Ahoj, moje máma nesnáší manžela, nestýkají se spolu, což by ani tak nevadilo - chodím tam bez něho i na všechny oslavy. Jenže teď jsem těhotná, takže předpokládám, že jestli vše vyjde a miminko se narodí, budou se víc vídat. Taky vůbec nevím, jak jí mám těhotenství oznámit. Vím, že s tím nebude souhlasit, částečně i kvůli mému věku (40+), ale z velké části proto, že otcem je ON. Chápu, proč ho nemá ráda, on je často impulzivní, urážlivý a cholerický a zažila si s ním taky svoje (stejně jako já). Ale jsme spolu a čekáme dítě, takže spolu zůstaneme...Tak co teď s tím? Jak byste oznámily těhotenství? 😨
Děkuji za podporu. Mám z toho strach, je to legrační, jak se stále tak trochu bojíme rodičů, i když jsme samy dávno dospělé 🙂 Mám prostě strach jí to říct, aby se neurazila, nerozplakala, abychom se nepohádaly..přemýšlím, jestli jí to říct někde na kafi, nebo u ní doma, nebo jí to napsat...napadlo mě zbaběle, že by jí to mohla oznámit moje dcera, je už dospělá..ale nedokážu rozklíčit, co by bylo nejlepší.
Děkuju moc 🙂
souhlasím s odpovědí na našem vláknu - čápovi. o samotě, v klidu jí říct, že je to vaše mimčo, budete ho vychovávat spolu, víš o jeho chybách, ale pořád s ním chceš být 🙂 a klidně bych tam dál chodila bez něj. taky se nemusím s tchánem, tak tam občas jde muž sám a co 😉
Ještě jednou díky za podporu. Snad se nějak nerozhádáme a snad ona neřekne něco, co mě zraní, jsem teď jednak víc podrážděná a jednak i citlivější. Tak doufám, že to zvládnem obě.
zkus se i nějak psychicky připravit na to, že to nebude příjemné, prostě to vzít jako fakt - ano, i nepříjemnými chvilkami, situacemi si musíme procházet. Reakce maminek mezi takové situace taky někdy patří - mě máma řekla "no to snad nemyslíš vážně" když jsem jí řekla, že čekáme druhý..(vdaná, 34let, zabydlená). Řekni, že její obavy chápeš, ale miminko si přejete a tak to prostě je.
No, pokud chceš, aby tě máma konečně začala brát jako dospělou, chovej se tak.
Nic bych nezaobalovala, ani po nikom nevzkazovala, prostě mezi 4 očima říct, že jsi těhotná.
V okamžiku, kdy začne prudit, oznámit, že takovým způsobem se bavit nehodláš a pokud nepřestane, odcházíš.
Nemusí se způsobem tvého života souhlasit, ale musí tvá rozhodnutí respektovat.
Netvrdím, že muž musí asistovat u každé návštěvy, ale jednou je tvůj partner, takže by matka měla umět, jako dospělá a svéprávná osoba, umět ho strávit...
Děkuju Vám všem 🙂
@sari66 někdy je opravdu těžké pochopit,že láska bez podmínek neexistuje. Pokud tě tvoje máma miluje a nejsi pro ni na úrovni nového kávovaru,tak přijme vše s čím přijdeš, jelikož tě miluje a tím pádem se těší z tvého života. To je mateřství a láska. Cokoliv jiného to není! A pokud to není, tak její názor nepotřebuješ!
@adriankatch diskuze je stará 6 let 🙂
@nazka jde mi spíše o to,že když někdo zadá toto téma a vyskočí na něj tato diskuze v dnešní době, přečte si moji odpověď a může mu pomoci. Jsem si toho vědoma někdy může pomoci málo. 😊🙏 Měj se hezky
@sari66 Pokud ho nemá ráda, určitě bych jí to řekla o samotě bez něj. A pokud s tím nebude souhlasit, stejně s tím nic nenaděláš ☹ . Ale až se miminko narodí, určitě ho bude moc milovat. A navštěvovat vás může v době, kdy bude manžel v práci, tak se zase tak často vídat nebudou (tedy pokud máma ještě nepracuje...). O víkendu jsou návštěvy zbytečné, když bude manžel doma.