Dobrý den, vím diskuzi je tu mnoho, ale já už to nějak potrebuju že sebe dostat. Moje máma je prostě alkoholicka a když si dá tu svojí dávku tak je strašně zlá vše vyčítá a uráží. S otcem jsou rozvedení a furt poslouchám, že k němu chodím a k ní ne, ale on mi nic nevycita vztah se mezi námi zlepšil po narození mých děti a ona kolem sebe jen kope a všechny odhadní. Tak moc bych potřebovala svoji mámu ale za jakou.cenuRaději se s ní nevidam ale léčit se nechce prý není nemocná já už nevím jak dál postupovat
@sudylichozrout ona si aninechce přiznat že je nemocná. Už přišla o své dlouholeté známé a ted i o rodinu a tak moc bych si přála mít mámu která mě obejme a podrží když jsem na dně 😭 jenže já ani nemám kam jít když potrebuju pomoc
@fouskovi Ona na to jednou prijde, ale musi si k tomu dospet sama. Jak zacne lecbu, muzes s ni postupne zacit navazovat kontakt. Ale ted to nema cenu, ma zatemnenou mysl a akorat by otravila i tu tvou vycitkami, urazkami a vydiranim. Je to fakt drsne, ale je to nejlepsi reseni. Pomoc jsi nabizela nescetnekrat. Psala jsem neco podobneho vcera u jednoho dotazu. Dokud nechce lecbu, kontakt nema smysl.
Moje máma začala pít v mých 5ti letech a pila do mých 26 let, kdy na to i zemřela. Během té doby byla na x léčeních, brala antabus (lék, na který když se napiješ, tak ti je neuvěřitelně zle) a stejně tomu vždy podlehla znovu. Čistá byla tuším jednom i rok...pak podlehla při větším stresu a jelo to znovu. Pokud se nechce sama léčit, nepřizná si problém, nikdy ale opravdu nikdy se z toho nedostane.
Moje mama je alkoholicka a byla na leceni uz nekolikrat. Prosvihla kvuli tomu i svatbu myho brachy... Pokud s tim sama nechce neco udelat, nic s tim nenadelas. Musi si sama priznat, ze ma problem a ze s tim chce neco udelat. Ale i potom je to tezky, koupit alkohol jde vsude, je to spolecensky akceptovana droga. Moje mama s tim valci uz pres 20 let a i kdyz snaha z jeji strany je, stejne vsichni vime, ze do toho zase spadne, zase se dostane do dluhu, zase prijde o praci a zase znici vsechny vztahy, ktery se snazila spravit. Zavislost je hrozna vec, ne jen pro ty nemocne, ale i pro rodinu a nejblizsi. Vsechny ty lzi a plane sliby, sceny a ostuda.
Dokud si to tvá matka sama nepřizná a nebude se chtít sama léčit, tak s tím nikdo nic neudělá. Můžeš s ním zkusit promluvit, opakovat jí, že budeš stát při ní, že jí budeš podporovat atd. ale rozhodnout se musí ona sama.
@sudylichozrout a nebo dřív umře, než na to přijde, ale tak to je bohužel
@fouskovi
Nijak.Kdyz se nechce lecit tak ty to nevyresis.Prerusit kontakt.
No a co třeba podat žalobu k soudu pokud jím dáš důkazy a nějaký svědky soud jí nařídí léčbu
@shakira007 Lecba zavislosti z donuceni nema v podstate zadny efekt. Detox jo, ta prvni faze, protoze to je fyzickyho razu. Ale zbytek je o hlave a chteni a vuli pacienta. Pripadali by si ve vezeni a za trest.
@evawest no nezlob se ale s tím nesouhlasím kolik je na světě vylečenich alkoholiku a myslíš že se všichni chtěli léčit podle mně ne. Podle mne je to ten nejlepší způsob a jestli úž ani to nezabere tak se s tím už nic neuděla
@shakira007 A ja zase nesouhlasim s tebou. 🤷♀️ A svet se toci stale dal. Na ruzne lidi muzou platit ruzne zpusoby. 👍
Všimli jste si ze shakira007 dává lajky sama sobě ? That's the spirit 👍😁 off topic 🙊 ale musela jsem
@shakira007 Na světě není žádný vyléčený alkoholik - maximálně alkoholik abstinující. To tvrdí jeden terapeut z kliniky závislostí v Bohnicích a zároveň 30 let abstinující alkoholik v jedné osobě...a já s ním vřele souhlasím.
Léčbu nelze někomu jen tak nařídit, takhle to nefunguje.
Pokud se alkoholik napije i nevědomky, jeho mozek to hned vyhodnotí jako podmět, aktivuji se "receptory závislosti " a je v pr*eli. Vyléčit nejde nikoho. Ani alkoholika ani feťáky ani sexualni devianty. Jsou to nemoci, které lze terapii případně leky potlačit. ALE musí chtít oni sami.
@fouskovi ano s tím nejde nic udělat
moje mamina když začla pít se to stupnovalo nejhorší bylo když se opila tak že nebyla schopná chodit a usnula třeba přímo před barákem na lavičce a my jsme ji pak museli odnášet domuu když jsme přišli zvenku bylo by to víc v pohodě kdybychom nebydleli v paneláku v 15-tém patře,to si pamatuju jaká to pro mě byla ostuda před všema sousedama
ale co chci říct pila pla pila až postupně přišla o práci i rodinu v podstatě přišla o všechno
a naposledy jsem ji viděla když jsem čekala mé druhé dítě které má nyní 6let
myslím ýe ji z toho pití pak už přeskočilo jakoby nevnímala pořádně realitu ale byla pořád v té své ulbížené bublině a každému vyčítala jak jsouk ní včichni zlí a každý ji ubližuje.....
alkohol je svinstvo
vždycky říkám když někdo pije je to hnus kolik takových lidí je ale když pije ženská tak to je
horší
@fouskovi moje máma propila celý můj teenagerovsky věk. Šla jsem do školy a už měla v sobě 4 piva, pak šla do tvrdšího. Jediné, co pomohlo bylo, že začala čůrat krev a sama se lekla, co se děje. Teď nepije už dlouho. Sama ale musela chtít, do té doby s ní nebyla řeč. V tu dobu jsem ji nenáviděla 😐
@evawest a co je ty do toho! To je moje věc že si dávám lajky!
Holky všem moc dekuju už to že jsem to mohla že sebe vypsat mi pomohlo vím když nebude chtít ona nehneme s ním tak doufám že to brzy pochopí
@shakira007 Nechci byt hnidopich ani praskac, ale ja jsem na to prvni nepoukazala. 😂 Jen mi to prijde vtipny a trochu smutny, ze se citis tak nejista i takhle anonymne na internetu, ze mas potrebu vypadat lip v ocich ostatnich uzivatelek. Nebo proste jen potrebujes ten boost, ze nekdo s tvymi komentari souhlasi, ale zase jestli ten nekdo jsi ty sama, tak to smysl moc nema, ne?
@fouskovi Nijak. Pokud se nechce léčit, nic s tím neuděláš. Je dospělá, má svůj život a ty za něj zodpovědnost neneseš. Nenech se trápit, týrat, vydírat. Vykašli se na to, sic to bolí. Už jsi udělala dost, evidentně prostě o pomoc nestojí a chce se v alkoholu utápět. Tak ať se utápí sama a nestáhne tě s sebou do sraček.