Manipuluje naše dítě přítelkyně mého ex?

13. dub 2024

Holky zlaté, omlouvám se za anonym. Musí to být. Jdu si pro názor.
Bude to román, pro lepší pochopení kontextu.

S bývalým jsme od sebe 2 roky, čtyřletou si střídáme. V důležitých věcech je to celkem vzorný otec. Vycházíme spolu dobře. Aspoň si to myslím. Když vidím někdy rozejité rodiče malých dětí, co si navzájem dělají, tak mi rozum stojí. Žádná zášt, nenávist, žárlivost nebo ješitnost či naschvály mezi námi absolutně nejsou. Přiznávám, že jsem mu zlomila srdce, ale oba víme, že bychom se trápili ve vztahu dál a nechtěli jsme, aby v tom dcerka musela žít. Prostě si dva dospělí uvědomili, že spolu nejsou šťastní i po bojích. Oba jsme šli v životě dál. S manželem čekáme holčičku. Bývalý také již bezmála 2 roky žije s přítelkyní. Nikdy jsem ji nepotkala, znám ji jen z fotek a z vyprávění od dcerky. Vždy jsem na ní měla názor takový, že to bude hodná holka, vzhledem mi přišla něžná a sympatická. Dle mého mínění, že by si ex nenašel zlou babu, jsem to považovala jako fajn partii a že má někoho, s kým mu bude dobře.
Ze začátku o ní dcera mluvila dobře. Inu… Začalo se ukazovat, že to zas tak moc hodná holka není. Začalo to tím, že malá chytala totální hysteráky, že k tátovi nechce a prostě nejde. Fakt to byly úzkostné stavy. Při zjišťování proč, mi dcera řekla, že je na ní “tatínkova kamarádka zlá a ošklivá”. Prý na ní řve a zakazuje jí sahat na cokoliv v bytě jejího otce. Slečna nepochází z místa našeho bydliště, nýbrž ze severu. Byla mi slíbena od ex náprava. Pak mi začala chodit domů a ukazovat mi prostředníčky, vyplazovat na mně jazyk a celkově začala být drzá. Opět, “naučila mě to tatínkova kamarádka”. Byly zde další dost znepokojující věci, např. že pokud jí nekupuju hračky, nejsem dobrá máma, či že dítě by mělo mít u matky první slovo… Dcera se pak chová první den, co od nich přijde, jak nevychovaný drzý spratek. pokaždé jsem řešila s ex, ale on má hlavu v prd.li ze zamilovanosti a údajně si naše dcera vymýšlí. Vždy jsme to ale řešili v klidu, bez hádek a nadávek, vždy se to nějak vyřešilo. Teď mi ale přetekla trpělivost. Přišla domů a začala vyhlašovat, že nechce žádný mimino, že ho musím dát pryč, protože si jí pak nebudu všímat, že jí bude mimino brát hračky a celkově že to mimino je zlé a ošklivé. Do té doby všude vykládala, že “maminka má miminko v bříšku”, chodila mi hladit břicho, líbala ho a sama si vytřídila hračky, které ségře dá. Jak jinak, “řekla mi to tátova kámoška”. Když jsem se ptala, nepřekvapilo ho to. Jeho máma se mi svěřila, že s ní má problém dost členů rodiny kvůli její povýšenosti - a to podotýkám, že já si info o jeho přítelkyni nezjišťuju. Jediné, co bylo pro mě důležité, je to, aby dcera nenesla následky toho, že oba rodiče mají svůj život.

lichozroutsudy
13. dub 2024

Osobně bych ti doporučovala tohle dceřino chování nahrát na telefon, a to včetně jejích průpovídek. A pak to v klidu ukázat bývalému s tím, že je prostě potřeba to řešit. Že chápeš jeho zamilovanost, ale že zároveň musíte oba chránit vaše společné dítě, které začíná chytat podivné móresy. Od ní.

autor
13. dub 2024

@lichozroutsudy Přesně, díky za podotknutí, nahrála jsem si jen včerejší výlev o nenarozeném sourozeni. Dokonce jsem mu to volala a poprosila malou, aby zopakovala, co zrovna řekla. Toto jsem mu mj. i říkala, že jde především o jeho dceru a že by měl už začít jednat.

martina1317
13. dub 2024

Ja bych nadrzo naprimo konfrontovala jeho aktualni partnerku, at si sama dokazes udelat obrazek, a vyrikala si to s ni…

lichozroutsudy
13. dub 2024

Jak na to reagoval?

95newmommy2020
13. dub 2024

K tomu miminku. Mám 4 letého jedináčka, ale už z doby co se narodil jsem si našla 3 kamarádky se kterými se vídáme stále. Všechny 3 maj už další miminka a když jdeme na návštěvu, tak ty miminka podle syna “zlobí, berou hračky, koušou hračky a berou mámy” a to mu nikdo nikdy neřekl. Jen sem si ty miminka občas pochovala a jemu to prostě vadí. Teď když se ho někdo ptá jestli chce miminko, tak říká že ne, že zloběj.
Tím chci říct, že tohle zrovna nemusí od nikoho mít, ale může ten dojem nabýt třeba z návštěv nebo ji to taky někdo mohl říct ve školce.

slecnami
13. dub 2024

Ahojky, to je fakt blbá situace...🤔 Co mě tak napadá, ony ty děti jsou chytré jak opice...nemůže to být takové to vynucování pozornosti..? Jakože si třeba s tou tátovou slečnou povídaly a ona řekla "až bude miminko na světě, tak se budete dělit o hračky a obě spát s mamkou v posteli"...a to malé dítko slyšelo "ježiš, vždyť mi sebere hračky a v noci mi bude krást maminku"...a pak doma řekne, že "tátova kámoška povídala", vidí u tebe větší reakci a v hlavě to blikne "aha, takže to mámu zvedne ze židle a víc si se mnou pak povídá"... Hele, možná jsem úplně vedle, ale fakt si to umím představit takhle nějak. Je mi totiž divné, jestli doteď byla ta slečna vlastně v pohodě, tak proč by najednou otočila... Nebo teda to může být i tak, že je děsná a jen to tvá dcerka teď umí lépe slovně vyjádřit, to je taky možnost, no... 🤔

autor
13. dub 2024

@95newmommy2020
@slecnami
Holky, díky. Ale takhle to fakt není. Chápu, co se tím snažíte říct, nejsem taková, že by se snažila vrhat stín na přítelkyni svého bývalého. Fakt nejsem ten typ, co je zhrzený a žárlí - ba naopak. Dcera do té doby věděla, co mimino obnáší. Mám malého synovce, pár měsíců. Dcera na něj reagovala dobře a nikdy neměla sklony k tomu vyvádět. Taky se jí věnuju víc, než dost, nemá proč si vynucovat pozornost. Slečna byla v pohodě ze začátku. Tzn. první tři měsíce +-. Poté se začaly projevovat ty hysteráky, že tam nejde protože tam je ona - snad si vážně nemyslíte, že by 3 letá dokázala mít takové hysteráky, když tátu milujea vždy se tam těšila. Nejsem toho názoru, že by si dcera vymýšlela a něco si přikreslovala. Vždy se ujišťuju. Ex po tomto říkal, že to bude řešit a zajistí, aby s tím “už” přestala - defacto přiznal, že to ona dělá. Ale taky tvrdil, že to slyšela ze školky, atd. Malé jsem se ptala několikrát a dost se ujišťovala. Než tohle řekla, dcera SAMA OD SEBE si vytřídila hračky do krabice, že to dá ségře. Dost s ní mluvim o tom, od skoro samého začátku těhotenství a ani jednou neprojevila za 7 měsíců, že by měla myšlenky, které měla dva dny zpět. To je trochu divné, ne?

autor
13. dub 2024

@lichozroutsudy nejdřív se nechoval vůbec překvapeně - není to první problém. Pak po důkazech začal, že je strašně v šoku. Poté, že to s ní vyřeší, aby už tyhle problémy přestala dělat. Pak otočil, že si malá vymýšlí. No a hodinu zpět na mně vyjel, že jsem hysterická kráva, která všechno přehání a nikdo nic takovýho malé neřekl a že se snažím dělat zle a používám k tomu malé dítě 😅

autor
13. dub 2024

Ještě takový malý dodatek: slečna děti nesnáší (takto doslova mi to bylo řečeno od ex-tchyně) a děti nikdy nechce. Zda prostě nemá prostě jiný názory a chová se tak, jak se chová aniž by měla zlý úmysl.

lichozroutsudy
14. dub 2024

Ono mu to cvakne, az to uvidi sam. Ted ma mozek v kalhotach.

dashyyy
15. dub 2024

nahrávej malou a posílej aby si vytáhl mozek z kalhot

lucie_1986
17. dub 2024

Ja bych se sesla s tvym ex i jeho slecnou a zkusila si vse vyrikat mezi sesti ocima

pampelina18
17. dub 2024

Měli jsme něco podobného, ale u nás to vyloženě dělal ex, naštěstí se podřezal a máme klid. Řekla bych, že paní je psychický narušený člověk. Protože normální člověk toto nedělá. Vše si nahraj a zajdi s tím na Ospod a podej žádost nebo spíš oznámení o špatné morální výchově. Nevím jestli máte střídačku nebo co, ale rozhodně mu ubrat péči. Protože se to bude stupňovat čím dál víc. My jsme měli zakročit taky hned a ne si říkat ono se to zlepší. Takže okamžitě jednej na Ospod, dále soudně očividně on to nebere z tvých úst a on sám bude dost zmanipulovaný od daně partnerky.