Zdravím všetky matky/manželky a všetkých ostatných čo tu ste. Som šťastná ale na druhej strane, mám obavy že už čoskoro sa to môže zmeniť. Môj problém je že môj manžel je závislý na hazardných hrách (online stavkovanie na športové zápasy, takisto chodí pravidelne do kasína na ruletu, Blackjack, poker a samozrejme aj automaty). Sme spolu štvrtý rok, dva roky manželia,on má 28 ja 24. Je naozaj pozorný a milý, finančne zabezpečený(zatiaľ) ale fakt hráva za veľké peniaze a mesačne prehrá tisícky eur. Nechcem skončiť na ulici, preto pravidelne odkladám nám obom lebo on absolútne nevie hospodáriť s peniazmi. Každopádne nechce s tým prestať a neuvedomuje si že má vážny problém. Čo by ste robili na mojom mieste? Ja ho veľmi ľúbim a určite ho neopustím aj keby všetko prehral, ale nepáči sa mi že je to už v takomto štádiu. Niektoré dni je v kasíne aj 15 hodín, príde sa vyspať a rano ide zase... prosím rady, ja neviem ako to vyriešiť. Vďaka
Mam tu nejhorsi zkusenost s byvalym pritelem. Taky hral. Na zacatku vztahu uzasny, pozorny, inteligentni chlap, kteremu se v praci darilo. Padal do toho postupne, nenapadne. Sazky se zvysovaly, sliby porusovaly, aby mohl hrat, byl schopen udelat cokoli. Nastesti jsme nemeli deti a ja odesla vcas. Byla bych se utrapila. Nyni po par letech jsem stastne vdana a mam dve krasne deti. On ma dluhy a na krku trestni stihani za zproneveru (vzal penize z prace a prohral). Jinymi slovy - pokud se manzel nepujde lecit, muze to skoncit jenom spatne. Hodne spatne. To, ze ho “lubite”, je hezke, ale aspon si zuzte SJM, protoze jinak jde pulka dluhu za vami. Drzim palce, abyste jsi nenechala zkazit zivot.
hej veď práve toto, mám rovnaký názor ako vy, presne toho sa bojím..
Utéct dokud je čas.
Musi se jit lecit. Pokud ne, odejdi, nebo skoncis na ulici s nim. Zejmena pokud te napasne takova howadina, ze by sis ho vzala. Je to zavislost a zavisli lide koncivaji velmi spatne, pokud si odmitnou nechat pomoci.
@sudylichozrout Pise, ze su manzelia.
@meronym Jezis, vidis, jsem prekoukla. Tak o to by melo byt rozhodovani rychlejsi. Bud se pujde lecit, nebo rozvod.
Exekuce totiz pujdou i za tebou a je uplne jedno, ze si sporis bokem, abyste neskoncili na ulici. Jestli je zavisly gambler, pravdepodobnost, ze si zacne pujcovat u lichvaru, je opravdu vysoka. Prohrane tisice eur, to jsou prohrane vyplaty. Z ceho zijete?
Souhlasím s děvčaty, buď okamžitá léčba nebo rozvod. Jste manželé a všechny dluhy, co on naseká, půjdou i za tebou. A o to, co šetříš, nakonec stejně přijdeš. Lásky se nenajíš, v lásce si neusteleš, láska tě nezahřeje. Nečekej, jednej! Doufám, že ještě nejste rodiče.
Nechceš ho opustit... Hele, najdi teraputa, který je léčí. A promluv si s ním. Snad ti otevře oči. A pro začátek se rozveď, jinak se časem dostaneš do stejné prdele, jako on.
Mám to za sebou, 10 let jsem ho zachraňovala, nedokázala ho opustit... Oči mi otevřelo až to, kdy byl ochotný prohrát nám byt a do toho jsme se snažili o druhé dítě. Jinak my spolu dítě máme a to mi dalo sílu ho opustit. Svůj život si můžu kurvit, tím že jsem s ním. Ale měla jsem zodpovědnost za syna. Muž by mu život zničil. Bylo na mě, zda se připojím. Naštěstí jsem ho opustila.
Ahoj, na škole jsem se tímto tématem zabirala. Psala jsem na něj 60 stránkovou práci. Zároveň mám zkušenost z rodiny, i od přátel. Obávám se, že mu bohužel momentálně nepomůžeš. Dokud si on sám neuvědomí, že má problém, nevyřešíš vůbec nic. Ono gambleri jinak uvažuji. Jsou v "euforii". Vsadí si například 500,-. Ty prohrají, tak vhodí dalších 500,- s tím, že vyhrají i ty předchozí prohrané peníze. A když už se náhodou stane, že jim začne sypat, tak stejně vesměs všechno opět prohrají. Zatím zvládáš odkládat... Ale může přijít doba, kdy se ti začnou ztrácet z domu věci/peníze. Nebo doba, kdy jej budeš 2 dny v kuse hledat po hernách. Základ je, aby sám přišel, "bouchnul do stolu" a řekl - mám problém a chci jej řešit. Momentálně jakékoliv promlouvani do duše, apod., je zbytečné. Akorát jej vytocis, a půjde se uklidnit zase do herny. Jako u každé závislosti, potřebuje spadnout na dno. To je možná jediné řešení, které by mu mohlo pomoct. Pozor taky na to, aby se nezačal zadluzovat a nestáhl té do toho s tebou. Nevím, zda máte dítě. Možná by mu pomohlo se vzpamatovat to, že třeba na čas odejdes/odejdete. Každopádně přeji pevné nervy.