Dobrý den, dnes mě kamarádka s manželem i s mojí rodinou pozvala na výlet. Známe se asi 2 roky, děti spolu chodí do školky. Kamarádka je ona, manžela znám přes ni, nemám na něj ani telefon, nic (není to kámoš). Na chvíli jsme byli sami, a najednou z něj vypadlo, že mají hroznou krizi, a že vážně uvažuje, že ji opustí... netušila jsem, co říci, hrozně mě zaskočil. Řekla jsem asi jen, ať s ničím nespěchá a dá tomu čas. Začal mi líčit jejich problémy vč. finančních, prostě se chtěl asi vykecat.
Nevím, jak mám reagovat, zvou nás na další výlet, ale já nechci být ničí studna nebo manželský poradce... co mám dělat?
Tak já bych nesondovala, vůbec bych se o tom nebavila, pokud manžel kamarádky zase začne, tak bych mu řekla, že mě to sice mrzí, ale pořešit si to musí sami, že by možná nebyla špatná manželská poradna.
Pokud by se svěřila kamarádka, tak bych jí vyposlechla, zkusila poradit.
Nenechej na sebe přenést cizí problémy - nebylo by to k ničemu, řešení je jen na nich dvou.
Já bych do ničeho nezasahovala taky, ani se ti nedivim. Na výlet bych ted vyrazila,ale snažila se být co nejvíc v situaci tak abych byla s kamoskou v přítomnosti. ..abych nebyla sama s jejím mužem. Pokud by už situace nastala, že bych s ním byla chvíli sama, on by o tom začal, nijak bych to nerozebirala, jen bch mu řekla,že pro mě je rodina vším - to jen kdyby po tobě koukal aby věděl že tady mu štěstí nepokvete.....a že si myslím,že všude je něco. Víc nic. Pomůže ho totiž utres že to s ním řešit nechces nebo nebudeš, začne očkovat kamosku proti tobě a kdo ví co ji navykládá......a ona bude vždy věřit svému muži. Do budoucna pokud by se situace opakovala a on mě zásoboval takovyma informacema,bych omezila výlety když by tam byl pouze on a kamoska......mimo jiné kde byl tvůj muž? Určité by bylo lepší aby jezdil taky.....nebo aby vás bylo víc. A ty s ním nemusela být sama.
A opravdu nezasahovat a co nejmíň komentovat,ať se to neotoci proti tobě......což se otočí vždy 😉
Klasika "moje zena mi nerozumi" 😀
Na mě to působí tak, že je zbaběly jí to říct, tak to řekl Tobě a ceka, že to kamarádce naprasis a on bude mít to nejhorší za sebou. Nic bych neříkala, s chlapem nezustavala sama, aby se to nemohlo opakovat.
Nechtel te nahodou sbalit? 🙂 nejdriv to hrat na soucitnou noticku, udelat si z tebe vrbu a pak se ti snazit dostat pod kuzi? Nebyl by prvni na svete. Pokud je ta kamaradka opravdu dobra, zkusila bych opatrne vysondovat, jak to s tou jejich situaci je, ale o tom sverovacim pokusu bych nic nerikala. Na pristi vylet bych klidne jela, ale kdyby mel pan dalsi podobne pokusy, durazne bych mu sdelila, ze ta pani, kterou hodla opustit, je tvoje pritelkyne, a tak budes logicky stat za ni, takze mu opravdu nemas co poradit.