Ahoj, mám 3 děti (15,12 a 3 roky). U toho tříletého jsem celou dobu pracovala- z domu první rok a potom i v kanclu - no prostě jsem makala s dítětem za krkem a krom toho zajišťuji chod domácnosti, školku nejmladší a kočíruju puberťáky. Takže prostě každodenní kolotoč - no spíš blázinec. Manžel má koníčka - fotbal - bohužel ne v místě bydliště - takže dojíždí na tréninky a zápasy. Vypadá to následovně - 2x v týdnu jede na trenál - což je 1 h cesta+1,5 h trenál+1h cesta zpět - takže 2x týdne ve všední den je v práci a zbytek dne 4 hodiny na fotbale a potom vždy k tomu jeden den o víkendu zápas - což obnáší 6 hodin mimo. Takže naplánovat si víkend rodinný je nemožné. Toto je mimo 2 měsíců v roce stáel - 3 dny v týdnu je mimo a věnuje se koníčku. Zbylé všení dny je v práci tak cca do 18 h. Můžu tu řict, že mě to totálně vytáčí, což je mu tak nějak jedno...říkám mu, ať si jde 2x týdně zahrát tenis nebo cokoliv jiného v místě bydliště, tak jak já chodín cvičit, kdy i s cestou jsem doma za 2 hodky, ale on ne...takže jsem s dětmi sama a dost vyšťavená...a to by si představoval ještě jedno dítě 🙂.Mám se zbláznit a nebo ho přetáhnout pánví po hlavě? 😀 Máte podobnou zkušenost?
No my deti jeste nemame ale popravde si to nedokazu moc predstavit jak to budu zvladat ze muj hraje v dechovce.i ted mi to dost vadi.mamka rika ze at mu jeho konicek nezakazuju ze by byl jen nestastny tak sem ji rekla aha takze to ze ja sem nestastna ze je furt pryc tak to je v poradku.potom mamka rika ze at to beru aspon tak ze tim donese i penize naproti brachovi ktery hodne sportuje a penize do toho naopak vrazi.ale jelukoz hypoteku nemame tak bych mela chlapa radsi doma nez penize navic.le je to tezky kdyz muj je temer kazdy vikend(nekdy i pa az ne) pryc a do toho i tak min jednou do mesice behem tydne.takze sem hodne zvedava jak to bude az bude dite
@michalusenka no to je to-jak pises-kdyby to nedelal byl by nestastny,takze to dela a jsem nestastna ja... Krom tohov tom nevidi problem,protoze ja to vsechno zvladam sama,takze co... Ja mu stale rikam,ze kdybych sedela doma jen na MD a on nas zivil,je jina situace,nez kdyz se staram o deti a jeste vydelavam,ze proste potrebuji vic pomoct a domacnost rozdelit mezi oba....a to nemluvim o pocitu samoty,ktera ve me je...
A ty se mas,zda se,take na co tesit 🙂
@mariti 2 deti jsou z prvniho manzelstvi...,no ale i tak-i kdybychom meli jedno dite...me to proste taky pripada moc. On mi rekne-ja jsem 3 dny v tydnu pryc,tak ty si udelej program na jine 3 dny...kdyz se ho ptam,kdyjako budeme vsichni spolu,tak ndokaze odpovedet. Uz jsem si rikala,ze fakt na ty 3 dny budu v tahu,aby videl jake to je,ale pripada mi to pritazene za vlasy...asi pouziju tu panev po hlave 🙂
Vzhledem k tvému věku, počítám, že manželovi je podobně, fotbal už dlouho hrát nebude pak si sebe užijete ještě ažaž...to ho možná tou pánví vezmeš po hlavě jak ti poleze na nervy.. 😀
Ano. Fotbal, rugby, florbal, kolo, ryby...3x je minimum, spis 4x týdne..po tréninku a zápasech pivko, takže rozhodne ne 3-4h. Zvykla jsem si.
@lv hruuuza 🙂,jsem uz stara nepoddajna repa na zvykani. A to ti to vubec nevadi? Ja mela zkusenost minulou,ze jsme kazdy nakonec jeli po sve lajne a organizovali si svoje veci a pak se rozveli. V klidu,ale rozvedli,a to nechci.
Jinak my nyni se snazime vysetrit si chvilku i na spolecne aktivity,to nemuzu rict,ze ne. Jen mi pripada neumerny ten jeho relax 3xtydne a ja jsem uhonena.
unás to není lepší. Manžel dělá na 3 směny. Když má odpoledne volno tak mizí na ryby. Přes víkendy dělá rozhodčího na hasičkých soutěžích. Dětské soutěže začínají v březnu a jsou každý týden. V květnu začínají hasičské soutěže dospělých. Takže je každý víkend v tahu někdy i v sobotu, ale většinou v neděli. Máme 3 děti (7let, 3 roky a 5měsíců.) Abychom byli aspoň trochu přes víkendy spolu tak jezdíme na soutěže s ním. Děti už se taky zapojili do soutěžení a mě manžel přemlouvá abch si udělala zkoušky na rozhodčího. Do toho je ve výboru hasičské mládeže a ještě kandiduje do okresního výboru hasičů. Bohužel jsem s tím musela smířit. Jsme spolu 5 let a už tohle všechno dělala než jsem spolu začali žít. ( nejstarší dítě mám z přechozího manželství). Někdy jde v sobotu večer na pivko. 🙂
Mam taky fotbalistu a dve male deti. Stve me, kolik to zabira casu, obcas i neco utrousim, ale proste to tak bude,dokud tam nejak doleze. Jakmile zavola fotbal, jdeme stranou. Vadi mi to v posl dobe hlavne proto, ze ma casove narocnou praci, take jsem s detma fakt porad.
Manželovi nezabírá tolik času fotbal, ale kombinace fotbal, sauna, fotbálek s kamarády. O víkendu to samé, jedno odpoledne zabité fotbalovým zápasem. V zimě chodívá na hokej. Zčásti jsem to pořešila tak, že jsem si začla plánovat kina, nákupy, návštěvy kamarádek bez dětí ve stejné časové dotaci, jakou má pro sebe on. Takže zrušil aspoň tréninky a snaží se mi částečně vyjít vstříc s plánováním sauny.
@emisekkk někdy vadí, remcam, rypu..ale takového jsem si ho brala, věděla jsem, ze sport je jeho droga, ze se ho nevzdá /v podstatě jeden z důvodu jeho rozvodu s 1.ženou/, taky se vrací nabitý, uvolněný, milý...když nemůže /jak už to tu je napsáno, dojde tam i s horečkou, zlomenou nohou a hlavou v podpaždí/, je protivnej jak...takže to beru jak to je, a měnit se to moc nesnazim.
@emisekkk Pánvi po hlavě!!!
Ne, žertuju, to by ty dětičky neměly už vůbec nikoho. Já taky remcám a to ještě nemám malou doma. Přítel odjíždí do práce ráno v 7,30 a vrací se kolem 17,30. Teď před Vánoci tam byl i do 19h, protože dělá vedoucího v obchodě, takže i když měli krám prázdný, musel tam s prodavači být. Dalo se to snést, protože jsem dojízděla každý den za malou do Motola, kde jsem byla do 17h, a pak jsem jela za ním a tu hoďku a půl jsem tam na něj počkala. Jezdí autem (nejsme přímo z Prahy), tak abych nejela domů zbytečně busem. Ale už teď se mi zvedá tlak, když pomyslím na příští Vánoce. Budou Dominky první a představa, že ji je budu chystat sama, protože tatínek poslední 14 dnů před Vánocemi bude nonstop v práci, mi zvedá i adrenalin. Takže jestli přijdeš na to, jak to tomu chlapovi vysvětlit, že takhle to teda nefunguje, dej mi vědět... 🙂
@emisekkk ja bych mu to nezakazovala, hlavne jestli ten konicek mel predtim nez jste se seznamili.
muj tatka hraje sachy, coz je kazdou sobotu na 6-9 hodin pryc .. a pak v tydnu sem tam vecer si doma vytahne sachovnici a hraje korespondecni.
Mama je na nej od zacatku za ty nedele strasne nastvana (uz asi 35 let) a dela musceny .. ale sachy je nejvetsi a celozivotni konicek myho taty a bez nich by se unudil .. Kdyz jsem byla jeste na zakladce/stredni, tak jsem hrala zavodne, a to byly treba cele tydny pryc z domu na turnajich, to mama nevydychavala vubec
já teda nevím, ale 2x týdně vám přijde moc??? snad má právo na život i mimo roli manžela a otce...zvlášť, když jde o sport ( nebo by bylo lepší, kdyby seděl s pivem u televize? 😲 ) no a na zápas ho snad můžete doprovodit a zafandit mu
no a nejlepsi, ze kdyz uz neco naplanujem, kdyz ma vyjimecne volno, tak mu tam skoci neplanovatelna zkouska, hrati nebo nahravani do TV! navic jeste posiluje temer kazdy den, ale to doufam aspon skonci, az bude mimi! i svagrova se mi divila, ze jdu do vztahu s muzikantem, ale clovek je na zacatku zamilovany a nevi, co to obnasi........jo a ja mam pres leto v praci i vikendy (stridame se 3), takze to taky musim podle nej planovat, abych byla v praci kdyz on hraje........no me i vadi to, ze porad jen ja musim byt tolerantni, ja se musim prizpusobovat, ja musim byt potichu 🤐
@emisekkk U nás ještě horší, m hraje jako poloprofík, nedávno to byly 4x týdně tréninky po práci, vracel se až po naší večeři, když jsem ukládala děti. o víkendu zápas, takže minimálně půlden v čudu, někdy i celý. Ale zase za to nosil peníze. Pak hrál jednu dobu v Rakousku, to byl o víkendu pryč celý den, vracel se v noci. Teď s věkem omezuje fotbal, ale zase přibývá jiných sportovních aktivit - badminton, sálovka apod. Taky mě to štve, měla jsem doma uřvaný mimino, byla jsem na prášky a on se doma po práci vytočil a přijel až večer. Ale pak si řeknu, že takovýho jsem si ho vzala, těžko jsem mohla čekat, že najednou se všeho vzdá a bude sedět doma. A když třeba vidím svoje spolužáky, kteří vysedávají na pivu, mají minálně 10 kg nadváhu, tak s tím sportem to ještě člověk vyhrál 🙂
Tohle je těžký no, zase lepší než mít nějakého domácího pecivála, který tě za pár let bude akorát štvát jak se válí na gauči a nemění si ponožky 🙂 Manžel je taky dost akční a když je déle doma s námi připadá mi jak lev v kleci. Nechci mu nic zakazovat, chci aby byl spokojený a veselý, spíš se mu snažím vysvětlit, že ty děti fakt rostou neuvěřitelnou rychlostí a aby jednou nelitoval, že s nimi netrávil víc času. Vždyť to vidíš všude kolem, chlapi ve 30-ti honí kariéru, koníčky, kamarády a pak v 50-ti zjistí, že jim dětství dětí proteklo mezi prsty. A taky jsou často mnohem lepší otcové, když si pořídí mimino na stará kolena, protože už chápou, co je opravdu důležité. Myslím, že v tvém případě je hlavní, jestli ty na úkor jeho zábavy nezanedbáváš sebe, jestli taky můžeš mít svůj život a svoje koníčky.
holky, se jen tak optám, to že váš chlap je takto hodně pryč jste nevěděly, než jste se vzali či si pořídili děti? Předpokládám, že ano 🙂 Chlapi se moc nezmění s příchodem dětí, berou to jinak... Ono nejde čekat, že najednou bude sedět doma... pokud měl tyto koníčky i předtím...
Já předem věděla do čeho jdu, že nemám chlapa, co bude doma...
Přítel jezdí do práce kolem 6 ráno, někdy i spíš, záleží to ale na něm... Domů se vrací mezi 18-19 hodin. Každé pondělí jezdí cca hodinu na tenis po práci, vrací se asi o půl 10 večer. V neděli má tenis dopoledne. K tomu často po práci má nějaká jednání, takže třeba přijede domů o něco spíš, nají se, co mu připravím 😀 otočí a maže pryč.
Ale tohle fungovalo i než byla malá, neviděla jsem v tom problém... Prostě jsem si našla chlapa, co pracuje na vysoké pozici, tak nemohu čekat, že bude doma ve 3 odpoledne 🙂
Co se týče dovolené, tam jedině s mobilem v ruce 😀 v podstatě tam pracuje, telefonuje a řídí firmu ... to že někam jedeme, se dozvím někdy odpoledne, musím vše nachystat a v noci vyrážíme, jedině autem. Takže dovča někde dál hezky letadlem nepřipadá v úvahu...
Můj muž má konička zároveň jako práci, takže v práci 13 hodin denně a o víkendech samozřejmě si jde zařádit. 🙂 Ale neberu mu to. Prcka sice budeme mít až teď, ale i předtím jsem to řešila tak, že pokud jsem s ním chtěla být, šla jsem s ním. Koneckonců i mě ten jeho koníček baví, jen ne až tak moc. Ale vyskytují se tam bezva lidi, se kterýma si vždy ráda sednu. Takže po tréninku většinou skáknem s mužem na večeři. Pro nás oba je to pěkně prožitý večer. A po šestinedělí to hodlám dělat obdobně. Prostě mu dám sebe a dítě do auta a pojedeme s ním. Nehodlám sedět doma jen proto, že můj muž někde lítá. Já sama koníčky nemám, ráda cvičím, ale to můžu doma, když už jsme si zřídili posilovnu. Tak nevím, možná, když už máte tak velké děti, tak ty starší klidně nechte doma, to určitě zvládnou sami, tříletého prcka nabalte a jeďte se s mužem na trénink podívat. Jistě bude rád. A třeba vám to pak i oplatí... chlapi jsou děsně ješitní a když jim dá člověk ZASE najevo, že s ním chce být, tak se dějí zázraky 🙂
Spíš se zamysli nad tím, co by dělal, kdyby neměl ten fotbal. Jestli by byl s vámi a trávil čas nějak smysluplně, nebo by jak někdo psal "koukal na telku". Můj manžel potřebuje pořád něco dělat, jakmile nemám plán "něco vytvořit", tak se doma hrozně nudí a je děsně protivnej. Nemyslím to zle, ale pořád bloumá a přemýšlí co by jako vymyslel. Děti ven jen tak nevezme, ale spíš vymýšlí nějakou aktivitu i pro všechny - i pro mě 😀. Takže u nás zlatě, když má do čeho píchnout - ve všední den jezdí k šestý hodině, chvíli si s holkama pohraje a pak na hodinku dvě mizí. A když má dovolenou, jsem radši když si jde na chvíli za prací než když mě stojí za zády...
@tak2014 neni to2x tydne,ale 3x tydne a to ne na 2 hodinky,ale na cele odpoledne. Mne to pripada dost! Zvlast,kdyz pak jeste prijde s koncertem ci pivkem v jine dny. Ja chodim do prace stejne jako on (a to jsem s malou delala uz 4 tydny po porodul) a potom deti,domacnost, skolka,skola. Nechapu,proc je to tak,ze zenska slevi a spousty veci automaticky omezi kvuli rodine,ale chlap ten ne. Teda chapu to,zenska toho ma proste na bedrech daleko vic,takze aby to zvladla,je to na ukor jejich aktivit. Emancipace je v mnoha smerech na h.vno 😀. Nerikam,ze musi sedet doma,to vubec ne,ale primerene aktivity.
Já osobně sportuji, 1x týdně trenink, 1x týdně zápas. Manžel 3x týdně posilka a vozím ještě malýho 2x týdně na trénink, staráme se o děti společně, staráme se o dům společně, prostě jsme ve všem propojení. Myslím, že podstatné je, že se vzájemně podporujeme, gro jsou děti a zvládneme užít i sebe. Mně stačí, že si spolu večer sednem, dáme kafé pak večeři, uložíme děti, pak chvíli sami pro sebe. Co víc chtít? Mít ho za zadkem od 3 odpoledne do 10 do večera denně? Neblázni....!
@meggi10 ale ja ho nechci mit za zadkem kazdy den odpoledne,ani mu nebranim sportovat,to vubec ne. Je to tezke 3 deti jsou 3 deti a aby byla domacnost a deti na me,protoze muz ma treninky a pak si naddelava v praci hodiny,protoze odjel drive na trenink se mi proste nelibi. Tak jak ja pomaham s rodinnym vydelkem,a to podotykam a zduraznuji,ze jsem nesedela doma na zadku na MD,tak ocekavam pomoc i od nej zase v domacnosti. Na coz nema prostor kvuli fotbalu.
Jeste chci zduraznit,ze si nemyslim,ze je neco spatneho se venovat jen detem na MD-to vubec ne!!!! Je to kazdeho vec,co zvoli. Abychom se tu nedostaly do nejake diskuze o MD vs.prace. Ale pokud je zena na MD a muz zajistuje rodinu,tak pak je i jina situace s usporadanim povinnosti.
@barinkas já si nestěžuji že je manžel pořád někde v tahu. Co dělá jsem veděla i před svatbou. Na hasičskou soutěž jezdíme s ním, na ryby občas taky nebo si vezme syna sebou. Ještě ho baví turistika a horolezectví. turistika nás baví celou rodinu. Jednou za rok si manžel vyjede na hory s partou a je spokojený. On na oplátku se naučil loni lyžovat kvůli mě a dětem. Tak jsem ty jeho koníčky zkloubili a je nám fajn. 🙂
Tak to už mi přijde fakt moc. Proč si tedy děti pořizoval, když se jim a rodině vlastně nechce věnovat? My to teda doma taky řešíme, manžel si stěžuje, že má málo času na své koníčky (má ho samozřejmě mnohem víc než já), ale tohle by mu teda neprošlo. Můj názor je, že by to mělo být v rovnováze: práce výdělečná-rodinné povinnosti-koníčky, a to pro oba. Musím říct, že můj muž je opravdu pracovitý a hodně pro rodinu, ikdyž samozřejmě taky potřebuje čas s chlapama a nemít pocit, že je pořád držený doma nebo "pod pantoflem". Mě to normální nepřijde a snažila bych se to nějak řešit. Tak držím palce!