Mamka do všeho strká nos. Co si o tom myslíte?

10. srp 2024

Ahoj holky, mam takovy problem s mamkou. Do vseho se stara, do vseho strka nos.
Vadi mi nejvic, jak se snazi ziskat informace. Jde o to, ze muj manzel po letech v praci odesel kvuli novemu vedeni, byl navic i vyhorely, ale spis z toho fungovani tam. Ok, trvalo mu 3 mesice najit novou praci a tam mu neprodlouzili smlouvu ve zkusebni dobe. Takze ted je treti tyden doma. Vite jak, chlap, nezamestnany, citi se byt zbytecny, tak ted se trosku pereme s depresemi, snazim se mu byt oporou.

No a do toho moje mamka, asi nejak vycitila, ze je doma, protoze kdyz mi volala, tak zrovna byl manzel doma a slysela ho (treba smrknul nebo tak), tak se hned ptala jestli je doma, jestli ma dovolenou. A ted mi psala zpravu v zneni "ahoj, pry se Pavlovi nelibi v praci? dal vypoved?.. jako nejde o to, ze se zepta, ale o to, jak se to zeptala, polozila to do roviny, ze je to tak, jakoby ji to on sam rekl. Ja manzelovi volala, ten rika, ze vubec s ni nemluvil. Me to proste z jeji strany prijde zakerny, takhle se snazit neco zjistit.

Hlavne tedy nepotrebujeme vykrikovat do sveta, ze nepracuje, je mu to trapny. Navic mam mamku, ktera pomlouva i vlastni dceru pred rodinou. Tak proto ji i hodne veci nerikam, nevidim duvod.

Jen by me zajimalo, jestli to vidite stejne jako ja, nebo ja jsem po letech s ni uz nejaka otupela a nevim ze tohle je normalni materska starost.. dekuji, snad jsem se vyjadrila srozumitelne 🙂

misha31
10. srp 2024

Ja bych si taky rejpla do chlapa bez práce. Treba jen chrani vlastni dceru

autor
10. srp 2024

@misha31 Vzdyt je bez prace chvili, ma odpracovano 20 let. Ted ma trochu tezsi obdobi.

hezz17
10. srp 2024

@misha31 jo, to mu jiste pomuze.
Po 20 letech v praci si podle me muze s klidem doprat ctvrt, pul roku doma, odpocnout si a promyslet co dal.
Ale ze se mamka zajima mi prijde uplne normalni. Moje mamka by se zeptala uplne stejne.

reeeza
10. srp 2024

Ahoj, pry se Pavlovi nelibi v praci? dal vypoved?

Ahoj prý některé matky strkají nos do toho, do čeho jim nic není? to mají tak nudný život?
😂

Jako když se maminka neštítí být drzá až neslušná, taky bych se taky neštítila 😉 Někteří lidí musí vidět, že máš taky drápy, nebo si budou dovolovat víc a víc 🙂

Ono nejde o to že jí to zajímá a ptá se.. ale o to, jakou ( až toxickou) formou to dělá. U mě by s tím měla hodně rychle útlum🤷‍♀️byť bych ji i pořád měla ráda.

kristyn86
10. srp 2024

Me na tom nepripada nic spatneho. Ale my oba s manzelem mame ty vztahy s rodici jine. Rikame si vsichni vsechno,jsme skoro v dennim kontaktu. Kdyz ne osobnim,tak telefonickem. Ja si treba neumim predstavit,ze by nasi nevedeli,ze bych proste tajila to,ze je manzel nebo ja bez prace. Nebo naopak,ze bych nevedela,ze nasi jsou bez prace.

vladenkamaminka
10. srp 2024

Asi to mame v rodině jinak, ale my se ptáme na tyto věci běžně a přijde mi úplně normální, aby mamka věděla, zda přišel chlap nebo ja o práci atd, ale záleží na vztazích v rodině asi, pokud to tajíte a jsi naštvaná, ze na to přišla, tak uz asi mate s ni nějaké blbě zkušenosti

llluckaaa
10. srp 2024

Za mě zní ten její dotaz v pohodě a nevidím v něm nic špatného. Já mám taky teď muže doma a normálně o tom mluvíme. Ona taková párměsíční pauza není po x letech není nic zvláštního, taky jsem si ji chtěla dát (měla jsem teda nakonec jen měsíc) a znám lidi, co si měli. Nepřijde mi na tom něco, za co se stydět nebo to zatajovat.

te_reza
10. srp 2024

My se doma taky bavíme otevřeně, možná v reálu ti to znělo nějak zákeřněji než je psáno, ale jinak mi to nepřijde nějak dramatický.
Jinak přeji ať brzy něco najde, aby se mu ta depka naopak ještě neprohlubovala.

j.a.n.i
10. srp 2024

Nevidím na tom nic zákeřného, prostě je zvědavá, když ji nechceš odpovídat, tak to buď přejdi nebo odpověz nějakou totální pitomost a vyřešeno.

kakba
10. srp 2024

Chapala bych, ze otazka kvuli sexu by byla divna, ale tohle me prijde jako normalni. Normalne odpoved a.je to

izz76
10. srp 2024

Nechápu proč se tvoje matka musí ptát oklikou, nemůže na rovinu? U nás si tyhle zásadní věci normálně sdelujeme. Zase na druhou stranu pokud je matka urypana, nebo otravna, chapu ze s ni nechcete vsechno řešit.

holkadonepohody
11. srp 2024

Já nevidím důvod proč bych se matce se vším svěřovala a když se za to manžel stydí tak bych to s nikým neřešila a nechala na něm co řekne a co ne. U mě je muž a děti víc než zbytek rodiny a určitě bych si nenechala do něčeho mluvit.

alice180
11. srp 2024

No upřímně na to těžko odpovědět. Tohle je vytržené z kontextu. Já neznám vaše vztahy a nevím, co se tam děje viz poznámka pomlouvá dceru. Stran komunikace mezi vámi zjistila jsem, že je daleko efektivnější říkat věci přímo než to oťapkávat. Ale má to ale. Se svojí mámou mám skvělý vztah, ale když nám něco nebo dětem je nebo mají jít někam k lékaři nebo my. Je lepší ji všechno sdělit až to proběhne. Jelikož je schopna třeba osmkrát za den psát jak ti je atd. A to mi přijde dost otravný. Sice jsem ji to několikrát narovinu řekla, že mi to přijde moc, jelikož to nefungovalo zařídila jsem se jinak.