Ahoj holky.. jdu si k Vám anonymně pro pomoc, radu, porozumění.. S mou skorošvagrovou se teď nebavíme skoro půl roku.. bydlíme spolu v jedné domácnosti, o to je to horší a nejhorší je, že tu ještě tak půl roku, než s přítelem dostavíme, budeme muset být..
Ale teď k podstatě problému. V létě jsme se pohádaly (opět kvůli blbostem a spíš nedorozumění..) a ona mi řekla pár věcí, které mě bodly přímo do srdce.. Neudržela jsem se a vpálila ji věc, kterou jsem neměla.. A sice to, že její přítel po mě asi před 3 lety vyjel, chtěl po mě sex (v té době oni dva měli krizi..ona ho podváděla, on ji to chtěl oplatit, to je podle mě vše..). vím, že jsem ji to říkat neměla, ale v té situaci to jinak nešlo.. ona mi vyčítala, že doma nemá žádné soukromí, když tam jsem já, že už ji seru a ať odtamtud vypadnu atd.. Ona je druhé dítě, pro mě rozmazlený spratek, který měl vždy v životě na co si vzpomněl, byla upřednostňovaná oproti bráchovi.. neuvědomuje si, že není jediná, kdo se musí nějakým způsobem podřídit, že i její brácha zde nemá dostatečný soukromí atd.. Podle mě nám i trochu závidí náš vztah (s bráchou)..on je moc šikovný, máme se fakt hodně rádi, budeme se brzy stěhovat do svého.. Ona má troubu, co nic neumí, znají chodit tak akorát do hospody a hulit trávu.. Nic spolu nebudují, budou bydlet u rodičů (jeji- mých tchánovců)..
Samozřejmě nejjednodušší by bylo si asi promluvit..ale já za ni první nepůjdu (asi z principu, ona je taková, že když se urazila, byla jsem to vždy já, kdo přišel jako první a chtěl si o tom promluvit, i když já nebyla ta, kdo se urazil.. Nějaký problém byl vždy co půl roku!). No ale ona už si na to asi zvykla a teď se fakt asi nedočkám, že by přišla.. Už jsem byla několikrát odhodlaná, že za ni fakt půjdu a nějak si to vyříkáme.. No jenže pak si říkám co? Co ji mám vykládat? Proč jsi naštvaná na mě, já za nic nemůžu.. Jen už jsem se tím nechtěla trápit sama, když ty jsi na mě takhle hnusná, zákeřná?
Já už v sobě nechtěla tu pravdu dusit dál, nebyl důvod... Byla jsem odhodlaná, že se to nikdy nedozví, protože vím, že by ji to ublížilo, ale v té době fakt už nebyl důvod...
Co se stalo, stalo se... řekla bych, že u vás stoprocentně funguje ponorka. Ty jsi narušitel jejího soukromí /jsi cizí a roztahuješ se/, ona zase toho tvého /přece nebudeš pořád ve všem ustupovat a chodit po špičkách.../
Kamarádky nejspíš nikdy nebudete, takže bych ji zbytečně nedráždila, neprovokovala, počkala, až se odstěhujeme a nakonec se ten váš vztah může přesunout do nějaké únosné meze. 😉
Jestli s ní není moc rozumná řeč, tak na to kašli, půl roku uteče jako voda a pak budeš mít úplný klid. Kdyby chtěla, tak přijde sama. Snaž se nad to povznést, nad to, že s tebou nemluví, zkus to ignorovat, to je to nejlepší.
Pokud ale máš pocit, že by nějaký rozhovor smysl měl, tak jdi do toho. Co na to říká tvůj přítel? Ten na to nemá názor? Jak se k tomu staví? Asi bych se rozhodla podle něj, přece jen by měl být nejvíc schopen rozeznat, jestli to má smysl, nebo ne.
@zamilovanadonej
@unkarka
@elvira
Všem díky holky, neuvěřitelně mě to pomáhá,asi fakt nemá smysl nic lámat přes koleno..
@prapodivna
Ignoruji to, zatím se mi to dařilo.. Vlastně impulz k tomu to řešit přišel po tom, co se na jedné akci opila jako duha a začala tuto situaci rozebírat s moji dobrou kamarádkou.. muselo ji být jasné, že si to řekneme... no brečela ji na rameni, má kamarádka nevěděla, co ji na to říct, když už vše dávno věděla ode mě.. Dělá ze sebe akorát chudinku a asi si neuvědomuje, že je všem pak akorát pro smích...
Jinak přítel si o ni také myslí své, nepříjde mu normální, jak se chová, ale zase na druhou stranu je to problém nás dvou, nechci ho do toho zatahovat... Přecejen je to jeho ségra, ať je jaká je... Kdybych po něm chtěla nějaké řešení, asi bych docílila jen toho, že by se rozhádali ještě oni a to už by ta atmosféra tady byla hodně nesnesitelná...
@ni_col_ Já to myslela spíš tak, že bych se o zeptala, jestli mu ta situace ve které teď jste vadí a jestli si přeje, abys ji nějak vyřešila. Ale z toho co píšeš, mu to asi nevadí. Takže bych to nechala být.
Tak ti přeju hlavně pevné nervy 😉 Podle všeho je hysterka, má nějaký vnitřní problém, s tím jí stejně nepomůžeš, takhle se s ní aspoň nemusíš bavit 🙂
@prapodivna taky si myslim, že má spíš nějaký problém se sebou, než tak se mnou.. Asi jsem se jen potřebovala ujistit od někoho s nezávislým pohledem na věc. Děkuji 🙂
@ni_col_ Já bych to nechala jak to je. Hlavně- ona je tam "domácí", a ty pouze "na návštěvě". Pokud za ní půjdeš, může se stát že tvrdě narazíš.