Máme ještě šanci?

andryyysssek
3. říj 2016

Ahoj holky,nedávno jsem psala o problémech v manželství,máme krizi několik měsíců,jsme na sebe fakt hnusní,už mi vyčítá i to,že malý mluví méně než ostatní děti,i mladší,že má ještě pleny,že prý jeho mamce několik lidí řeklo,že je ohledně toho opožděný,má 2roky.Byli jsme už rozhádaní,tak asi proto mi to teď vyčítá.I to,že ho nedokážu uspat dřív než v deset večer,když jeho mamce se to dařilo celý týden v osm,atd...Ještě předevčírem,kdy jsme byli v pohodě,jsme si říkali,jak se milujeme,a musíme se snažit,dnes jsem se ho na to ptala,a řekl,že momentálně jsou jeho city ke mě na bodu mrazu.Jak to mám chápat?Že mě už nemiluje?Myslíte,že máme ještě šanci? ☹

brnohrot
3. říj 2016

Předevčírem jste se milovali a dneska už ne? To měl jenom nějakou špatnou náladu, nebo špatný den a pak někdy se toho nahromadí víc a člověk pak říká i kraviny a pak ho to třeba i mrzí. Kvůli dětem to hned přeci nebudeš vzdávat. V každém manželství je nějaká ta hádka nebo hádky, ale je potřeba vytrvat a ta šance je myslím si vždycky. Rozchod - rozvod - tím by nejvíce trpěly ty děti - a to snad nechce nikdo z Vás dvou. Přeji hodně sil a trpělivost. 🙂

viky2007
3. říj 2016

@andryyysssek ahojky to mě moc mrzí jak to u vás vypadá, ale věř že naděje umírá naposled, já také věřím že se můj zdravotní stav zlepší, ale to jsem teď odbočila od tebe. Řekla bych spíš že má manžel nějaký jiný problém, třeba v práci atd.. a pak mu třeba rupnou nervy, protože když píšeš že ti minulý týden řekl že tě miluje tak nevěřím, že by jeho láska takhle rychle vyhasla a od tvé tchyně to také není zrovna vhodný i kdyby jí to tedy někdo řekl tak si to podle mého má nechat pro sebe a to že malej málo mluví a má plenky? No a co, vždyť je malej, má na to nárok. Jestli chceš napiš mě do IP.

usvitka
3. říj 2016

@andryyysssek nečetla jsem nic co bylo předtím někde psáno, ale musím říct, že bych manžela nevyměnila ani za zlaté prase, ale i přesto jsou dny, kdy bych ho nejradši umlátila lžičkou 😀 a štve mě i to že dýchá (také bych klidně řekla, že v tu chvíli pozitivní city moc nejsou). Sama musíš vědět, jak moc máte problémy a jestli je více dnů "bezcitných", či zamilovaných

andryyysssek
autor
3. říj 2016

@brnohrot ahoj,právě,že si taky myslím,že je právě naštvaný,že to nemyslel vážně.Já to právě vzdát nechci,už proto,že jsem jednou rozvedená byla.

lv
3. říj 2016

maminka už dítě vychocala a vidím, že moc slušně ne..ať si to zkusí, frajer..no, to jsou jen prázdní kecy, vím. Zkuste manž.poradnu, poradí, pomohou..
Tchyně bych se asi z očí do očí zeptala - tím nemyslím vyhlášení války, ale dotaz, třeba na koho si máš dát pozor, je zký, bezcitný atd..

lv
3. říj 2016

samá chyba, omlouvám se

andryyysssek
autor
3. říj 2016

@usvitka právě,že doufám,že tu krizi překonáme.

usvitka
3. říj 2016

@andryyysssek pokud oba budete chtít, tak určitě. Na jednu stranu, vztah, kde jsou na sebe dva akorát hnusní, je pro děti daleko horší, než vyrůstání jen s jedním rodičem, ale na druhou stranu lidé mohou být podráždění a protivní (i delší sobu) bez větších souvislostí. Počkala bych, až se spory trošku uklidní a pak se na rovinu zeptala, jestli Tě má ještě rád, chce s Tebou být a pracovat na vztahu, nebo má pocit, že to nikam nevede a budete se hádat dále 😉

andryyysssek
autor
3. říj 2016

@lv děkuji,manželskou poradnu doteď právě odmítal.Snad ji teď už přijme.

andryyysssek
autor
3. říj 2016

@usvitka je mi jasné,že to nejvíc odnášejí děti,už tu zkušenost mám s dcerou ohledně prvního manželství.Určitě se ho na to zeptám,až bude trochu klidněji 😊

brnohrot
3. říj 2016

@andryyysssek To jsem ráda,že to nechceš vzdát a chceš tu krizi překonat. Já věřím, že se vše v dobré obrátí a zase budeš spokojená a děti budou spokojené taky. Držím všechny palce. 🙂

andryyysssek
autor
3. říj 2016

@brnohrot víš,možná kdyby to bylo první manželství,bych to asi vzdala,ale nechci se rozvádět podruhé 🙂

brnohrot
3. říj 2016

@andryyysssek to věřím. Sice jsem to nezažila,ale rozvod není určitě nic příjemného pro nikoho. Pokud je tvůj chlap trochu rozumný tak to spolu zvládnete. Musíte spolu komunikovat a všechno v klidu probrat a věřit, že to dobře dopadne už kvůli těm dětem, které za nic nemůžou. 🙂

andryyysssek
autor
3. říj 2016

@brnohrot moc děkuji 😊

lenisek35
4. říj 2016

Myslím, že máte ponorku a měli by jste si od sebe dát pohov aspoň na chvíli... Dělat každý věci které dotyčného baví ...=) a uvidíte jestli si budete chybět.

andryyysssek
autor
5. říj 2016

Holky,tak nevím,co dál ☹ manžel tvrdí,že se odmiloval,že přesně neví kdy,přitom pár dní zpátky tomu nic nenasvědčovalo,snad jen to,že ho nenapadlo mi dát ruku při procházce,a teď mě najednou nemiluje?To se jako přetvařoval,když mi tvrdil,že mě miluje?Nebo se fakt skoro ze dne na den odmiloval?Nebo mě pořád miluje,ale jen má takové pocity?Co si mám myslet?Manželství chce udržet,doufá,že to překonáme,a bude to jako dřív ☹

brnohrot
5. říj 2016

@andryyysssek co blbne? To mu něco přelítlo přes nos, nebo co? Asi má nějaké špatné období, třeba v práci problémy nebo něco podobného. Má doma pěknou ženu a zdravé děti - no co by ještě chtěl víc? Kolik mu je? Promiň, ale připadá mě jako puberťák. ☹

andryyysssek
autor
5. říj 2016

@brnohrot je o rok mladší než já,takže 32.Vím,že se musím snažit hlavně já,vadí mu,že je doma nuda,že jsem moc pohodlná,a díky mé špatné psychice je to horší.Dřív jsem až taková nebyla,měla jsem chuť do života,teď moc nemám.Ani se mu nedivím,že si stěžuje,ale že by se tak rychle odmiloval?

brnohrot
5. říj 2016

@andryyysssek no tak ve 32 letech by už mohl mít rozum. Doma je nuda, no jasně je to stereotyp, práce pořád dokola, péče o děti, úklid a neustálé vaření a to může jít už někdy na nervy. Ani se taky nedivím, ale proto je třeba někdy vysadit a udělat si někam výlet, když je pěkné počasí a nebo koníčky, jestli nějaké má a nebo si udělat čas jen pro sebe a věnovat se jeden druhému, pokud má kdo pohlídat děti. Určitě se neodmiloval a zase to bude dobré, jen to nevzdávej. 🙂

andryyysssek
autor
5. říj 2016

@brnohrot ano,ano,přesně ten stereotyp.Právě,že on koníčky má,aktivní je,ale problém je ve mě😒Taky mám někdy pocit,že ho už nemiluju,ale po chvilce si uvědomím,že to tak není.Jenže jeho to drží už třetí den-pořád tvrdí,že to vyprchalo ☹

brnohrot
5. říj 2016

@andryyysssek třetí den, to nic neznamená. Není to ještě tak dlouho. Já myslím, že láska jen tak zničeho nic nevyprchá. A ty si hlavně nenamlouvej, že je to tvůj problém. Vždycky je to problém obou. Uvař mu něco, co má rád a on se snad zklidní.

andryyysssek
autor
5. říj 2016

@brnohrot tak jsme spolu před chvílí mluvili,a zase jsme se chytli.Dozvěděla jsem se,že tchyně mi nemůže přijít na jméno,po týdnu s malým mezi známými.Že ji prý řeklo několik lidí nějaké věci ohledně výchovy malého.Že prý poznali,že se malému nevěnuji dostatečně,což je možná i pravda,ale nejde mi do hlavy,podle čeho to posuzují.Byly mi řečeny pleny ve dvou letech,že málo mluví,že mrnčí jak šestiletá dcera.No,to jsou podle něho extrémy.Já si uvědomuju,že je ta chyba hlavně ve mě,a chci s tím něco dělat.Ale on tvrdí,že jsem taková celou dobu,a ta láska vyprchávala postupně,a že když si mě bral,tak věřil,že se dám dokupy.A když jsem mu na to řekla,že věděl,koho si bere,tak mi řekl:aha,to znamená,že se nemusíš změnit,jo?Já chápu,že mu to vadí,ale když věděl,jaká jsem,nemůže mi to přece vyčítat.Myslím,že je to v háji :'(

beisis
5. říj 2016

@andryyysssek Omlouvám se, že do toho vstupuji, ale mě když naposledy teď už bývalý přítel řekl, že se najednou odmiloval a měl stejné řeči, jako Váš muž, tak jsem zjistila, že už má jinou která mu dokonale oblbovala hlavu 🙂. Naštěstí pro mě k ní nakonec odešel a dneska jsem tomu ráda. Ale třeba to u Vás je opravdu jenom přeháňka a já se velice mýlím.

andryyysssek
autor
5. říj 2016

@beisis právě,že mě taky napadlo,jestli se nezamiloval do jiné,ale tvrdí,že ne.Zas na druhou stranu,kdyby jo,přece by mě rovnou vyhodil,a ne,že doufá,že to zas bude dobré,ne?A jak jste zjistila,že Váš muž má jinou?

misisule
5. říj 2016

@andryyysssek
"aha, to znamená, že se nemusíš změnit jo?" Co to proboha je? Jak s vámi může takhle jednat? On je snad ve všem dokonalý? Asi není, když vás nedokáže udělat šťastnou a zastat se před tchýní. Do těch problémů jste se dostali oba, nemůže to svádět jen na vás.

Sice do situace nevidím, ale trochu mi to připadá tak, že si vás spíš přestal vážit a vy sama sebe taky. Pokud s tím chcete něco dělat, tak to přestaňte s ním probírat každou chvíli. Ptát se chlapa pořád dokola co cítí otravuje každého i bez předešlých problémů. Dejte si pauzu, kolem vztahu spolu chvíli nic neřešte, oba za nějakou dobu vychladnete, on je teď podrážděný a vy nešťastná a to fakt nemá cenu se o něco snažit. Zaměřte se na sebe, dělejte to, co vás těší, ať se vám spraví nálada, najděte si koníčka, běžte třeba cvičit a manžel ať tu hodinku děti pohlídá...odpočinete si a budete mít lepší náladu, na něj to bude taky pozitivně působit. Hlavně se ničeho nedožadovat a neponižovat se 😉.
Věřím, že jako máma děláte pro své děti co můžete, proto si za tím i stůjte a neberte si tak poznámky jiných lidí. Některé děti se odnaučí plenkám dříve, jiné později. Pokud si už váš syn uvědomuje, že vykonává potřebu, můžete to začít zkoušet, on to brzy pochopí a naučí se, pokud vidíte, že vůbec netuší o čem je řeč a je z toho zmatený, zkuste klidně ještě počkat. O mluvení bych se vůbec nebála, kluci začínají později a ve dvou letech má dost času, můj syn se třeba rozmluvil až po druhém roce a dohnal to velmi rychle.
Vaše tchýně by měla být ráda, že má zdravé vnouče a držet jazyk za zuby, nemá asi ani páru o tom, jak vypadá opožděné dítě, ať už z jakéhokoli důvodu. A pokud máte i vy sama o něčem pochybnosti, pak je na místě se poradit s lékařem a ne s tchýní 🙂.

demetritis
5. říj 2016

Jen jak to vidim ja tchyne je u vas zlo !!!!! Po zor nato partner je mamanek . Seberte se deti a odjet te na vyken pryc dinopark pak pizzerie na vecer pujcit film deti dat zpat a trocha romantiky. Mam doma stejny problem jen mi to kluvi tomu ze nemam tchini tak nepredhazuje jen se nam vic a vic vyhyba ja zacla mit od jeho slabe mrtvice zase depky ted jak sem tehu tak jemi porad zle a jedno zdruhym neustale mi predhazuje ze vsechny maji doma perfektne uklizeno deti jsou uplne zabavene a ja sem ta neschopna .... a ze od kvetna jsme zbaleni ze jsme se meli stehovat a kvuli jeho kamaradovy prd a jesze jsme prislu o 100 tisc je v poradku . Hlavne uz vyskrtnou tchyni nici vas

demetritis
5. říj 2016

@andryyysssek to posledni .trvalo mi napsat starsi spi ale mladci radi. Neverim tomu bioligicky otec chrapal z jinejma a tvrdil ze musel byt v praci nebo ze jel za nemocnou mati a pritom nebyl ani 3km daloko a prave mel taky podobne ze maly malo mluvi a ze ja otravuju s penezmi na genetiku , na leky na vybavicku ..... o kocarek penize na pleny a to sem jednu dobu zivyla i jeho takze parada . Uvidis ale nespohlehala bych nato ze kdyz to chce urovnat ze to bude ok . Zkuste ten vylet a budete vedet na cem jste tam to je jen navrch kazdy ma rad neco jineho

beisis
5. říj 2016

@andryyysssek Hele u nás to bylo tak, že neustále bylo vše špatně já podle něj dělala chyby a za vše jsem mohla já. Tak jsem mu dělala co jsem na očích viděla (byla to chyba teď když to vidím zpětně 😀 ) Venku byl problém mě i chytit za ruku, když jsem se ho ptala jestli se za mě stydí nebo v čem je problém, tak jsem byla okamžitě blbá. Jasně nechtěl, aby nás spolu někdo viděl, protože by se to doneslo té blondýnce, která mu dělala vrbu a ke které se pak rovnou odstěhoval 🙂. Ty náznaky jsem si měla všimnout mnohem dříve. Nezájem vše bylo má chyba, za vše jsem mohla já. Vše bylo postupné prý to nebylo hned a bylo to díky mému chování, když jsem odstavila vše co mu vadilo přišlo další, když už nebylo co vracel se do minulosti co jsem udělala za chyby. Vlastně se to vyhrotilo až tak, že taky že už mě nemiluje a že se snažil, ale já proto nic neudělala a je to delší dobu atd. Přitom jeden den byl v pohodě a řikal mi jak mě má rád a za dva dny měl sbaleno a odcházel 🙂

shine2015
5. říj 2016

@andryyysssek myslim si ze tvuj muz moc dobre vi ze ty se podruhe rozvadet nechces tudiz te ma jistou...vi ze jen tak neodejdes a tak si vyskakuje....
Ja bych prestala s tim ujistovanim a prehnanym snazenim a i s tim neustalym resenim jak to mezi vami je...
Prestan vas dva resit. A pokud bude mit kecy tak se klidne pohadej a nech ho byt. Ve dvou metech pleny?? Nase starsi dcera je nela jeste ve 3letech...pak se jednoho dne probudila (3ra1apulmes) a rekla ze je nechce,od te doby je bez nich. Mame doma nekecam 5nocniku od obycejneho pres trun fisher price po imitaci kresla a fisherprice zachodek i se splachovanim. Male prkynko s princeznama....a vzdy byl rev a plac. Nechala jsem ji i pres kecy byt sem tam to s pauzama zkusila ale k nicemu....reci a narazky ostatnich netreba opakovat ale s.aly mee slusne...jenze radeji me nez nervovat dite....takze ve dvou letech bych je nakopala a poslala nekam.

brnohrot
5. říj 2016

@andryyysssek Jak se do toho začne plést tchyně, tak to je blbý, to si dovedu představit. Ale neposlouchej ty její blbý řeči ohledně dětí a tak. Jasně,že každé dítě je jiné a hlavně, že jsou zdravé. Pěkně ti to napsala misisule, s ní musím jen souhlasit. A ona tchyně bydlí s váma? Jestli jo, tak by nejlepší bylo ,abyste se přestěhovali jinam aby se do vás nepletla.