější). Jím léta zdravě, bohužel blbě a málo, plus málo spánku a štítná, jsem hodně ve stresu a ze dvou dětí a sama na barák prostě ko, abych ještě sportovala(navíc s nespícími dětmi a bez hlídání). Nevymlouvám se, měla jsem dřívě štíhlé období, takže pro mě je to více než utrpení. Ale nevím jak se postavit k tomu, co řekl manžel. Hned se prakticky omluvil, a že prostě nechápe, že musí z něho vypadnout něco takovýho a že to tak nemyslel. Ví, že postava je pro mě katastrofa a nejsem si jistá, zda mi zrovna v tomto říká pravdu, když ho napadne zrovna takové přirovnání? Prostě mi nepřijde najednou, že je tak vše na růžovém obláčku jak se zdálo..

sarlot1987
31. říj 2018

@dixi86 mam pocit ze jsem to psala ja. Mam 2 male deti, tez kojenim jsem pribrala a cely zivot bojuji s pribiranim S tim rozdilem, ze kdyby to nahodou manzel vypustil z ust, tak bude zalezet na situaci a mem rozpolozeni;)

elwe
31. říj 2018

Ja bych se to snazila prejit. Je to vaha a na tu jsme proste citlivejsi, tak si kazdou narazku bereme osobne, ale myslim, ze to manzel nechtel ublizit nebo te ponizit. Muj manzel ted nedavno udelal podobnou narazku a me se to hodne dotklo, ale kdyz se na to podivam objektivne, tak proste jsem silna a muz to vidi i kdyz bych si prala aby to nevidel.

bamak
31. říj 2018

Pokud se hned omluvil, tak bych to tragicky nebrala. Každému občas ujede něco nevhodného. Samozřejmě by mě to mrzelo. Spis záleží jaký máte vztah celkové, jak se k tobě chová... Určitě koj, až dokojis budes mít možnost spoustu věcí změnit. 😉

rexiana
31. říj 2018

Kdyby jsi byla hubená,určitě by ho toto slovo nenapadlo,ale jelikož se hned omluvil,rozhodně ti nechtěl ublížit,ale zdá se,že úplně jedno mu to není jinak by mu to na mysl ani nepřišlo.Navíc co vím se říká po hromadě brambor spojení se sádlem jsem nikdy neslyšela.Ale udivuje mě,že s kojením přibíráš já díky kojení do roka byla na původní váze a do dnes jsem žila s tím,že právě kojením se hubne!

katherinka33
31. říj 2018

@rexiana Prave, ze i pribira. Zalezi asi na metabolismu. Kamaradka dela prvni posledni (jidelnicek, dostupne cviceni) a pry porad vaha stoupa. Ja jsem mesic po 2. porodu. Vaha se porad drzi 10 kg nahore. Manzel mi rika maciku a smeje se tomu, ze se mu to pry libi. Keca...u nich v rodine se na nikom tlustejsim nenecha nit sucha. Sam kdyz pribral, tak to porad resil a daval si. Po prvnim porodu jsem byla hned na vlastni vaze, ted jsem fakt oplacana. A nic pro to nedelam. Spis se jeste vic cpu sladkym, kvuli probdelym nocim. Asi abych fungovala.
Myslim, ze to manzel zakladatelky nemyslel nijak osklive vuci ni. Mozna to ma v podvedomi a tak to z nej vypadlo, ale hned si uvedomil, co tim zpusobil. Dulezite je byt spokojena sama se sebou, byt v klidu a fungovat pro deti na maximum, dokud to jde..spokojena rodina prece neni jen o tom, jak vypada navenek. A verim, ze casem se nas to "sadlo" pusti.

klea81
31. říj 2018

Milující partner tohle nevypusti z pusy ☹️

zelenaesmolda
31. říj 2018

podle me to tak vubec nemyslel.kdyz reknes,ze jsi zmrzla jak soboli hovno mas pocit ze jsi hovno?

jenny91
31. říj 2018

@klea81 Tímhle komentářem asi autorce moc nepřidáš... Já mám doma velice milujícího partnera, který by to bezmyšlenkovitě klidně plácnul. Taky bych to řešila a omluvil by se mi, ale to si myslím, že je spíš pak problém ve mně, že si to tak beru a neuvědomím si, že člověk občas neřeší každý slůvko.

baju66
31. říj 2018

Já mám doma teda chlapa "držku". Co ho napadne to placne. Takže se nám takováhle poznámka nebo podobná stane jednou do týdne. (Jsem 3m po porodu a váha stojí) Taky se většinou omluví nebo pokud je to myšleno hodně ve srande řeknu mu že už mu taky pupik leze a to ani nikoho neporodil. Většinou jsem vypozorovala, že pokud chlap začne ženskou takhle podryvat je to jeho vlastní nejistota. Ony se mrchy spíš jistí, že nám nenaroste hrebinek a neuteceme jinam. 🙂 podle toho co popisujes to byl u vás opravdu spíš i pro něj šok co to vlastně řekl a určitě mu to bylo moc líto... rozhodně bych se pokusila pro to něco dělat (pít více vody, omezit cukry) ale ani ne pro sledování jak váha jde dolů spíš aby jsi mohla mít dobrý pocit sama ze sebe, že něco děláš a nemusela se trápit 🙂

gruyerre
31. říj 2018

My se doma s manželem nazývalme tak legračními názvy a přirovnáními, že nějaká hromada sádla by mi nepřipadala nikterak špatná, prostě vtip. Ale to záleží na tom, jak si spolu povídáte doma normálně. Jestli na tvou postavu nemá nějaké blbé narážky, tak bych tohle brala opravdu spíš jako vtip.

zelenaesmolda
31. říj 2018

@gruyerre odbocim,je tvuj nick odvozeny od syra gruyere? 🙂

gruyerre
31. říj 2018

@zelenaesmolda ano, a ta dvě r jsou překlep, ale nakonec ten nick s nimi vypada docela dobře 😀

zelenaesmolda
31. říj 2018

@gruyerre ncn,to mas jako dessert s dvema S a desert jako poust s jednim,zakusku neni nikdy dost :D

ivaze
31. říj 2018

@dixi86 Dobry den, Vase rozpolozeni chapu, i pres okamzitou omluvu by me to zamrzelo. Taky jsem vzdycky bojovala s vahou, mam 167 cm a ted aktualne 65 Kg diky tomu, ze jsem zhubla kojenim. Mohu se zeptat kolik vazite a merite? Neberte tu jeho poznamku tragicky, hned se omluvil a urcite Vas chape. Myslim, ze ta poznamka se Vas dotkla taky proto, ze se sebou sama nejste spokojena. Ted nedostatek casu a vycerpani bez hlidani chapu, mam to dost podobne.Myslim, ze memu hubnuti pomohly taky dlouhe prochazky s kocarkem a nekupuju domu cokolady. Nebojte, casem to bude lepsi. Nechcete zkusit 30ti denni vyzvu hubnuti podle Jillian?

dixi86
autor
31. říj 2018

@zelenaesmolda paradox je, že kdyby řekl, nelez po ní jak po hromadě "hove*", tak to vezmu normálně. Asi jsem divná.

dixi86
autor
31. říj 2018

@klea81 možná, ale to by nemiloval ani svojí rodinu, nikoho, protože občas má takový žblebty na každého, ale vypadne to dřív než mu to dojde. Ale na mě nikdy nic, až do teď. Tak jestli v tom hledat něco "víc" nebo prostě jen pravdu, která mu uklouzla.

dixi86
autor
31. říj 2018

@baju66 já sladké nejím, max když něco koupí manžel a nacpe mi to, jinak to nekupuji a nedávám ani dětem. Na to jsem pedant. Právě, že jím zdravě, ale nárazově a hlavně málo spím. Vím, kde je zakopaný pes, manžel ví, že s tím nemám moc šancí udělat, tak mi to zamrzelo. Nejde mi to dolů, jak bych chtěla.

dixi86
autor
31. říj 2018

@gruyerre nemá, nazýváme, ale pro mě je schůdnější hovínko než sádlo🙂 asi i proto, že mi ten můj stav víc než se*e

zelenaesmolda
31. říj 2018

@dixi86 no pro me by teda bylo schudnejsi sadlo,to hovno mi prijde dost nechutne.

dixi86
autor
31. říj 2018

@ivaze chodím denně štreky a nic. Vážím o dost víc než vy, ale s vaší váhou bych byla spokojená jak blecha. Jsem skřet, takže každé kilo je vidět daleko víc. A kojením nabírám, nehubnu. Bylo to tak i u syna a to jsem chodila opravdu hodně a necpala se. Přibrala jsem po porodu těch 15 kg, které jsdem v těhu přišla.

dixi86
autor
31. říj 2018

@zelenaesmolda tak já si to nepředstavuju doslovně a do detailů.

dixi86
autor
31. říj 2018

@ivaze a tu výzvu znám, funguje, ale teď nebudu skákat s mými prsy :/(velká, těžká, bolavá) kojení mám vymodlené a vydřené. Na to najedu hned po odstavu :/

zelenaesmolda
31. říj 2018

@dixi86 tak uplatni stejne pravidlo na to sadlo a mas to,ja nevim me to prijde spis roztomile nez abych si z toho neco delala

dixi86
autor
31. říj 2018

@zelenaesmolda tak jsem asi víc citlivější na tu svojí šílenou schránku, tak asi proto. A asi ještě hormony. Tak snad to jen tak plácnul a nezvrací ještě ze mě někde v koutě.

tinaprofi
31. říj 2018

asi to z něj vypadlo podvědomě 🙂) to se stává. Až nebudeš kojit tak zhubneš a bude to zase dobrý

tinaprofi
31. říj 2018

a mezi námi děvčaty, nemusíš jíst super zdravě abys byla hubená. Právě že bys měla jíst všechno ale pravidelně, v malejch porcích. Sama říkáš, že tvoje životospráva je žalostná, kdyby ti to vadilo, tak s tím něco uděláš, jenže je ti to jedno a tak máš 150 argumentů proč to nejde. Až ti mužskej zdrhne, zbydou ti oči pro pláč

kata267
31. říj 2018

@dixi86 ja bych to tragicky nebrala ale taky by se me to asi dotklo protoze vim jak se citis jsem na tom uplne stejne, od porodu jsem rok, kojim, minimalne spim a neustale pribiram...ale je fakt ze se stravuju hrozne a jeste strasne moc sladkyho jinak bych vubec nemohla fungovat, takze vim kde je u me zakopanej pes ale nemam energii to ted vubec resit

dixi86
autor
31. říj 2018

@tinaprofi jedno mi to neni, ale energii si pořád dělat jídlo nemam. Tak jím nárazově.

dixi86
autor
31. říj 2018

@kata267 já nejedu sladký, ale milion kávy ☹ také vím, kde je zakopaný pes a proč to nefunguje, ale jsem ráda, že vše nějak obstarám, plus k tomu rekonstruuem. A tim, že muž není přes týden doma a já nemám žádné hlídání, tak se přiznám, že padám na hubu. Asi to jsou výmluvy, ale abych cvičila např. v noci nebo vstávala v pět, to prostě nedam. To se přiznám.

dixi86
autor
31. říj 2018

@tinaprofi tak si zdrhne. To je jeho boj. Já kvůli chlapovi neodseru, s prominutím, děti. Buď to ustojí nebo ne. Já v tomhle stavu nejsem z vyžrání.