Dobrý den, Potřebuji pohled z jiného úhlu a možná se někde rozepsat. Omlouvám se za velmi dlouhý text.
Jsem v prvním vážném vztahu. Je mě něco okolo 24. V červenci budeme spolu z rok. Často teď mívám v hlavě otázku zda vztah má cenu. Mám pár bodů kterými se stále zabývám a nedají mě spát.
1) Jelikož je to můj první vztah tak nejsem tolik zkušená. Po pár týdnech co jsme se znali tak jsem zkusili se milovat a on se mě během doby kdy jsme ... zeptal na mou sexuální minulost. Já samozřejmě jsem odpověděla a pak jsem se ho zeptala tak mě řekl, že zkušenosti má. Nepatrala jsem po podrobnostech. Během dalšího týdne z čista jasna mě napsal že měl jeden dlouhý vztah,ale že rozešli předtím než odjel na rok pracovat do zahraničí. Že možná holka podváděla,nebyla šikovná,..atd..ale že milovat se s ní miloval. Minulý týden mě řekl že se smí miloval protože nechtěl být jediný panic ve třídě. Že nemohl vydržet. A ten samý týden po prvním milování mě řekl že v zahraničí si zkusil dvakrát nezávazný s.x. ,ale že to nebylo ono tak už to neudělal znovu. Popravdě jsem tyhle ty informace nepotřebovala vědět jelikož vím že zraňují mé city.O Vánocích jsem se zeptala zda mohu si půjčit jeho mobil , že chci udělat fotku a když se ta fotka ukázala jako špatná tak jsem jí samozřejmě chtěla vymazat jak z mobilu tak z koše. Já když šla do koše v mobilu našla jsem tak nějakou holku tak mě řekl, že je to ex. Dalších pár týdnů mě to zraňovalo jelikož jsem nepotřebovala to vědět. A tento týden po mě chtěl ať mu najdu cosi na zdi na fb tak jsem tak našla staré posty a komentáře mezi němá což mě velice rozhněvalo. Já nechci myslet na jeho ex a jaké to bylo atd .. Jen mě to zraňuje. Je nějaký způsob jak se to dá překousnout?
2) Začalo to někdy v září, že když se naštve někde v práci atd.. přestane komunikovat na hodiny. Není to z mé strany nikdy jsme se nehadali. Jeho chování mě zraňuje jelikož si vybíjí zlost tam kde nemusí. Třeba šéf ho naštve a pak celý den je protivný i. Dává mě to jako by za vinu nebo to dává mě na hruď ať prostě se cítím jak on. Otec hi seřval a já mu pak volala. Jsem mu chtěla nějak pomoct ,ale on tipl mobil a pak nekomunikoval další dva dny. Nebo když ho někdo naštve tak vždy přestane komunikovat i se mnou jako kdybych za to mohla. Hodně nadává na spolupracovníky nebo cizí lidi. Někde daleko ke sprostému slovu. Mě nikdy nic sprostě neřek,ale bojím se toho , že pokud bude náš vztah nadále pokračovat tak jednou bude nadávat i mě On je teda velmi šikovný a snaživý. Když ale něco hi naštve vždy to dá znát a pak to pociťují také, že nekomunikuje nebo je trochu hnusný. Posledně když jsem mu řekla o tom že jsem viděla jeho ex na jeho fb. Tak byl smutný a , že to vymaže. Přitom ji má bloklou. Ano něco vymazal,ale stále tam je toho dost. Možná mě to hlodá jelikož jsem to viděla na jeho fb. Vím že je to jeho minulost a, že to on ani já nedokážeme změnit. Vím že časem se spíše jeho chování více odhalí,ale nejsem věštkyně. Nevím jak se k jeho chování stavit když on je v náladě a dává to se rat i mě za což já nemohu.
3) Než jsem viděla jak vypadá jeho ex. Tak mě párkrát říkal, že nemusím nosit make up,atd .. Po tu tom co jsem viděla jak vypadá jeho ex. Ehmm Je mě mnohem hůře jelikož když si dám make up a hezký šaty atd,.. tak vypadám jako jeho ex (krom oči,) Vlasy a pleť má stejnou barvu jako já. Má oválný obličej jako já a co hůř to samé postavu. Si připadám jako by jsme byly přes kopírák
4) Jednu stranu plánuje budoucnost i se mnou a druhou mě řekl, že kdyby on mě nudil tak ho mám opustit na což mě pak řekl že je to že srandy. Také mě řekl kdyby já měla někde příležitost tak ji mám využít (škola, práce,..) ,ale zase by byl moc rád kdyby jsme byli společně, že mě miluje, že jsem nejúžasnější holka kterou potkal, , že umím mnoho věcí a , že jsem vzdělaná atd , že jeho rodina mě má ráda. Jeho ex neměli rádi. Jeho mamka mu to stále říkala. Také, že když se rozešli tak ona se vrátila k příteli co měla před ním. Přijde mě že neví co vůbec chce jeden den chce odejít z armády druhý den chce být pilotem a pak se velice těší až dojedeme na Vánoce do ČR.
Vadí mě že vím jeho ex. Nebo mě zraňuje to že se nekomunikuje někdy,ale já musím vždy i když mám blbou náladu. Jedna věc je, že mě tikaji hodiny vízum se dá prodloužit,o to mě nejde ,ale jde mě o to , že já mám pre status. To je status, že mohu se vrátit do Anglie a pracovat tam ,atd... Nanejvýš mohu být pryč ze dva roky a pak se musím vrátit. Nyní je to rok a tři měsíce. Nechci ztratit status ,ale zase nechci ztratit přítele. Jenže nevím pokud zde zůstanu zda třeba se neobrátí ke mě zády nebo si mě vezme.. A zase mě mysl říká že pokud odjedu do Anglie tak budu si vyčítat, že nejsem s ním.
Prosím o radu zkušené které byly ve vztahu a mají větší přehled Když partner nadává sprostě a ponižuje kolegy, atd může se to jednou přenést i do vztahu ? (Už tak někdy nekomunikuje když ho někdo naštve v práci tak nekomunikuje ani se mnou nebo komunikuje ale je to takové no...) Velice mě hlodá, že vypadám jako jeho ex a,ale prý mé chování je jiné a moc mě miluje. Také jsem mu dovolila plno věcí co jeho ex nechtěla s ním v postelí dělat,.. Teď babo raď. Někdy mám dny kdy jsem do něj bláznivě zamilovaná a pak mám dny kdy si vyčítam proč nenechal ptáka v kalhotách a nepočkal na mě a proč se na mě vylívá své špatně emoce a. Otázka je má to smysl se dál snažit ve vztahu ?
@nika346 Hele, asi takhle, pokud už teď jsi v nejistotě, tak si myslím, že pouze ta myšlenka je špatně, samozřejmě, každý má své chyby a nedokonalosti, ale musí být v takové míře, aby je druhý dokázal tolerovat. Jsi mladá, bez závazků, nemusíš vztah zachraňovat, jako manželka s dvěmi dětmi...
@nika346 Utekla bych, bude tě to jen bolet s ním být. Jsi mladá, pokud jsi nešťastná už teď za pár let to nebude lepší, spíše naopak. Nabyla jsem dojmu, že pan neví co chce a to se jen tak nezmění - s bývalým jsem tomu dávala pořád šanci (celkem to bylo okolo 2-2.5 roku života), že dospěje a hle je o 12let později a co se o něm dozvím, je jak před lety.
@nika346 Nečetla jsem úplně všechno,to se nedá. Prosímtě kolik je tvému partnerovi? Připadá mi ještě jak nevyzrálý puberťák 🙄 a upřímně nevím na co s ním ztrácíš čas...
Jestli se musíš ptát na maminkovským webu, zda má vztah cenu, tak nemá :D
A jen rada. Hlavne se musis libit sama sobe, nos si co chces, delej si make up jaky chces a nenech si do toho kecat.
S těma odmlkama by me taky stval. Rychle pryc, děvče..
@nika346 Já půjdu proti proudu, Většina věcí, které vám vadí, jsou zcela normální.
Vy byste chtěla ve veku kolem 25 let panice bez minulosti? Nežijeme v 19 století. Je běžné, že lidé nasbírají zkušenosti (sexuální i emoční) v jiných vztazích, než se usadí. Proč řešíte jeho minulost? Zjevně ji má uzavřenou. Fotky z minulých let není povinen mazat. Prostě v daném období života žil s jinou osobou, teď ale miluje Vás. Vyrovnaná žena s tímto faktem nemá problém.
Rovněž je normální a poměrně časté, že se mužům líbí určitý typ ženy. Jste podobná jeho ex. No a? Zbytečně se rýpete v minulosti, připadáte mi strašně nevyzrálá.
Jeho nevhodné chování ke kolegům, odmlky v komunikaci a vybíjení si zlosti na Vás jsou jediný skutečný problém. Zde bych zvážila, zda je to opravdu na úrovni překračující meze (každý je občas naštvaný, každý je občas nevrlý, není pořád sluníčkově). Pokud vyhodnotíte, že jeho chování Vás zraňuje a on jej nezmění ani po výslovné žádosti z Vaší strany, není důvod ve vztahu pokračovat. Není podstatné, zda to v jiném vztahu jiní lidé mají stejně. Podstatné je, co vyhovuje Vám.
Celkově mi připadá, že potřebujete trochu sebedůvěry a hlavně uklidit v hlavě. Pracujte na sobě a neupínejte se na první vztah.
Já jsem to nezvládla přečíst celé, ale přijde mi to jak problémy puberťačky.. Ve 24 letech asi s nějakými ex musíš počítat.
Cekat, ze ve 24 najdes kluka, ktery nebude mit z minulosti nejake vztahy, by bylo velice zvlastni. To, ze ty mas prvni vazny vztah az ted povazuji spise za velmi vzacnou vyjimku. Podle me v tomto smeru resis hrozne blobosti, pitvas se ve vecech, ktere ti zbytecne ublizuji a zbytecne si komplikujes vztah. Mne osobne prijde zbytecne, aby kontakt se svou ex zcela omezil, pokud se nerozesli vylozene ve spatnem a ona mu nejak zvlast neublizila. Zkus zapracovat na svem sebevedomi, opakuj si ty pekne vety, ktere ti pritel rika a vykasli se na vse ostatni. A to ze ti vadi, ze spal se svymi pritelkynemi, pripadne ze si uzil nezavazny sex kdyz byl nezadany, tohle mi prijde uz fakt pres caru. Co se tyce te nekomunikativnosti to je jina, to by me stavalo taky. Znaci to jehi jistou nevyzralost nebo zpusob, jak resi problemy, uzavre se do sebe a dokud to sam nezpracuje, neni schopny komunikovat s nikym. Zkusila bych si s nim o tom promluvit
Jste mladi jste spolu rok...
Nevim ale ja po roce litala na ruzovem oblacku
...ikdyz my jsme to meli v jinych vecech jinak...
Ale resit jestli mibrekne sexualni partnery...je mi fakt jedno...
Podle me se necitis byt jista ani sama se sebou ...
Bydlite spolu ja to z textu nepoznala ...?
Promin, ale jste decka. Oba dva.. A ně az tolik vekem, ale svou vyzralosti, respektive nevyzralosti.
@nika346 už jen číst to je boj. Neumíš česky, natož si srovnat myšlenky.
Pokud se v tom takhle placáš, nechápu, proč s nim vůbec jsi. Jsi mladá, běž a buď šťastná, k tomu chlapa nepotřebuješ, a vůbec ne takovýho.