Zdravím Vás,jsem už zoufalá a tak zkusím štěstí tady,třeba se někdo potýká s tím co já.Loni v létě jsme se s přítelem vzali po 5letech.Každý máme z předchozího vztahu dítě.Spolu máme dceru 2a pul roku a nyni jsem v pátém měsíci.Po svatbě se v ČR spustila hra Pokemon Go a od té doby nemám manžela.Ze začátku mi to přišlo vtipné že 38letý chlap a táta od rodiny hraje hru pro puberťáky.Jenže postupem času tomu propadl natolik že už nic jiného ho nezajímá.V únoru jsem konečně otěhotněla,chtěli jsme k dcerce parťáka, protože můj syn je už 11letý puberťák a sestra ho nezajímá.Od té doby co jsem v jiném stavu prožívám doma peklo.Manžel vše podřizuje pokémonum..Buď chodí po venku a chytá je nebo sedí u notebooku a dívá se na videa jak chytají druzí,nebo se diva do mapy jak vyskakují,nebo je počítá..Každopádně mi s ničím nepomáhá,navíc když mu to výčitám tak po mě řve a sprostě mi vynadá.Teď skončil i v práci a nijak nevidím snahu hledat si novou.Vůbec ho netíží že má zodpovědnost živit rodinu.Navíc i já jsem pro něj vzduch.Od té doby co jsem těhotná jsme spolu nic neměli,jednou za čas mi dá pusu,když jde spát.Cítím se hrozně sama a pořád brečím..mimo to syn je v pubertě a hrozně si na mě dovoluje a pořád po sobě jen řveme.Jsem už z té situace vyčerpaná a bojím se že přijdu ze stresu o mimčo.😢
@dendakozlova Ja popravde doufam, ze je Tvuj prispevek jen vtip a zpusob, jak si ukratit cekani na vikend. Ale nejak tusim, ze bohuzel neni..
Tvuj manzel je zavisly. Bud ho donut se lecit (i kdyz teda nevim, kam se obratit se zavislosti na Pokemonech 😝), nebo ho opust. Lepsi sama s detmi, nez mit jeste na krku zavislaka, ktery je na Tebe sprosty.
Kazdopadne je to fakt divna a blba situace, drzim pesti.. 😘
@dendakozlova řešila bych to jako každou jinou závislost - říct mu: budeš se léčit nebo o nás příjdeš (někdo potřebuje nůž na krk)...vím, že se to dobře říká, jsi teď hodně zranitelná, a rozhoduješ za další 3děti, ale v tomhle taky žít nemůžeš (navíc i u nás vidím, jak velké děcka přebírají vzory od nás -asi nechceš, aby byl tvůj synek taky takový...). Možná by pomohla nějaká párová terapie (musel by chtít), kdybys ho tam nedostala, alespoň se poradit sama, jak z toho ven. Ví on vůbec, jak moc ti to vadí? Mluvíte spolu bez emocí? Pro něj je to únik (právě proto, že ho to třeba tíží -ztráta zaměstnání, další dítě, závazky k předchozím...to by musel být úplný flegma, aby ho to netížilo), ale třeby by mu pomohl názor někoho nestranného (a taky před někým třetím se většinou člověk trochu drží a neřve)..tak se drž, hodně sil.
Už jsme si párkrát sedli a mluvili o tom.Řekla jsem mu že mi tím ubližuje a že mu domluvím poradu z odborníkem.Jenže on mi pokaždé řekne,že žádný problém nemá.Podle něho je pořád stejný.Jenže o takového chlapa bych neměla nikdy zájem.Nechci od něj odejít,dcera ho miluje i když si ji nevšímá a o syna se jeho otec vůbec nezajímá,takže mu nechci brát dalšího tátu.Je to jako začarovaný kruh z kterého není úniku.On je schopný všechny poslat někam,když mu něco řeknou.Podotýkám nebyl takový.To z něj udělala ta hra!Rodiče už nemá.Má dva starší bratry v Americe.S těmi to řeším,ale taky to nechápou.
budou za tím někajaké jiné nastřádané problémy -neřešené a to hraní je uspokojování těhle "prázdných míst". Závislost se léčí stejně jako třeba na alkoholu (psychiatr, terapie), ale musel by chtít on sám. Pokud s ním zůstaneš, a budeš všechno táhnout ty sama, tak ho to asi nenakopne..Měla bys kam jít? Podpoří tě tvoje rodina? Nemyslím rozvod, jestli předtím fungoval, tak by bylo škoda zahodit společné roky, ale aby si uvědomil, že je to vážné...ale třeba na čas odejít..
Nad tím přemýšlím často, že bych šla na čas k rodičům.Ale bojím se,že to bude konec.Vidím,že teď nás nepotřebuje tak aby mu nakonec nebylo bez nás lépe.Nikdo by do něho nehučel.
@dendakozlova vzhledem k tomu,ze ani to "huceni " nepomaha,tak bych opravdu alespon na cas odesla.Jedina sance,jak ho probrat je,ze bude mit strach,ze o vas prijde.Pokud mu to bude jedno,tak prece s takovym chlapem nema smysl zustavat.Akorat ho budes zivit,prat mu,zehlit,varit a on si bude hrat... Urcite bych i sama zasla za odbornikem,poradit se,jak postupovat a pak mu opravdu dat nuz na krk.My nebo hra... mala ho sice miluje,ale k cemu to,kdyz na ni a na vas vsechny kasle...
Asi zkusím vyhledat odborníka na závislosti a pokud mi i on poradí na čas odejít, tak to udělám.Hrozně mě to štve, vím že mi je teď absolutně k ničemu.Můj problém je že svou rodinu nadevše miluji a udělala bych cokoli jsme byli pohromadě.Mám toho za sebou už opravdu hodně.Hlavně nic pěkného.I s manželem už jsme vyřešili spoutu problémů, které nám dělala jeho ex.Pořád čekám kdy bude lépe a vždy je to ještě horší.😖
@dendakozlova Bič a pryč!!! Nelze nikoho nutit do léčby závislosti. On musí chtít sám, jinak léčba nemá smysl. A k čemu je dětem tatínek, který se jako tatínek nechová? Děti milují rodiče ať je sebehorší. Vědci dodnes netuší proč se např. zanedbávané děti drží zuby nehty rodičů. Čili to, že děti mají manžela rády není určující. Ale ty jsi dospělá a víš že rodič na houby prostě není rodič...
Rozhodnutí je na tobě, radit ti je těžké, když nejsme ve tvé situaci. Tvé radikalní rozhodnutí může vést k tomu, že se manžel probere a bude se chtít léčit. Hodně štěstí!!!
@dendakozlova Za me je to zavislost jako kazda jina,klidne se s odborníkem porad ale pokud on s tim nic delat nechce tak s tim ty nic neudelas,musi se rozhodnout sam.psala si ze je bez práce a zadnou nehleda,to uz by pro me byl signal,toho ze je opravdu všechno spatne,ja bych mu proste rekla,ze pokud stim nic neudela tak od nej odejdes s dětmi.chapu,ze nechces nicit rodinu ale to on ji nici.Budes mit tri deti a chces mit k tomu na krku zavislaka,ktereho vlastne nakonec vůbec nezajímáš ty ani deti?
Ja to hraju taky a i s přítelem... je to hold zábava, sice to zni blbě, ale nechceš to zkusit taky? Mamky na MD to běžně hraji taky, ono když jezdiš 2hodiny s kočárkem a neviš čím se zabavit tak je to idealni volba 😉 Každopadne chapu ze jsi nastvana, mel by to trochu omezit, my to hrajem opravdu jen na procházce 😉
@kachnicky Ahoj, ze začátku jsem to s ním hrála.Jenže on mi pak dával kázání že to dělám špatně atd.Navíc jsem si uvědomila že ho v tom podporuju tak jsem to vymazala.My když jdem se projít s malou tak on čumí celou dobu do mobilu a my jsme vzduch.Ráda bych aby jsme se věnovali dětem venku a ne stupidní hře.😒
@dendakozlova Jj ja chápu že se ti to nelíbí o tom žádná, ale zase to vem z te druhe stránky, on si plní dětský sen, jen teda trochu vic než je zdrávo... Zkus mu alespoň vysvětlit, aby na to nekoukal doma, stejně z toho nic nevykouka a na youtube jsou jen kokotiny... Jinak jednu vyhodu to.mit bude a to ze az budete mit.mimco bude chodit dobrovolně ven s.kočárkem... Mame tu taky typka kolem 35let co maji mimco a oba hraji a on věčně s mimčem venku 😉😉😉
@lusynkova Děkuji 🙏
@dendakozlova no každopádně jestli mu nic nedojde ani po tom, co na nějakou dobu odejdeš, není asi pak co řešit...
@kachnicky a kdyby chlastal tak ho na podpořit a začít chlastat s ním? Sorry,ale závislost je závislost a závěru je jedno jestli to jsou pokemoni, automaty nebo alkohol. Ničí zo život celé rodiny.
@dendakozlova pokud je to opravdu tak jak píšes tak bych mu dala nůž na krk a poslala ho léčit. Jinak bych odešla, takhle bych žít nechtěla.
Je muž inteligentní člověk? Možná by se dalo zkusit "JÁ" stylem (=když někomu rekneš TY a nás kašleš, TY hraješ, se přijímá jako výčitka, formulace JÁ jsem smutná, trápí mně, prostě popis pocitu+když ty hraješ). Jestli by pro tebe nemohl zkusit test závislosti (na netu najdeš na alkohol, dosaď pokemony). Za odborníkem běž, i do manž.poradny - klidně sama, popsat, poradí. Držím palce.
Moc děkuji všem za podporu.Vážím si toho.Udělám vše co bude v mých silách.😘
Poradím ti trochu jinak. Zajdi si k terapeutovi především ty a řeš, proč si hledáš nevhodné partnery. Pracuj na sebevědomí a sebehodnocení. To je cesta ven.
A co se domluvit, ze oba "odevzdate" mobily a pojedete na výlet? Nebo ze stravite den bez jeho hrani? Jestli to nevydrží, mas pro něj "důkaz", ze opravdu není v pořádku a na to se da navazat, ze potřebuje pomoc...
@kajalka takže když ty zacnes byt alkoholicka, mel by jít tvůj partner na terapii, aby se dozvěděl, proč si vybral tebe = nevhodnou partnerku? 😅
@prostejina Chlápek se léčit nepůjde. Autorka ho bude na x-krát opouštět, bude se omlouvat, že děti ho milují, že už má za sebou nepovedený vztah, min. jeden a další nepovedený vztah je "společensky nepřijatelný". A bude jí to ničit mnohem víc, než teď. Cesta z toho je, aby jí terapeut dodal dostatek sebevědomí dokázat závislého opustit, pokud on nebude chtít podstoupit léčbu. A pomůže jí změnit scénář v hlavě, aby si jako dalšího partnera nevybrala podobnou katastrofu, ale zodpovědného muže, který se postará o ní a o děti.
@kajalka Chápu jak je to myšleno...
@dendakozlova To jsem ráda 🙂 Jde o tebe a děti, abyste to zvládly, ať se chlap rozhodne jakkoliv.
@prostejina fakt to tak ale je ;) Ja uz to na terapii resila, proc si vybiram urcite typy a dovoluji jim, co delaji... Hodne veci souviselo s mym nizkym sebevedomim.
@dendakozlova nic s nim nehraj, Jsem úplně alergická na matky, které hodí dítě na pískoviště, chytnou do ruky telefon a vůbec nesleduje svoje dítě. Cizí lidi si s nim pak plácají bábovičky a podávají šťávu.
Ahoj to je hnus, snaž se uklidnit já vím tohle slyšet nepořebuješ ale děti a ty jste na prvním místě. Já se rozvádím takže moc optimismu na chlapi nemám. Holt si musí vybrat ale to je čistě můj názor.
Ahoj, tak to je síla... Já žila s chlapem, co hrál onlinovky, ale ne až v takovém rozsahu. Nepomohlo prošení, přemlouvání, vyhrožování, nic.
Nezáviděníhodná situace... Já bych dala ultimáta (ač jsem jinak docela proti nim) a pokud by se nic nezměnilo, odešla bych od něj. Stejně - k čemu ti teď je? Nepomůže, nepohladí, finančně nezajistí...
Drž se!!!