Ahoj holky,
Velikonoce se zdály jako ideální příležitost, kdy seznámit přítele s mou rodinou. Návštěva mi nepřišla nijak špatná, on je z rodiny konzervativní, naše rodina je více přátelštější a hlučnější.
Po návštěvě mi říkal, že z toho má zvláštní pocit, že mu přijde, že o něm mají špatný obrázek. Vůbec jsem to nečekala, protože ho mají opravdu rádi a často se mě na něj ptají. Sami mu říkali, ať zase brzy přijede. Snažila jsem se mu vysvětlit, že je to jinak, než jak to cítí... Řekl mi, že ho to tedy těší, ale jak ho znám, má svou hlavu a pravděpodobně jsem ho moc nepřesvědčila.
Má to někdo podobně? Samozřejmě, ve finále jsem z toho rozladěná možná víc než on a moc mě to mrzí.
pokud je obecne pesimista , ktery vidi vse spatne a kazdy vsem vsechno zavidi apod. ano je to normalni..a chce to cas nekteremu par mesicu nekteremu dele...
A není to tím, že je introvert? Třeba se bojí, že ho budou mít za suchara, když jsou víc přátelští a hluční. Můj partner je na tom podobně, je z malé rodiny, a já z velké. U nás bylo vždycky dost hlučno a veselo, je z toho nesvůj :D
@merllin Tak třeba má strach, že ho nebudou mít rádi, tak si určité signály vykládá jinak. Pokud tvoji rodinu poznal poprvé, tak nemohl znát způsob komunikace a různé drobné nuance, které má každá rodina specifické. Přece jen to je stres se poprvé setkat s rodinou partnera.
Jinak můj chlap je v tomhle exot. Taky tvrdí, že ho moje mamka nemá ráda, protože "mě odloudil". Přitom to vůbec není pravda. A když si před mamkou na něho občas postěžuju, tak ho bere a respektuje jako mého muže.
Napoprve to byva takove "umele"... kazdy se boji mluvit tzv.na plnou hubu, aby druheho nijak neurazil nebo nesokoval, aby si ho tak trosku nejprve otuknul. Je to jeste brzy soudit, jak si sednou. Dej tomu trosku cas ☺ A pritel at si tim nelame hlavu, za par setkani je pozna lip a zjisti, co mu vadi nebo naopak co je mu na kom z nich sympaticke 😊
Já měla naopak z první návštěvy u manželových rodičů celkem dobrý pocit, jen mi pak manžel řekl (ne hned),že mu jeho táta při odchodu řekl, že mě nebude mít nikdy rád. No,jak slíbil, tak to plní, nijak se svým postojem netají - pokud je to tedy za přítomnosti jiných lidí,tak jsem jeho nejoblíbenější snacha 🙂
Nemá je rád. Oni jeho taky moc ne 🙂
Ja nemuzu citit pritelovo segru,to je takova piiiip...
Já přítele představila rodině když jsme byly u vody. Protože jsem jela o pár dní později a tam mě i se psem odvezl. A to tam byly všichni bratři jejich ženy/přítelkyně děti a pak mamky kamarádka. Taky šok. Hlavně těch otázek. Ale mají se rádi. Nikdy o sobě neřekli nic ošklivého
U nás podobně jako u Vás. Můj muž je z takové konzervativní rodiny, my jsme Italové. Hluční a srdeční až moc. Můj byl z toho na začátku docela vykulený, ale zvykl si a myslím, že dneska je ještě hlučnější a upovídanější než my. Teď se bavíme, jak zapadají zeťáčci. Moje matka, když vidí prvně chlapce mých dcer, ukáže na obrovskou zahradu a praví, vidíš, jak je posekaná? Tak to je od nynějška Tvoje práce. 😀 Pakliže vydrží mojí panovačnou matku, už nám zůstává. 😀
nemá a mám pocit, že bud vybírám opravdu špatné chlapi nebo mám fakt špatnou rodinu, protože žádný nějak nesedí :/
@misanovakova Z toho si nic nedělej. Oni Ti rodičové mají vždycky nějakou jinou představu. Moje matka třeba tvrdí, že si špatně vybíráme životní partnery, ačkoliv jsme všechny ve spokojeném vztahu léta.
Chápu-li to správně, bylo to dnes poprvé, co se s tvojí rodinou sešel. První setkání může být rozpačité, nedělala bych hned závěry 😉