Dobrý den,
poprosím o názor…opustila jsem s dcerou, a našla si nového přítele. Manžel mě skoro celé manželství podváděl, nejhorší to bylo s nejlepší kamarádkou, z toho jsem si odnesla hodně těžké trauma, a křivdu….ale i s dalšími známými ženami z našeho okolí. Nicméně to bylo i o dalších jeho činech, jako systematicke pomlouvani me osoby… buzerace, šikana z jeho strany, posléze i fyzické napadeni.
Moje rodina se k tomu postavila tak, ze on jim nikdy nic neudělal, a vlastně ho mají rádi (všechno neví, ale o te nej kamarádce ano). Jeho rodina na me pohlíží skrz prsty, ze jsem si našla nového přítele, přitom i oni ví… alespoň částečně, co se dělo … nejvíc me mrzí, ze se me moje rodina jakoby nezastane… dcera měla představení, a rodiče měli největší potřebu se o přestávce a po představení bavit místo se mnou a přítelem s tchanovci i s ex 😞 teď jsem se od ex dozvěděla, ze chce vzít o víkendu dceru k moji babičce, ke které sám nikdy nejezdil … vždy jen se mnou…. Jako proč, já si ji tam snad vezmu sama. A už tam na kafe byl i s mým otcem, a nikdo z nich mi to ani neřekl…Nechápu ty hry? Nebo mu jde, aby fakt vypadal jako ten “dobrý, hodný”? A co moje rodina … jak se k tomu postavit?
Hele tohle mu nemůžeš zakázat ani tvé rodině aby se s ním bavila.bud ráda že se tvůj život s novým přítelem obrátil k dobrému a ukaž to všem .
Chápu.. Tebe... Je ne.
Já mám 2 obdobné zkušenosti.
Můj ex manžel a kterým mám 2 děti, v manželství jsme byli 13 let. Nadělal dluhy, půjčil si i drze u mojí mámy a neřekl mi to ani jeden. Rozvod, od něj fyzické napadení - poprvé, ale už po rozvodu, protože jsem ho blbka nechala u sebe bydlet a on přišel ožraly a chtěl mě znásilnit.
Poté zjištěny též nevěry, ale on sám mě hlídal jako pes. Pro neplacení alimentů vězení a i v té době si moje máma myslela, že vyleze a vrátíme se k sobě...
Odpustila bych dost, ale napadení vlastního dítěte ne!
Nevrátila jsem se k němu, on opět neplatí... Děti nevida, nemá zájem.
Vztah 5 lety (před 6 lety). Kluk o 10 let mladší, jednodušší, protože měl v dětství úraz a zanechalo to stopy i přes to všechno jsem ho milovala...
Zemřel nám syn. Neustál to. Že si psal s dívkami a ženami (měl rád starší), to jsem věděla. Poté provalena nevěra. Důkazy a on pak nechal mě a i přes to všechno na mne jeho rodina kouká skrz prsty, protože já mám nový vztah, miminko. On řekl, že už děti nechce, furt se lituje. Vypráví, jak jsem ho podváděla... Já ho milovala, on podváděl mě.
To je těžké, já bych si třeba promluvila s mámou a řekla jí o ex úplně všechno a pak bych jí řekla, že je na ní, jestli se s ním chce bavit. No možná bude reakce tvojí mámy taková, že to popře a řekne, že sis to vymyslela. Tak by se ve mě vůči ní něco zlomilo.
Přijde mi, že se chce vetřít do přízně vašich a manipulovat s nimi. No hodně sil holka, ex může zkusit nějakou prasárnu.
Doufám, že jsi měla teď víc štěstí na přítele. Soustřeď se na sebe, svůj rozvoj, svého partnera a dceru.
Velmi šikovný manipulator. Bran se, ale ne sebelítostí. Řekni své rodině, ze jeho chování je účelové. At si srovnaji činy. Tvé a jeho.
A pokud on Ti bude nenápadně vtloukat klíny "proč by jako nemohl to a to", narovinu mu řekni, ze Ti připadá, že chce tvoji rodinu zmanipulovat a že si nepřejes, aby se k nim tak choval (viz navsteva babi). Ideálně bych ho k nim nepoustela moc blízko. Musíš se svoji rodinou mluvit. A to bez obalu. Jinak je klidně pretahne a otočí proti Tobe.
Někdy je velmi těžké se domoct zastání u svojí rodiny, protože třeba ne všichni členové fungují standardně. Píšeš velmi málo, takže těžko soudit, ale jen mě tak napadlo, že pokud matka neuznává tvou bolest a měla potřebu se kamarádit s rodinou ex, tak je otázka jaká je tvá matka. Možná by stálo za to přečíst si knížku od Karyl McBride Budu vůbec někdy dost dobrá.
@katty1987
Manipulator a mozna i narcis.
@rotkapchen
100% souhlasim
@odula
a taky bych jim dala precist neco o narcismu,vetsina lidi ma o tehle poruse naprosto mylnou predstavu,berou narcise jako neskodneho cloveka,ktery se sam v sobe vzhlizi
I matka může být narcistická, nikdy neuzná dceřinou bolest, půjde jí jenom o sebe, image před okolím a otec bude ve vleku matky.
@levandule_k
i to je moznost
Může za tím být prostě jen to, že si jako lidi sedli a nic si neudělali a nic víc a to co bylo mezi vámi dvěma je pro ostatní vyřešené tím že jste se rozešli. A jeho Tvoje rodina vida málo, s Tebou se může bavit kdykoli. Může to být nevinné a neškodné. Nebo nemusí, může se on vtirat do jejich přízně a pomlouvat Tě a tak. Těžko říct takhle z komentáře, na to je potřeba znát hlavně ty "nepodstatné" drobnosti co jsou pod povrchem 😉
Což je podle mě třeba i to, že mi připadá, že maminka nikdy neuznala (aspoň ne nahlas) oprávněnost Tvych pocitů k němu - kdyby to udělala, tak by pak podle mě přece pak už nevadilo, že se vídají. Nebo vadilo?
Ale moji rodiče se oba hodně baví s mamkou tátovy bývalé, je to fajn paní, která má svoje vrtochy (takže dcera se s ní nebaví a popravdě nedivím se) ale moji rodiče nejsou její děti tak je to nedokáže tak rozhodit a umí to s ní, takže tam jezdí a mají ji rádi. A stará paní má ráda je a na mého tátu nedá dopustit. Jestli někdo z nich promlouvá tu její dceru, vždycky je to stará paní, můj táta třeba řekne svůj pohled, ale nikdy svoji bývalou nepomlouvá (a vždycky když na to přijde řeč jen věcně a férově říká, že nemá důkaz že ho podváděla ale odešel od ní protože se chovala podivně a jemu v tom nebylo dobře a měl podezření.) ani se jí většinou nezastává, ale kdy se paní moc rozohní, spíš ji mírní a dá se říct, že se té své bývalé i skoro zastane (ale spíš nepodporuje a myslí si svoje). Takže jak říkám, může to být i naprosto nevinné. (ale stejně to ovlivňuje ostatní víc, než si oni uvědomují - třeba kdyby se stara paní se svou dcerou bavila, ovlivnilo by ji to. Buď dobře, nebo špatně).
@katty1987 vykašlat se na to a žít si svůj život.