Ahoj holky,
chtěla bych se spíš vypovídat a slyšet názory i z jiné strany.S manželem jsme spolu 8 let.Máme děti.
manžel má velice rád pivo a hospodu.Začátky když se narodili děti byly šílené.Padlo léto a on nebýval o víkendech doma a já na ně sama.Momentálně se to poměrně zklidnilo,jestli jde jednou za měsíc tak to je co říct.
Jako otec dětí je skvělý,děti ho mají rádi,on je.Není co vytknout po této stránce,o víkendu mě nechává i vyspat,ráno se o ně postará..fakt bez problému.
No ted k jádru věci.Jako manžel je totálně na nic.Nefunguje to,neumíme si říct že se máme rádi,vzít se za ruce,povídat si prostě nic.Naše večery vypadjí tak že sedí u počítače a hraje si hry...když se snažím s ním mluvit nebo tak jen protočí očima ,hodí hroznej výraz jako co ho otravuju a konec.
Upřednostňuje hlavně svoje kamarády a já jsem až ta druhá.Nikam spolu nechodíme,bud se opije a dělá hroznou ostudu a já na tohle prostě nemám,i sem mu to řekla že s ním nikam nemůžu chodit když se za něj stydím, anebo mi oznámí že někam jde a nějak nebere v potaz co já.Viz.kamrádova svatba na kterou "máme" jít v létě.On si to zařídil jak potřeboval a tím to haslo.Hlídání bysme stejně neměli a tak
mi řekl že jestli chci at jedu taky a večer s dětma odjedu.Docela se mě to dotklo.Tak jsme snad rodina ne?
Možná si to jen namlouvám nebo už prostě ke mně taky nic necítí...nevim... aspoň jsem s emohla vypsat když už nic
Tak u nás doma to je velmi podobné.. je skvělý táta, ale doma víceméně není - je v práci, nebo něco kutí a vaří, nebo kouká na televizi, nebo spí. Máme malý byt a např. vůbec nechápe, že někdo jiný potřebuje na spaní klid. Když kouká do noci na Tv, chodím spát k dětem, jinak bych se nevyspala. On to neřeší. Jemu můžou děti skákat po zádech (doslova) a on přitom usne. Naše rozmluvy 0. Ale my tedy máme společné výlety a cestování a to nás baví , dokonce jsme byli jednou už i bez dětí 😵 Každý podzim máme parádní krizi: on bývá v práci nonstop i týdny, unavený, já nervní, masakr. Ale vždy to nějak překlepem a těšíme se zase na naší společnou dovolenou. Všechno naplánuje a je to podle něj nebo podle něj. Jinak to je špatně. Kamarádka má doma něco podobného (všichni jsme společní kamarádi) a prostě se rozhodla, že s ním bude a už to neřeší. Co taky se 4 dětma, že? Vždycky mi radí: Drž a táhni! A jako musím říct, že naše sedmiletá téměř nonstop krize polevuje, přeci jen za téměř 10 let jsme si na sebe už docela zvykli:D
@aileyn a co sex??
Jinak podle me pokud je skvely tata,tak bych to nehrotila. S kamaradovou svatbou by me to mrzelo,ale spis nez vycitky bych zmenila chovani....prestala resit vycitat a snazit se ho menit. Dej si chvilku cas. Naprosto rozumim co ti vadi ale kdyz to nejde domluvou - slovy,zkus to chovanim zmenit. Nedelat naschvaly...ale sem tam vyzmiznout sama nekam. Atd
@aileyn heled nema nejakpu jinou zenu?? Moc neverim ze by mlady zdravy chlap chtel sex jen jednou za mesic....podle me musis zmenit sve chovani v prvni rade ty...nevycitat nehadat se a nechat ho obcas hlidat deti a kit cvicit s kamoskou na vino...nedelat naschvaly....ale aby byl doma klid a fungovali jste zatim pro deti a casem se uvidi...je dobre podivat se i na sebe tretima ocima jak se u vas zije a jak s nim mluvis ty atd....tim netvrdim ze chyba je u tebe to vubec ne....
Ahoj, teda, když to tak čtu, tak tě obdivuji, že jsi s takovým chlapem vlastně založila rodinu. Netuším, jaký byl před svatbou nebo dětmi, ale to ostatně není jen o něm. Nemyslím si, že by v tom byla jiná ženská. Ty signály by byly dle mě jiné. Více by utíkal pryč, ne "jen" do hospody, atp. Spíš si myslím, že s rutinním světem rodičovství a života jste se odcizili. Chtělo by to na sobě zapracovat. Jak jsem pochopila, očividně on na povídání moc není. Tak bych asi, být tedy tebou, začala nejdřív u sebe. Máš nějakou aktivitu, která tě baví a naplňuje? Od které se můžeš odrazit, aby jsi nabrala zpět svůj elán a chuť, víš. Ne jen řešit děti a proč on je takový jaký je. Zkusila bych se pomalu měnit k obrazu svému, aby jsi byla spokojená sama se sebou. Myslím, že muži vycítí, že se něco děje a když ta změna bude vidět v tobě, že jsi "zajímavější", tak třeba projeví i on zájem. Těžko říct, je to napsané dost krátce....Ale určitě řešení je, jen to správné najít 🙂 držím pěsti!
P.S. a s tou svatbou kamaráda....někdy hold chlapi dřív mluví než myslí 🙂 tomu mému to taky občas ujede, takže byť to zabolí neber si to osobně 😉
Udelejte si cas sami pro sebe, bez deti a pocitace. Najdi vam nejakou aktivitu, co se dela pro dva. Je skoda nechat ten vztah postupne umrit uplne zbytecne.
@marton ... hoj holky hezky radite mame to podobne az na to ze na dceru sem sama pokud mu nereknu tak ho nic nenapadne kdyz jdu do kramu nebo sepsem tak si mala i sma zahlasi ze ma hlad , to pak udela jidlo.jinak jeho prichod z prace je najist se ani se psem.mi nepomaha a lehnout k tv nebo pc. Nejak spolecnyho nemame nic a pokud nevyjde nekdo s jeho kamosu ven tak to asi nema cenu a jdeme zas domu sam s naami nejde nikam.. hezky tu pisete at se koukame prve na.sebe ale kdy ma clovek pocit ze dela vse na stopro tak zadna odezva kolilrat me popichuje a ztrapnuje a hroozna sranda ani si moc nepovidame neme spolecny nazory. Ted mi rek nedavno ze zostuduju rodinu kdyz sem prisl od babick v jejich pujcenych kotnikovych botach ( cern kozeny n kanicku nad kotniky mirny podpatek, pro predstavu)a ubec ho nezajimalo ze je treba lepsi mot nohy v suchu nez total durch, mam si pry uvedomit ze ztrapnuoteeho kd z chodim jak sedlak jinak slo jen o jednu cestu kdyz napadl snih a ja mela blby boty..pry se menim a je to desn ze i on kdyz jde delat na stavbu se podiva do zrcadla a proste kazani.. jsme furt dom tak o vilendech chodim k tatoj na chalupi pac se jinak nevidime tak radsi du tam nez sedet furt doma. Jezdi k nam jeho 11lety syn na vikendy jak kdy... a treba prosedej odpoledne u mobilu u pokru a teska zaabava a me nezbyba nic jineho nez televize kdyz mal spi... chodi k nam jeho kamosi a kdyz zahulej kuchyn tak se urazil ze ho furt peskuju ze ukazuju ze je byt muj (my mamy) ze mu furt rozkazuji at otevrilou ono nebo at si to stisi t videa kdyz mala kouk na pohadky a pomalu nic neslysi... a ja si prijdi jak podej prines ... lezi na posteli rekne mam hlad bez kup pii a kdyz ja mu rekni udelej mi prosim piti tak nic jen kdyz se jemu chce.. ja sem ochotna se rozkrajet ale neciim opat.. maximalne mi rekne delam malo? Chodim vydelavat musim si i pukcovat na urok aby sme meli tp.mi taly vycitam pac nesnasolim dluhy... dobry co.. a naky pojd sem zlato keme o bejmout neznM... kafe mi dela kdyz del kamosum hmm super.. nechodime se bVit proste nic ..nelljen problem penize placeny A neschody.on se i urazi kdyz do nej du zkrz koureni dom ja sem odnaucena tak tolen smrad nesnedu a kor kvuli klare... fakt ke ze normalni lidi chodej na balkon i ven a o ? Prece mu neni 60 aby chodil na balkon a to se ma oblilat doma kdyz si chce zakourit pac ja hned otviram okna.. fakt je mi z toho nA nic :(
@barbara08 ahoj,tak samozřejmě že není žádná univerzální rada.Člověk musí sám posoudit jaké jsou jeho hranice,co si k němu ten druhý může dovolit.Proč setrvávat v takovém vztahu?Partnerství je o vzájemné toleranci.Musí vám být spolu dobře.A to co píšeš je dost přes čáru.Když ten druhý nemá snahu,tak se můžeš rozkrájet ☹ .
Jeho nazor je taky ze ja jko zena j
Hospodyne doma a vychovavam dceru a nakupuji a on jako chlap vydela a penize ( i kdyz neplati co ma)a je hlava rodiny tudis ma vzdy posledni slovo a to ja jako lev nemizu prekousnout nezajimaji ho moje nazor . Ani nevis jak uznavam vymenu manzelek..
I já mám pocit,že už to nemá cenu a to nemyslím jen,že mi doma nepomůže s ničím. Všechny problémy řeší řevem, následně se omlouvá,asi tisíckrát . Řekla jsem,ať si ty jeho omluvy strčí někam. Navíc je osvc a nedaří se mu, tajil přede mnou důl.věci. nevěřím mu už ani slovo.
Když po něm lezou děti a chtějí se mučit, tak si říkám: toho tátu jim sebrat, nebo ne? Pac tatínek je na blbovinky a dovolí vše. je ten nej. Momentálně bych neměla kam jít,ale vn hlavě mám plán , v srpnu mi končí rodicak,najít si práci a pokud budu schopná děti uzivit
U nás pomohlo to nejhorší řešení odešla jsem s dcerou stačil cena od te doby je to někdo jiny
No máme to ted doma podobné. On u PC, ja u telky a osobní život NULA. Do hispody ho teda musím s kamardama vyhazovat,protože nikam nechce chodit. Ale ted v neděli jsme dali dceru hlídat a šli si spolu sednout na pivko. No a hned nám bylo líp a víme, že si musíme udělat čas jen na sebe bez dítěte. Zkusila bych ho nějak překecat. Nám to ted hodně pomohlo. POkud ovšem ani to u vás nějak nejde, tak mě nic jiného nenapadá. Nemusíte jit na pivo, někam jinam samozřejmě, ale být sami...