Manžel bordelář. Nějaké rady, jako ho naučit uklízet?

14. led 2021

Ahoj holky. Je váš manžel taky bordelář? Ten můj je strašný, což je ještě o to horší, že já jsem zas na úklid puntičkář 😒 A už mě to štve, on si není schopný po sobě ani vyhodit pytel od tabáku, radši ho hodí do svého počítačového stolu 🤔 nějaké rady jak ho naučit uklízet? Jediné co jsem ho naučila, aby špinavé prádlo neházel k pračce, ale do pračky 😤

jsme
14. led 2021

Ehm, jako člověk z druhé strany. Tedy bordelář a chaotik. Myslím si že nenaučíš, když tak musí chtít sám 🙈. Můj muž je taky puntičkář a celkem se mnou trpí no 😅. Na svou obranu já zase nesnáším špínu takže čisto doma máme, ale to že mám oblečení na posteli, židli, sedačce a i v předsíni mě opravdu netrápí 🤣🙈🤷‍♀️

autor
14. led 2021

@jsme No to my máme taky čisto, i uklizeno. Ale když vlezu do jeho stolu, nestačím se divit. On má pocit že když něco není vidět, tak to asi neexistuje 🙄

meronym
14. led 2021

Tak mu nelezte do stolu.

autor
14. led 2021

@meronym Tak když mě například poprosí ať mu podám klíče od auta, tak tam vlézt musím 😄

nekiaxy
14. led 2021

Jeho stul, jeho binec. Nepatri ti to komentovat, ale myslet si muzes svy. Taky to tak mame😉 resim, jen kdyz jeho binec preleze na mou polovinu:D

konidana
14. led 2021

@nekiaxy přesně tak, snažím se svůj binec schovávat nebo aspoň udržovat v mým prostoru. Nic víc se s tím dělat nedá 😉

nekiaxy
14. led 2021

@konidana snaha se ceni😉 ale to clovek oceni vetsinou az po letech praxe:D

zelenaesmolda
14. led 2021

Nenaucis.To ho mela naucit matka.

editah222
14. led 2021

@zelenaesmolda nenauči😂. Ta moje na tom pracoval opravdu horlivě. 2 děti má pořádné po ni a já jsem bordelář, nevim po kom. Je to spis o povaze a přístupu k životu. Doma máme taky čistí, ale támhle odložena sklenička, támhle šala.... a vše moje.
Radu nemám, já jsem musela sama sebe překonat a donutit se pravidelně uklízet. Takže pondělí a čtvrtek vysávám a stiram, ve středu lestim koupelny a záchodky.... okna nějž v květnu a listopadu apod. Bez systému jsem vše nechávala na bratrech jindy a pak😂

nagojka
14. led 2021

@jsme sme na tom trochu podobne...ja sice nejsem bordelar ani chaotik,mam doma naklizeno navereno a vse jak ma byt...Ale muj chlap je taky neskutecnej puntickar...nasere ho kde jake smitko,kde jaky vlas...ja sem dost zapomenitliva obcas zapomenu neco koupit a to je pak neco...kort kdyz nekoupim neco co mi rekl treba uz dvakrat abych to koupila...rika mi ze sem jsem flegmatik a flink...nekdy spolu bojujeme sle stejne de milujeme a sme spolu uz 7let...ted cekame prvni mimi...to teprv zacne masi🙏😀😀😀🙈🙈🙈🤰🤰

bramarfi
14. led 2021

Není tvé dítě, nemáš ho to učit a jsem přesvědčená, že i kdybys učila sebevehementněji, stejně neuspěješ. Osobně se mi příčí peskovat a vychovávat dospělého člověka (a je jedno, jestli je chlap, nebo ženská). Asi spíš musíte najít zdravou míru, která je únosná pro oba. Stůl bych neřešila. Jeho stůl, jeho bordel, jeho věc.

autor
14. led 2021

@bramarfi No ale náš byt. Navíc my nejedeme na moje tvoje, ale naše 🙂

felixfelicis
14. led 2021

Jak zasahuje obsah "jeho" zasuvky do "vaseho" bytu?

bramarfi
14. led 2021

Dobře, takže šuplík je společný. Tím pádem odkážu k tomu, co jsem napsala – musíte najít míru, která je únosná pro oba. (BTW. to vážně nemá každý to svoje, kam si dává jen a pouze svoje věci? Skříňku, poličku, šuplík?)

zmrzlinka
14. led 2021

Moje tchýně je největší bordelář jakého jsem kdy potkala.A to jsem bydlela 4 roky v zahraničí v různých podnájmech a různými lidmi 😂😂😂
Manžel to má samozřejmě po ní.Naučila jsem ho už spoustu věcí 😉😂🤦Ale pořád to v sobě má a ví o tom a snaží se.Ja taky vím,že nemůžu po něm chtít zázraky.
Zkus si o tom s ním v klidu promluvit.Pro mne je důležitý ,že se snaží a snaží se vést k tomu i děti.

autor
14. led 2021

@felixfelicis Obsah nezasahuje do bytu ale do mých nervů 😄 já mám ráda všechno naklizeno, tzn.i v šuplíkách, skříních... Když vím že např. ve skříni není vše srovnané do komínků, jsem nesvá...

zmrzlinka
14. led 2021

Jo jinak jeden z důvodu proč k tchýni nechodíme je ten věčný bordel u nich.Byli jsme tam naposledy na jaře 2019 😂

autor
14. led 2021

@bramarfi Ale jo, ale s tím že všude máme možnost přístupu, on si v mém šuplíku zas půjčuje nabíječku...

felixfelicis
14. led 2021

No jo, ale tak to uz je tvuj problem, tudiz je treba pracovat primarne na sobe a ne na manzelovi 🙂 Kdyz si treba predstavim, ze manzel chyta nerva z toho, ze nemam v supliku srovnane kalhotky v kominku, tak to je to same v bledemodrem...neni to jeho vec 🙂

autor
14. led 2021

@zmrzlinka To já si s ním někdy promluvím, ale on si asi myslí, že to nakonec uklidím já 😄 on si už i zvykl, že když se nemůžu koukat na jeho skříň, že mu to vyhážu a srovnám do komínků. A on vždycky jen pak přijde "jéé, ty jsi mi to krásně uklidila, jsi zlato".

konidana
14. led 2021

pořiď si kýbl na nervy😅 časem si zvykneš 😉

autor
14. led 2021

@zmrzlinka 😆 moje tchýně má taky bordel, a všude všechno vystavený, neskutečný chaos a bordel.

lucca35
14. led 2021

Za mne se řeší úplná kravina. Můj chlap má svůj oč stůl,neřeším co v něm má za brajgl. Co jde vidět buď sklidíme na místo, nebo směru do šuplíku a když pak něco hledá, buď se chytí za nos a uklidí si to, nebo jeho boj. Že má prádlo po zemi, no tak to odkopu do koupelny, nebo mu řeknu ať to tam odkopne on,jinak že mu nevyperu co je všude jinde. Že má bordel v nářadí, já s ním nepracuju. Že má bordel ve svém autě, já jeho nejezdím. Proč bych si měla kazit den, že nemá ve skříni hromádky dle mých představ? Poskládané prádlo nechám na posteli a úklid si to jak a kam chceš. Já do jeho skříně neleží a když musím a něco spadne, hold to zvednu a dám kam se vleze,jinak neřeším. Čistý, voňavý a nažehlený je a co si sám zmrví svým bordelem, jeho boj. No ni 😉

autor
14. led 2021

@felixfelicis No jo, ale to by pak lidi mohli žít v pěkném bordelu. To je jako kdyby jeden chtěl psa, druhý ne. Je nutný kompromis. A v tomto se mi zdá lepší mít uklizeno než bordel. Aby to pak po něm nepochytila naše malá.

bramarfi
14. led 2021

I kdyby pochytila, stejně ji budeš milovat. Stejně jako manžela. Prostě někde nezmůžeš nic. Zkus to uhrát na kompromis. Plus jeho skříň, jeho zásuvky prostě vytěsnit a neřešit. Tím se ti uleví.

autor
14. led 2021

@lucca35 Tos mi připoměla, je divný že auto si vždycky hýčká, tam musí mít perfektně uklizeno.

michaela666
14. led 2021

Zkus to ignorovat, tohle ho nenaučíš. Můj manžel má svůj stůl, kde kdybych uklidila podle sebe, tak mě snad vezme lopatou. 😃 Hromada popsaných papírků, obalů od všeho možného, kde má poznámky,...Prostě jsou to jeho věci, má v tom svůj chaos a on se v tom vyzná. Jednou na začátku vztahu jsem mu tam uklidila a pak dalšího půl roku poslouchala co všechno nemůže najít.
Pokud se ten bordel drží na omezeném místě a nerozšiřuje se do celého bytu buď ráda.

felixfelicis
14. led 2021

Kompromis ano, ve spolecnych prostorach, ale ne v pracovnim stole nebo ve skrini. To se te proste netyka. Ja si treba do skrine schovavam darky, neumim si predstavit, ze by mi to nekdo vyhazel, protoze nevypada podle jeho predstav. Az bude vase holcicka vetsi, taky bude chtit urcite svoje soukromi a nebudes ji kontrolovat zasuvky (teda alespon pevne doufam, ze ne🙂 ).

jsme
14. led 2021

@nagojka tak to můj teda není až tak těžký puntičkář 🤣 nebo možná by byl ale ví že ve chvíli kdy by na mě vyjel kvůli vlasům, drobku apod. Tak bych ho hnala ať si to uklidí sám 🤣 je teda fakt že děti máme už dvě a tím se míra bordelu a úklidu opravdu změnila 😅🙈

jsme
14. led 2021

Manžel má taky oblečení ve skříni krásně srovnané v komínkách, já mám svou půlku v krásných koulích 🙈😅 představa že mi to vyhází a srovná jako to děláš ty, mě teď celkem vyděsila. Přišla bych si jako by mě maminka napravovala 😳🤦‍♀️