Mam 4roky manzela, ale je to takove o nicem..mame 3lete dite a rozdilne nazory na vychovu a praci a tak.pred pul rokem jsem potkala kamarada ze zakladni akoly, ktereho jaem tenkrat milovala a kdyz jsem ho po10letech potakala, zjistila jsem, ze ho miluju porad...jenze jsem uz mama od ditete a kdybych sla k nemu, tak premyslim nad tim, jak by se o nas postaral, praci ma nejistou, ale ma ji, penize nic moc a byt 1+1, ale rek, ze by sehnal vetsi a ze me taky porad miluje, at jdu k nemu i s malym...takze se to ve me vsechno pere...jestli rozum a zodpovednost nebo cit a spokojenost! A co dite? Jak by to neslo?s manzelem ma prcek hezky vzah, o to je to tezsi...ale ja s nim hezky vztah nemam a proste me prestal bavit ☹ takze co? Zustat s manzelem jen kvuli diteti? Nebo ne?
To je strašně těžký. Odešla bys nebýt kamaráda? My ženský to máme tak blbě nastavený, že toho koho nemáme doma si značně idealizujeme a u toho co je doma nám vadí i jak dejchá. A když je v tom malý dítě je to ještě horší. Nemůžeš dopředu vědět jak bude fungovat jako náhradní tatínek. Pozor abys nelitovala. Strašně se mi líbí věta Dannyho de Vita ve Válce Rosseových kde říká "člověk patně není zrozen pro to,žít celý život s jedním partnerem. Moji rodiče to dokázali. A NĚKDY byli i šťastni." Je v tom velkej kus pravdy. Zamilovanost je krásná, ale krátká. Zůstávají jiný hodnoty. Rozhodni se správně, hodně štěstí.
Přestal bavit 😀 se trochu snaž.
Rozhodně bych nezustavala kvůli dítěti!! Fakt tuhle větu uplne nesnáším. To je jen výmluva ženských který nechtějí něco rozseknout. Spadam do této skupiny také 😀.ale může mít dítě krasne dětství když bude vyrůstat ve studené rodině. Oba rodiče ho budou sice milovat ale jinak........jak se asi bude jednou chovat je své ženě???? Tak jak to uvidí doma. Jednoho takového jsem si vzala :'(neznal to doma a připadá mu to normální.
Tím nenabadam zdrhnout za milencem,to je totiž také jen chlap a za pár let můžeš litovat. Asi by to chtělo být pár dní sama a srovnat si to 😉😉 přeju hodně štěstí 😉
Ale preci nejde jen o dite, na vztahu se musi pracovat, ne zďrhnout pri tom, ze te manzel uz nebavi. Co kdyby si nasi manzele proste rekli, ze je to s nama nebavi a nazdar?
Jen aby jsi neodešla od manžela a za další 4 roky tě nepřestal bavit i spolužák...rozhnout musíš sama 😉 hodně štěstí
No, bodejď bys po nějakém půl roce od potkání spolužáka do něj nebyla zamilovaná. 🙂
Představ si situaci, že spolu bydlíte, ty po něm uklízíš, vaříš, žehlíš a on nezvládá tvoje dítě, protože je jen tvoje, do toho, pro završení idyly si pořídíte vaše dítě...
Ne, nic není jen černé a bílé, s dítětem ten vztah většinou spadne do jistého stereotypu, takže je jen na vás, abyste to ukočírovali.
To, že mě muž přestal bavit je chabý argument.
Má tě rád? Říkáte si to aspoň občas? Trávíte spolu čas, třeba i bez dítěte? Má k malé hezký vztah? Dává domů peníze - ano, jak povrchní otázka, ale celkem podstatná...
Pokud mě chlap nemlátí, nechlastá, nefetuje, nehraje automaty a není to chronický sukničkář, tak bych to zkusila spravit.
Nikdo jiný než ty a muž to změnit nemůže.
@kladnowoman Pokud jen ochladly city k tvému manželovi,jinak vztah funguje,nehádáte se často atd. tak mi příjde jako hloupost nad čím přemýšlíš.Zamilovanost je hrozně silná zbraň.Toho chlapa kterého si potkala vůbec neznáš.Je to hrozně krátká doba na to abys věděla jaký je a vždy je to jiné,krásné,když je to čerstvé,nežijete spolu,jen se občas vídáte,to asi zná každá z nás.Podle mě to s každým chlapem nakonec skončí stejně. Vztah ochladne,zevšední a už to není zamilovanost,ale zvyk nebo třeba úcta.Neměnila bych fungující vztah za něco tak hrozně nejistého a pomíjivého.Podotýkám,že toto vše je myšleno opravdu pro vztah,kdy doma není žádné násilí,ať už fyzické nebo psychické.Pro vztah,který funguje,jen to šimrání v břiše a pocit,že ho chceš vidět pořád tam chybí.Protože to vymizí z každého vztahu i z toho s tvým kamarádem by časem vymizel a jak víš jaké to bude potom?
@kladnowoman zkuste zapracovat na vztahu s manželem. Pokud to nepujde, minimalne bych vztah s nim zatim neukoncovala, 10let je dlouha doba a tvuk kamarad ze skoly nemusi byt stejny a chce to se lepe poznat. Koncit manzelstvi a odvadet dite od otce protoze vas " uz nebavi" mi pripada dost nedospele, prominte