Ahoj holky. Je mi 27, přítel je o 10 let starší. Máme spolu ročního syna. Náš vztah byl od začátku v pohodě, i když přítel měl nějaké problémy - dluhy, neshody s bývalou...ale to jsme všechno společně vyřešili a za celou dobu vztahu (5 let) jsme se ani skoro nehádali, všechno bylo tak nějak v poklidu. Teď jsem na mateřské se synem a přiznám se někdy už mi to leze na mozek - pořád stejnej kolotoč praní, žehlení, krmení...Ne že by mě to nebavilo, ale někdy bych potřebovala na chvilku vypnout a nejde to. Přítel chodí do práce na směny a když má volno chce se vyspat a odpočinout si a já mám jedinej čas jenom pro sebe tak jednou za týden když jedu večer nakoupit (to je tak 2 hodiny), jinak nakupuje on cestou z práce. Přiznám se, že co jsem doma, tak o sebe nějak moc nedbám, jako učešu se a tak, ale nemaluju se, nehty si nelakuju...Dřív jsem to teda taky nijak nepřeháněla protože v práci jsem tohle nemohla, ale teď se nemaluju vůbec a doma nosím tepláky, nepřipdám si moc hezká, hodně se mi po porodu zhoršila pleť, jsem sice hubená ale myslím že až moc, nemám ty hezké ženské tvary. Co se týče našeho intimního vztahu tak tam je to už hodně dlouho divné - není moc čas a když je, tak není energie po celém dni, takže spolu spíme tak jednou za 3 měsíce. Nevadilo nám to, víme oba, že se máme rádi, ale prostě nám to ani nějak nechybí, radši vůbec než se nutit když člověku není dobře nebo je unavený a navíc syn s náma spí v ložnici a vzbudí ho sebemenší pohyb. Vím, že přítel nikoho jiného za tu dobu neměl, po práci jde hned domů a veškerý volný čas trávíme spolu, takže jsem si jistá, ale občas mě zamrzí že už ta vášeň někam zmizela ale já nejsem asi typ, co by ho sváděl a čekám na podnět z jeho strany a to je asi taky chyba. Jinak jsme k sobě byli vždycky otevření, sice jsme si běžně nelezli do PC nebo mobilu, ale když třeba bylo něco nutného, tak se mě třeba jen zeptal, jestli si může zavolat že zrovna nemá kredit a nebyl problém nebo když mi nešel počítač zapla jsem si ten jeho heslo jsem znala, netajil se ničím. Poslední dny se mi ale zdá něco divně. Možná jsem jen blázen a vymýšlím blbosti, ale chtěla jsem zapnout jeho počítač, protože mi něco nešlo na tom mém a měl tam jiné heslo. Tak jsem mu to pak říkala a on to zamluvil že ho musel změnit protože ten novej systém co tam teď má zjistil, že se heslo shoduje s jeho osobními údaji (měl rodné číslo) ale že si to taky nemůže pořád zapamatovat to nové. Dál jsem to neřešila. Ale chtěla jsem pak jen tak z hecu zkusit jeho FB a tam si taky změnil heslo a taky má ještě jeden malý notebook, který si nosí do práce a ten má taky zaheslovaný. Tak si říkám co se děje nebo jestli je pravda co mi říkal a hesla si změnil všude aby si to líp pamatoval. Vím, že si psal s jednou známou, ale jsou kamarádi, ona má každou chvíli jiného chlapa, dvě děcka každé s jiným a teď taky někoho má a psali si jen tak o tom posledním, ale vždycky když jsem přišla do pokoje, tak tu stránku vypínal jakoby nechtěl abych to věděla. Asi si myslí, že bych zbytečně žárlila nebo nevím, ale myslím, že by s ní ani nic neměl, kdysi mi říkal, že takové ženské co pořád střídají chlapy se mu nelíbí. Ale pořád to ve mně nějak hlodá a bojím se, aby se třeba jen nezávazně nechtěli vidět nebo něco. Ona bydlí ve stejném paneláku jako moji rodiče, takže tam by asi příležitost neměli a u nás taky ne, ale kdo ví, kdo chce cestu si najde. Ona není nějak zvlášť hezká ale hezčí než já, má větší prsa, pěknou postavu, v posteli bude určitě taky akčnější když se u ní chlapi tak střídají a nikdy nemá problém najít si dalšího. Pro mého přítele je rodina vším, ale bojím se. Ještě nejsme manželé a já jsem ho jistou dobu do toho dost tlačila, on pořád říkal že se vezmeme, ale nejsou zatím peníze tak jsme o tom teď už nemluvili a já spíš čekám na iniciativu od něho. Nevím co teď mám dělat, jestli se ho zeptat na rovinu jestli se něco děje nebo zjišťovat něco tajně nebo se snažit sama nějak změnit aby si uvědomil co doma má. Jinak mi každý den říká, že mě miluje, doma mi pomáhá, v ničem se nezměnil, tak právě nevím jestli jenom neplaším, ale prostě byla jsem zvyklá že jsme ve všem otevření a teď ty hesla to mě vystrašilo. Navíc když jde spát před noční, tak si vypíná mobil, to dřív nedělal, ale to mi řekl, že nechce, aby ho někdo budil, protože mu pořád volali rodiče. Ale měl vždycky mobil na stole a teď si ho dává do batohu i s tím malým počítačem co nosí do práce. Co si o tom myslíte? Mám strach, že se třeba nakonec vezmeme a pak zjistím, že je se mnou jenom z lítosti nebo kvůli synovi.
Zcela uprimne si myslim, ze tak prudka a nahla zmena ohledne ochrany soukromi nasvedcuje, ze si minimalne neco zacina a s frekvenci sexu ctyrikrat do roka to neni az tak prekvapive.Bohuzel.
Upřímně - schovávání, vypínání telefonu a změny hesel, pokud si dřív telefony a notebooky nehlídal nevěstí nic dobrého (osobní zkušenost, naštěstí už hodně dávná). Jinak souhlas s tím, co píše @evulina77, začni si víc věřit, starej se o sebe a hlavně, ať to dopadne jak chce - nejdůležitější "chlap" je tvůj syn, tak už jen kvůli němu nedeptej
@irena88 Ja bych zacala u sebe. Nejdriv si ty a ty si na sebe musis najit cas a zacit se o sebe starat, abys byla zase atraktivni, pak je chlap, protoze ve dvou se to lip tahne a pak teprve dite. Ono ve spokojenem vztahu se detem i lip dari a snaz se vychovavaji. Rozhodne bych mu nelezla do veci a to ze dvou duvodu, co oko nevidi, to srdce neboli a za druhe to znamena, totalni ztratu duvery aneb i kdyz to dnes dela zen spousta, delat by se to opravdu nemelo a z toho, co popisujete muze pripadna avantyra byt i spojena se soucasnou zmenou, sex co 3 mesice u takhle mladych lidi proste neni uplne standartni frekvence a neni to jenom o energii ale pravdepodobne i o odcizeni, co si zkusit najmout chuvu na hlidani pokud neni babicka a aspon 2krat do mesice nekam vypadnout sami s manzelem a aspon jednou tydne treba nekam cvicit, jestli jste hubena az moc, tak posilovna pomuze jak s fyzickou, tak i s vylepsenim postavy a zvysenim sebevedomi. Drzim palce, at vse dobre dopadne a hlavne at si na sebe najdete cas 🙂
@irena88 tvoje obavy jsou Spojené se ztratou sebevedomi. Jednoznacnou odpoved tu nenajdes. To ze si zmenil hesla nemzsi absolutne nic znamenat. Muj chlap ma taky zaheslovane veci, hesla neznam a nepatram po nich. Zacni u seve. Obycejne leginy, triko, rasenka a lesk na rty udela dost a neni s tim prace. Bud atraktivni sama pro sebe. Neuzirej se blbostma. Ja mela taky kdysi obavu, ze me chlap podvadi a nepodvadel. Prestala jsem to resit, protoze stejne nevim co bych delala kdyby to byla pravda. Tak je lepsi se tim zbytecne nestresovat. Zacni chodit cvicit, hezky se oblec, i na pískovišti muzes byt sik. Zajem chlapa se zvedne a veskere obavy budou pryc.
Ahoj, tak ja si taky bohuzel myslim ze zmena hesel a vypinani mobilu neco urcite znamena.. Bohuzel to vim z vlastni zkusenosti... Nejspis s nekym navazuje kontakt... Uprime a na rovinu Ti reknu ze podle me spolu spite strasne malo.. Chlapi jsou chlapi... Kdyz to delate tak malo, tak staci aby se o nej zacla zajimat nejaka fuchtle a to ze Te miluje muze jit proste stranou... Nerikam ze sex je nejdulezitejsi veci ve vztahu ale urcite patri k tem hodne dulezitym vecem...
@irena88 Zacit chodit ke kadernici? Na kosmetiku? Ve kterem zijeme stoleti? Pokud te chce podvadet, bude, at budes mit teplaky nebo vypadat jako supermodelka. Takze spis pritlac na sex, pokud ho sama aspon trochu chces, a doufej. Uprime, nevypada to moc dobre - presne tak jsem se totiz chovala pri zahybani byvalemu. Ale treba je to zatim jen na platonicke urovni, takze bych vyckala. Preju vam vsem stastny konec. 🙂
A co tak se ho úplně normálně a v klidu nejdříve zeptat?
Bohužel si taky myslím, že někoho má... Začni to řešit, než bude pozdě. Přeju ti aby se to vyřešilo a já se mýlila!!!
Třeba není k čemu. Když chci něco vědět, zeptám se. Může zatloukat, může říct pravdu (ať už se bude líbit nebo ne), a taky to může být úplná blbina. každopádně bych tímhle začala, než bych se utrápila a vymýšlela scénáře.
Než zacneš pátrat nebo se ptát, odpovez si na otázku, jestli to opravdu chceš vědět. A pak ještě jestli chceš ontenhle vztah zabojovat. Osobně bych asi taky nejdřív začala u sebe - kadernik, kosmetika atd. A taky dát najevo, ze dvě hodiny na nákup týdne rozhodně není to, co by jsi si představovala. Ať také trošku zapochybuje, teď si může být jistý v kramflecích, ze ty jsi doma...
Z vlastní zkušenosti...bývalý se taky takhle choval a ano, měl milenku....áále to nemusí nic znamenat..zkus o sebe pečovat...malovat se, oblékat více vyzývavě ...zkus si s ním promluvit, že prostě potřebuješ čas pro sebe, že chceš i ví času trávit s ním a tak....jako myslím si, že jestli jste zdravý a máte se rádi, sex jednou za tři měsíceje hoodně špatný a někde je něco špatně......začni jednat, jestli ti za to ještě stojí....nemá cenu se zbytečně dloouhodobě mučit a trápit....
myslim, ze si s nekym pise....jak se nejlip zachovat v tehle situaci je otazka...ja tenkrat patrala...a vypatrala...byly z toho tri roky trapeni a rozchod...kamaradka take patrala a ten jeji ted bydli s tou druhou....jenze delej, ze se nic nedeje, ono se to lehce radi.....strasne bych Ti prala, aby to nebylo tak, jak to vypada!!! asi bych vymyslela vic spolecnych aktivit...
@irena88 upřímně si myslím, že když chlap s tebou má sex jen jednou za tři měsíce, něco je špatně. A pokud si zamyká telefon, pc atd.....já bych v první řadě se zamyslela sama nad sebou, jak to u vás doma je?? Smějete se spolu? Jak ho vítáš z práce, loučíš se, když odchází do práce?? A prosím Tě, proč chodíš doma jen v teplákách?! To se na mě nezlob, ale trošku na tom neseš vinnu i ty sama...podívej se jaká jsi byla dříve a jaká jsi ted?? někdy je to těžké, měla jsem to podobně, navíc muj muž moc nechtěl abych chodila sama do bazenu, když mužeme všichni...a sem tam s kamoškou na kafe, ale vysvětlila jsem mu, že na tom nic není, prostě každý potřebuje na chvili vypnout a být chvíli sám....jako on s kámošem an stejný koníček, nechodí často,ale zajdou nebo si pokecat, tak to samé potřebuji já....a nikde nic nedelám, nikoho si nehledám...jen chci mít chvíli svuj prostor....a vím, že bych zahnout mohla hned, ale já chci být opravdu jen chvili sama...
Takže ty se zastav, prober, řeči typu není síla ani chuť ani čas je nesmysl vůbec po 5ti letech vztahu....začni sama u sebe, ted bych nepátrala....může si klidne psát jen s kámoškou,nebo chodit na chat.... kdo ví, jsou to spekulace........což tebe nas*re, ale co.....budme upřímne, v teplákách a neupravená, navíc bez sexu ho doma neudržíš....to je kruček k tomu, aby si nekoho našel....
snaž se, at je doma pohoda klid, sežen hlídání nebo at hlídá nekterý den on a ty běž s kamoškou na kafe, do bazenu, na cvičení nebo někam vypadni pryč....tím nemyslím sobotu diskoteku, ale rozumný odreagování, zatím se zaměř at si spokojená sama se sebou....maluj se, uprav se doma, když jsi hubená, jde to bez větší námahy....já jsme tehotná ted a mám momentálně o 25kg víc než když mě muž poznal....po porodu musím dát dolu, ale co mám ted delat??? a přesto se snažím a když se ráno probudím dřív, někdy mažu do koupelny se upravit aby mě nevidel a snažím se nebýt v teplákách....a další vec, být v pohode, zbytečně nevysírat ale nenechat si ani líbit veci ktere se mi nelíbí, proste tak nejak se snažit doma o klid pro sebe i manžela.....a hlavně si musítenajít čas i vy dva na sebe....a neříkej, že to s jedním miminem nejde....máme holky po roce a čekáme třetí mimi a jde to si najít chvilku, abys ho pohladila, usmála se na něj, i na sex....večer na film....proste musíte žít i spolu....ne vedle sebe. Určitě bych se na něho nevrhala, ale hezky se oblíkni, nech vykuknout nenápadne krajkované gaťky, košilku atd....proste aby on začal.....nenásilně....nebo si dejte na večeři sklenku vína.....a nečekej hlavně že se to změní ze dne na den...situace u vás taky nenastala ze dne na den..... 😉 proste se snaž o to, aby mu bylo s tebou/s váma dobře, jak doma tak když někam jdete..... 😉
jsi o deset let mladší, využij toho....ˇudržuj se, on musí být rád, že tě má a starat se aby o tebe nepřišel a ne naopak .-) drž se a hodně štěstí.
a ještě jedna vec...hlavne nečekej, že se pěkne namaluješ, oblíkneš, otevřeš víno a jakmile nebude ten večer sex, tak na něho budeš nas.....nenut ho do ničeho....jen delej doma klidnou atmosferu....
a jak tu nekdo psal, že nestačí kadeřnice a kosmetika, tak jako sorry, sama o sobe nestačí, ale značně může přispět k tomu, že ja se cítím dobře, vypadám rozhodně líp než když tam nechodím (pokud je tedy schopná kadeřnice 😀 ) a rozhodne péčí o sebe samu nikdy nikdo nic nepokazil, naopak tím může pouze získat 😉
Podívej, doufám, že to nebudeš brát jako urážku, to by mě mrzelo, ale... Já mám doma dvě děti. Je mi 24 let, mám 6 letého syna, kterého připravuji do školy, povídám si s ním pořád, jak to tam bude, chodíme spolu po nákupech. Mám k tomu 5 měsíční holčičku, které se rapidně změnil režim, takže z toho zajetého nevím hodiny ani minuty, kdy se vzbudí, nevím, kdy poklidím, zda to stihnu, nebo hold bude muset počkat nádobí půl dne ve dřezu, protože nemáme myčku. Během výchovy syna jsem v 19-20 letech dokončovala střední školu. Pak jsme zjistili, že má slabou hyperaktivitu. Musím zvládat veškerou péči o domácnost, o obě děti, hlídat většího, aby nerozmlátil půlku bytu balónem a papučama, jak s tím pořád mrská. K tomu se ale musím zvládnout postarat i o sebe! Protože proč bych měla být jako žena na mateřské zanedbalá? Jen z pohodlnosti? Doma schválně nosím upnuté tříčtvrťáky nebo kraťásky, tílko, které přítel zbožňuje a lehce se nalíčím. O nehty pečuji 1-2x týdně a dělám si francouzskou manikúru s kamínky nebo puntíky. Samozřejmě na etapy, jinak se to nestihne skrz děti. Denně vařím. Přítel doma pomáhá. Je vidět, že ho pořád přitahuju, je do mě blázen, protože i doma vypadám moc pěkně (dle jeho slov). Ano, taky se umím nelíčit a lítat v teplákách, ale čeho tím docílím? Toho, že přítel začne koukat jinde, což je u chlapů (a i u nás žen) normální? Ale musí zůstat u koukání... Jsem hubená, prsa po porodu skoro nikde, zadek lehce větší. Ale pořád se musím udržovat, jsem přece žena! Pak se nemůžu divit, když se budu zanedbávat, že chlap bude jinde. Z mužskýho hlediska to je přirozený, pro nás nepochopitelný a urážlivý. Po porodu mám mastnou pleť, trpím na otoky očí a sem tam nějaký jebáky. No a co?! Doma je pohodlně, ale hezky oblečená žena sexy i s jebákem - kterýmu se teda samozřejmě dá předejít péčí o sebe samotnou... Takže bych spíš nehledala chybu u přítele, ale u sebe. Pokud na sebe s prominutím kašleš, tak se nediv... Že má jinou si nemyslím. Jen si asi s někým píše a zjišťuje, že jinde to jde i líp.
A když budu upravená, tak se přece cítím líp, cítím se sama sexy a ten sexappeal vyzařuju ven, ne... ? A to podotýkám, že nemám pro děti žádné hlídání, přítel odejde v 5h, vrátí se mezi 16-17h a pak ještě pracuje na pc. Takže vše je na mě, pokud sám nenavrhne pomoc.
A ženy teď do mě!!!! 😉 😀
@bilkovalucie souhlas...jednou za mesíc na kosmetiku na upravu obočí, možná je i barva řas i obočí....a když ne, tak řasenku, krem a make up s leskem na rty udělá svoje 🙂 a přesně - legíny 🙂)) spása, k tomu se dá vzít tričko, tílko....halenka cokoliv....boty se dají sehnat dnes už i levné a zdaleka nemusí jít o podpatek, ale klidne balerínky s mašličkou seženete i za 300kč....a na vanoce, narozky svátky všechny poproste, at nic nekupují a přispejí vám i třeba 100kč...kupte si kvalitní nádherne vonící parfém....na netu seženete o 50% levnejší než v parfumerce....
proste taky si myslím, že spousta žen hledá chybu pak u partnera a vyčítá.....delá ze sebe chudáčky, jak se starají o rodinu, o díte o neho.....a tím nemyslím zakladatelku, ale všeobecne.....přitom narovinu, chlap když ja bych chodila do práce, přišla bych domu, on v teplákách, upocený, mastne vlasy - nebo nevonavé (já miluju, když mi voní vlasy, umývám si je ob den nebo klidne denně, když jsem hodne v kuchyni, proste pak ty vlasy načichnou) ....tak v práci když uvidím normálně oblečené lidi, upravené....co si budeme vykládat, do sexu se mi moc chtít doma nebude.....
a myslím si, že chlapům ani tak nevadí kil navíc po porodu ženy, jako to, když je doma dusno.....
žena musí být upravená, decentně voňavá a hlavně na sebe musí mít ti dva čas a musí se spolu smát.....jakmile se z domu vypaří smích, je tam divně....
@shine2015
@bilkovalucie Holky trošku zase brzdete - v podstatě s vámi souhlasim, ale ona zpravidla chyba bývá na obou stranách. Zase pokud si manžel zakladatelky mysli, ze dvě hodiny nákupu týdne je ideální čas jen pro ni, tak to nejspíš nebude jen její chyba. Nicméně si myslim, ze chyb bude především v komunikaci. Všechno se dá vy komunikovat - i ten kadernik a kosmetická a občasná (pravidelná káva s bezdetnou kamaradkou).
@shine2015 Přesně tak. Já jsem třeba příteli koupila pleťový krém a byl hrozně nadšený. On říkal, že má hodně suchou pleť, tak jsme se o tom začali bavit a on že mu je trapný přijít domů s krémem na obličej. No tak jsem mu ho sehnala já, udělala krásné odpoledne i s dětmi, schovala mu ho do balíčku a měli jste vidět, jak byl rozzářený, že se mu to splnilo. Jen byl stydlivý a nechtěl o tom mluvit. Kdyby nám ženám řekl chlap na plnou pusu "Dohajzlu něco se sebou udělej, podívej se, jak vypadáš!", tak si to sakra rozmyslíme. Jenže chlapi radši mlčí, pak hledají upravenou ženu jinde a je to... A pak samozřejmě je chlap ten největší idiot, žena je chudinka, kterou ještě všichni utěšují. Já jsem kamarádce (asi 20kg nadváha, vlasy jak stará mladá, furt celá stejná) řekla, že by se sebou měla něco dělat, že ve 28 letech vypadá tak na 40 a docela dlouho se se mnou nebavila. Furt si stěžovala, tak dostala po nějaké době ráznou odpověď. No už se se mnou baví, změna byl pouze v riflích :D A furt si stěžuje...chudinka... A takových nás je víc. Já partnera večer někdy namasíruju, kouknem na film, dáme někdy společnou sprchu, no proč ne? Sem tam mu koupím balík piv, sednem, kecáme a prostě makáme na vztahu, ale přirozeně. Voním se denně a pokud ne, tak po sprše samozřejmě stačí voňavé tělové mléko. Nikdo nechce být vedle pořád stejné ženské, která není schopná udělat změnu. Život je změna a změna je kvalitní oživený a stále suprový vztah. Mít na hlavě pořád stejné vlasy, stejný účes, stejné tepláky, ideálně s milionem žmolků....no.... radši se nevyjadřuju.... Měla jsem krátké vlasy skoro na ježka. Přítelovi se to moc líbilo. Pak řekl, že bych je mohla mít i třeba maličko delší, kdybych chtěla. Tak jo! A mám je už po ramena a jsme oba moc spokojení. O tom to je... A ne o tom, sednout tady na Modrýho koníka, postěžovat si, samozřejmě chtít od ostatních slyšet, jaká jsem chudinka, jak on je blbej a že někoho má, a pak se cítit uraženě a dotčeně, když někdo napíše, že si za to může sama, pokud někoho má, a pokud nemá, tak se má chytit za nos a milostivě odkráčet a začít něco dělat se sebou, ne s ostatníma!
@ilonne To jo, jen jestli ty dvě hodinky času nejsou jen pocit slečny... Naštvanej nebo zklamanej člověk mnohdy vidí problém tam, kde není. A unavenýho chlapa večer pomasírovat a ukázat mu, že fakt za něco stojí, to taky nedá moc práce. Já nemám čas sama pro sebe vůbec. Nikam nechodím. A musím vše zvládat.
Nic to ale nemění na tom, že problém se má vyřešit doma, komunikací, pohlazením, přitulením a v klidu, než tady pomluvama na Modrém koníku, kde se akorát všichni ujistí, jací jsou chudáčci, a změna nikde...
Jo a mimochodem, slečna nepsala nic o tom, že "si její manžel myslí, že jediný její volný čas má být ty 2 hodiny v obchodě", ale psala, že ona sama má takový jediný volný čas...takže ona sama to tak vidí nebo chce vidět... Pokud má problémy ve vztahu, tak je hold musí vyřešit. Ale pokud na sebe začala kašlat, jak nahoře píše, tak jí Modrej koník nepomůže. Měla by se zamyslet a pokud ten vztah chce, tak nebýt líná pro sebe něco udělat a nečekat, že se její přítel změní. Co mu chybí, to si časem najde jinde. Jak prosté.
@bilkovalucie a i kdyby si to myslel, on není její otec aby ho poslechla....může si v klidu prosadit svoji, bez naschválů ale stát si za tím, že prostě nekdy si sama odpočinout musím...
pokud to trochu jde udělej něco se sebou, začni pravidelně chodit ke kadeřnici a kosmetiku (barvení řas o údržba obočí) a na doma so pořiď něco více slušivé než tepláky. Jestli si hubená, seženeš na sebě pěkné oblečení ve výprodejích a i v sekáčích. Moc nepátrej a začni si víc věřit. U mě to je aspoň tak, že když se cítím dobře, jsem příjmná a vstřícná a tím, že se upravím a hezky obleču, si vlastně pomáhám, abych se cítila víc sebevědomá. Snažila bych se zvýšit frekvenci sexu, nemusíš po nikom vyjíždět, ale třeba pěkná nová krajková košilka by udělala svoje....