Ahoj, prosím potřebují nestranný názor. Manžel má od zaměstnavatele po urcitych odpracovaných letech nárok na ozdravný pobyt v lázních na 14 dní. Není to ze zdravotních, léčebných důvodu, spíš jako regenerace. Měl by jet za rok, v té době budou našim dětem 4 a 2 roky. A mě štve, že on mi řekne, že za rok jede na 14 dní do lázní a ja bych měla zůstat sama doma s dětmi. Tak jsem mu navrhla, že bysme si mohli pobyt za mě a za děti doplatit, jen ubytování a jídlo, a jeli bysme vsichni spolu. A to se mu nelíbí, že takhle to nechodí, že ostatní kolegové taky jezdí sami. Jako přeju mu odpočinek, ale prijde mi nefér, že on bude mít čtrnáctidenní "dovolenou" a já se budu doma sama starat o vše. Vadilo by vám to taky nebo jsem tak hrozná nepřející manželka?
Pokud by jeli všichni kolegové bez rodin,tak bych určitě nejela. Pokud s rodinami, chtěla bych, abychom jeli všichni.
Nicméně. Za rok to je dlouhá doba, všechno může být jinak, takže se tím netrap. 🙂
Nechala bych ho jet/nevadilo
Jako asi by mi to nevadilo, i když chápu, že 14 dní na vše sama je docela dlouho. Nešel by u vás kompromis týden s vámi, týden sám???
Ja jsem asi divná, ale ne by to nevadilo. Sice přes den bych byla s dětma, ale po večerech bych měla čas jen sama pro sebe a to mám opravdu ráda 🤔😌
nechala bych ho jet. Také jezdím na firemní hory a firemní vodu (každý rok vždy 2x prodloužený víkend) a nikdo tam netaháme rodinné příslušníky. Můj muž byl tedy 14 dní v kuse tak maximálně nonstop v práci, ale po večerech tam má taky klídek a pohodu, zatímco já jsem byla doma s dětma.
Chápu ho, taky bych na jeho místě nechtěla, aby se mnou jel zbytek rodiny. Je to jeho benefit z práce. Navíc kdo ví, co bude za rok.
Aha, voják či policista... Jeden můj příbuzný taky jezdí. Sám, bez rodiny. Popravdě, taky by mě to štvalo, protože jsem neměla ani víkend bez rodiny za posledních 9 let, tak se do tebe dokážu vcítit. Ale oni asi fakt jezdí bez rodin, navíc termín si nejspíš nemůžou moc vybírat a je větší šance, že jim pobyt odklepnou v méně atraktivní termíny. Zkus se s tím smířit a vybrat si to od něj třeba jako dva prodloužené víkendy, kdy se bude o děti starat muž a ty si zařídíš akci s kamarádkami.
Je to od něj blbý, nechápu proč vás nechce sebou. Určitě by to šlo. Mému manželovi taky zaměstnavatel nabízí každý rok nějaký pobyt v lázních, ale nikdy nejel, nechce být bez nás. Nejezdil ani když jsme ještě dítě neměli.
@ito Jo babička by pohlídala, ale třeba na víkend. Ale mladší je ještě malý na hlídání, snad až bude větší.
Nechala bych ho s klidem jet s tim, ze ty si taky zaridis dovolenou a hlidat bude manzel 🙂 (pár vikendu s nimi v tomhle věku určitě da)
@codal Zkusím to nadhodit.
@korin Je hasič. Přesně no, já taky ještě neměla jediný den volna a v dohledné době mít ani nebudu,.mladší je ještě malinký na hlídání. A to mě štve, že já prostě musím fungovat a ty děti obstarat a on nemusí nic řešit a prostě si odjede.
@felixfelicis To jsem mu taky navrhla, moc se netvářil.
At jede. A vybrala bych si termin, kdy pojedu ja bez nej a bez deti 😉
Tak to potom ne-e. Mně vůbec nepřijde divný, že si chce odpočinout i ze chce volno od rodiny, když už na to má nárok. Ale měl by ti taky vyjít vstříc zase on.
Chlap takhle jezdí každý rok. Poprvé jel, když malý měl dva roky a malá byla novorozeně. Nejezdí teda do lázní, ale za vzdálenou rodinou do Čech (jsme z MS kraje). Poprvé jsem zuřila. Že jak jako může jet, sám, někam vypnout, zatímco já budu doma blaznit s dvěmi dětmi a psem jako bonus. Jel na týden. A musím říct, že to byl snad nejlepší týden, co jsem si mohla přát 😅 dělala jsem si vše podle sebe (samozřejmě v rámci možností). Byla to svým způsobem dovolená i pro mě. A prospělo to nám oběma ;) od té doby jezdí každý rok, a už klidně i na 14 dní. Teď byl dokonce na měsíc v lázních, ale ze zdravotních důvodu. Já byla až protivná, když se vrátil domů 😅 Ono to fakt není ve finále tak hrozne, jak se zdá 🙂
Asi jsem také divná, ale nevadilo by mi to.. tedy lehce bych mu záviděla, 14 dní klidu, ale rozhodně bych mu to přála. Přítel byl pracovně na dva měsíce v Portugalsku, ve spojení jsme byli přes Skype a pohoda.. vzpomíná na to jako na jednu z nej dovolených, že si od nás krásně odpočinul 🙂) Já mít tu šanci, tak jedu taky.
Můj muž by bez nás nejel a mně by zase nevadilo kdyby jel . Nevidím důvod proč bych mu měla bránit?
Chápu, že rád využije takový pobyt, a ještě víc, že tebe to štve kvůli té nerovnováze 🙂 Zkus s ním o tom mluvit, že taky potřebuješ regeneraci, aby s tím do budoucna počítal. Osobně nevnímám dobu, kdy manžel odjede pryč, jako pohodičku. Před dvěma lety ode mě dostal k narozeninám "opušťák" na přechod hor (ten jsem mu taky "domluvila"). Pro mě to opravdu byla svým způsobem oběť, protože sama takový dlouhý čas pro sebe nemám a tehdy se nedalo počítat s nějakou pomocí od rodiny.
Asi jsem divna, mam doma 5 letou, rok a pul letou dceru a k tomu 6 tydenni miminko a kdyby mi to muj chlap rekl, hned bych mu to dovolila a byla rada ze si od nas odpocine po vsem, co pro nas dela.....
tchan tak tez jezdi kazdym rokem a je fakt, ze by s tchyni nejel... jede vzdy s kamarady z prace
.. jednou jsem jela s manzelem a s jednim ditetem do vinneho sklipku s jeho kolegy , kde pobyt a vse hradila firma i za nas a uz bych vice nejela😊,
Nevadilo, ať jede, jen aby počítal s tím, že až se vrátí jedu já😁😁
Nevadilo a nechala bych ho. Navic v rodině mame dost příslušníků policie a ti jezdí každý rok a taky bez rodin
Nikdy mi jeho dovolené nevadily a asi teď by mi to nevadilo. Jediné kdy jsem měla z jeho dovolené obavy bylo když chtěl jet na konci srpna na Island a ja měla nakonec září termín porodu, ale nakonec to o rok odložili.
Ale na samostatné dovolené jezdíme co se známe, samozřejmě jezdíme i spolu, ale část mame každý zvlášť a letos uz se těším až zase bude moct někam jet 😀 i když za ten rok uz jsem si docela zvykla.
Manžel by bez nás nikam nejel 🙂 Mně by to asi úplně nevadilo, i když bych s 3 dětma po už po týdnu sama byla dost mrtvá, protože mi doma neskutečně pomáhá. Ale on by prostě tak jako tak nikam nejel. Když měl jet na služební cestu do zahraničí, vždy zjišťoval, jak nás tam vzít s sebou. Naštěstí jeho firma počítá i s partnery a rodinami na většině akcí, tak vlastně jezdíme všude spolu. Naopak znám několik rodin, kde jezdívají oddeleně, ale je pravda, že v těch párech to úplně neklape, takže jsou asi i rádi, že jsou nějakou dobu jeden bez druhého :D
Nás by nejel a to z toho důvodu, že tolik dovolené ani pro rodinu nema. Nicméně kdybysme byli klasická rodina, s normálními týdny dovolené a dostal by tuto nabídku, tak bych ho klidne i přemluvila at jede a užije si to. Já bych si zas uzila svůj klid s dětma doma. Na oplatku bych ale pak jela já na nějaký welness víkend, ale s tím vím, že by problém neměl a naopak by mě ještě posílal. Partnerství není vězení, kdy jeden nebo druhý nemůže bez rodiny na krok
Vojak, že? Manžel to má taky tak.
Nevidím problém v tom, aby si odfrknul, je to jeho benefit za jeho práci. Předloni byl sám na celých 14dni.
Letos měl jet sám na týden a pak bysme za ním prijeli, ale díky corone to bylo zrušené.
Do určitého věku dětí to pro mě bylo nereálný, měli jsme tři malé a byl třeba problém je uspat. Tak od 3 let nejmladšího dítěte už vše zvládám a dovolila bych to. Na oplátku by měl zase vyjít vstříc on tobě. Jestli nechce, aby rodina byla vězení, nesmí být ani pro tebe.
To mi připomíná. Dělala jsem recepční, pan voják, také přijel na dovolenou od zaměstnavatele s tím, že dojel i se dvěmi dětmi a manželka (lékařka), že dojede až večer. Za rodinu si zaplatil zvlášť. A víte jak to dopadlo? Žena nedojela a nechala ho tam s dětmi, chudák, po týdnu chodil jak tělo bez duše, unavenej, naštvanej😀 třeba se Váš muž boji, že by taky mohl takto dopadnout.
Kdyz je to takto vyjmecne, tak bych si rekla, proc ne. Neslo by, aby deti pohlidali prarodice a ty by sis na tyden taky vyrazila nekam odpocinout?