Máma mi otevírá poštu. Jak to vyřešit?

16. črc 2020

Holky, muzete poradit?
Ziju v zahranici, trvale bydliste mam porad u rodicu. Problem je, ze mama mi otevira veskerou postu. Nevim jak to resit. Potrebuji neco resit s urady a take mi z uradu poslou nejake papiry a ja nechci, aby se do toho mama koukala, nemusi vedet moje osobni zalezitosti. Mam se odhlasit z trvalyho bydliste? Nebo jak jinak to vyresit?

mzacikova
16. črc 2020

Nemůže to převzít někdo jiný? Nebo napsat plnou moc, aby to někdo jiný převzal na poště. Na poštu si zavolat.

nat
16. črc 2020

A nebo nechávat na poště a poprosit je aby ti to někam přeposlaly do ČR třeba nějaká kamarádka nebo tak

autor
16. črc 2020

@mzacikova Jenomze me prijde dopis na adresu trvalyho bydliste, tedy domu k rodicum. A jinak nemam nikoho, kdo by mohl vybirat moji postu, mam kamosku, ta ma ale tri deti a ja ji nechci zatezovat.

autor
16. črc 2020

@nat Da se to nechat, nebo nejak zastavit na poste?

vineta
16. črc 2020

Zřízení datové schránky by mělo pomoct, úřady pak jsou povinny komunikovat jejím prostřednictvím.

autor
16. črc 2020

@vineta Dekuji a kde se to vyrizuje? Take na poste?

meronym
16. črc 2020

@vineta Pridavam se k doporuceni na zrizeni datovky. Prihlasite se odkudkoli, nikdo jiny nema heslo a urady musi komunikovat prednostne timhle zpusobem.

biciklissie
16. črc 2020

Bud datovku a nebo na poste se, myslim, da zaridit, aby vase dopisy nechavali na poste a jednou za cas nekdo vyzvedne. Nebo i preposilali jinam, se mi zda. Asi je to zpoplatnene, ale to by asi za to stalo.

meronym
16. črc 2020
meronym
16. črc 2020

@vineta Naraz 🙂

vineta
16. črc 2020

@biciklissie To myslím nepůjde s úředními dopisy na doručenky, max s nějakou neoficiální korespondencí, ale té moc úřady neposílají.

autor
16. črc 2020

@vineta Ja prave potrebuju resit neco s urady, ale nemuzu protoze by mi mama otevrela postu. Nevim co s tim.

lachtanice86
16. črc 2020

Tak nemáš mít průsery a když už je máš a máma otevírá poštu, tak tu datovku

autor
16. črc 2020

@lachtanice86 Promin, ale ja nemam zadne prusery. Jen mam mamu, ktera je mimoradne drza a nerespektuje soukromi.

meronym
16. črc 2020

Jinak otevirani cizi posty je dokonce trestny cin. Ale pochybuji, ze to vasi mamu zastavi. Datovka je resenim.

vineta
16. črc 2020

To, že to nepůjde, jsem mířila na “domluvení se na poště, aby tam dopisy nechávali”. Jediné účinné řešení je datovka.

letalnica
16. črc 2020

@vineta Ty tam ale nechávají 15 dní, úřední 10 dní, to asi nic neřeší, když zakladatelka je v zahraničí. Přeposílat se dají, ale jen v rámci ČR... To stojí kolem tří stovek měsíčně.

vineta
16. črc 2020

@letalnica Nechávají, ale pokud je to určitý typ úředního dopisu, po uplynutí doby ho stejně vhodí do schránky. Však říkám, že tudy cesta nevede.

letalnica
16. črc 2020

@vineta Já vím, sama je vhazuji několikrát týdně 🙂 Ale právě, že to nic neřeší, když ho máma otevře.

vineta
16. črc 2020

@letalnica Proto taky doporučuju datovku 🙂

hanih
Autor odpověď smazal
Zobraz
cikitkapb
16. črc 2020

A jak bys jinak chtěla vědět, co se v těch dopisech píše, když si sama nemáš kdy tu poštu vyzvednout? 🤔 Ze zahraničí toho moc nevyřídíš.

amazonkajanik
16. črc 2020

Datovka je nejlepší řešení. Jinak ještě dosílka,měla by platit i do zahraničí,ale abych nekecala,nejsem na poště 5let a za tu dobu se dost změnilo, že i já jsem občas mimo,když tam musím. Jinak na veškerou ostatní poštu si zřídit p.o.box, odnáška je možná jen po dobu nezbytně nutnou (jako třeba,že jedou lidi na dovolenou,tak aby se jim někdo cizí nepodival do schránky,nebo před zřízením schránky,atd)a to je myslím že max měsíc

letalnica
16. črc 2020

@amazonkajanik Tuhle jsem se ptala vedoucí a dosílka do zahraničí možná není.

amazonkajanik
16. črc 2020

@letalnica hm,tak to zrušili 😟 a nebo to bylo na "hubu" páč jsem dosilky dělala do SRN,ale to je strašně dlouho. Ale člověku to v paměti uvízne. Ještě dnes pamatuji adresu jedné firmy,chodilo jim toho totiž strašně moc 😁

letalnica
16. črc 2020

@amazonkajanik A ty jsi byla na jaké pozici?

zavodnice
16. črc 2020

Určitě doporučuju datovou schránku, ale spolehnout se na to nedá, že to úřady používají. Např. Třeba z úřadu práce mi chodí papírově dopis o změně výše rodičáku, což je taky poměrně soukromá informace.

amazonkajanik
16. črc 2020

@letalnica doručovatel listovní pěší a pak motorizovaný. Je možný,že to bylo jen vyjímečně a snad jen obyč dopis. Úřední by si nikdo nelajznul. Ono,mě stačilo,když začaly UD zelená a nikdo pořádně nevěděl,jak postupovat při vrácení. Každý úřad to chtěl jinak. Jednou mi jeden exekutor reklamoval dva dopisy,jelikož jsem na ně podle něj dala o jmenovku,podpis a kulaté razítko navíc 🤦😂

letalnica
16. črc 2020

@amazonkajanik Já mám nejradši NÚ 🙂 🙂 A jak dlouho jsi vydržela? Já už kroutím sedmej rok.